MÅNEDEN SOM GIKK – NOVEMBER

 

Hallo, folkens! Vet dere at det er 1. desember i morgen? Det er helt sinnsykt hvor fort tiden går. Jeg blir bare stressa av dette. Ikke fordi det er desember og jeg har hastverk med å handle inn julegaver eller noe sånt, men fordi tiden går alt for fort og da blir jeg stressa over livet! Jeg prøver å fortelle meg selv at jeg må puste og slappe helt av. Dette er en bitteliten del av det som forhåpentligvis blir et langt liv og det er ikke noe så stresse over, men så gjør jeg det allikevel. Blæh, jaja jeg får da ikke gjort noe med det uansett. Det jeg kan gjøre er å oppsummere måneden som gikk, nemlig november!

MÅNEDENS ANTREKK

Det blir julebordantrekket mitt! Jeg er helt forelsket i den kjolen her og tror jeg skal bruke den første juledag når vi skal ut i Larvik. Jeg vil egentlig bruke den å julebordet på lørdag også, men det blir litt vel mye. Det ble bare så bra med antrekk, hår og sminke! Fornøyd meg selv. Kjolen er fra MATCH, øredobbene fra Zara, vesken fra H&M og skoene fra Nelly. 

MÅNEDENS FORBEDRINGSPOTENSIALE 

Hm… La meg se hva jeg kan bli bedre på denne måneden! Ført må jeg si at jeg liker dette punktet. Det gjør at jeg må reflektere over ting som egen innsats og oppførsel, noe jeg mener alle har godt av å gjøre fra tid til annen. Så tilbake til svaret mitt. Jeg må faktisk bli bedre på å slappe av. Det er helt sykt å si, haha. Jeg er så utrolig dårlig på å ta det med ro år jeg kan og fyller dager fra morgen til kveld, noe som igjen gjør at jeg aldri slapper helt av. Det kan jo i verste fall føre til at jeg går på en skikkelig smell og det har jeg ikke tid til hehe. 

MÅNEDENS SANG

Her går vi noen år tilbake i tid. Jeg gjenoppdaget denne Taylor-sangen for en liten stund siden da jeg begynte å høre på en gammel spilleliste. Den er så fin at jeg dør innvendig! Så nå går den rett og slett på repeat hos meg da.

MÅNEDENS OPPTUR

Å være tilbake på Island sammen med nesten hele familien er månedens opptur, selv om det var i helt forferdelig omstendigheter… Jeg er så glad i å være på Island og det var veldig koselig å se familiemedlemmer jeg ikke har sett på lenge. Jeg skal bli flinkere til å dra dit og i løpet av neste år skal jeg faktisk lære meg islandsk. Da blir det kanskje enda morsommere å dra dit! Ikke at jeg motsetter meg nå akkurat, haha. 

MÅNEDENS INNKJØP

Jeg har bestilt meg såååå mye fint fra Nelly, men dessverre har jeg ikke mottatt pakken enda. Jeg skal vise dere alt sammen når jeg får den! Denne gangen var jeg ganske fornuftig og bestilte ting jeg virkelig trenger. Etter å ha ryddet mye i klesskapet uten å kjøpe noe nytt er det ganske stusselig der nå, så dette var virkelig på tide. Jeg har sett meg ut en kjole til som er perfekt til nyttårsaften, men fordi jeg har begynt å gi meg selv ukepenger må jeg vente litt hehe. Budsjettet for denne uken er sprengt og jeg skal på julebord på lørdag. Wopsi. Dere kan finner link til alt jeg har kjøpt i DETTE innlegget.

MÅNEDENS NEDTUR

AT JEG MISTET ENDA EN JAKKE!!! Hvordan er det mulig? Herregud, det er så utrolig irriterende. Jeg har faktisk mistet to kåper i løpet av november. Nå har jeg ingen jakker igjen som går til absolutt alt fordi tre av de fire jeg har var nettopp det. Jeg hadde en perfekt sort oversized kåpe, en kamelfarget trenchcoat og en litt lenger, helt enkel sort fuskepels som også gikk til alt. Nå er alle borte. Jeg er seriøst så lei meg!

MÅNEDENS INSTAGRAMBILDE

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

SLIK FÅR DU EN KOSELIG ALENEKVELD

Forrige lørdag hadde jeg en alenekveld og det var helt topp! Noen ganger er det godt å bruke tid på seg selv. Det å trives i eget selskap er noe jeg personlig tror er veldig viktig for å trives generelt i hverdagen. Nå gir jeg dere mine beste tips for å få en skikkelig koselig alenekveld!

SPIS EN DIGG MIDDAG. Om det er en meny fra McDonald´s eller en eller annen fancy rett du smeller sammen (fordi du faktisk klarer å lage mat, i motsetning til meg) så samme det! Spis noe du har lyst på og som du koser deg skikkelig med. For min del blir det som regel taco. Det kunne dere aldri gjettet, eller hva? Hehe. 

SELVPLEIE. Det å være alene hjemme uten planer er en perfekt anledning til å stelle med deg selv. Jeg starter ofte med en lang, varm dusj fordi det ofte er etter jobb eller trening. Da kurer jeg håret, barberer og tar meg skikkelig god tid i dusjen. Det beste er å krype inn i en varm morgenkåpe etter å ha smurt inn hele kroppen med lotion, for så å rense huden og ta en maske som kan sitte på ganske lenge. Du kan lakke og file negler, nappe og farge bryn og andre ting som trenger litt stell. 

UNN DEG SELV EN ORGASMEDette gjelder særlig til dere single jenter! Når du først har en deilig kveld helt for deg selv så kan du jo benytte anledningen til å unne deg selv en etterlengtet orgasme. Ta en tur innom kondomeriet samme dag eller dagen før om du ikke allerede har et leketøy som kan hjelpe deg på vei. Sett stemningen please deg selv. Eller så kan du kombinere det med dusjen og bruke strålen som en liten quick fix ;-).

SETT PÅ FAVORITTFILMEN DIN. Finnes det noe bedre enn å få velge film på filmkveld? Vel, når du er alene hjemme kan du velge akkurat hva du vil se på selv. Finn frem favorittfilmen som sjelden får gjennomslag på venninne- eller kjærestekvelden og kos deg med latter og tårer alene.

SNACKS. Dette er faktisk et ganske viktig punkt for en gjennomført alenekveld. Forbered snacks så du har noe å kose deg med til filmen. Hva du ser på som snacks er helt opp til deg. Noen foretrekker å spise godteri, andre vil knaske på en gulrot. Hva dere velger å spise som snacks skal ikke jeg legge meg borti, men at du skal ha i deg noe godt i løpet av kvelden synes jeg du bør! Jeg elsker å kjøpe inn favorittene fra smågodthylla eller lage en digg fruktsalat om jeg skal være i det sunnere hjørnet.

LEGG BORT MOBILEN. Personlig er ikke dette min sterkeste side, men når jeg faktisk klarer det så er det egentlig ganske deilig. Det trenger ikke være så lenge av gangen, men logg deg av i 15 minutter her og 15 minutter der. Finn frem en god bok, fokuser på filmen eller bare hør på litt musikk. 

KOSEANTREKK. Wiiii, ut av de trange buksene og den vonde bhen. Hopp inn i en deilig morgenkåpe eller en kosedress. Jeg går alltid rundt i min supermyke, store morgenkåpe med ullsokker til eller i joggebukse og en deilig genser (også med ullsokker). Jeg elsker ullsokker. Det brukes jeg faktisk midt på sommeren også. Jeg tror kanskje jeg burde investere i noen gode tøfler i stede, haha. 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

30 RASKE SPØRSMÅL OG SVAR

1. Hva var den første tanken som slo deg da du så deg selv i speilet i morges?

Yei, jeg har begynt å gå litt brunfarge! Jeg har nemlig tatt litt sol i det siste. Bare sånn 15-20 minutter, men det hjelper på litt altså. Det er så deilig å legge seg inn i et varm solarium og ta en powernap på vei hjem fra jobb i vinterkulda.

2. Hvem tenker du på akkurat nå?

Vel, egentlig ingen haha. Jeg tenker på om jeg skal gidde å dra til byen på Søstrene Grene for å kjøpe litt acessories til jul før jobb, men jeg tror nok ikke det skjer, nei. 

3. Bryr du om hva andre syns om deg?

Til en viss grad, ja. Jeg synes jo det er kjipt om folk går rundt og misliker meg, særlig yten å kjenne meg, men igjen. Samme det. De kan prøve å bli kjent med meg så får vi se hva de sier da, haha. Så både og!

4. Hva tiltrekker deg ved det motsatte kjønn?

Sjarm, sjarm og atter en gang sjarm! Det har så utrolig mye å si altså. En tiltrekkende personlighet veier opp for å kanskje ikke ha det kjekkeste ansiktet og den flotteste kroppen. Sjarm er gull verdt, gutter – husk på det! Hvis jeg skal gå på utseendet så er pene øyne noe jeg synes er veldig tiltrekkende. 

5. Hvem er den fjerde personen på tapt anrop-listen din?

Det er lillesøsteren min, sorry. 

6. Hvem liker du ikke spesielt mye om dagen?

Hm… Det er ingen jeg ikke liker spesielt mye om dagen tror jeg, haha. Heldigvis!

7. Hva har du på deg?

En sort vid bukse fra Zara, en mørk grå genser fra Cubus og hvite sokker 🙂 Superfint altså! 

8. Hvordan hilser du på folk?

Vel, jeg sier som regel hei i en alt for lys tone 🙂

9. Hvilket merke er det på skoene dine?

Akkurat nå har jeg ikke på meg sko, men de jeg skal ta på meg og bruke på jobb er fra Reebok. 

10. Mye penger og lite venner eller lite penger og mange venner?

Jeg trenger ikke ha så mange venner så lenge jeg har gode venner, så da velger jeg faktisk mye penger og lite venner!

11. Hvem digger du aller mest om dagen?

Martine! Hun er seriøst alltid blid og er en så behagelig person å være med. Hun klarer virkelig å få opp humøret mitt, selv på en dårlig dag og slike mennesker er så fantastisk å ha i livet sitt. 

12. Hvis du er alene i et rom med to senger, hvilken velger du å sove i?

What? Hvilken side liksom? Den som står inntil venstre vegg når man går inn i rommet tror jeg. 

13. Hva gjorde du rundt midnatt for to dager siden?

Da sov jeg, hehe. Jeg legger meg sånn i 22-23 tiden jeg så rundt midnatt sover jeg som regel.

14. Hva står det i den siste sms-en i innboksen din?

Nei. Overse det som du klarer.

15. Hvem er den siste personen du så i dag?

Det må bli en uteligger som lignet på julenissen. Jeg ble litt sånn “what har jeg havnet i en julefilm her, hva skjer nå? Er han julenissen?”. Det jeg fant ut er at jeg må slutte å se så mye på julefilmer.

16. Hvilke(t) ord bruker du igjen og igjen?

Haha, jeg klarer ikke velge mellom serr og liksom. Når jeg snakker er dette ord som går igjen veldig mye. Typ også forresten. En normal setning for meg kan være “Serr jeg dør liksom. Det var typ sånn”. Rar setning, men dere tar poenget.

17. Hvem er den siste som fortalte at han/hun elsker deg og når skjedde det?

Altså jeg aner ikke, haha. Det er sikkert foreldrene mine eller en venninne som sa det litt sånn på tull kanskje. Jeg vet ikke. So sad. Neida, det går helt fint jeg hadde fått noia om noen sa det der til meg. 

18.Hva er det første du gjør når du er alene hjemme? 

Jeg gjør vel ikke så mye annet enn når Sofie er hjemme. Eller jo jeg lufter, haha. Hun skal ha det så forbaska varmt inne i den leiligheten her at det er like før jeg besvimer! Så i det hun drar så setter jeg opp vinduene for å få litt luft inn hit. 

19. Hvem var den siste du hadde sex med?

Altså hvorfor i all verden skulle jeg skrevet det på bloggen? Okei, hadde det vært Bradley Cooper så kunne jeg skrevet det, men stakkars menneske må da få litt privatliv, haha. Det er forresten evigheter siden uansett. 

20. Har noen av vennene dine sviktet deg?

I løpet av livet mitt? Ja. 

21. Din favorittalder i livet så langt?

Åh, da jeg var 20! Jeg elsket å være 20. Jeg hadde det også veldig moro det året jeg fylte 18, så det må bli de to. Jeg tror egentlig ikke det skjedde noe spesielt da jeg var 20, men jeg bare elsker den alderen. Jeg sier stadig feil og forteller folk at jeg er 20 før jeg innser at “herregud, det er faktisk tre år siden jeg var 20”. 

22. Hvem er din verste fiende?

Hahaha, har man fiender i en alder av 23? Kanskje? 

23. Hva har du som skjermbilde på Pc/Mac?

Dette bildet av Sofie og meg fra før finalefesten på Paradise!

24. Hva er det siste du sa til noen i dag?

Jeg har ikke snakket med noen i dag… Sofie sover enda tror jeg og annet enn det har jeg kun vært på trening, så jeg har ikke snakket med et eneste menneske. 

25. Velg mellom en million kroner og evnen til å fly.

Det blir lett en million kroner. Jeg har høydeskrekk og ikke noe som helst behov for å kunne fly, haha.

26. Liker du noen?

Nei, ikke på en romantisk måte i hvert fall.

27. Siste sangen du hørte på?

I’ll be Home – Meghan Trainor. Den er så fin!

28. Liker du utseendet ditt?

Ja, det gjør jeg faktisk. Ikke noe å klage på der altså, jeg har fått et godt utgangspunkt så må jeg bare ta vare på det haha. 

29. Har du en hemmelighet du har tenkt å ta med i graven?

Jepp, antakeligvis mange. 

30. Hva kommer du aldri til å gjøre?

Bade med haier! Fyyyyy faen jeg hadde dødd. Jeg er så redd for hai, herregud. 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

NÅ ER LEILIGHETEN PYNTET TIL JUL

Da jeg kom hjem etter det som kjentes ut som tidenes fyllefest, men som i virkeligheten var Black Friday ble jeg møtt av noe utrolig koselig! Sofie hadde brukt hele dagen på å handle inn nye ting til leiligheten for så å vaske og innrede den på nytt. Hun hadde rett og slett hatt en “bli ny”-dag i leiligheten vår. 

Hun har mast om at hun gleder å pynte seg til jul helt siden august, så gleden var stor da hun endelig fikk gjort det. Jeg har vist skepsis fordi jeg ofte synes det kan bli alt for mye jul. Å gjøre om leiligheten til nisseland er ikke helt min greie, så jeg ble veldig positivt overrasket over hvor fint og koselig det ble! Det var så mange fine detaljer uten å gå helt av skaftet. Flinke Sofie!

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

MIN ØNSKELISTE TIL JULENISSEN

ANNONSE – inneholder annonselenker

Her om dagen fikk jeg spørsmål om hva jeg ønsket meg til jul. Da kom jeg ikke på en eneste ting! Jeg har jo det meste jeg trenger, eller? Etter å ha satt meg ned og virkelig tenkt over hva jeg faktisk trenger ble plutselig listen til nissen ganske så lang, haha. Noe har jeg bare lyst på, mens andre ting er noe jeg faktisk må skaffe meg snart som for eksempel en stavmikser og ny linse til kameraet. Jul er en perfekt anledning, så nå deler jeg ønskelisten min med dere. Kanskje dere finner noe dere ønsker dere her, eller noe dere ønsker å gi bort?

Fortell meg gjerne hva dere ønsker dere til jul! Det er så morsomt å lese 

1 Sengesett i Bomull HER // 2 Marmorfat HER // 3 Sengesett i lin HER

4 Øyekrem fra Clarins HER // 5 Krølltang HER // 6 Hugo Boss The Scent HER 

7 Kjøkkenmaskin HER // 8 Miksmaster HER // 9 Stavmikser HER

10 Lang fuskepels HER // 11 Nyttårskjole HER // 12 Sort kåpe HER

13 iPhone case til trening HER // 14 Ørepropper til trening HER // 15 Treningsbag HER

16 Ny linse til kameraet // Mindre kamera til film og bilder // Større minnekort HER

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

LITT SKRYT PÅ MORGENKVISTEN

God morgen! Nå har jeg akkurat kost meg med morgenkaffen og God Morgen Norge. Der var det to kjente fjes! Jeg synes det er så bra at innlegget til Sofie fikk såpass mye oppmerksomhet, fordi som sexologen sa i dag så skapes det et feil bilde av hva som faktisk er normalen. Flink Sofie! 

Jeg skal på jobb om noen timer og planen før det er egentlig å få blogget en del, men hjernen er virkelig ikke i gang enda. Jeg skrev faktisk “jeg skal på planen om noen timer og jobb før” akkurat, haha. Heldigvis så jeg feilen og rettet opp i det. Nå har jeg faktisk sett mystories i fem minutter før jeg fortsatt å skrive. Herregud, hvorfor blogger jeg egentlig når hjernen er skrudd av? Jeg gir meg nå, så kommer det noe mer fornuftig senere i dag! Jeg ville bare oppdatere dere og skryte litt av Sofie, hehe .

Det kommer forresten en ny GIVEAWAY på Facebooksiden min snart, så husk å lik den HER!

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

JEG ER IKKE SINGEL FORDI JEG BLOGGER OM SINGELLIVET

For en liten stund siden leste jeg et innlegg fra en blogger som skuffet meg veldig. Det var så mange fordommer og nedlatenhet i et blogginnlegg hvor hun kjørte på med full gass mot sine blogg-kolleger. Hun hadde også tatt med en samtale med en “venninne” som mente mye om hvorfor enkelte bloggere var single. Som for eksempel at aktuelle kandidater allerede har sett puppene til bloggeren på nettopp bloggen (ironisk med tanke på at bloggeren selv har lagt ut bilde av sine pupper. Man ser form og fasong like godt med sensurerte nipler som uten), at han kom til å være redd for å bli hengt ut på bloggen om han sa noe feil på første date og flere eksempler jeg nevner nedenfor.

Jeg synes det er utrolig spesielt at en blogger som går så hardt ut for å “normalisere” alt fra mensen til pupp rakker ned på de som snakker om to så normale ting som sex og singelliv. I følge imaget ditt burde du hylle slike innlegg i stede for å svare med et udiskré angrep på “generell” basis. Vel, her kommer mitt svar til “venninnen” din som mente hun vet hvorfor jeg er singel. 

“Du er ikke singel fordi det nødvendigvis er noe galt med deg, men mysteriet og romantikken er rett og slett fraværende.Hvis jeg hadde vært mann hadde jeg vært redd for å bli hengt ut i et blogginnelgg dersom jeg sa noe feil på den første daten”.

Jeg vet at det ikke er noe galt med meg (nødvendigvis), men…

Jeg er ikke singel fordi jeg blogger om singellivet.

Jeg er ikke singel fordi jeg skriver hva som gjør at jeg dumper noen på første date

Jeg er ikke singel fordi jeg skriver hvordan gutter kan sjarmere meg i senk“.

Jeg er heller ikke singel fordi jeg skriver hva jeg sveiper forbi på Tinder

Jeg er singel fordi jeg er ræva på dating, har seriøse commitment issues og får angst om det i det hele tatt blir snakk om en andre date. 

“For ikke å snakke om hvor få spørsmål jeg hadde hatt dersom vi faktisk skulle satt oss ned å spist en middag sammen. Jeg vet jo hvem vennene dine er, hvem du krangler med, navnet på alle eksene dine og hva de har gjort med deg og hva du har gått igjennom i barndommen og ungdomstiden. Jeg vet jo til og med hvordan puppene dine ser ut uten BH, for du har jo lagt ut bilder av de på bloggen!”

Det er så mye dere lesere ikke vet om oss bloggere. Uansett hvor mange innlegg vi skriver om barndommen og ungdomstiden vår, uansett hvor mange “dette vet du ikke om meg-lister” og uansett hvor mange ganger jeg nevner navnet til en venninne jeg skal spise middag med på bloggen så er det en million ting du ikke vet om meg. For hver ting jeg skriver om meg selv finnes det tusen tråder å plukke opp rundt det temaet. Og helt ærlig, tror dere virkelig noen utleverer sjelen sin 100% på bloggen? Ta ting med en klype salt, det kan både være mye verre og mye enklere enn hva ting blir fremstilt som hos de aller fleste. 

Pupp gidder jeg ikke diskutere på annet enn at jeg har antakeligvis sett brystkassa hans på Instagram allerede, så der går det opp i opp! I tillegg har han antakeligvis hørt om et program som heter Paradise Hotel og der dusjet merkelig nok alle jentene uten overdel. Betyr det at ingen jenter som har vært med på Paradise Hotel noen gang vil kunne finne en mann som vil dra på date med de da?

“Du har jo skrevet så mange lister om hva du liker og ikke liker i senga og i et forhold, så jeg slipper å prøve meg frem.”

Denne treffer nå ikke meg helt, men jeg måtte bare ta den med. Wow. Hvis du er så usikker at du tar en tekst om hva en blogger liker og ikke liker i senga så seriøst at du ikke tør å utfordre det så er det bare trist. Når man får kontakt med andre på den måten merker man fort hva som fungerer og ikke. Føler du for å prøve deg frem så gjør det da! Selv om noe ikke fungerte seksuelt med forrige partner betyr ikke det at det ikke vil fungere med deg og det skjønner de aller fleste seksuelt aktive mennesker. 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

DETTE OVERRASKET MEG DA JEG FLYTTET HJEMMEFRA

Jeg flyttet hjemmefra sommeren 2014. Det vil si at jeg har bodd i Oslo i over tre år nå. Jeg har alltid bodd med venner, noe som har vært veldig koselig og lærerikt. Man lærer mye om seg selv ved å flytte inn i et kollektiv! Man lærer også mye om livet og om ansvar.

Da jeg flyttet hjemmefra ante jeg ikke hvor mye det kostet for strøm, hvor mye penger jeg kom til å bruke på mat i måneden eller hva man gjør når vaskemaskinen går i stykker. Det var mye som overrasket meg ved å bo alene, og nå tenkt jeg å fortelle dere om nettopp dette så kanskje dere er mer forberedt når dere skal flytte hjemmefra. 

Nettleie eksisterer. Altså hva i all verden er nettleie? Jeg hadde ikke en gang hørt det ordet før jeg flyttet ut hjemmefra og vi fikk to strømregninger vi ikke skjønte bæret av. Det var en ganske rimelig og en kjempedyr. Det viste seg at den ene var nettleie, noe man må betale til en strømleverandør… Ikke moro!

Mat er dyrt. Herregud, så mye penger jeg bruker på mat! Det er til tross for at jeg egentlig er ganske enkel i matveien. Hvis jeg skal en raks tu på butikken og handle noen få ting jeg mangler til kjøleskapet blir det plutselig flere hundre kroner. Kjøtt er helt insane dyrt! Kyllingfilet for eksempel, herregud det er jo en fjerdedel av hele kvitteringen. Så ja, det overrasket meg hvor mye penger som faktisk går til mat i løpet av en måned. 

Det blir veldig fort skittent. Vi vasker hver eneste uke og det gjorde vi også det forrige stedet jeg bodde. Allikevel blir det hybelkaniner og skitt etter noen få dager. Det er helt sykt hvor fort det blir skittent i en liten leilighet. Jeg følte ikke at det ble sånn hjemme, men det er sikkert fordi foreldrene mine vasket og ryddet litt oftere enn hva jeg faktisk tenkte over. 

Man er helt alene når man blir syk. Det var så utrolig trist første gang jeg ble ordentlig syk etter at jeg flyttet hjemmefra! Det var ingen som kom inn med en kald klut til pannen min, kjøpte halstabletter eller lagde mat til meg. Jeg måtte gjøre alt dette selv og det var ikke noe medlidenhet å hente fra en forelder. Jeg husker det faktisk så godt. Det var så trist og jeg følte meg så alene at jeg ringte pappa for å få medlidenhet, hehe. 

Strøm var overraskende billig. Selve strømregningene var mye billigere enn hva jeg hadde trodd. Vi har aldri tenkt noe særlig over strømforbruk annet enn at vi slår av lys når vi ikke er i rommet, uansett hvor jeg har bodd. Allikevel har strømregningene blitt ganske mye lavere enn hva jeg forventet. Så var det den nettleien da… 

Det er sykt dyrt om ting bli ødelagt. Hehe, wopsi. Da jeg bodde gikk ting i stykker, men jaja sånt skjer. Det var ikke mitt ansvar om vaskemaskinen sluttet å fungere eller om fryseren gikk i stykker. Det er det nå. Hvis ting blir ødelagt må det repareres eller erstattes og det er ikke billig på noen som helst måte! Derfor bør man alltid ha en sparekonto til slikt, men det har selvfølgelig ikke jeg. 

Klær vaskes hele tiden. Den skittentøyskurven blir sjelden helt tom og det må vaskes klær støtt og stadig. Mye oftere enn hva jeg tenker over. Nå vasket jeg klærne mine selv hjemme også, men det var bare mine klær og da gikk det ikke så fort. Nå er vi to-tre stykker + alt av håndklær og sengetøy og da blir det fort en god del klesvask.

Man må defroste fryseren. Haha, hæ? Jeg hadde jo sett pappa gjøre dette hjemme, men igjen – det var ikke noe jeg tenkte over. Det er faktisk noe man må gjøre, visste dere det? Hvis det samler seg for mye is så må man hakke ut isen eller defroste den i form av å la alt vannet renne ut på en måte. Vi måtte gjøre det da vi flyttet fra den først leiligheten vår og det er faktisk ganske my jobb!

Det er ingen som gjør noe som helst for deg. Når du flytter ut hjemmefra må du faktisk stå helt på egne bein. Det er ingen som kommer til å gjøre noe som helst for deg. Du må selv sørge for at alt er i orden og at ting blir gjort. Det er ikke bare å løpe inn på kjøkkenet for å få hjelp av mamma og pappa om det er noe. Du må selv ringe en rørlegger, snekker, elektriker eller hva det enn måtte være for å fikse problemene. Du må sørge for at du har penger til mat og at du har vaskepulver og oppvaskmiddel. Du er faktisk alene!

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

INGENTING HASTER

Hei, alle fine! Dagen i dag har vært så rar. Jeg føler jeg bare har vært i min egen lille boble mens verden har hastet forbi rundt meg. Ingenting har hastet for min del i dag og jeg har på en måte bare sklidd gjennom dagen. Jeg har drevet med mitt og gjort alt i et veldig behagelig tempo.

Det er sjeldent jeg har en dag uten noe jeg må rekke, så det er kanskje derfor det hele føles litt merkelig. Jeg har faktisk sjekket kalenderen fire ganger i dag for å dobbeltsjekke at jeg ikke egentlig skal stå på jobb om en halvtime eller har glemt en brynstime. Det hadde jo vært litt kjedelig.

Jeg har en greie med at jeg alltid skal prøve å komme meg opp klokken åtte selv om jeg har fri. Da holder jeg den gode døgnrytmen i sjakk og det er så deilig å bli ferdig med alt man må gjøre tidlig på dagen. I dag gikk det helt supert og jeg fikk kost meg med frokost og kaffe før jeg var på treningssenteret en og en halv time senere og gjennomførte en helt grei økt. Planen var egentlig å dra til Nettavisen for å jobbe der med Sofie, men det ble så sent og personlig jobber jeg minst like godt hjemmefra så det ble rett og slett avlyst.

Etter hvert tok jeg meg en tur til byen hvor jeg fikk kjøpt en ny bukse, prøvd masse fine klær og vindusshoppet litt. Det eneste jeg fikk med meg hjem foruten om buksen ble julekort og en pakke med juleservietter. Alt gikk som det skulle med andre ord. Jeg skal ikke shoppe noe særlig fordi jeg prøver bli flinkere til å faktisk få spart litt penger hver måned. Det ble med prøvingen i dag, heldigvis. 

Nå sitter jeg hjemme i stua i total stillhet sammen med Celine som sover ved siden av meg. Sofie og Morten har dratt på trening og jeg benytter anledningen til å skrive litt. Jeg jobber så mye bedre alene så det gjorde ikke noe at de tok seg en tur ut, hehe. Egentlig sitter jeg og venter på å få ukens matvarer levert. Det eneste som er litt kjedelig med den hjemkjøringen er at det er et rom på fire timer hvor varene kan bli levert. Så nå sitter jeg her da og må holde meg hjemme til klokken 20 om varene ikke kommer før det. Blæh. Jaja, det trengs å vaskes så jeg får vel bruke tiden til noe sånt. 

Ønsker dere alle en super tirsdag!

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

MINE BESTE JULEMINNER FRA BARNDOMMEN

Sette ut grøt til fjøsnissen. Da jeg var liten bodde vi på gård og noe av det jeg husker aller best fra julen var å sette ut julegrøt til fjøsnissen på låven! Etter vi hadde spist (eller før, detaljene er lit uklare haha) tok mamma, pappa, lillesøster og jeg på oss ytterklærne og gikk opp til låven. Vi hadde alltid med oss en skål med grøt som vi satt rett innenfor låvedøren. Senere den kvelden eller morgenen etter gikk vi opp for å se om nissen hadde spist opp grøten, noe han alltid hadde! Jeg tror han fikk litt hjelp av nabokattene, men de må da få julegrøt de også ;-). 

Julemorgen. Herregud, jeg elsket julemorgen med Nissan og Elisabeth! Det er jul som barn for meg altså. De var så nydelige og det var en perfekt start på dagen for å få et skikkelig kick med julestemning. 

Nellikspiker i appelsin. Åh, dette pleide vi å ha på kjøkkenet. Så dro vi ut en spiker hver dag frem mot jul som en slags julekalender. Skikkelig hyggelig og det luktet så utrolig godt.

Orange with cloves
Licensed from: Ivonne Wierink / yayimages.com

Da mormor kom kjørende inn på gårdsplassen. Da var det klart for jul! Okei, dette er sikkert noe jeg innbiller meg, men jeg føler at hun kom akkurat mens vi satt og så Ronja Røverdatter sånn hvert eneste år. Antakeligvis var det bare ett år og det er det minnet jeg sitter igjen med, haha. Uansett så var det sånn “åh, nå er det faktisk jul” når mormor kom kjørende inn i den røde poloen sin. 

Nissehuset. Hvordan skal jeg forklare dette da? I jula setter vi alltid opp et slags nissehus. Åh, jeg har ingen bilder av det en gang så typisk. Uansett så er dette noe som tar meg rett tilbake til jul som barn!

Få åpne en pakke allerede på julemorgen. Dette var liksom en greie som ble veldig hyggelig! Vi fikk lov til å velge en pakke vi kunne åpne på morgenen på julaften og det ble ofte en venninnegave. Jeg tror kanskje ikke vi fikk åpne fra noen i familien siden de var der og vi skulle åpne sammen eller noe sånt. Det gikk mening i hvert fall, haha. Uansett så var det så koselig å gå ned i pysjen og finne frem en pakke under treet som vi fikk åpne mens vi så på julefilmer.

Quality Street. Er det flere som alltid har dette i julen? Vi har alltid det og derfor minner den lilla boksen med forskjellig sjokolade med om jul. Jeg gleder meg faktisk til å spise det allerede. Det er en del gode biter der altså. Jeg husker at tante også pleide å ha dette, så det ble spist en del Quality Street i løpet av juleferien.

Et hav av julegaver…som ble mindre og mindre, hehe. Da jeg var barn fikk vi så utrolig mange gaver! Vi fikk jo av all mulig slekt og familie, venner av foreldrene våre og alle venninner. Jeg husker så godt at det var et hav av gaver under juletreet som strakk seg utover stuegulvet. På kvelden måtte jeg alltid gå flere turer opp på rommet for å få med meg alle gavene. Yeii gaver!

Lese tegneserier i julekjolen. Haha, denne er kanskje litt merkelig? Vel, jeg og lillesøsteren min satt alltid i stuen og leste i jule-tegneserier mens mamma og pappa ordnet med maten på kjøkkenet. 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER