DETTE GJORDE MEG GLAD I DAG

Jeg fikk nye vipper, endelig! Eller ikke så endelig, fordi det er vel bare rett over to uker siden jeg fylte på sist hehe. Allikevel er det en stor forandring, og jeg føler meg mye finere allerede. Det er så lite som skal til. I tillegg er det så utrolig koselig å komme til Beauty House. De jentene er så søte, og jeg elsker å bli dullet med hihi. (Behandlingen er sponset)

Kjøpte meg iskaffe for første gang på lenge! Jeg prøver egentlig å kutte ned på slike utgifter, men innimellom må man faktisk unne seg noe godt. I tillegg var jeg både tørst og trøtt, så derfor trengte jeg virkelig den iskaffen. 

Fikk et kompliment i det jeg kom på jobb! Det er hyggelig altså. Kollegaen min synes jeg så skikkelig Fresh ut i dag, og det var hyggelig å høre med tanke på at jeg ikke har vasket håret siden mandag (hehe ekkelt iknow, men det ble bare sånn). Utrolig koselig å starte en arbeidsdag slik. 

Ble invitert på middag! Det er det beste jeg vet om. Emilie, en av mine bestevenninner har et helt amazing klesskap og jeg trenger noe å ha på meg på lørdag. Derfor fant vi ut at jeg skal gå gjennom klesskapet og så skal vi spise middag sammen. Jeg sitter faktisk i leiligheten hennes nå, og vi har en deilig lakselasagne stående i ovnen as we speak. Det blir så digg!

Solen tittet frem akkurat nå! Det har vært ganske grått i dag, og det er utrolig hva litt sol kan gjøre med humøret altså. 

Meldte meg inn i NOAH! Dette har jeg tenkt på lenge, og da Emilie og jeg var på vei hjem gikk vi forbi to supersøte jenter som stod på Karl Johan. Det de brukte for å trekke oss inn var en plakat hvor det stod dyrepoliti, og det er noe vi MÅ få over hele landet! Jeg dro med meg Emilie og begge meldte oss inn. Nå er det ikke lenge til fakkeltoget mot pels heller, og jeg håper å se så mange som mulig av dere!

Fant et antrekk til lørdag. Wiiii, takk Emilie. Jeg har funnet noe å ha på meg på lørdag. Jeg skal jo på et arrangement i Trondheim, og er lei av alle mine egne klær så dette passet perfekt. 

Vi fikk masse fine nyheter på jobb. Jeg elsker når vi får nyheter, og idag fikk vi så utrolig mye nydelig nattøy! Vi fikk blant annet to nattkjoler med en helt fantastisk blonderygg i mørk grønn og i mørk blå, med matchende kinomoer. Jeg må nesten ha begge to, hehe… 

Jeg kom på at jeg har Mangois i fryseren! Wiiii igjen! Nå har jeg noe å glede meg til når jeg kommer hjem. Jeg skal gjøre som i går, tenne masse lys på soverommet og kose med med Mangois og The Good Wife som jeg har blitt totalt hekta på. 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

JEG ELSKER DET

Det første jeg vil si er tusen takk til alle som har bidratt til innsamlingsaksjonen Sofie og jeg har startet. Alle bidrag går til å hjelpe den sult- og kolerarammede befolkningen i Jemen, så tusen tusen takk! Hvis du ikke allerede har bidratt kan du lese innlegget jeg skrev om situasjonen i Jemen, og hvordan du kan bidra HER

I dag har jeg så mye å gjøre at det var ikke et alternativ å sove lenger enn til klokken syv. Jeg måtte løpe rundt allerede fra klokken åtte for å rekke alt jeg skal, så dette blir nok en morsom dag! Jeg elsker når det skjer masse. Det er både trening, vippe-fiksing, jobb og middagsdate som står på planen, og jeg regner ikke med å være hjemme før sent i kveld. Martine lå enda og sov da jeg måtte opp i dag tidlig, og det gjør det enda vanskeligere å faktisk komme i gang. Hun drar fra oss i dag, og det er litt trist. Det har vært veldig hyggelig å være roomies, sånn på ordentlig (altså vi har delt rom) disse tre dagene. Heldigvis flytter hun ikke så langt unna! 


Jakke BikBok og bukse // Sko, øredobber og veske H&M 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

MÅNEDEN SOM GIKK – AUGUST

Wiiii! I morgen er endelig inne i den aller første høstmåneden, og jeg er klar for å finne frem strømpebukser og ullgensere. Dette blir så koselig, og det skjer en del spennende ting i september som jeg virkelig gleder meg til! Før den tid må jeg ta farvel med august, og her kommer oppsummeringen av måneden som gikk. 

♥ MÅNEDENS ANTREKK ♥ 


T-skjorte Monki // Jakke Mango // Skjørt Zara // Smykke Glitter

♥ MÅNEDENS OPPTUR ♥ 

Det må faktisk bli bursdagen til en venninne av meg! Det er en eks-kollega, og vi var og er en så fin gjeng om stadig møtes. Denne kvelden skulle jeg absolutt ikke ut, og hadde ikke en gang med meg drikke på vors. Plutselig befinner jeg meg i en bil på vei ut på byen med nettopp denne gjengen! Det var en slik perfekt, spontan kveld med gode venner. Vi var på et utested jeg aldri har vært på tidligere, og forhåpentligvis aldri skal dra på igjen, men vi hadde det så utrolig gøy sammen allikevel. Det endte selvfølgelig med nattmat på McDonald’s, nye bekjentskaper på vei hjem og vonde føtter fordi hele gjengen tok skoene i hånden og gikk barbeint hjem. 

♥ MÅNEDENS SANG

Jeg gikk og gledet meg til den nye Taylor-sangen, men refrenget ødela hele. Det var så skuffende, men heldigvis slapp Astrid S sin nye singel samme dag. Denne er helt nydelig, og jeg klarer ikke slutte å høre på den. Det er en tekst som er lett gjenkjennelig for de fleste, og den stemmen… Altså! Når skal hun bli verdensstjerne da?

♥ MÅNEDENS NEDTUR

Månedens nedtur… Dette er et litt kjipt punkt fordi nå må jeg tenke meg om for å komme på hva som har vært dårlig i august. Jeg må innrømme at jeg synes det er litt kjedelig å se så mange komme i gang med skole og studier igjen. Jeg savner den form for rutine i hverdagen, og det hadde vært moro å gjøre ferdig studiet så jeg kan få en jobb innenfor noe jeg virkelig vil jobbe med resten av livet! Vel, den tid kommer for meg også, så jeg får smøre meg med tålmodighet så lenge.

♥ MÅNEDENS FORBEDRINGSPOTENSIALE ♥ 

Det må rett og slett bli å begrense sjokolade-inntaket om dagen. Jeg var på Yummy Heaven fem ganger i løpet av en uke… Det er jo helt insane, og ikke sunt på noen som helst måte! Jeg hadde riktignok mensen, og da forsvinner viljestyrken samtidig som søtsuget stiger til tusen. Det er en veldig dårlig kombinasjon. Jeg skal uansett sette meg et mål om å kun spise sjokolade en gang i uken, åh det blir fælt. 

♥ MÅNEDENS INNKJØP ♥ 

Dette skjørtet altså! Jeg elsker det. Skjørtet kan brukes som dette med en enkel t-skjorte eller så kan det brukes med en kul topp, og til og med en ullgenser når det begynner å bli kaldere ute. Jeg elsker plagg som kan kombineres på mange forskjellige måter, og særlig plagg som kan brukes med mange forskjellige farger! Dette kommer dere nok til å se mer av i løpet av høsten og vinteren. 

♥ MÅNEDENS INSTAGRAMBILDE ♥ 

Denne gangen var det faktisk et selfie som har blitt sett flest ganger. Alle tidligere bilder har vært sammen med en annen Paradise-deltager, haha så dette var litt morsomt. Her har dere meg da, poser og hygger meg i det fine selfie-lyset på kjøkkenet.

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

LITE RØRER MEG MER ENN DETTE

Jeg er hun typiske jente-jenta som sitter på bakerste rad i kinosalen og hulker høylytt til en eller annen trist, romantisk film. Utrolig irriterende for alle rundt, jeg vet. Unnskyld hvis dere noen gang har havnet på typ The Last Song med meg, hehe. Jeg husker at de viste Titanic på kino igjen for noen år siden, og jeg måtte faktisk gå ut av salen i det Rose seilte forbi frihetsgudinnen fordi jeg gråt så mye. Det er krise. Lettrørt tror jeg det kalles. Til tross for disse emosjonelle utbruddene i kinosalen er det lite som rører meg så mye som en viss ting, nemlig talentkonkurranser. The Voice, X-factor, Norske Talenter you name it, jeg griner i nesten hver eneste episode. 

Nå er jo the Voice tilbake på skjermen, og det er så rørende å se hvor mye det betyr for deltagerne! Jeg grøsser og tårene presser på når de står der og drømmen deres står på spill. Det er så fantastisk! Jeg elsker den personen som oppfant slike konkurranser, det er så engasjerende. Det søteste er jo når dommerene også blir rørt. Altså, hvor søte? Åh, den mest rørende audition jeg noen gang har sett er denne. Det var på enten den amerikanse eller britiske versjonen av X-Factor, og hvis ikke dere har sett den må dere få den med dere. Hvis ikke det rører dere så vet jeg ikke hva som kan gjøre det!

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

VI TRENGER DERES HJELP

Martine og jeg er i gang med planleggingen av bursdagsfeiringen vår! Det er bare et par uker mellom bursdagene våre, så det passer perfekt å feire sammen. Jeg har alltid savnet å ha noen som har bursdag i nærheten av meg så vi kan kjøre på med en kjempestor feiring sammen, og nå har jeg fått det! Det er mye å planlegge, og akkurat nå står vi fast på noe så enkelt som et lokale. Derfor tenkte jeg å spørre dere fordi dere faktisk er utrolig gode på å gi meg både tips og råd. Vet noen om et kult lokale i Oslo hvor vi kan feire bursdagen vår? Det må romme ganske mange, og helt ha litt kul stil! Legg gjerne igjen en kommentar om dere kommer på noe ❤

DU ER NAIV, BORTSKJEMT OG UTAKKNEMLIG

Jeg vet at mange av dere synes poltikk er kjedelig, og jeg vet at dette ikke er det som gir meg mest klikk. Allikevel velger jeg å skrive om valget, om politikk og presse på at dere må bruke stemmeretten deres i årets stortingsvalg! Det å være førstegangsvelger kan være vanskelig, og politikk kan være ganske tungt å sette seg inn i. Derfor skriver jeg dette innlegget for å vise hvordan jeg går frem, fordi dette er første gang for meg også. 

Dette blir mitt aller første stortingsvalg. Det kunne vært mitt andre, men da jeg fikk ta i bruk stemmeretten min for fire år siden valgte jeg å ikke bruke den. Jeg var ung, naiv, bortskjemt og utakknemlig overfor alle som har jobbet for at vi skal kunne leve i et fritt og demokratisk land, og det er du også om du ikke stemmer. Det skal ikke skje igjen, og jeg håper virkelig ikke noen av dere går på den samme smellen som jeg gjorde. 

Nå er det ikke lenge igjen, og fordi jeg synes det er veldig viktig å faktisk bruke retten sin er jeg fullt i gang med å sette meg inn i valgkampen. Jeg er ikke den som alltid er oppdatert på hva alle partier mener om absolutt alle saker, men jeg følger med og vet hvilket parti jeg foretrekker. Det er vel omtrent helt umulig å være enig i alt et parti mener, men å finne en side er ganske mye lettere. Det å sette seg inn i politikk som førstegangsvelger, om du ikke er særlig interessert fra før av kan virke ufattelig slitsomt. Det er mye, men du trenger ikke gjøre det så vanskelig.

Man finner fort ut om man hører til høyre eller venstresiden i norsk politikk da skillet er tydelig på flere områder. Det å finne partiet man ønsker å gi stemmen sin til er litt mer arbeid, men det er et viktig og ganske enkelt arbeid. Jeg har vært innom alle de store partienes hjemmesider, lest gjennom valgprogrammet for så å lese meg opp på hva hvert enkelt parti mener om mine hjertesaker om er skole/utdanning, eldreomsorg og dyrevern. Jeg finner da fort ut hvilke partier jeg er helt uenig med, og de er det bare å utelukke med en gang. Hvis deres politikk går helt imot min mening på disse sakene kan jeg krysse ut siden deres og fokusere på de resterende partiene. Det kan også være lurt å lese gjennom partiprogrammene til disse partiene. 

I tillegg til dette gjør jeg en annen ting, som er ganske morsom! Jeg har tatt fire-fem forskjellige partivalg-tester hos blant annet NRK, Aftenposten og TV2 for å “dobbeltsjekke” at jeg faktisk er så enig som jeg tror med partiet jeg har landet på. Det er ganske greit, for da må jeg plutselig svare på spørsmål om all annen politikk som havner lenger ned på min liste, og det gir et større bilde av politikken deres. Jeg havnet heldigvis på partiet jeg alltid har likt best og følt at jeg er mest enig i, så da er ikke det noe mer å tenke på for min del. 

Hør og se på politiske debatter. Det er både en underholdene og lærerik måte å få vite mer om partiene, og selvfølgelig debattantene. En valkamp kan være utrolig spennende, og partilederdebatter er rett og slett skikkelig underholdene. Poenget er at det kan være gøy og enkelt å sette seg inn i politikk, i hvert fall nok til å vite hva du bør stemme i den kommende valgkampen. 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

DETTE ANGRER JEG PÅ – PARADISE HOTEL

Det er lett å være etterpåklok, og særlig med avgjørelser som må tas under press. Paradise Hotel er akkurat en slik greie. Det er vanskelig å ta en avgjørelse, men det er veldig lett å angre. Jeg angrer på Paradise Hotel, ikke selve deltagelsen, men en del avgjørelser og “spill-trekk” som ble begått. Andre ting angrer jeg på bare fordi det hadde vært morsommere å se på TV om det gikk annerledes, og det hadde vært interessant å se hva som hadde skjedd videre. Dette er jo ikke ting jeg går rundt og tenker på i dag, men da jeg ble spurt hva jeg angrer på begynte jeg å tenke… Plutselig kom det opp et par punkter!

AT JEG VALGTE PETTER OVER MORTEN I UKE 10. Haha, dette er rett og slett fordi det hadde blitt et veldig morsomt TV-øyeblikk om jeg plutselig valgte Morten. I tillegg hadde det vært gøy å se hva som hadde skjedd videre i spillet om jeg hadde gått imot resten av hotellet. Det er den nysgjerrigheten altså… Skumle greier!

AT JEG BYTTA KOSTYME MED MARTINE. Her ble det mye styr, haha. Dette var i uke tre og vi skulle feire alle tiders Paradise-fester. Jeg hadde gledet eg masse til kostymefester, men fordi jeg var livredd for å falle ned trappene til bungalowen og død kom jeg alltid sist. Denne gangen fikk jeg først et troll-kostyme, og ble så sjalu på alle de andre. Etter å ha klaget i en evighet gikk Martine J med på å bytte bort sitt rosa kostyme mot mitt troll-kostyme. Jeg ble så glad helt til det viste seg at jeg så ut som en drag queen, og det var ikke helt den looken jeg var ute etter, så jeg var ikke fornøyd. 

AT VI IKKE BLE FOR COCKY. Her tenker jeg mest på i uke ni. Vi var så sikre på at vi hadde full kontroll, hello hvem kan beseire firkløveren Sofie, Morten, Kevin og Andrea liksom? Problemet var jo at vi egentlig bare var en trekløver, hehe. I tillegg var vi veldig på alle som sjekket inn før den tid, og det fungerte bra. Da Ida sjekket inn den uken følte vi at vi ikke trengte å være på henne, noe som resulterte i at alt gikk rett til helvete :))). 

AT JEG IKKE PRESSET MER PÅ HVEM SOM VAR DEMONEN. Jeg husker at jeg tok opp med Martine at hun knuste kula til både Henote og Teele, og på dette tidspunktet begynte jeg å bli mistenksom. Allikevel turte jeg ikke presse så mye på det fordi jeg var redd jeg innerst inne gjorde det kun fordi jeg ønsket henne ut. I ettertid angret jeg på at jeg ikke ga faen og presset mer på det, hehe. Sånne små ting. Det var riktignok det eneste som pekte mot Martine. Hun var helt utrolig god den uken der!

AT JEG VERKEN JOBBET FOR GULLBILLETT ELLER FINALEPLASS. Jeg ville jo ha gullbilletten som tilsvarte en finaleplass, men jeg ville stå i finalen med Kevin. Samtidig kunne jeg gått stått i en finale med Morten også, og det kunne ha skjedd om jeg fikk den billetten. Nå er det ikke så mye jeg kunne gjort for å få de andre til å gi den til meg, men i ettertid angret jeg litt på at jeg sa at jeg ikke ville ha den. Når det kommer til finaleplassen med Petter jobbet jeg ikke et sekund, og det angret jeg på like etter finalen. På dette tidspunktet var jeg bare så utrolig lei og sliten. Det var så kort tid til vi skulle hjem at jeg ikke gadd å bry meg. På dette tidspunktet burde jeg hatt mer krefter enn noensinne, men det hadde skjedd så my uforventet og nye ting kom frem i lyset som gjorde a jeg mistet all vilje til å kjempe for noe som helst der inne… 🙁 Det angret jeg selvfølgelig på i etterkant for herregud så moro det hadde vært å stå i en finale!

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

DET ER EKKELT MED VALKER PÅ RYGGEN

Jeg synes det er så ekkelt når man får valkene på ryggen. Jeg kan ikke ha en sånn bikintruse, fettet henger over og ingen vil se det. Jeg hater å prøve badetøy, det er det verste jeg vet om. Jeg skal slanke meg altså, så kanskje jeg skal kjøpe bikinien i en størrelse for liten. 

Alt dette hørte jeg fra samme kvinne da jeg var innom en klesbutikk for noen dager siden. En ting er at hun tydeligvis hater kroppen sin, trenger å jobbe med innsiden og har et behov for å unnskylde seg for den stakkars butikkmedarbeideren. Det får være hennes problem. En ting som overhodet ikke er greit, og som gjorde meg oppriktig sint var at hun sa alt dette foran sine to unge døtre. Den eldste kan ha vært maks fjorten år gammel, og den andre var kanskje et par år yngre. 

Ja, det er trist at du sliter med kroppsbildet ditt og synes det er vanskelig at kroppen forandrer seg. Jeg føler med deg, det er ikke enkelt å ha en kropp i 2017 (merk: ironi). Allikevel er det absolutt ikke greit å snakke sånn om deg og kroppen din foran to unge jenter, og særlig ikke når det er barna dine! Selv om du kanskje ikke ser det så ser disse jentene opp til deg. De er i en alder hvor det faktisk betyr mye hva du har å si, og du er en stor trygghet i et liv med mye forandringer og press fra alle kanter. Du som mor har et ansvar når det kommer til å forme barna dine. Du har et ansvar for at de skal føle seg bra, og da kan du aldri stå og snakke ned om deg og kroppen din foran dem, uansett hvor misfornøyd du selv er. 

Det er lite som provoserer meg mer enn dette. I et samfunn hvor man kan føle seg presset over alt bør du som mor virkelig være dere trygghet. Klag så mye du vil til den stakkars butikkmedarbeideren, selv om du faktisk heller bør ta deg en prat med en profesjonell om du har det så fælt med deg selv. Bare ikke klag på verken personlighet, utseendet eller kropp foran barna dine. Aldri. 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

MARTINE HAR FLYTTET INN

Bilde: Annie Fredriksen

Det er en del som fikk med seg mystorien min fra i går (der heter jeg andreasveinsdot, følg meg gjerne) hvor jeg sa at Martine har flyttet inn. Det har hun faktisk gjort, så nå er vi et ekte blogg-kollektiv. Dessverre er det bare for noen dager, men akkurat nå nyter vi det til det fulle. I går hadde vi en skikkelig jentekveld med tente lys og serier. Det er litt hyggelig å bo flere sammen, i hvert fall over en kort periode.

Vi er blitt godt vant med besøk her i leiligheten, men som regel er det bare Kevin og Morten som bor her. Det er selvfølgelig ekstra hyggelig når vi kan ha jentekvelder! Heldigvis skal ikke Martine flytte så langt unna, og vi kan fortsette med jentekvelder stadig vekk ❤

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

DETTE HAR JEG IKKE GJORT PÅ LENGE

God morgen! Gjett hvor jeg snart skal dra? På jobb, selvfølgelig. I dag skal jeg jobbe med en god venninne som har vært på ferie, så jeg gleder meg masse! Vi har det alltid så hyggelig samtidig som vi får masse gjort og det er ekstra gøy. I kveld skal jeg komme meg på trening igjen. De siste to dagene har jeg tat feil av Yummy Heaven og treningssenteret, men det kan vel skje den beste? Hehe… 

I går gjorde jeg forresten noe jeg ikke har gjort på veldig lenge. Jeg klarer faktisk ikke huske sist dette skjedde, men nå følte jeg at det var på tide. Det var noe med stemningen hjemme i leiligheten. Det var mørkt ute, lyset var skrudd av i stuen og det var tent masse levende lys. Jeg satt med en ullcardigan over koseklærne og fylte glasset foran meg med rødvin. De var bare så idyllisk og den gode høst-følelsen satt seg i kroppen. Jeg elsker slike rolige kvelder, særlig når det er høst og mørkt ute. 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER