HÅRPLEIE: EXTREME ANTI-SNAP

Så var vi her igjen. Hårpleie-innlegget. Dette har blitt et fast ukes-innlegg hvor jeg presenterer en av mine favoritter innen hårpleie! Mine redningsmenn som jeg har omtalt dem som tidligere. Det stemmer jo ganske bra. Uten disse hadde håret mitt virkelig vært skikkelig katastrofe. 

I dag skal jeg presentere favoritten over alle favoritter Redken Extreme Anti-snap. Jeg har vært totalt avhengig av denne kuren siden jeg ble introdusert for den hos frisøren i sommer. Den er helt utrolig god!

Kuren er en varmebeskyttende leave in-kur som er laget for å hindre at håret skal knekke og tuppene splittes. Samtidig styrker den porøst og slitt hår mens den etterlater det mykt og glatt. Denne fantastiske kuren inneholder proteiner som er med på å styrke håret innenfra og veramider som forsterker skjell-laget, samt lipider som beskytter overflaten. Det er alt du trenger for å gjøre håret sterkt og levende igjen!

Jeg bruker denne kuren et par ganger i uken i nyvasket hår. Kuren skal påføres i håndkle-tørt hår der det er skadet – altså i hele håret for min del. Det som er fantastisk med denne er at du kan bruke så mye produkt du vil uten at håret blir fett! Jeg påfører kuren helt inn til røttene i hodebunnen, og det er like nyvasket og fint etterpå. Den er også varmebeskyttende, og med det perfekt å bruke før du skal føne håret. 

Denne kuren anbefaler jeg på det varmeste, spesielt hvis du har et slitt og skadet hår. Min absolutte favoritt blant mine alt for mange kurer. 

BLACK FRIDAY

Black friday! Jeg skal bruke dagen på jobb, men heldigvis ikke helt enda. Først skal jeg møte Marte på Majorstuen hvor vi skal utforske disse fantastiske tilbudene. Jeg har null kroner å bruke på shopping, så det blir ikke veldig spennende. Uansett så synes jeg det er skikkelig unødvendig å ha Black Friday i Norge. Vi har jo ikke feiret Thanksgiving, og i tillegg er tilbudene bare småtteri i forhold til den ekte svarte fredagen i USA.

Jeg må egentlig gå ut døren om ti minutter, men akkurat nå ligger jeg i sengen min og ser på svenske Paradise Hotel. Det er sååå moro. Jeg elsker Paradise Hotel. Nå har de seriøst rap battle, og det er så sinnssykt underholdende.  Jeg må bare se hvem som vinner… Så kan jeg dra!

LUKSUS-MÅLTID

Hei, kjære lesere! 

Nå er jeg SÅ mett! Jeg og roomie ligger i hver vår enda av sofaen med buksesmekken åpen etter å ha spist alt for mye begge to. I dag var det lønningsdag for min del. Jippi! Endelig mat. Jeg hadde seriøst igjen en halv agurk og en pakke med Brelett i kjøleskapet. Krise. 

Jeg elsker lønningsdag. Det første jeg gjorde når pengene kom på konto var å sette meg ned for å betale alle de tusen regningene mine. Kjempemoro altså. Når de var betalt ble det ikke store beløpet igjen, haha. Sånn blir det om man bestiller alt på månedsregning. Wopsi.

For å feire stelte vi i stand en skikkelig deilig (og sunn) middag. Herregud, så godt det var. Det ble hjemmelagde kyllingburgere, som forøvrig ble utrolig saftige, med hjemmelaget salsa, avokado og best av alt – søtpotetchips som tilbehør! Det kostet ikke skjorta heller, og se så deilig det ser ut!


 

GROVE RUNDSTYKKER

Søndag er bake- og vaskedag her hos oss, så da bakte jeg både brownies og rundstykker. Jeg var så utrolig fysen, og med åtte kroner på kontoen var jeg nødt til å benytte meg av det jeg hadde liggende. Dermed ble det litt brownies til søndagfilmen.

For å skape litt kontrast bakte jeg grove rundstykker i tillegg. Dette er en oppskrift jeg har brukt mange ganger før. Den er veldig enkel og rundstykkene blir kjempegode! Man trenger kun gjær, vann, salt og grovt mel som gjør det billig å lage. Perfekt for en fattig student. Jeg pleier å doble oppskriften så jeg har rundstykker en stund. Det fungerer kjempebra å fryse de ned, for så å ta opp ett og varme det noen minutter i mikroovnen. Da blir de som nystekte! 

♥ 3 dl lunket vann

♥ 400 g grovt mel

♥ 1pk tørrgjær

♥ 1 ts salt             

Rør ut gjær i vann, tilsett mel og salt. Kna godt!

La det heve i ca. 20 minutter under et kjøkkenhåndkle

Rull ut rundstykkene og la de heve i ca. 30 min

Stek i ovnen på 200 grader i 30-35 minutter

♥ Ha gjerne i havregryn, solsikkefrø, blåbær, rosiner eller andre ting du synes er godt! Da blander du det inn sammen med melet. Jeg foretrekker å bruke Fibra-mel når jeg lager disse, men det fungerer også med annet grovt mel!

LYKKE TIL ♥

FEIRER DU IKKE JUL?

Jeg havnet i en interessant samtale med en venninne forleden dag. Temaet var julefeiring. Personlig er ikke julen noe jeg setter veldig høyt. Joda. Førjulstiden med høyt-hengende julepynt som lyser opp Oslos ellers så mørke handlegater er både vakkert og koselig. Snøfnuggene som dekker Glassmagasinets ytre og «stjernehimmelen» over Torggata er fantastisk flott å se på!

Det er mye fint med jul, men jul er kanskje ikke for alle.

«Hvordan skal du feire jul i år da?» Jeg skal ikke feire jul.

I dagens samfunn blir man omtrent møtt med forakt om man gir et slikt svar. Svaret følges som regel opp med spørsmål om hvorfor, og den faste «men jul er jo så koselig». Tenk på all den gode maten. Og gaver, det er jo alltid moro! Så er det jo veldig koselig når familien samles. Hvordan kan du ikke ville feire jul?

Nei, det er ikke alle som synes jul er koselig.

Kan vi ikke bli enige om å tenke oss om to ganger før vi går løs på andre mennesker valg. Slutt å grav. Du trenger bare å ha de sosiale antennene halvveis ute for å forstå når du skal slutte å spørre.

Antakeligvis vet du ikke hvorfor mennesket du spør ikke skal feire jul i år. Hva om han eller hun har forferdelige minner fra julefeiringen? Det er ikke alle som sitter samlet i en full stue med familie, gaver, god mat og drikke den tjuefjerde dagen i Desember. Det er dessverre for mange som sitter samlet rundt et dekket julebord, med familiemedlemmer som får alt for mye god drikke. Det er de som sitter alene uten familie eller venner. Det er de som aldri har hatt en god julefeiring, og har av den grunn utviklet et dårlig eller ikke-eksisterende forhold til julekvelden. Tenk på alle som egentlig bare vil gå i skjul fra den dagen nissene settes frem (i midten av Oktober?. Det er en annen diskusjon) og julemusikken skrus på i alle åpne butikker

Mye kan ligge bak en avgjørelse om å ikke feire jul.

Det er ingen synd mot menneskeheten å avstå fra den, etter min mening, glorifiserte julefeiringen. Men dessverre kan det føles sånn. Så vær så snill. Tenk deg om to ganger, og prøv å skjul forskrekkelsen når jeg forteller deg at nei, jeg skal ikke feire jul i år.

PS. Jeg skal faktisk feire jul, og jeg synes førjulstiden er veldig koselig. Personlig har jeg ikke et spesielt forhold til jul og spesielt julaften til tross for mange år med fine tradisjoner og veldig god stemning i min familie. Jeg aner ikke hvorfor, men det har alltid vært slik. Så om jeg kommer til å feire jul i fremtiden vet jeg ikke, men for min del kunne jeg like gjerne stått over. 

HÅRPLEIE: MATRIX SO SILVER

Hei mine fantastiske lesere! Først vil jeg si tusen takk for alle koselige tilbakemeldinger jeg har fått siden jeg startet å blogge nok en gang. Jeg sette utrolig stor pris på å høre at dere liker å klikke dere inn hit for å se hva jeg har funnet på å skrive om. Tusen millioner takk! Nå sitter jeg og koser meg med The Ugly Truth på TV. Det er med andre ord en rolig lørdag for min del.

Over til noe helt annet – hårpleie. Håret mitt er, som jeg har nevnt en million ganger, veldig slitt om dagen. Det er avfarget, bleket og farget flere ganger på en dag så det er ikke veldig rart. Dermed er det veldig viktig å pleie det godt! Jeg bruker i hovedsak de samme produktene som jeg brukte tidligere, men jeg har kjøpt inn noen tilleggsprodukter som er spesielt tilpasset situasjonen håret mitt befinner seg i nå. Slitt, tørt, bleket, skadd og varmt. 

This is it. Mine fantastiske redningsmenn! Jeg kan avsløre at sølvsjampoen fra Matrix og extreme cat-kuren fra Redken er de nye i gjengen. Både sjampoen og balsamen fra Joico har jeg brukt lenge, samt de to andre fantastiske kurene fra Redken. 

Nå har jeg tenkt å presentere et produkt for dere hver uke. Jeg kommer til å skrive litt om produktet, hvordan det brukes og hva jeg synes om det.

I dag skal jeg presentere en fantastisk sjampo som har gjort håret mitt litt mindre varmt. Mindre oransje faktisk. Jeg må innrømme at jeg ikke hadde helt troen. Hvordan kan en sjampo endre fargen på håret mitt fra oransje til blondt liksom? Derfor ble jeg overrasket når jeg så resultatet av bruken. Det er fortsatt varmt, men på ingen måte like knall oransje som det var tidligere. 

Jeg har brukt sølvsjampoen Matrix Total Results ColorCare. Den koster like over hundre kroner, og varer lenge. 

So silver-sjampoen skal nøytralisere gule toner, lysne striper i blondt hår og tilføre klarhet til grått hår. Jeg ser stor forandring fra første gangen jeg brukte den og til nå. De områdene som var lyse har blitt lysere, og den flotte oransje tonen jeg tidligere hadde har dempet seg og blitt kaldere. 

Påfør sjampoen som en vanlig sjampo – i vått hår. Forskjellen her er at du skal la den virke i 3-5 minutter. Jeg lar den virke i opp til en halvtime til tross for at fem minutter er oppgitt som makstid. Jeg har verken fått grått eller blått hår, så det har gått veldig fint! Det er nok ikke lurt om du allerede har lyst og kaldt hår, men for meg har dette fungert veldig bra. Skyll godt ut. 

Jeg bruker denne hver gang jeg vasker håret. For normalt hår kan du bruke den så ofte du mener det trengs!

Ha en fin lørdagskveld 🙂

APARTMENT GOALS


// Bilder fra WeHeratIt

Hvis jeg ikke får sove, eller kjeder meg generelt, pleier jeg å scrolle meg nedover WeHeartIt, Det er veldig mange inspirerende og flotte bilder der. Jeg har laget meg noen samlinger inne på appen. The Dress, Fitspo, Interior, Saying og Apartment Goals. Den siste samlingen er nok favoritten. Jeg elsker tanken på å kunne innrede en leilighet akkurat slik jeg selv vil ha den. 

Jeg er veldig glad i gamle leiligheter med store vinduer og brede vinduskarmer. Tregulv, stukkatur, rosetter, gamle dører. Det er så fint! Særlig om alt er lyst. Jeg ser for meg en lys gammel leilighet. Kanskje den ligger på Majorstuen, Uranienborg eller Frogner. Den trenger ikke være så stor. Jeg skal ha mye hvitt, noe svart, noe brunt, noe gråblått og litt gull. I hvert fall som standardfarge. Det skal selvfølgelig innredes etter sesong. 

Over her kan dere se noen bilder fra leilighetsamlingen min. Det er såååå mye fint! Hjertet verker. 

 

KAFÉ-FREDAG

Happy friday!

Nå er det endelig fredag, min favorittdag. Til tross for at jeg har hatt en uke med hjemme-eksamen som vil si at jeg har hatt fri fra både skole og jobb er det utrolig deilig med helg! Bare det å vite at det er fredag. Jeg startet jo dagen tidlig med forelesning klokken åtte, og etter litt alene-tid hjemme i leiligheten møtte jeg Marius og Helene på Espresso House i Bjørvika. Jeg elsker Bjørvika! EP her er den beste i Oslo etter min mening. Det er så fint og rolig. Og det er mange sofaer. Vi ble sittende i flere timer mens praten gikk i ett. Utrolig koselig!

Nå står fredagskvelden for tur med taco og tv. Jeg og Marius ELSKER Adam og Tore fra Sofa, og de skal være med på Beat for Beat i kveld. Woho! Gjett om vi gleder oss da. Popcornet står klart, og vi er klare for å kose oss resten av kvelden. 

COFFEE IN BED

Det å kunne starte dagen med kaffe i sengen og godt lesestoff er luksus. I dag hadde jeg en forelesning kvart over åtte, så da ble søvn prioritert fremfor kosestund på morgenen. Heldigvis har jeg ingen planer før senere i dag og kan kose meg med kaffe og Erlik i noen timer. Jeg kjøpte Erliks Novembernummer av en veldig hyggelig selger på Majorstua etter jobb for et par dager siden. Det er utrolig mye interessant lesestoff i dette magasinet. I tillegg er man med på å støtte en god sak. Løp og kjøp om du ikke allerede har gjort det!

MADE IN THE A.M.

 God morgen!

Jeg elsker å stå opp i god tid før jeg må ut av huset. Men først skal jeg nyte morgenstuden med kaffe og One Directions nye album! Woho. Jeg hadde hele albumet på replay hele fredagen. Dette strider mot alt jeg står for, men jeg må innrømme at jeg er litt skuffet… Det er ikke et veldig bra album. Dessverre. Det knuser hjertet mitt å innrømme det. Men, heldigvis er det noen veldig fine sanger. 

Min favoritt er absolutt sangen med nesten samme tittel som albumet, A.M. Den er jo bare nydelig! Rett inn på hjertelista. Love you goodbye, I want to write you a song og If I could fly er også blant favorittene! Selvfølgelig er Harrys NYDELIGE stemme høydepunktet med hele albumet. Den gutten altså. Ikke bare ser han amaze ut, men stemmen hans er jo dritdeilig. Tidenes kjendis-crush.