HELGEN MIN I OSLO

Kjolen min er fra byTiMo og vesken fra H&M

Hei, dere! Nå sitter jeg og ser ut over nydelige Oslo mens jeg koser meg med litt jobb på macen. Jeg har kost meg med å redigere bildene jeg tok i går. Det er så fint her og bildene ble flotte med så lite arbeid bak! Så fine gater, altså det var bare å stoppe et sted og ta noen bilder. De ble helt nydelige. Akkurat det savner jeg faktisk med Oslo. Det er så fine gater her!

Jeg hadde en kjempefin dag i går, og en kjempefin kveld her på fredag. Jeg kom til dekket bord og taco, bedre enn det kan det faktisk ikke bli. I går var det strålende sol og helt nydelig vær. Jeg vandret rundt i en av de fineste kjolene jeg eier og koste meg masse med fine venner hele dagen.

Vi var på Skur 33 og spiste bursdagslunsj for Helene 🎉 Så gikk i videre til Tjuvholmen og kjøpte is på Paradis. De har helt sykt god is og det var naturligvis kø langt ut i gaten. Så verdt det! Vi hang litt utenfor der og koste oss med is i sommersolen før vi delte oss litt. Jeg ble sittende med to venner på ASIA hvor vi tok noen sykt gode drinker! Herregud, så må jeg ikke glemme maten. Vi bestilte litt snacks fordi vi var sultne som alltid, og det var skikkelig, skikkelig godt. Det var flaming edamame (om jeg ikke tar helt feil) som smakte skikkelig grilla og litt spicey. Så var det aubergine fries som også smakte kjempegodt, særlig med chilisausen som fulgte med. Det må dere teste om dere er i nærheten. Skikkelig godt var det!

Da vi følte oss ferdig med det tok vi turen videre til resten av gjengen som var samlet på en takterrasse. Et lite pust i pakken før vi tok turen til det siste stoppet, Utendørs på St. Hanshaugen. Er skikkelig koselig konsept med masse bord ute, servering ved bordet og musikk. Der ble vi sittende til solen gikk ned og det begynte å bli kjølig.

Da turet jeg hjemover til stedet jeg bor når jeg er her nå, og her var det superkoselig! Det var en liten gjeng som satt her og drakk vin, hørte på musikk og vi lekte noen kjempemorsomme leker. Blant annet en hvor alle skulle sende sin guilty pleasure sang til en person, så skulle sangen spilles av og etter tur skulle man gjette hvem sin sang det var. Skikkelig gøy! Vi gjorde også det samme med favorittsang. Jeg lo så mye, haha.

Til slutt tok jeg kvelden, selvfølgelig først av alle fordi jeg er 70 år hehe. Fikk en god natts søvn og nå skal jeg bare slappe av her og kose meg videre med jobb før jeg reiser hjem til Kristiansand om noen timer.

Emilie sin kjole er også fra byTiMo og vesken hennes er kjøpt på Bali 🙂

Det har vært en helt nydelig helg og det var så godt å tilbringe masse tid med vennene mine igjen, vandre gjennom gatene i Oslo og det var nesten som om jeg ble tatt tilbake i tid til da jeg bodde her og gjorde dette hele tiden. Sååååå koselig!

BABY BLUE DRESS

Reklame | annonselenker Nelly

KJOLE HER / VESKE HER / SKO HER

Jeg er obsessed med denne kjolen! De store puffermene, den nydelige babyblå fargen… Helt perfekt til det flotte sommerværet vi har fått her på sørlandet. Denne kommer jeg til å bruke masse i sommer!

UKENS SPØRSMÅL

Reklame | annonselenker Nelly

KJOLE HER

Hva spiser du oftest til frokost, lunsj og middag?

Til frokost spiser jeg som regel havregrøt, bananpannekaker hvis Morten slår på stortromma og lager det til frokost, yoghurt med bær og granola eller brødskiver. Det varierer jo litt. Ti llunsj spiser jeg veldig mye forskjellig så der har jeg ikke noe spesifikt. Noen ganger er det brødskiver eller toast, det kan være smoothiebowl, bananpannekaker, en type salat (halloumi, falafel, taco hvis jeg har rester) eller så kan det være jeg kjøper med meg en takeaway eller spiser lunsj ute på typ Panda Panda eller Will I Juice i Kristiansand.

Har du og Morten noen gang tatt pause i forholdet eller gjort det slutt?

Nei, det har vi heldigvis ikke. Vi har aldri vært der at det har vært et tema en gang og det er jeg veldig glad for. Jeg hadde blitt helt knust! Jeg føler jo at det må være et ganske stort problem som er vanskelig å løse for å ta et sånt valg og at man trenger rom til å løse det, og heldigvis har vi ikke møtt på noe slikt enda. Forhåpentligvis aldri.

Hvordan bli influenser?

Hehe, det er et veldig godt spørsmål! Det er flere måter å bli det på, men jeg tror ingen av de er noe lettere enn noen annen egentlig. Du har jo de som er med på et tv-program og klarer å gjøre om det til å bli en influenser (heihei), dog er det mange som faller av ganske raskt når tv-tiden er over og de skjønner at man faktisk må jobbe ganske hardt for å “overleve” i bransjen. Så har du de som leverer knallgodt innhold på kanalene sine, det være blogg, Instagram eller YouTube og vokser jevnt og trutt. Jeg har ingen fasit på dette, men jeg ville jobbet hardt, levert bra innhold jevnlig, delt ting jeg selv hadde likt å se og fokusert på det du synes er gøy! Så må du huske at ting tar tid. Det er lite som skjer over natten, så jobb på 😀

Hvordan ser en typisk dag i livet ditt ut?

Det som er veldig gøy med livet mitt og som gjør at jeg elsker denen jobben er at ingen dag trenger å se lik ut! Nå har det vært mye av et samme på grunn av corona, men det har faktisk vært overraskende deilig. Jeg kan jo si sånn cirka og ta utgangspunkt i livet nå, for nå er det jo mye av det samme.

Jeg står opp mellom syv og ni, kommer an på dagens planer. Så er det rett på mobilen, sjekker stories, poster swipe ups, deler eventuelle forhåndsskrevne innlegg. Så er det ut med Trulte (Morten og jeg tar annenhver morgen) før kaffe er førstepri. Enten drar vi på løpetur, eller så er det frokost som står for tur. Deretter setter jeg meg ned med macen, skriver dagens første innlegg, sjekker mail og svarer på det. Dette tar fort et par timer på dager det er mye å gjøre, men det kan også ta rundt en time Så går jeg i dusjen, fikser meg og ordner meg klar for dagen. Hvis det er en dag vi skal ta bilder så finner jeg frem antrekk, pakker en bag, tar med kameraet og sådrar Morten og jeg ut på location-jakt. Alt fra vi kjører hjemmefra til vi er tilbake og har tatt bilder tar minst et par timer, noen ganger mer. Det kommer an på om vi finner bra location med en gang eller ikke og hvor mye klær det er. Noen ganger blir det da lunsj i byen, eller så er det hjem til lunsj. Etter lunsj redigerer jeg bildene vi tok med en gang så de er klare, dette tar normalt en times tid. Så er det ut på tur med Trulte! Når turen er over er det inn igjen, kanksje litt husarbeid står for tur,  den store mac-tiden er over og jeg jobber fra mobilen frem til jeg skal blogge på kvelden igjen. Lager middag og spiser den. Så kan det være jeg gjør klart et samarbeid om jeg har det. Da filmer og shooter Morten som vanlig mens jeg snakker i vei hehe. Så er det kveldstur med Trulte og når jeg kommer inn fra den, eller rett før, så skriver jeg dagens siste innlegg + et eventuelt forhåndsskrevet innlegg til morgenen etter om jeg vet jeg har dårlig tid. Deretter er det serietid på sofaen, en siste luftetur med Trulte og så er det natta.

Hvor ofte spiser du godteri/usunn mat?

Jeg spiser litt godteri nesten hver dag. Jeg kan gå og kjøpe seks smågodtting i smågodthylla eller en eventyrsjokolade liksom. Wopsi. Usunn mat spiser jeg ikke like ofte. Som regel lager jeg det meste hjemme uansett, men i helgene blir det ofte pizza, lasagne, enchilladas og ordentlig helgekos. Jeg spiser ganske vanlig mat vil jeg si, men koser meg litt ekstra ganske ofte med godis 🙂

Hva er planene dine for høsten?

Jeg er litt usikker. Tidligere i år så søkte jeg faktisk på et årsstudium ved UiA, noe som er veldig relevant for jobben min nå og det jeg eventuelt vil jobbe med siden. Nå spørs det om jeg kommer inn fordi det var jo rekordmange søkere på høyere utdanning i år og jeg måtte uansett tatt en skikkelig runde med meg selv og vært 100% sikker på at jeg faktisk er klar for å sette meg på skolebenken. Hvis jeg faktisk kommer inn og faktisk starter så må jeg fullføre, og da vil jeg være helt sikker før jeg jeg begynner. Så vi får se, dere! Det kommer litt an på hva som skjer med jobb og hele situasjonen med corona..

Kan du vise hvordan Morten sitt hår ser ut nå?

Det kommer video i morgen 😀

Har du slitt med IBS hele livet, eller er det noe som har skjedd/blitt verre de siste årene?

Nei, det kom veldig plutselig på og så ble det bare verre og verre. Jeg husker at jeg plutselig fikk den “babymagen” etter taco og så kom det oftere og oftere. Dette var vel i 2017. Det var like etter jeg var med på Paradise Hotel og livet var veldig stressende og mye skjedde, så jeg tror nok ikke det gjorde det bedre i hvert fall.

Skal du feriere i Larvik i sommer?

Jeg håper det! Nå har jeg ikke noe hjem der lenger ettersom pappa har flyttet i båt og holder til i Kristiansand (noe som er superkoselig), men jeg vurderer å leie en liten hytte en langhelg eller en uke i sommer når vennene mine skal hjem. Det er jo så koselig med Larvik-sommer! Så rop ut om dere vet om en søt liten hytte hvor det er lov å ha med dyr 🙂

Hva var din drømmejobb som barn?

Jeg ville bli popstjerne og veterinær da jeg var liten, haha. Så skjønte jeg at jeg var tonedøv og at jeg var skikkelig dårlig i matte, pluss at jeg faktisk måtte avlive dyr. Så da ville jeg bli journalist i stede.

Kan du bli med på Camp Kulinaris?

Nei, altså et virker sykt lite hyggelig haha. Sorry, men jeg hadde ikke hatt lyst til å være med og bli kjeftet på av en voksen mann. Hjelpes! Stresse rundt på kjøkkenet og, nei.. Jeg er litt redd 😂

Blir ikke du og Morten lei av å være så mye sammen?

Haha, en akulle tro det. Nei, det går overraskende bra det altså. Vi jobber jo sammen og da er begge så på jobb at det nesten ikke teller føler jeg. Så har vi kjærestetid utenom så da går det veldig greit.

Hva synes du om utroskap, burde man forlate personen med en gang?

Det synes jeg er vanskelig å svare på fordi det kommer nok veldig an på situasjonen. Jeg tenker jo automatisk at man burde gå fra personen med en gang, men si at man har barn da.. Og at han eller hun tråkket over grensen en gang, fortalte det med det samme, aldri gjort det før eller siden. Så det er nok ikke så lett, men jeg, i min situasjon hadde ikke tolerert utroskap i noen form. Jeg hadde gått med en gang.

Hva er sommer for deg?

Sommer for meg er lette kjoler, havet, jordbær, bade i iskaldt vann, vin på brygga, sene sommerkvelder på terassen med gode venner..

Savner du ikke å bo i Oslo?

Ja og nei. Jeg savner å bo her fordi det var hjemmet mitt i en del år og jeg har liksom alt mitt her. Min vennegjeng fra Larvik som er mine nærmeste venner og alt skjer jo her. Så er dte sykt mange fine bildelocations hahah. Samtidig så føler jeg meg veldig hjemme i Kristiansand og gjorde det veldig raskt, så selv om jeg savner Oslo i ny og ne så trives jeg veldig godt der hvor jeg er nå. Oslo er bare en liten buss- elller flytur unna.

Hvor er det første stedet du vil reise når grensene åpner igjen?

Et eller annet varmt og idyllisk sted. Jeg vil ha late dager på stranda, lette sommerkjoler, ingen sminke og god mat. Jeg har ikke et spesifikt sted fordi jeg vet ikke når ting åpner igjen, men når det åpner og er trygt å reise så vil jeg planlegge en tur asap.

DYRLEGEBESØK OG EN HELG PÅ REISE

Reklame | annonselenker Nelly

God fredag! Herregud så godt jeg har sovet. Jeg elsker Trulte over alt på jord og velger selv å ha henne på soverommet, men guuuud så deilig å ikke bli vekt midt på natten fordi hun vil opp i sengen haha. Det va rakkurat dette jeg trengte!

Nå skal jeg ned og få i meg frokost før dagen starter, men tenkte å dele helgens planer med dere først.

SKJORTE HER / SHORTS LEVIS

FREDAG. Klokken ni henter jeg Trulte og kjører avgårde mot Grimstad. Vi skal til dyrlegen igjen. På mandag var vi hos dyrlegen her i Kristiansand og ble henvist videre til en øyespesialist fordi Trulte har vipper som vokser ut på innsiden av øyet, noe som åpenbart er veldig irriterende og vondt. Jeg har hatt skikkelig vondt i mamma-hjertet de siste dagene fordi hun har vært så plaget, så nå skal det bli ordentlig godt å få gitt henne hjelp.

Når jeg er ferdig der bærer det hjem til Kristiansand for å hente kofferten som står ferdigpakket hjemme. Jeg reiser nemlig til Oslo i ettermiddag! Venninnehelg ❤️ Jeg kommer frem sent i kveld og skal bare slappe av og spise middag med min kjære Marte i hvert fall. Det blir såååå koselig!

LØRDAG. Marte og jeg skal på en liten kikke-runde i byen før vi skal på lunsj for å feire en annen god venninne, Helene. Hun har bursdag på lørdag og det er derfor jeg reiser til Oslo for å være med på feiringen! Det blir skikkelig koselig å se så mange av mine kjære venner og ikke minst å feire Helene ordentlig.

SØNDAG. Haha, jeg har faktisk tatt med meg treningstøy til Oslo i tilfelle noen vil gå en tur eller løpe litt før jeg skal hjem igjen. Tviler på at det skjer, men det er lov å prøve seg. Nei, jeg vet ikke helt hva planen er før jeg reiser hjem. Jeg drar ganske tidlig så det spørs hvor mye man rekker, men alt er bedre enn ingenting!

Så busser jeg hjem til Kristiansand hvor Morten og Trulte henter meg ❤️

JEG HAR TATT EN STAYCATION

Reklame | sponset opphold

God torsdag, fineste dere! Nå sitter jeg i en fantastisk deilig hotellseng på Radisson Blu Caledonien hotell her i Kristiansand, ansiktsmasken og morgenkåpen er på og jeg er klar for å slappe av. Jeg har rett og slett tatt en fantastisk deilig staycation, en liten ferie i egen by.

Morten og jeg skulle, som jeg har nevnt tusen ganger, egentlig vært på ferie nå. Siden den ble avlyst bestemte vi oss for å ta en kveld og gjøre noe koselig bare oss to. Vi gjorde ferdig alt vi måtte gjøre tidligere i dag, leverte Trulte hos pappa for noen timer siden og sjekket inn på hotell. Siden det har vi jobbet litt, tatt noen bilder, spist takeaway fra favoritten Mother India og når dette innlegget er ferdigskrevet skal alt av sosiale medier bort og vi skal nyte det å bare være oss to!

Det er såååå deilig og selv om jeg ser ut på steder jeg går nesten daglig så føler jeg at jeg er i en helt annen by, kanskje til og med et annet land. Det er skikkelig rart, men så deilig. Jeg kan med andre ord virkelig anbefale en staycation om du vil ha et lite avbrekk fra hverdagen. Ta med en venninne, kjæresten, foreldre eller bare ta en liten ferie helt alene om det er det du trenger. Så deilig!

OPPSKRIFT: HALLOUMISALAT

God morgen, dere! Det er så hektisk her om dagen, og dagen i dag er intet unntak. Vel, formiddagen er hektisk og så skal jeg noe VELDIG koselig senere i dag 😀 Nå skal jeg ut med Morten og løpe bakkeintervallen før vi har et møte klokken 11. Jeg må egentlig få i meg frokost nå, men ville titte innom, si hei og dele en veldig enkel, men kjempegod oppskrift med dere!

NAM! Jeg elsker halloumi og omtrent alle retter som har halloumi i seg. Det er supergodt å ha på grillen, lage burger av og ha i salat. Nå tenkte jeg å dele en veldig enkel og kjempegod salat som du kan lage til middag og lunsj på 1-2-3.

Du trenger:

En pakke halloumi

Pinjekjerner

Salatmiks eller annen salat

Agurk

Cantaloupemelon

Cherrytomater

Stek halloumi i en tør stekepanne på litt over middels varme til den blir gylden, eventuelt som på bildene over om du liker den litt bedre stekt sånn som jeg gjør.

Når halloumien steker kutter du opp grønnsakene.

Bland alt sammen og tilsett den stekte halloumien

Ferdig, supergodt og superenkelt!

Tips: Jeg har også hatt i jordbær og det smakte kjempegodt det også 🙂

HELGEN MIN GJENNOM MOBILEN

Jeg tenkte å dele bildene jeg har tatt i helgen så dere kan få se hva jeg har gjort. Da jeg skulle finne frem bildene gikk det opp for meg at jeg ikke har gjort så veldig mye forskjellig, hehe. Det har gått mye i det samme på repeat, men jeg synes jeg har hatt en fantastisk fin helg. Det er typ dette livet består av ved siden av jobb om dagen og jeg har lært meg å like det. Tur, løpetur, chill, mat og serier.

Ute på tur / sliten Trulte / enda mer tur / Netflix

Fine bebbis ute i skogen / fantastisk toast / nydelig utsikt på tur / min favoritt-pastarett

Jeg gikk ENDA mer på tur / chilletid / løpetur med Maren / søndagsfrokost og Wahlgrens Värld

Lørdagsturen med Morten og Trulte / smoothiebowl / luftetur i regnet / gullet & bamsen Tussi

Min vakre stue / søndagens løpetur / verdens beste lakrisfudge / mer tur

UKENS HANDEL

Denne uken ble det en sen ukeshandel i går kveld, så jeg deler den i dag 🙂 Det ble som vanlig litt påfyll av pålegg, yoghurt, melk, vaskemiddel og tørrvarer. Vi handlet på Coop Obs hvor de hadde tilbud på produkter fra Hälsans Kök så vi fylte på med litt av det og handlet inn til ukens middager.

Denne uken består middagene av følgende: Poke Bowl, nachograteng og ørret med grønnsaker. Vi skal spise ute i morgen og jeg er bortreist i helgen så da får Morten finne på noe selv hehe.

Det var tilbud på disse! 10 kroner for 3-pack, helt sykt. Vi kjøpte fem pakker, haha. Utrolig kjekt å ha på tur, roadtrip eller ha liggende i vesken hvis man plutselig blir sulten.

Fullkornsnudler. Jeg har fått smaken på wok igjen så disse er kjekke å ha hvis jeg vil slenge sammen en enkel lunsj eller middag.

Kjekt å ha i wok-verden

Enda mer til wok, hehe

Disse kjøper jeg hver eneste uke! Lomepizza, salat, pizza, taco

Jeg har blitt hekta på denne! Skikkelig god

Vi kjøpte to pakker av denne. Bruker den i stede for kylling 🙂

Så ble det to pakker av disse som er mine favoritt-vegetarboller!

Sportsvaskemiddel etter tips fra Maren

Litt kluter

Vi kjøpte også en del ting til Trulte som tørrfôr, ny børste og litt godis. Handelen kom på ca. 1100 kroner. Da hadde vi også kuponger som ga redusert pris på halloumi, bananer, en gratis Farris/Bris og en ting til som jeg ikke husker haha. Wopsi!

GIKK AMOK PÅ SØRLANDSSENTERET

På fredag dro vi en liten tur på Sørlandssenteret, egentlig bare fordi pappa lurte på om vi skulle opp og vi kjedet oss så hvorfor ikke ta en tur? Jeg skulle ikke handle, bare være med… Hva tror dere skjedde? Jeg gikk helt amok og handlet for flere tusen kroner!

Det startet med at jeg gikk forbi Stormberg sin outlet på Sørlandssenteret. Jeg har av en eller annen grunn ikke fått med meg at den butikken finnes, men det er jo himmel på jord! Så jeg gikk inn dit og da var det gjort. Det fortsatte videre inn på nabobutikken også og plutselig hadde jeg handlet masse tur-klær og litt diverse hehe.

Heldigvis kjøpte jeg bare ting jeg trenger og planen var å kjøpe det en eller anenn gang, men kanskje ikke alt på en gang haha. Wopsi, nå er det i alle fall ute av verden og jeg er strålende fornøyd med mine nye innkjøp.

Kjempefin genser fra Stormberg!

Det ble en ny pulsklokke. Fitbiten min døde for litt over en uke siden og med den forsvant motivasjonen min for bevegelse, hehe. Jeg måtte faktisk ha en ny pulsklokke og har hørt så mye bra om Polar at det ble det denne gangen.

Dessverre misforstod ekspeditøren (heter det ekspeditør?) og jeg hverandre. Jeg skulle ha hvit klokke, ikke sort, men heldigvis tok Morten over denne fordi han har klart å miste sin splitter nye Polar Vantage som han fikk av meg i bursdagsgave i November…. Jaja, nå får han i hvert fall ny igjen så dro jeg tilbake og kjøpte en hvit til meg selv.

Tursko! Dette har jeg savnet, særlig når vi er på fjellet. Jeg har jo bare sneaker, haha.

Løpebelte, et til Morten og et til meg. Veldig kjekt når vi er på løpetur med Maren og må ha med bilnøkler og mobil. Da kan vi ha det i et av disse kjekke beltene!

Ullsokker.

Et par veldig enkle og billige gummistøvler, igjen fordi jeg bare har sneakers. Perfekt når jeg skal ut og lufte Trulte i regnvær.

Dette er nok det jeg er mest fornøyd med! Fant det i Stormberg outlet-butikken. Nå er jeg klar for tur!