30 JULEGAVTIPS TIL HAN

Reklame | annonselenker Nelly

Det å finne julegave til kjæresten er ikke alltid enkelt. Jeg sliter skikkelig med Morten i år for å være helt ærlig. Han har liksom alt og ønsker seg ingenting, det er det verste! Derfor hjalp det meg også å lage dette innlegget så jeg fikk litt inspo 😉 Her kommer 30 julegavetips til han, om det så er kjæresten, pappaen, onkelen, bestefar eller vennen.

1 HER / 2 HER / 3 HER / 4 HER / 5 HER

6 HER / 7 HER / 8 HER / 9 HER / 10 HER

11 HER / 12 HER / 13 HER / 14 HER / 15 HER 

16 HER / 17 HER / 18 HER / 19 HER / 20 HER

21 HER / 22 HER / 23 HER / 24 HER / 25 HER 

26 HER / 27 HER / 28 HER / 29 HER / 30 HER

LIVET SOM ALENEMOR

Hei, fineste dere! Velkommen til min valpe-dagbok haha. Livet som alenemor for lille Trulte fortsetter og det er en berg og dalbane 😉 Det er superkoselig å ha henne her. Jeg hater å være hjemme alene og hvis ikke jeg hadde hatt Trulte hadde jeg definitivt reist til Oslo og vært der mens Morten er i London. Heldigvis “slipper” jeg det fordi jeg har den lille bebbisen min som passer på. Okei, hun har ingenting å stille opp med mot en innbruddstyv, men det er noe med det å ikke være alene som hjelper veldig!

Vi koser oss masse, men det å ha en liten valp alene er ikke bare, bare. Jeg er utrolig glad for at vi vanligvis er to om det. Alle de turene ut i løpet av en dag… I regn og vind, ut og inn. Det er på sånne dager det er godt å kunne bytte på de småturene hvor vi prøver å få henne til å gå på do ute i stede for inne. I dag er det riktignok helt nydelig vær og da er det bare kos! Vi har til og med gått oss en litt lengre tur og hun koste seg så. Løp rundt, lekte i løvet og den lille halen logret hele veien. Det er så koselig å se! Jeg elsker å se at hun har det fint. Det gjør meg ordentlig lykkelig.

Ellers ser jeg ganske så shabby ut. Jeg går rundt i joggebukse og hettegenser, håret som burde vært vasket for noen dager siden har jeg satt opp i en tutt. Jeg har sett hele sesongen av Hjem til jul, den nye serien på Netflix. Begynt på Grey’s Anatomy igjen av alle ting. Jeg har ikke sett det på flere år, men startet på den nyeste sesongen og det er så mange nye folk. Altså hæ? Jeg har forresten også sett alt som ligger ute av Mellom oss på TV2 Sumo og en annen juleserie på Netflix som jeg ikke husker navnet på. Jeg har generelt sett ekstremt mye på serier…

Ja, så har jeg spist vegetarboller som smakte kjempevondt. så vondt at jeg spyttet ut den første, så jeg spiste de vel egentlig ikke. I stede spiste jeg tilbehøret som bestod av potetmos, fløtesaus og grønnsaker. En sunn og næringsrik middag der, ja.

Heldigvis fikk jeg besøk av både pappa og en venninne i går. Det var så godt med litt menneskelig kontakt, haha. Jeg trengte virkelig å ta på noe annet enn joggebukse i noen timer og minnes på at det finnes et liv utenfor denne leiligheten.

Jeg er jo litt begrenset med tanke på at hun ikke kan være hjemme alene enda. Vi har begynt å øve på det, men det å reise avgårde å la henne hjemme er ikke aktuelt helt enda. Så jeg går jo rundt her og styrer da.

Det verste er at jeg får gjort ekstremt lite. Jeg bruker all tiden min på henne, til og med når hun sover! Da sitter jeg bare og ser på henne og vil helst ikke forlate sofaen når hun sover på gulvet ved siden av meg fordi hun er så fin. Nydelige, lille, rampete valpen min.

Nå skal jeg faktisk komme meg i dusjen. Jeg får nemlig mer besøk i dag, yei! Så det var alt fra Andrea sin valpedagbok for i dag. Nå har vi bare morgendagen igjen før Morten kommer tilbake og det er min tur til å reise bort. Helt ærlig, det skal bli litt deilig hihi.

30 SPØRSMÅL OG SVAR

Reklame | annonselenker Nelly

JAKKE HER / BUKSE FLOYD / SKO HER / VESKE NUNOO

1. Hvor gammel er du ? Jeg fylte 25 i oktober. Det er helt sykt. Jeg husker da jeg tenkte at man var voksen i 20-årene. Jeg føler meg virkelig ikke voksen, men så sitter jeg her med leilighet, hund og samboer så kanskje jeg er mer voksen enn hva jeg tror selv 😉

2. Hvor høy? 1.68

3. Stjernetegn? Jeg er Skorpion, og det passer meg skummelt bra. Jeg er virkelig en skorpion, hehe.

4. Når står du opp i hverdagen? Det er vanligvis mellom halv åtte og åtte, men det kan variere litt. I helgen våknet jeg av meg selv halv syv. Det var grusomt, jeg ville sove lenge… men nå jeg jeg en liten valp som må opp og på do på morgenen så da er det bare å stå opp.

5. Og i helgene? Jeg skiller ikke helg og hverdag egentlig. Jeg styrer min egen arbeidsdag så hvis jeg trenger å sove ut på en onsdag så gjør jeg det, men så kan det være jeg må opp tidlig på en søndag for eksempel.

6. Favorittsang akkurat nå? Taylor Swift – Cornelia Street

7. Har du tatoveringer? Nei, men jeg hadde lenge lyst på det. Jeg hadde store planer om å tatover Hakuna Matata, herregud så glad jeg er for at jeg ikke gjorde det!!! Gjett om jeg hadde angret den dag i dag. Jeg trives godt uten tatoveringer jeg.

 8. Hva var det siste du spiste? Havregrøt med cottage cheese og kanel, nam nam.

9. Hva var det siste du drakk? Farris med sitronsmak.

10. En hemmelighet om deg? Hm… Har jeg noen hemmeligheter igjen da tro. Jeg har nok noen, men ikke alt egner seg på bloggen. Noen hemmeligheter må man få ha 🙂

11. Har du noen gang vært forelsket? Ja, jeg er forelska nå <3

12. Hvilken farge har du på tannbørsten din? Akkurat nå er den grønn og hvit.

13. Hva hører du på akkurat nå? Tvillingterapi med Vita & Wanda

14. Er det noen du savner? Ja! Jeg savner vennene mine i Oslo også savner jeg faktisk Morten allerede. En dag alene er ganske digg, men etter det så begynner jeg å kjede meg.

15. Favoritt quote?Det har jeg ikke…

16. Høy eller lav musikk? En mellomting, men heller lav enn høy klem far bestemor.

17. Hvor drar du når du er trist? Jeg drar ikke noe sted når jeg er trist lenger, og det er kanskje en bra ting? Når jeg er trist så vil jeg aller helst klemme Morten og kose med Trulte.

18. Favorittfarge? Blå!

19. Hvem snakket du med sist? Pappaen min

20. Hva ønsker du deg mest akkurat nå? At Trulte skal bli stueren 😂 og en robotstøvsuger!

21. Hva var det siste du kjøpte? Mat som vanlig, men det siste “morsomme” jeg kjøpte var en nydelig gullkjole fra Stine Goya.

22. Hva står det på den siste SMS’en du sendte? Yei takk! Pappa sa ja til å passe Trulte i en times tid i morgen så jeg kan dra og vokse meg, haha. Litt hverdagsluksus og alenetid på valpemor.

23. Hva skal du gjøre til helgen? Jeg skal til Oslo, yeeeei!

24. Drømmereisemål? Maldivene, New York og Australia.

25. Hvordan er du som venn? Jeg er veldig lojal, stiller alltid opp om det trengs og kanskje litt for ærlig til tider hehe.

26. Hva kan holde deg våken om natta? Stress! Jeg kan ligge å stresse over alt mulig rart og det gjør at jeg ikke får sove. Det er skikkelig irriterende.

27. Hvem i Kardashian-klanen er du? Jeg har ikke sett på serien dere på mange år, men jeg liker Kourtney best så da sier jeg Kourtney.

28. Hvilken TV-serie følger du med på nå? Peaky Blinders! Gleder meg til Morten kommer hjem så jeg kan få sett mer. Det er så spennende.

29. Hvilken bok leste du sist? Dødevaskeren.

30. Hva skal du gjøre når du er ferdig med dette innlegget? Da skal jeg starte på et nytt innlegg 🙂

UKEN SOM GIKK

Reklame | annonselenker Nelly

AKKURAT NÅ: Jeg har akkurat vært ute en tur med Trulte og skal ordne frokost til oss begge, så skal vi øve litt på å gå i bånd etterpå. Det kan bli interessant.

UKENS TANKE: Kanskje jeg skal bytte navn til hundebloggen? Haha, jeg føler jeg spammer mye med hund nå, men det roer seg nok så hold ut 😉

UKENS FAVORITTPLAGG: Jeg har helt seriøst gått i joggebukse og oversized genser typ hele uken. Så jeg får velge joggebuksen min da. Deilig den, haha. Trulte har ikke lært å ikke bite i klær enda så jeg tar ingen sjanser…

UKENS POSITIVE: Woho, jeg satt ny personlig rekord og forbedret meg i nesten alle øvelsene vi trener med personlig trener. Det er moro å se at det fungerer og at jeg blir sterkere.

UKENS CRAVING: Grønnsaksboller med fløtesuaus, potetmos og tyttebærsyltetøy.

UKENS HØYDEPUNKT: Trulte! Fine, lille, nydelige, hyperaktive Trulte. Hun er så utrolig fin og jeg er så glad for at akkurat hun ble vår lille baby.

UKENS ØNSKELISTE: Lang glitterkjole her, Timerbland boots her, robotstøvsuger her, boots her og kjole her.

UKENS MATRETT: Hjemmelagde fiskekaker med ovnsbakte småpoteter, nam nam.

MÅL FOR UKEN SOM KOMMER: Få Trulte stueren!

UKENS TIPS: Grey’s Anatomy. Jeg vet, gammelt nytt. Jeg har ikke sett det på flere år tror jeg, men fordi jeg gikk tom for serier og ikke orket å lete etter noe nytt så begynte jeg på den nyeste sesongen. Det er jo helt sykt bra!

UKENS IRRITASJONSMOMENT: Jeg er skikkelig mørkeredd og det har jeg fått kjenne på nå. Jeg trodde ikke det var så ille. Når jeg skal lufte Trulte på morgenen eller kvelden blir det kjempekort fordi jeg er så redd. Det er lite opplyst utenfor her og jeg hater at det er helt stille og mørkt, får noia og begynner å tenke på alt ille som kan skje. Det er så irriterende!

UKENS FAVORITT-BILDE: Fine, fine, fine jenta mi! Selvfølgelig ble det Trulte denne gangen.

HOLIDAY IN THE WILD

God søndag! I kveld tenkte jeg å tipse dere om en film jeg så for noen uker siden som var overraskende hyggelig. Holiday in the wild finner du på Netflix og det grenser faktisk mot å være en julefilm, det er i alle fall litt jul inne i bildet 🎅

Kate (aka Charlotte fra Sex in the city) har planlagt å overraske ektemannen Drew sin med en ny bryllupsreise! Ting har kjølnet mellom ekteparet og når deres felles sønn reiser avgårde til college ser hun på det som en fin mulighet til å komme nærmere hverandre igjen. Det er bare et problem… Drew vil skilles og har allerede pakket sakene sine. Kate står igjen i den store leiligheten på Manhatten og med billetter og opphold til det som skulle vært deres andre bryllupsreise. Hva skal hun gjøre nå?

Kate pakker sakene og bestemmer seg for å reise alene på bryllupsreisen til Zambia. Det viser seg å bli en litt annen ferie enn planlagt. Allerede den første kvelden møter hun en mann, Derek. Han skal fly henne ut til en eksklusiv safari dagen etterpå, men under flyvningen må han nødlande.

Krypskyttere har drept en elefantmamma og ved siden av den døde kroppen er en liten elefantbaby. Det er kritisk for babyen og Derek må gjøre alt han kan for å redde den. Han jobber nemlig også på et reservat for elefanter! Kate, som er utdannet veterinær, bestemmer seg for å avlyse safarien og bli med til reservatet for å hjelpe til med elefantbabyen. Den avgjørelsen kommer til å forandre alt!

Dette er en veldig koselig film som viser at livet ikke er over selv om ekteskap går over og hverdagen du er vandt med forandrer seg. Full av feelgood og romantikk!

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

KJØKKENET ER FERDIG – SE RESULTATET

Reklame | VVS SØR & INTERIØR

Endelig er kjøkkenet ferdig (nesten)! Det har vært en lang og tung, men også veldig morsom og lærerik prosess. Det er det som er så gøy med å gjøre ting selv. Jeg lærer så utrolig mye hver eneste gang og det å sitte igjen med noe man har “laget” selv er skikkelig moro selv om det kan innebærer både blod, svette og tårer. Jeg var vel innom alle de tre denne gangen, haha.

Dere får se hele prosessen med å sette opp kjøkkenet og ikke minst det ferdige resultatet som jeg er utrolig fornøyd med! Her er nesten to uker med jobb klippet ned til en liten film 🙂 Hvis dere ikke har sett rivingen så kan dere se den filmen her.

Til slutt vil jeg rette en stor takk til VVS sør & interiør for fantastisk rørleggerarbeid og nydelig blandebatteri. Første gang vi brukte dem ringte vi etter hjelp og de kom på dagen og ordnet alt som skulle ordnes. Det var helt fantastisk rask og god service, og for dere som ikke vet det så har de en interiørbutikk i sentrum som selger masse fint til hjemmet. Sjekk det ut her.

ALT DU TRENGER TIL JULEFESTEN

Reklame | annonselenker Nelly

Woho! Hvem er klare for festsesongen? Den er vel egentlig ganske godt i gang allerede, men jeg starter til helgen og da er det hele to julebord på en helg! Jeg gleder meg så mye selv om jeg ikke er veldig glad i å feste. Det jeg elsker er å pynte meg og bli skikkelig fin, noe som gjør at jeg er veldig gira når desember starter og det kommer julebord, julefester og juleselskap på løpende bånd! Her har jeg samlet alt jeg trenger før julefesten som kanskje du trenger også 🙂 Her er det kjoler, sko, tilbehør og sminke! Nelly har forresten 20% rabatt på sminke i dag, så løp og kjøp om det er noe som nærmer seg tomt i sminkepungen.

1 HER / 2 HER / 3 HER / 4 HER / 5 HER / 6 HER / 7 HER / 8 HER / 9 HER

1 HER / 2 HER / 3 HER / 4 HER / 5 HER

1 HER / 2 HER / 3 HER / 4 HER / 5 HER / 6 HER / 7 HER / 8 HER / 9 HER 

1 HER / 2 HER / 3 HER / 4 HER / 5 HER / 6 HER / 7 HER / 8 HER / 9 HER

UKENS SPØRSMÅL

Reklame | annonselenker Nelly

KJOLE HER

Når mener du julen starter?

Hm.. Jeg har egentlig ingen formening om det. Har ikke hatt julefølelse på mange år, men kanskje julaften eller lillejulaften? Jeg bryr meg ikke så veldig mye om jeg skal være helt ærlig med dere.

Pleier du å kjøre kollektivt nå?

Nei, ikke noe særlig her i Kristiansand. Jeg går som regel, eller hvis jeg skal handle en del så tar jeg bilen.

Hvorfor legger du for det meste ut instastories uten lyd?

Det har jeg ikke tenkt over, men hvis ikke jeg snakker om noe eller det er relevant lyd så ser jeg ikke poenget med å ha masse støy i bakgrunnen.

Har du noen mål for 2020?

Det skal jeg sette meg ned og tenke over fordi jeg liker å ha mål og jobber bra etter mål! Akkurat nå har jeg  ingen, men det kommer 🙂

Når kranglet du og Morten sist?

Det husker jeg faktisk ikke. Vi krangler ikke så ofte, det er mer at vi er irritable begge to haha.

Hvorfor har du begynt med personlig trener?

Det er egentlig ganske tilfeldig. Jeg meldte meg inn på SATS og fikk en gratis time, den likte jeg veldig godt og så fant Morten og jeg ut at det kunne være gøy med PT timer sammen. Vi har en plan om å lage en liten miniserie på YouTube, så vi får se 😀 Det er som regel gøy å trene med PT innimellom. Alle har forskjellige ting de liker å trene, forskjellige øvelser og man lærer ofte veldig mye nytt.

Hvordan blir det å være alene med valpen?

Hehe, helt ærlig? Jeg gruer meg litt jeg. Det er masse jobb nå som hun er så liten og enda ikke stueren. Okei, det er egentlig bare at jeg er lat og gruer meg til å gå ut med henne 10 000 ganger i løpet av dagen og prøve å tvinge henne til å bruke doen ute, haha.

Hva er favorittplagget ditt akkurat nå?

Fuskepelsen min fra Samsøe Samsøe! Dere finner den her.

Hva er planen din på nyttårsaften?

Jeg skal være i Kristiansand med venner 🙂

Skulle ikke du på lanseringen til Martine Lunde?

Jo, det var planen. Dessverre rakk vi ikke inn til Oslo. Vi jobbet med å gjøre leiligheten hundeklar og jobbet med kjøkkenet så ble plutselig klokken alt for mye. Det så gøy ut, så det var synd.

Hva gjør du for å lade opp?

Drar på hytta, tar meg et bad, går tur eller trener.

Når kommer videoen av det ferdige kjøkkenet?

Den kommer faktisk i morgen tidlig! Det er ikke 100% ferdig, men så og si. Dere får i alle fall sett hvordan det ser ut og jeg er så fornøyd. Gleder meg til å vise dere!

Hvordan går det med å gjøre valpen stueren?

Hun har klart å gå på do ute nå så det er kjempebra! Hun vil helst gå inne enda, men det at hun i det hele tatt klarer å gå ute er kjempebra 😀 Så toalettbesøket på morgenen skjer alltid ute, så prøver vi å ta henne ut hver gang hun skal til å gå på do inne, men det er lettere sagt enn gjort. Hun er så kjapp!

Opplever du og Morten utroskapsrykter?

Nei, ikke i det hele tatt faktisk. Veldig heldig!

Har du lappen?

Ja, men jeg hater å kjøre bil. Blir så stressa av ansvaret… Tenk om jeg kjører på noen.

Hvem skal Morten til London med og hvorfor dro han ikke med deg?

Han reiser med Einar fra Love Island faktisk 🙂 De har snakket om den turen i sommer så det er fint at de endelig fikk dratt. Han dro ikke med meg fordi de har hatt en plan om å reise sammen lenge og fordi en av oss må være hjemme med Trulte uansett. Jeg så faktisk på Londontur først, men så endte han opp med å dra da jeg fant ut at jeg skulle spare penger haha.

Har du fått tilbake bloggmotivasjonen?

Det kommer seg altså! Den er mye bedre enn hva den var for noen uker siden, så det er gøy!

Hva er det beste og verste med å ha hund så langt?

Det beste er all kjærligheten. Hun er så fin altså! Det verste er jobben med å gjøre henne stueren 😉

 

OPPSKRIFT: TACOGRATENG

NAM! Jeg er en skikkelig taco-elsker, men jeg er absolutt ikke fremmed for å teste andre versjoner enn vanlig taco i tortilla. Tacosalat og tacograteng er to favorittversjoner og det er sistnevnte jeg skal tipse dere om i dag. Den er helt sykt og god jeg synes den er enda litt mer kos enn vanlig taco.

Jeg kunne egentlig kalt dette for en meksikansk grateng, men vi kjører taco. Det er tusen måter å lage denne på. I bunn og grunn så hiver du alt du vanligvis har i taco i en form, topper med ost og steker den i ovnen på 200 grader til osten er gylden. Jeg tenkte allikevel å dele min favorittversjon med dere.

🌮 Ønsket base, om det er kjøtt, bønner, kikerter, kjøtterstatning eller noe annet du liker. Jeg bruker kjøtterstatningen fra Quorn, min favoritt!

🌮 Jeg bruker tacokrydder, fetaost, mais, purreløk, meksikansk ris, tacosaus, tortillachips og ost til topping.

Stek basen som vanlig og tilsett tacokrydder. Skjær opp ønskede grønnsaker og legg i formen. Fyll opp med base og ønsket fyll, bland det godt sammen. Hell et glass tacosaus i formen og fordel det jevnt over basen og fyllet. Topp med nachochips og dekk alt med revet ost. Stek i ovnen på 200 grader til osten er smeltet og gylden.

Server gjerne med en deilig salat, rømme, guacamole og cheddarsaus.

HELGENS PLANER

Reklame | annonselenker Nelly / Gina Tricot

JAKKE HER / BUKSE GINA TRICOT HER / SKO NIKE

Fredag. Dagen i dag starter med PT time på SATS med Morten. Vi har kjøpt DUO timer og det er overraskende moro! Jeg pusher meg enda mer når jeg trener sammen med noen og hvis jeg klarer å slå Morten i noe er det ekstremt gøy. Pappa kommer og er hundepasser, så skal vi gjøre det siste vi kan gjøre på kjøkkenet før benkeplaten kommer 20. desember. Det blir selvfølgelig mye Trulte tid, vi er i gang med å lære henne at det å gå på do ute er kjempebra haha. Lettere sagt enn gjort, men sånn er det.

Lørdag. Morten reiser avgårde på guttetur til London. Jeg er sååå sjalu og har hatt lyst til å reise til London nå før jul, men man kan ikke få alt man vil. Jeg blir altså alenemor i helgen, noe som kan bli ganske interessant. Jeg kommer til å være så sliten, haha. Det blir veldig mange turer ut hvor jeg trasker rundt og venter på at bebbis skal gå på do, men det blir også veldig koselig. Jentekveld!

Søndag. Dette blir min store arbeidsdag. Jeg har skikkelig lyst til å ta meg en tur på julemarkedet som er i nærheten av her jeg bor, men det kan bli litt vanskelig med Trulte. Hun har ikke lært å gå i bånd enda så da må jeg bære henne rundt og det tror jeg ikke hun synes er veldig gøy i lengden. Vel, vel. Det kommer flere muligheter. Jeg får heller kose meg hjemme med julebrus, jobb og Peaky Blinders som jeg har blitt helt hekta på!