GJESTEINNLEGG: TØR Å VÆR DEG SELV

Dette er en tekst jeg ønsker å dele med dere av mange grunner. For det første er det snakk om et utrolig viktig tema, nemlig det å tørre å være seg selv fullt ut! Det å ikke være redd for å være den en er fordi andre har fordommer og mangler forståelse. Denne teksten handler om mot og hva som kan skje om man faktisk tar steget. Den er skrevet av en av mine beste venner, Thomas Forberg Knudsen. Jeg kan ikke sette meg inn i situasjonen hans, men jeg ble virkelig rørt av teksten han skrev og derfor ønsker jeg å dele den med dere!

——————————————————————————————————————————————————————————————————

For snart 4 år siden stod jeg frem som homofil for familien min og alle vennene mine, noe som var utrolig tøft der og da. Jeg ante ikke hvilke reaksjoner jeg ville møte og hva folk ville si. Jeg var redd for at jeg kom til å bli mislikt eller om jeg kom til å miste venner eller familie.

Hele livet mitt har jeg kjent at noe ikke stemte, men jeg klarte aldri forstå hva det var før jeg ble litt eldre. Da jeg nærmet meg 18-19 år forstod jeg hva det virkelig var. Jeg hadde vært sammen med en jente i 4 år og jeg var absolutt forelsket, stormforelsket faktisk! Jeg hadde en sterk kjærlighet for henne, men etterhvert kjente jeg at følelsene havnet et annet sted. Jeg fikk følelser for en gutt. Jeg er fra en liten by som heter Larvik og der var det veldig få som var åpent homofil. Etter flere år med tanker og følelser, i sammenheng med at jeg var ferdig på videregående skole, følte jeg at tiden for å stå frem var kommet. Det eneste problemet var at jeg var skikkelig redd for hva folk kom til å si. Ville de mislike meg?

Det jeg kjenner at jeg blir utrolig forbanna og provosert av er mennesker som ikke kan godta folk for den de er. Hvorfor skal mennesker bli mobbet fordi de liker det samme kjønn? Hvorfor skal mennesker bli steinet eller pisket i hjel for å være det mennesket de er? Det er helt sinnsykt i mine øyne. Jeg blir så forbanna av tanken! Jeg er så utrolig glad for at jeg lever i et land hvor homofili blir godtatt av de fleste. Hvis ikke vet jeg ikke hva jeg skulle gjort. Vi er alle bare mennesker, og om du liker det samme kjønn så skal du vel få lov til det?Nå lever vi i 2017 og det er på tide at verden godtar alle mennesker for den de er. Jeg skulle bare ønske at fra man var liten skulle det være akkurat det samme hvilket kjønn man likte, og at man slapp “å stå frem” når man ble eldre for da føler man seg klar.

For min del har livet mitt vært som en dans på roser etter jeg stod frem som homofil. Jeg har enda ikke møtt noe hat eller noen som har trukket seg unna meg for den jeg er. Dette er jeg utrolig takknemlig for! Så mitt råd til alle dere mennesker der ute som ikke tør å stå frem fordi dere er redd for negative reaksjoner. Stå frem! Vær deg selv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with q3 preset

Thomas Forberg Knudsen – @thomasknudsen

HVORDAN ER DET Å BO I OSLO?

Nå er det snart tre år siden jeg flyttet fra min lille hjemby Larvik til vår kjære hovedstad. Det var ganske annerledes å gå fra en by med rundt 40 000 innbyggere til Oslo som nesten har 700 000! Det skjer noe hele tiden og det er alltid liv i gatene, selv midt på natten. Det masse å gjøre til enhver tid, det finnes søndagsåpne butikker på hvert hjørne og du har både storby, strand og natur i nærheten. 

Da jeg pakket ned rommet i barndomshjemmet mitt og flyttet inn med tre venninner i en stor leilighet midt på Majorstuen var jeg supergira! Nå skulle vi bare ha det moro og leve storby-livet fullt ut. Det gjorde vi sånn halvveis, men for å være ærlig føler jeg ikke at jeg begynte å nyte Oslo før jeg flyttet bort fra Majorstuen. Da jeg bodde der var vi på en måte i en egen boble, og vi trengte aldri å bevege oss utenfor det området. Da jeg flyttet til Gamlebyen oppdaget jeg Ekebergparken, Sørenga, Gamlebyen og med det mange nye spiseplasser, utesteder og plass å henge.

Jeg føler at det først er nå jeg virkelig benytter meg fullt ut av det Oslo har å tilby. Det er flaut å innrømme, men før jeg flyttet hit hvor jeg bor nå hadde jeg bare vært på Grünerløkka tre ganger, haha. Det er jo verdens mest koselige sted med flust av kafeer, barer og butikker. Det jeg har lært av dette er at man har godt av å flytte litt på seg. Det trenger ikke være så langt, men bare det å bytte bydel kan gjøre store utslag! Nå elsker jeg å bo i Oslo, og kunne ikke tenkt meg å bo noe annet sted i Norge! Utlandet frister selvfølgelig, men her til lands er Oslo absolutt stedet jeg ønsker å bo!

 

DETTE ER EN VELDIG SPENNENDE DAG

I dag er en veldig spennende dag, og jeg spratt faktisk opp av sengen da vekkerklokken ringte. Jeg skal riktignok på jobb i noen timer nå, men etter det har jeg masse på planen! Jeg skal faktisk rett fra jobb til et veldig spennende møte. Det er skikkelig moro, og jeg håper alt går i orden så jeg kan fortelle dere om det. Jeg hater egentlig at bloggere skriver slikt fordi jeg blir så nysgjerrig på hva de skal, men jeg klarer ikke la være å dele dette når jeg er så spent! Dere får krysse fingrene for at det går helt perfekt ❤

Senere i kveld kommer en del av Paradise-jentene til meg. Henote, Martine og Rebecca kommer i hvert fall, så det blir koselig! Vi skal på førpremieren av den nye Baywaych-filmen på Vika kino i kveld, og tenkte å samles først. Dette ser jeg skikkelig frem til fordi vi har det alltid så bra når vi er sammen. I tillegg er det selvfølgelig moro med førpremiere. Det skal skje masse gøy før filmen starter, og jeg tar selvfølgelig med kameraet så dere kan få ta del i det på etterskudd via bloggen! Personlig ser jeg frem til å se Zac Efron løpe rundt i bar overkropp et par timer, hehe… 

JEG SYNES DET VAR FLAUT Å TA BILDER

Jeg husker hvor ukomfortabel jeg var med å ta bloggbilder i offentligheten da jeg først begynte å blogge. Det var rett og slett skikkelig kleint. Jeg prøvde å finne bakgater uten mennesker, og hvis en eneste person kom gående i nærheten fikk jeg helt panikk og ville gjemme meg. Jeg synes det var så flaut! Hva tenker han eller hun om hva jeg driver med? Så kleint.

Nå forstår jeg virkelig ikke hva jeg tenkte med. Det er da ikke kleint å ta bilder på gata? Hvorfor i all verden skulle det egentlig vært det? I dagens samfunn er jo eksponering på sosiale medier nådd et skyhøyt nivå, og det er noe omtrent alle driver med. Det å dra frem et kamera er kanskje litt mer synlig enn å ta bilder med mobilen, men er det noe galt i å være synlig? Jeg tror det er janteloven som hadde satt seg fast i bakhodet mitt, men nå har jeg heldigvis kastet den på sjøen for lenge siden. Nå kan jeg stille meg opp midt på Karl Johan om jeg ønsker det uten å være flau eller redd for hva andre skal tenke. Jeg gjør det jeg vil, og om noen synes jeg er teit som drar opp speilrefleksen midt i gata for å ha et lite photoshoot får de bare synes det. I don’t care. 

SEX PÅ PARADISE HOTEL

I gårsdagens episode skjedde det mye på Paradise. Det er finaleuke og da er det selvfølgelig mange uforutsette hendelser, som for eksempel at vi plutselig ble fire par i stede for tre. Vi som allerede var på hotellet tok nok litt for lett på hele situasjonen, og det kan virke som at vi nesten glemte hvor vi var en liten stund. Nå skulle vi bare seile frem til finalen, men så enkelt er det selvfølgelig ikke. Grunde og Isabelle fikk som det svakeste paret hente hjem to gamle deltagere som ble deres nye partner, og de tok med Sofie og Petter! Altså jeg ble så utrolig glad da jeg så at det var Sofie som kom hoppene inn i loungen. Jeg var helt sikker på at det var Henote som skulle komme, så det tok lang tid før jeg klarte å se at det faktisk var Sofie! Jeg hadde omtrent gitt opp alt håp om å se henne igjen inne på Paradise, så jeg ble utrolig overrasket og skikkelig glad!

Nå over til det innlegget faktisk skal handle om. Hadde Kevin og jeg sex i gårsdagens episode? Det er veldig lett å forstå at man drar den konklusjonen ut ifra hva man ser på TV. Hadde ikke jeg visst hva som egentlig skjedde hadde jeg garantert trodd at det var snakk om sex. Når sant skal sies så hadde vi faktisk ikke sex. Jeg hadde ikke hatt et problem med å innrømme det om det hadde skjedd, men vi hadde altså ikke det. Vi hadde det hyggelig, men det er ikke snakk om noe samleie, nei.Nå håper jeg det er oppklart, så får vi se hva som skjer videre denne uken! Nå er det bare noen få dager igjen til den store finalen!

Hvem håper dere vinner?

 

DETTE VIL JEG HA I SOMMERGARDEROBEN

Nå er sommeren virkelig i gang. Vi går faktisk inn i juni måned om veldig få dager, og det er den første offisielle sommermåneden! Tiden har gått så utrolig fort, og jeg trenger sårt å få oppdatert sommergarderoben. Jeg har så lyst til å gå helt amok i alle butikker jeg finner, men det kan jeg jo ikke… Litt fornuftig må en da være! Jeg elsker å nettshoppe, og har pleid å kjøpe en del festival- og sommerklær på Sheinside. Nå har jeg laget et lite ønske-innlegg med sommerklær jeg vurderer å gå til innkjøp av. Jeg elsker den lange blå kjolen, og statement t-skjorter er bare et must have i sommer!

Dere finner alt sammen HER

JEG VAR FORELSKA I EN SOM IKKE VILLE HA MEG

Dette er et innlegg jeg skrev for over to år siden… Dere vet, kjærlighetssorg og greier. Jeg havnet i en situasjon hvor jeg var skikkelig forelska i en som plutselig ikke ville ha meg, og ingen av vennene mine forstod situasjonen. Jeg var kjempeforelska, men i deres øyne var det ikke ekte fordi vi ikke var sammen. Det var i hvert fall slik jeg forstod dette. Dette er et veldig ekte, sårt og nært innlegg og jeg synes det er kjempeskummelt å poste det… But here we go. 

——————————————————————————————————————————————————————————————————

Du har aldri vært ordentlig forelska. Du vet ikke hvordan det er. Vent til du selv blir dumpa.

Nei, jeg har ikke vært forelska som deg. Jeg fikk aldri den glade forelskelsen. Du vet den forelskelsen som får deg til å sveve på rosa skyer. Den forelskelsen som gjør at du går og smiler hele tiden. Den som gjør at det det bobler i deg av glede over å få være nær kjæresten din. Nei, jeg fikk aldri den, men kom ikke her og si at jeg ikke har vært forelska. For det har jeg. Skikkelig forelska. Men ikke som deg. Nei, for min forelskelse var ikke rosa. Den ga meg verken bobler eller smil. I hvert fall ikke lenge av gangen.

Min forelskelse var svart. Trist. Jævlig.

Jeg var forelska i en jeg ikke kunne få. En som ikke ville ha meg. Og jo, det var forelskelse. Tro meg.

Hvordan vet jeg det? Jeg klarte ikke tenke på annet enn han. Det gikk aldri mer enn et minutt eller to mellom hver gang. Og jeg smilte ved tanken. Litt i hvert fall. Til jeg kom på hvordan ting egentlig var. Det fantes ingen andre enn han. Alle andre var skygger som gled forbi. Ingen å bry seg om. Han var alt jeg ville ha. Ingen kunne måle seg. Kjærlighet gjør blind, ikke sant? Vel, den delen gjelder for oss alle.

Hjertet mitt vokste seg så stort at det gjorde vondt hver gang jeg var i nærheten av han. Hvis jeg hørte navnet hans måtte jeg smile. Et tåpelig smil. Fullt av håp. Jeg klarte ikke annet og jeg fantaserte om fremtiden. Selv om jeg visste at det ikke ville bli noen, men tenk hvis?

Det som gjør at jeg vet at jeg var forelska er sorgen. Den jævlige følelsen jeg satt igjen med når jeg virkelig skjønte at aldri skulle bli noe mer. Når han hadde sagt det klart og tydelig. For han ville jo ikke ha meg. Vi skulle aldri bli noe mer enn hva vi var der og da. Og hva var vel det?

Tomrommet, det ble fylt med smerte. En smerte jeg aldri har kjent maken til verken før eller siden. Og den varte lenge. Det er ikke lenge siden den forsvant helt. Det gjorde vondt. Ansiktet mitt var vått. Puta var svart. Jeg klarte nesten ikke puste. Jeg hadde ikke mer gråt igjen, men smerten vil fortsatt ut. Hvordan? Hvordan kunne jeg få det til å slutte? Det gjorde så vondt. Hele kroppen verket, brystet revnet. 

Jeg satt tennene i puta. Hardt. Jeg ville skrike, men da vekker jeg de andre. Ingen kan få vite om dette? Fordi ingen vil forstå.

Fortiden var ikke det verste. Tanken på fremtiden sprengte smerteskalaen. Vi fikk jo ikke en gang en sjanse. Jeg fikk ikke en ordentlig sjanse. Tenk på alt som kunne vært hvis vi bare hadde prøvd. Jeg vet ikke, men jeg tror det hadde vært bedre om jeg ikke var alene? Men jeg kunne ikke si noe. Hvem ville forstått? Husk at jeg har jo aldri vært forelska. Han var jo aldri min. Det er ikke ekte kjærlighet.

SPØRSMÅLSRUNDE MED PETTER

Hei, alle dere fine! Det er flere som har spurt etter dette, og nå har jeg endelig surret meg til å få det til. Petter og jeg skal ha spørsmålsrunde sammen, så nå kan dere benytte dere av muligheten til å spørre oss begge om alt dere lurer på. Det er jo litt gøy med fellesspørsmål, men dere kan selvfølgelig spørre om hva dere enn måtte lure på med oss begge. Spørsmålsrunden avsluttes på onsdag, så skal jeg prøve å få ut filmen så fort som mulig etter den er spilt inn. 

DET VAR SKIKKELIG SKUFFENDE

Det er mandag, ny uke og nye muligheter! Jeg har tre arbeidsdager foran meg før jeg har fri på torsdag. Da er det finalefest og jeg skal bruke dagen på å glede meg, og selvfølgelig gjøre meg klar for denne spennende begivenheten! Jeg gleder meg så til å samle hele gjengen og en slags avskjed. Det hørtes utrolig trist ut, men det er faktisk ganske trist… Nå er denne delen av reisen over for oss, og det blir veldig rart. 


 

Da jeg våknet i går ble jeg skikkelig skuffet. Jeg var ikke i form på lørdag så jeg drakk vann i bursdagsfest og var hjemme innen klokken 23. Det som var oppturen med dette var at jeg kunne stå opp tidlig og få mest mulig tid i parken! Problemet er bare at det var overskyet og langt ifra parkvær så de planene gikk raskt i vasken. Jeg hadde handlet inn masse grillmat og var skikkelig forberedt på en lang dag med sol i parken, men slik ble det ikke. Vi endte opp med å dra ut og spise lunsj på Aker Brygge i stedet, og det var veldig koselig. Emilie og jeg hygget oss veldig og spanderte på oss både forrett, hovedrett og dessert før vi dro innom Yummy Heaven på vei hjem og kjøpte med oss godteri. Vi vet å kose oss da kan du si. 

I kveld får jeg besøk av Michelle. Vi skal ha en god gammeldags sleepover, så det blir garantert veldig hyggelig. Nå som Sofie er borte er det ekstra hyggelig med besøk for da slipper jeg å være hjemme alene, for da kjeder jeg meg etter et par timer. Vi skal lage litt god mat og selvfølgelig se første episode av finaleuken på Paradise Hotel! Det skjer SÅ mye denne uken, så her er det bare å følge med ❤

DYR CHAMPAGNE PÅ BYEN = MASSE PENGER

Noe jeg aldri har forstått, og sikkert aldri kommer til å forstå, er behovet for å vise frem hvor mye penger man bruker, da særlig på byen. Jeg er så lei av å se mystories av hvor mange flasker champagne til flere tusen kroner du velger å bruke pengene dine på. Hvorfor har man dette behovet for å vise frem hvor mye penger man da liksom har? For meg virker det som at det er nettopp dette du prøver å få frem. Sorry, men å vise frem at du kaster bort tusenvis av kroner på champagne på byen betyr ikke nødvendigvis at du har masse penger.  

Det at man foretrekker dyr drikke er helt greit, og dette innlegget handler virkelig ikke om kvalitet vs. kvantitet eller noe sånt. Dette innlegget handler om at jeg ikke klarer å forstå behovet for å vise det frem så veldig. Jeg er helt med på å legge ut et såkalt stemningsbilde av bordet, og hvis det er dyr drikke du har stående er det greit. Jeg la ut et slikt stemningsbilde i et innlegg for noen dager siden. Når det begynner å bli snakk om 4, 5 eller 6 snaps på rad hvor det eneste du gjør er å zoome inn på etiketten og posere med en flaske i hver hånd blir det for dumt. Hvorfor har du dette behovet for å vise frem hvor mye penger du svir av på en bytur? Er det status du prøver å oppnå? Får man virkelig det av å bruke masse penger på alkohol? Kanskje i noen kretser, men definitivt ikke i min. 

Hvis du er på byen bør du heller fokusere på å ha det gøy og å kose deg med de rundt deg. Ikke bruke hele kvelden på å spamme sosiale medier med hvor mange ganger du drar kortet eller posere med champagneflasken din hver gang du kjøper en ny. Det er så totalt uinteressant og for min del virker du bare som en veldig overfladisk person når mystorien din består av å flashe Moët og Dom Perignon i ti snaps på rad tre ganger i uken.