SLIK FÅR DU EN BRA START PÅ UKEN

Jeg har hatt den avslappende dagen, men nå føler jeg meg nesten litt ekkel fordi jeg så vidt har vært ute av leiligheten. Jeg vurderer å ta meg turen bort på treningssenteret, men jeg tror sjansen er større for at jeg havner på Yummy Heaven i dag altså. Jeg har skikkelig søndagsfølelse, men det betyr at uken starter ordentlig for meg i morgen. Jeg er veldig glad i å planlegge alt egentlig. Det vil si lage pakkelister, planlegge ferier, middagsplanlegging og ja egentlig det meste. Jeg har pleid å planlegge ukene mine, og selv om det har sklidd litt ut så merker jeg stor forskjell de ukene jeg faktisk gjør det! Struktur er elsk 

– LAG EN TO DO LISTE –

Sett deg ned søndag kveld og lag en liste over alt du ønsker og trenger å gjennomføre i løpet av uken som kommer. Jeg er stor fan av planlegging, og hver gang jeg faktisk lager en slik liste får jeg gjort ti ganger mer enn hva jeg gjør uten. Litt orden er ofte veldig greit!

– PLANLEGG MÅLTIDER –

Dette kan du gjerne gjøre samtidig som du lager to do listen. Planlegg middager for alle, eller i hvert fall de fleste dagene i løpet av uken. Det jeg pleier å gjøre er å planlegge ut i fra når jeg er ferdig på jobb. De dagene jeg slutter tidlig har jeg mer tid og kan lage bedre og større middager som jeg kan fryse eller spise noen dager senere om jeg har senvakt på jobb. Du kan også lage middager som inneholder flere av de samme ingrediensene. Hvis du først skal kjøpe en pose poteter eller en pakke med gulrøtter er det fint å ha i hvert fall en middag til den uken hvor du kan bruke minst en av disse ingrediensene. 

– GJØR NOE FOR DEG SELV –

Dette kan være alt fra å ha en spakveld til å sove ti minutter ekstra en morgen. Gjør noe som får deg til å føle deg bra og avslappet. Kjøp en kaffe på vei til jobb eller unn deg en sjokolade på en skikkelig blåmandag. Det er som sagt akkurat opp til deg hva det skal være, men fokuser på deg selv om hva som får deg til å føle deg bra. 

– TA EN SKIKKELIG STORHANDEL –

Etter at du har planlagt middager for uken tar du en skikkelig storhandel på mandag. Kjøp inn mat for en uke så du slipper de små turene på butikken hver dag. For det første er det kjedelig, og for det andre kommer du til å ende opp med masse du egentlig ikke trenger. Det dummeste jeg kan gjøre er å gå innom butikken på vei hjem fra jobb når blodsukkeret er lavt og jeg er sliten. Da blir det fort til at jeg MÅ ha en sjokolade på vei hjem når greia er at jeg egentlig er sulten. Dette slipper du om du handler alt på en gang. Jeg elsker å se kjøleskapet fullt så jeg koser meg skikkelig på mandager!

– LEGG FRA DEG TELEFONEN –

Dette må jeg jobbe med selv, men prøv å legg fra deg telefonen fra tid til annen. Du må ikke sitte med en skjerm foran deg til en hver tid. Sett deg i sofaen eller på rommet ditt, tenn litt lys og finn frem en bok eller et blad du kan kose deg med. Det kan også være hyggelig å sette på litt musikk og bare la tankene fly. Hvis du er sammen med andre så kan du finne frem en boks hvor alle legger fra seg telefonene sine slik at dere faktisk har hverandres fulle oppmerksomhet.

– KICKSTART DAGEN – 

Kom deg opp tidlig til tross for at det virker umulig i det vekkerklokken ringer. Kom deg i dusjen, sett på en kaffe og få i deg en deilig frokost som gir deg energi utover dagen. Jeg elsker å starte dagen med havregryn fordi det metter lenge og gir meg energien jeg trenger. Det handler mye om innstilling, og hvis du våkner opp og tenker at i dag skal bli en bra dag, så blir den som regel bra!

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

FLINK, MEN LITT LAT

Nå føler jeg det er lenge siden jeg har vært personlig med dere, men det er jo egentlig ikke det. Nå sitter jeg her og bare skriver det som faller meg inn. Noen ganger vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre, og da finner jeg frem bloggen og begynner å skrive ned tankene mine. Det er en måte å få sortert dem på, og kanskje jeg plutselig finner ut hva jeg egentlig vil og egentlig tenker. Nå som jeg skriver så faller hvert ord ned på siden i det jeg registrerer det. Jeg rekker ikke tenke over det, og av den grunn blir det helt ærlig. Vanligvis kan jeg fort stoppe meg selv og egne tanker fordi jeg ikke vil gå inn på noe, eller fordi jeg tror jeg vet hva jeg egentlig mener om en sak. Det er ganske morsomt når jeg da setter meg ned å gjør dette, fordi jeg blir på en måte enda bedre kjent med meg selv hver gang! Haha, det høres kanskje rart ut, men slik er det nå.

Det var den filosoferingen, men det jeg egentlig skulle gjøre var å skryte av hvor flink jeg har vært i dag! Okei, ikke sååå flink. Jeg sov til halv tolv (!!) noe som er ganske uvant for meg som pleier å våkne senest halv ni av meg selv på fridager. Jeg så ingen grunn til å stå opp helt enda, så jeg lå i sengen og så de siste tjue minuttene jeg hadde igjen av O.J.-dokumentaren. Den er sååå bra, jeg er lei meg for å ha sett den ferdig fordi alt jeg vil nå er å se den igjen. Anyways, etter å ha luftet den lille chihuahuaen med en runde rundt bygget i rosa t-skjortekjole og flipflops (classy walk) følte jeg meg litt mer våken. Jeg fant frem støvkluten og vaskemoppen og satt igang med en veldig etterlengtet vask av leiligheten. Det var på tide. Celine røyter så ekstremt mye om dagen, og jeg er egentlig allergisk så det var virkelig godt å få shinet hele leiligheten. Det stoppet ikke med det, neida. Jeg fant frem en bakebolle og begynte å bake rundstykker! Altså, hva er det som skjer så flink har jeg ikke vært på lenge. Nå sitter jeg riktignok i sofaen med kaffekoppen og Pepsi Max-flasken med Friends på tv og venter på at de skal bli ferdige, men det er helt innenfor. Litt lat, men litt flink!

Nå skal jeg forresten spørre dere om noe! Jeg vil gjerne vite hva dere eventuelt savner med bloggen min og hva dere vil at jeg skal skrive om? Det er litt tendenser til skrivesperre her i dag, så kom gjerne min tips. Jeg elsker å få tilbakemeldinger fra dere 

 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

HAN DREPTE HENNE

God morgen, fine dere! Jeg satt oppe sent i natt fordi jeg har blitt helt hektet på dokumentaren om OJ Simpson. Herregud, så spennende og fascinerende den er! Jeg sitter helt klistret til skjermen, og vil ikke gå glipp av et eneste sekund. Hvis jeg går glipp av en setning må jeg spole tilbake så jeg ikke går glipp av noe. Jeg har alltid hørt om denne OJ-saken, mye på grunn av Kardashians. Allikevel har jeg ikke satt meg ordentlig inn i hva saken egentlig handler om, annet enn at han ble tiltalt for å ha drept Nicole og en venn av henne, før jeg begynte å se denne dokumentaren. Det er helt sykt hvordan han behandlet den stakkars damen, og det kommer helt tydelig frem av OJ har store problemer. Før rettssaken kunne jeg ikke forstå hvordan han kunne bli firkjent. Det var helt tydelig at han hadde gjort dette. Bevisene, historien med vold, det at han rømte og ønsket å ta sitt eget liv. Underveis i rettssaken forstod jeg hvordan dette kom til å ende, og jeg fikk vondt i hele meg. Det er så tydelig at han er skyldig, og hvordan ting ble gjort og det å se hva advokatene hans var villig til å gjøre kun for å vinne er helt sykt. Åh, nei dere må se den alle sammen. Det er den aller beste og mest interessante dokumentaren jeg har sett på veldig lenge!

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

SAMLE KREFTER

Kjolen finner du HER

Ah, i dag tar jeg det helt med ro. Jeg har akkurat laget med middag, noe så fancy som pølse og potetmos. Nam, nam. Jeg sitter selvfølgelig og ser på Friends mens jeg prøver å samle krefter til å vaske leiligheten. Jeg skal snart en tur til en venninne og, så det er egentlig bare å komme i gang. Bare ikke helt enda… 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

DEN HVITE MÅNEDEN BLE AVBRUTT

I dag er det akkurat 22 dager siden den siste dagen av Stavernfestivalen, og det betyr at jeg nå har gått 20 dager uten alkohol. Det er egentlig ikke så mye, og vanligvis kunne jeg gått i flere måneder. Problemet er at det er sommer, og med det er det alltid noe som skjer hvor alkohol er ment å være i bildet. Forrige helg var det bursdag, i går var det sommerfest og neste lørdag er det enda en sommer-bursdag. Det er noe med sommer som gjør terskelen for å drikke alkohol mye lavere, og ofte mye morsommere. Jeg merker at jeg gjerne skulle lagt den hvite måneden min til september, oktober eller november. Det å legge den til juli var veldig lite strategisk, men samtidig så var det nå jeg kjente at jeg trengte den. 

I går ville jeg virkelig være med! Det er så mye som skjer, og det var to sommerfester med to forskjellige vennegjenger. Det fristet så inderlig mye å finne frem vinflasken og bli med på moroa. Jeg ville ikke dra hjem når de andre drar på byen, og jeg får veldig lite av å dra ut på byen edru. Jeg irriterer meg for mye over fulle mennesker til at det blir en morsom greie for min del. Jeg ville også være full. Ikke drita, men brisen. Jeg ville være med ut på dansegulvet og slippe meg løs til all den random musikken jeg plutselig elsker og tror jeg kan hvert eneste ord til. 

Jeg tror disse 20 dagene holdt for meg for denne gang. Det var veldig deilig, og jeg merker at huden min er bedre og jeg har mer energi. Jeg har fått en pause, og selv om den ikke ble like lang som planlagt så hjalp det veldig. Jeg skal heller begrense meg til å dra ut maks en gang i måneden med mindre det er noe spesielt. Jeg skal ikke lenger dra ut bare for å dra ut, men kun om jeg virkelig vil. I går var en slik dag, og da er jeg snillere mot meg selv ved å la meg bli med på moroa enn om jeg nekter meg selv å gjøre noe jeg virkelig vil. Det ble litt rotete, men tankene mine er litt rotete noen ganger. Det ble med 20 dager for meg, for på den 21 tok jeg med vinflasken på sommerfest og jeg angrer ikke et sekund!

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

KJÆRE TEAM JODEL

Kjære Jodel og PR-ansvarlig Barbora Galandakova. I en sak fra Dagbladet svarer dere på kritikken fra blant annet Sofie og meg mot Jodel. Dere sier at dere vil gjøre appen bedre, fjerne kjendis-hets og og mobbing. Dere skryter av dedikerte moderatorer som stepper inn raskt for å forhindre seriøse problemer. Hvor er disse moderatorene når det skrives stygt om andres utseendet, holdninger, bilder, kjærester og personlighet hver enste dag? Hvor er moderatoren som skal fjerne ryktet om at mannen til en navngitt dame mishandler henne? Hvor var disse moderatorene da årets Paradise-sesong gikk på tv, og flere av oss opplevde å bli hetset både stygt og hardt i flere timer under og etter hver episode? Dere sier at de er der og skryter av hvor flinke de er, men hvor er de egentlig?

Hvis vi ser på alt som slipper gjennom modereringen vil jeg påstå at de gjør en ekstremt dårlig jobb. De gjør faktisk en så dårlig jobb at de og dere kan være med på å ødelegge noens dag, uke, måned eller i verste fall liv. Skaden av å bli hengt ut på internett kan være ganske stor, og om du er den som blir hengt ut som mishandler kan det få store konsekvenser for deg som person. Forstår dere ikke dette eller velger dere å lukke øynene? 

I den nevnte saken med Dagbladet er det deres pressekontakt Barbora Galandakova som svarer på deres vegne. Hun gjør ikke en særlig god jobb. Denne uttalselsen forvirrer meg veldig. Jeg forstår ikke om dere er naive eller ser bort fordi dere ikke vil innse hva som foregår på appen deres.

“Hun legger til at Jodel skulle ønske at en eller flere bloggere kontaktet dem, slik at tjenesten kan få et klarere bilde av hva de har opplevd. Ikke minst ønsker Galandakova å finne en løsning på hvordan hetsing kan hindres i framtida.”

Dere trenger ikke en mail fra oss for å få et klarere bilde av hva som foregår inne på appen. Det er bare å ta en liten titt inne på diverse gossip-sider og Paradise Hotel om du befinner deg i nærheten av Oslo, og sikkert andre steder også. Det er jodel på jodel med hets og mobbing, og det følges gjerne opp av titalls med kommentarer. Det er ikke nødvendig å sende deg en mail for å utdypende forklare hva vi har opplevd, du kan bare logge deg inn og se selv som alle andre. Dette understreker problemet – dere har ikke kontroll. Dere klarer ikke å ta hånd om en slik app, og det kommer helt tydelig frem etter å ha tilbragt så lite som to minutter på en av de nevnte gossip-sidene. Når skal dere forstå alvoret og når skal dere ta tak?

Det at du vil finne en løsning på hvordan hetsing kan hindres er veldig bra, men da må dere sette i gang tiltak og det med en eneste gang. Hva med at man må registrere bruker med utfyllende informasjon om seg selv, som faktisk må bekreftes slik at det blir lettere å anmelde og utestenge. Alle jodler burde sendes til godkjenning og her bør dere kurse eventuelle moderatorer slik at de forstår hva som er greit og ikke greit å publisere. Jeg vet at det var moderering under den episoden av Paradise hvor Jodel-hetsingen av meg tok helt av. Hvordan vet jeg dette? Fordi en bekjent av meg er moderator. Jeg vet med sikkerhet at hun fjernet mye stygt, men allikevel var Jodel full av hets. Enten er terskelen for hva som er lov å publisere for lav eller så har moderatorene for stor frihet. Jeg vet ikke, men det fungerer virkelig ikke og det er deres oppgave å gjøre noe med dette. 

Kanskje det er på tide å innse at dette har gått for langt og at det er på tide å legge ned Jodel i Norge. Det er synd, fordi ideen bak den er kjempebra og morsom, men dere har mistet kontrollen og det går utover alle som blir skrevet om. Det gjelder ikke bare offentlige personer, men også privatpersoner som saken i Levanger hvor Jodel faktisk ble stengt. Jeg kan ikke gjenta dette nok – det er på tide å forstå alvoret og ta tak med en eneste gang. Vi har fått nok av unnskyldinger og ansvarsfraskrivelse. Dette er ikke godt nok.

UKENS SPØRSMÅL // DRØMMEGUTTEN? VEGETARIANER? SJEKKET OPP PÅ GATA ++

Kan du beskrive din drømme gutt i både utseende og innside?

Det synes jeg er skikkelig vanskelig fordi når det kommer til utseendet på gutter kan jeg falle for veldig mye forskjellig! Altså jeg har hatt crush på alt fra slick back-pappagutt til manbun og tatoveringer, blonde gutter og gutter med brunt hår, trente og ikke trente liksom. Det går så mye på utstråling og sjarm! Jeg har pleid å si at jeg liker høye gutter med brunt hår, solbrun hud, trent kropp, ikke tatoveringer, blå eller grønne øyne, men sånn helt seriøst tror jeg aldri at jeg faktisk har hatt crush på en som ser ut som dette, haha. Når det kommer til personlighet er drømmegutten snill, ærlig og omtenksom, morsom og litt rar, han kan være litt cocky, men søt om dere skjønner og ikke ta seg selv så høytidelig. 

Hvordan reagerer dere jenter på bli stoppet på gata og sjekket-opp? Av fremmede gutter? Er dette er noe jeg ikke har prøvd, fordi jeg er redd noen reagerer med ett *oi*. Såfall: hvordan vil dere bli sjekket-opp?

Godt spørsmål! Det varierer nok fra person til person. Jeg og flere av mine venninner har opplevd dette og alle tar det forskjellig. Før synes jeg det var veldig ukomfortabelt fordi jeg var ganske sjenert sånn sett, men nå har jeg blitt så vant med det å snakke med fremmede mennesker at det bare er veldig hyggelig 😀 Jeg digger at noen tør å gjøre dette!! En million ganger bedre enn Tinder for eksempel. 

Hvilken kjendis er din drømme-boy?

HARRY STYLES!!!! Jeg er dødsforelsket. Personligheten hans er typ det jeg beskriver over her, i hvert fall ut ifra hva jeg har sett på sånn cirka en million youtube-filmer og intervjuer hehe. Det var en periode hvor det eneste jeg gjorde var å se intervjuer med han, herregud han er så fin. 

Hvor kjøpte du skinnjakken?💞

Den kjøpte jeg på Mango i fjor høst 🙂

Hei, jeg så storyen din på insta og lurte på om du var vegetarianer?

Jeg er ikke vegetarianer, men jeg har aldri vært noe særlig glad i kjøtt. Jeg klarer ikke spise kjøttstykker som biff og sånt for eksempel, og må ha det stekt ihjel omtrent hvis jeg skal klare å få det i meg. Samtidig elsker jeg burgere og pølser, hehe. Jeg spiser generelt veldig lite kjøtt bare fordi jeg synes det er litt ekkelt på en måte jeg ikke klarer å beskrive. Jeg synes det er veldig moro å teste ut vegetar-produkter fordi det er utrolig mye godt! Det er rart hvordan de klarer å lage ting som smaker så likt, men som ikke inneholder kjøtt. Pølsene fra Coop smaker omtrent som Gilde grillpølser, hvor sykt er ikke det?

Liker du romantiske øyeblikk?

Både ja og nei. Jeg kan fort synes at det blir veldig kleint, og jeg er så dårlig i sånne sett, men det kan være hyggelig. 

Hva heter undertøysbutikken du jobber i? 😄 Har dere bra undertøy der?

Den heter Triumph, og vi har så mye fint! Nå kommer det snart masse nyheter i butikk, og det er mye fint i vente. Undertøyet er av veldig god kvalitet, så kom og kjøp!


Denne bodyen er derfra! Den ligger forresten ute til salgs på Tisen min nå @ andreasveinsdottir
 

Hvor ofte jobber du? Er det fulltids jobb å være blogger?

Nå jobber jeg bare rundt fire ganger i uken, men før juli jobbet jeg fem til seks dager i uken. Det er absolutt en fulltidsjobb, og jeg bruker den halvtimen med pause jeg har på butikkjobben min til å jobbe med bloggen. Jeg er alltid på jobb.

Kan du lage et innlegg hvor du viser frem interiøret du har bestilt?

Det skal jeg absolutt gjøre!

Hvordan er maten på Olivia? Er det greit mat der til rimelig pris? 🙂

Ja, det er helt grei mat til rimelig pris. Godt beskrevet! Jeg synes pizzaen er helt OK. Den kan du få bedre andre steder, men focacciaen er skikkelig god, og det samme er aiolien der. Min favoritt-rett er Pollo Panchetta-salaten. Den er skikkelig og og blir servert med nettopp focaccia!

Hva er dine 3 favoritt dyr og hvis du kunne kjøpt et hvilken som helst dyr hvilket hadde du kjøpt? 🙂

Åh, så vanskelig å velge tre! Det er jo så utrolig mange fine dyr i verden, og jeg elsker dyr så dette blir vanskelig… Jeg må si løve fordi det er favoritt-dyret mitt, men jeg ville ikke kjøpt det fordi de skal få leve i det fri hvor de hører hjemme. Jeg synes også pandabjørner er superfine, så det må kanskje bli nummer to her. Nå blir det vanskelig da, skal jeg velge hund eller katt som favorittdyr? Jeg er så glad i begge to! Jeg vil kjøpe både hund og katt, så jeg klarer ikke velge unnskyld jeg vil ha begge deler.

Kan du begynne å laste opp videoene på youtube? Er mye lettere å se da! 😀

De ligger på YouTube også! Du finner kanalen min HER. Jeg skjønner så lite av YouTube haha, det er derfor jeg bruker Blogg.no sin opplaster og ikke har promotert kanalen min i det hele tatt hehe. Hva gjør at det er vanskelig å se via den? 🙂

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

EN TYPISK OSLO-DAG

God morgen! Jeg sitter og gjør meg klar for å være innestengt i en butikk i åtte timer, men det går helt fint fordi jeg har hatt to kjempefine fridager. I går hadde Marte og jeg en skikkelig Oslo-dag. Vi gjorde typiske ting man gjør på fridager i hovedstaden som jeg sjelden tar meg tid til. Vi gikk en tur i Bogstadveien og handlet litt. De har satt ned salget på Samsøe til 70% og jeg fant et par godbiter jeg skal vise dere senere. De hadde så mye fint, så om du har tid ville jeg tatt en tur innom der før alt forsvinner altså. Vi tuslet rundt, og havnet til slutt på Kaffebrenneriet på Bislett. Det var så koselig, ikke noe hastverk og egentlig ingen planer. Solen skinte og vi vandret rundt i lange blomster-kjoler begge to. Det var rett og slett en perfekt Oslo-dag. 

Jeg skal nesten rett fra jobb til sommerfest hos Sara! Det blir så koselig. Jeg er skikkelig fan av sommerfester, særlig de som involverer grill. Det blir bare en rask tur hjemom for å lufte Celine, dusje og sminke over det jeg tar på meg i dette øyeblikk før jeg turer avgårde igjen. Det blir en litt hektisk dag, men sånn er det innimellom. Det er litt gøy! Jeg vet allerede hva jeg skal ha på meg, nemlig en superfin kjole jeg fant på Samsøe i går, hihi. Dere får selvfølgelig se senere (om jeg får overtalt noen på festen til å ha et lite photoshoot med meg). 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

JEG SKAL PÅ DATE

Det begynner å bli en stund siden jeg publiserte innlegget “jeg søker kjæreste” hvor Sofie og Morten har tatt på seg jobben om å finne en date til meg. Jeg sa at jeg skulle oppdatere dere, og nå er det på tide. Frem til nå har det ikke skjedd så mye, men i følge Kirsten giftekniv 1 og 2 har det kommet masse mail, noe som er veldig moro! Nå er de to sammen i Bodø og har gått gjennom en del av denne mailen. Sofie ringte meg på onsdag og fortalte at de faktisk har sett gjennom all mailen og funnet noen de vil jeg skal på date med! Herregud, så rart det er å ikke skulle velge dette selv. Jeg får faktisk ikke vite noe om hvem det er enda en gang, så jeg er selvfølgelig veldig spent. Nå gleder jeg meg til hun skal hjemom en tur før hun drar videre til Portugal så jeg får vite mer! Når og hvor det blir date vet jeg ikke enda, men date blir det i hvert fall. Dere får selvfølgelig full update når i etterkant og når jeg vet noe mer 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

I PREFER IT IN BLACK


Jakke og veske Mango // Jumpsuit H&M // Hårbånd BikBok // Sko Reebok 

Dere vet, black is my happy colour og alt det der. Nei, det er ikke akkurat fargen som gjør meg glad, men jeg elsker helsort! Jeg synes det er skikkelig fint innimellom. Det er klassisk og passer til nesten alle anledninger, og det er bare så rent og kult på samme tid. Dette antrekket bruker jeg stadig, mest fordi jumpsuiten er superdigg.

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER