UKENS HANDEL

Nam, nam, denne uken er det masse godt! Vi fikk ikke bruk for alt vi kjøpte forrige uke fordi begge ble syke så et par av middagene går inn i denne uken.

Mandag. Tandoori! Vi skulle egentlig ha dette på lørdag, men vi konkluderte med at det er lov å flytte lørdagsmiddagen til mandag når begge fortsatt er litt syke, hehe.

Tirsdag. Grønnsaksuppe med hjemmelagde rundstykker.

Onsdag. Vi har ettårsdag og feirer med hjemmelaget lasagne!

Torsdag. Meksikansk gryte med ris.

Fredag til søndag. Vi er mest sannsynlig på hytta i helgen, litt usikker på hvor lenge vi blir så middagen er litt usikker. Jeg tror det blir ørret med spinat og grønnsaker på søndag i hvert fall!

Isklar er noe vi alltid må ha i kjøleskapet, eller i hvert fall en eller annen form for vann med kullsyre. Jeg klarer jo ikke vannet i Kristiansand.

Masse deilig potet, min favorittgrønnsak!

Bær til frokosten min som ofte består av granola og yoghurt!

Lompepizza og lompequesedilla er en gammel favoritt jeg har funnet tilbake til.

Kiwi, en av få frukt jeg tåler.

Helmelk til lasagnen og vanlig melk til Morten.

Elsker mozzarella!

Så er det glutenfri lasagneplater til lasagnen. Disse var svindyre, men de eneste de hadde igjen…

 

Handelen kom på akkurat 990 kroner.

 

UKEN SOM GIKK / DEN VERSTE PÅ LENGE

God morgen og god mandag flotte dere! Nå er det bare å sette seg godt til rette og gjøre seg klar for det som muligens er det mest sutrete innlegget i denne bloggens historie 😉 Jeg er så lei av å være syk og det skinner mildt sagt gjennom, men det takler dere!

AKKURAT NÅ: Nettopp stått opp og venter på at legekontoret skal åpne så jeg kan ringe og forhåpentligvis få en time asap.

UKENS TANKE: Jeg skulle ønske jeg var frisk og kunne være ute i det fine høstværet 😭😭😭

UKENS FAVORITTPLAGG: Haha, jeg har omtrent levd i morgenkåpe… men jeg fikk tatt i bruk en ny favorittjakke så det får bli den. Dere finner den HER.

UKENS SERIE: Wahlgrens verden! Jeg har bare sett det når det har gått på FEM av og til, men nå har jeg kjøpt meg dplay og ser alt fra starten av. Yei!

UKENS CRAVING: Jeg har hatt så lite matlyst så da jeg fikk tilfredsstilt behovet for fløtegratinerte poteter har jeg ikke cravet noe som helst.

UKENS HØYDEPUNKT: Å komme hjem igjen! Det har vært så fint å komme hjem. Morten hadde ryddet og ordnet i leiligheten og vi har hatt det så koselig. Selv om jeg ikke har fått kost meg så mye med høsten enda, så ser jeg hvor nydelig det er ute og det gjør meg glad!

UKENS IRRITASJONSMOMENT: Jeg har vært skikkelig syk og det er lenge siden jeg har vært så dårlig som jeg har vært de siste tre-fire dagene. Jeg var i litt dårlig form på flyet hjem fra Bali, men trodde jeg bare var sliten og litt småforkjølet. Dessverre ble det verre utover uken og fra torsdag har jeg omtrent vært sengeliggende og egentlig bare blitt verre. Jeg skal ringe legen nå etterpå fordi i gr begynte det å gjøre vondt på høyresiden i brystet når jeg puster, sååå ikke gøy.

UKENS POSITIVE: Morten er en overraskende flink sykepleier for meg! Jeg har vært litt nysgjerrig på hvordan det kom til å bli når jeg ble ordentlig syk for første gang. Han hopper vanligvis minst en meter unna om jeg nyser fordi han er livredd for å bli syk, men han har vært så fin! Passet skikkelig på meg, passet på at jeg har alt jeg trenger, hentet kald klut til pannen min når jeg har hatt feber og vært skikkelig bra.

UKENS ØNSKELISTE: Et par gode vintersko, men jeg aner ikke hvilke… Noen anbefalinger?

UKENS MATRETT: Omg, altså. Vi spiste fløtegratinerte poteter og greier helt i starten av uken. Det er ingenting som slår fløtegratinerte poteter noen gang.

MÅL FOR UKEN SOM KOMMER: Bli frisk!!!

UKENS FAVORITT-BILDE: Se så fine da <3

 

BALI VLOG

Reklame | Lapoint

Vloggen fra Bali er klar! Jeg hadde det helt fantastisk på tur og savner det litt allerede. Det var helt utrolig vakker på Bali og det å bo på Lapoint sin Surf Camp var minst like bra som sist.

Hvis du er nysgjerrig på Lapoint og vil sjekke ut hvilke destinasjoner de har, eller hvilken level du hører til på kan du finne ut det ved å klikke her.

 

FØRSTE GANG MORTEN OG JEG…

Jeg leste dette innlegget på bloggen til Isabelle og synes det var et skikkelig morsomt innlegg! Så Isabelle, jeg håper det går fint at jeg lånte det med et par forandringer 😉

Første gangen vi møttes 

Dette har nok de aller fleste fått med seg. Vi møttes for første gang på innspillingen av Love Island, den aller første dagen da de første deltakerne flyttet inn i villaen.

Første gangen vi kysset 

Ting går fort på Love Island, haha. Det var samme natt som vi sov i daybed sammen i stede for å sove nede med de vi egentlig var i par med. Det var så koselig, og jeg tror det var litt over en uke etter at vi møttes.

Første gangen vi var på date 

Vi fikk jo ikke dratt på en ordentlig date før etter sånn fem uker der inne, men vår første date i Norge hadde vi den andre dagen da Morten besøkte meg i Oslo for første gang. Vi gjorde noe så uromantisk som å spise burrito på Steen & Strøm.

Første gangen vi hadde sex 

Nok en gang Love Island, men heldigvis var det ingen som fikk det med seg!

Første gangen vi var ute på byen sammen 

Det må ha vært på bursdagen min. Jeg feiret den i Oslo med vennene mine og Morten selvfølgelig, og da dro vi ut på byen etterpå. Kamerarullen min var full av klissete bilder av oss to.

Første gangen vi var i utlandet sammen 

Vi møttes jo i utlandet, men den første utenlandsturen etter at vi kom hjem var til Barcelona! Det var veldig moro fordi vi snakket om det inne på Love Island. “Hvis vi vinner drar vi til Barcelona”, så vant vi jaggu meg og da ble det tur. Det var en fantastisk tur og jeg føler litt at det ble vår by, hihi.

Første gangen vi kjøpte noe av verdi sammen

Det var leiligheten det. Den kjøpte vi i slutten av mars og siden det har vi kjøpt en god del ting av verdi sammen og jeg har jo kjøpt meg inn i bilen hans, men leiligheten er definitivt det største.

Første gangen vi kranglet 

Hm… Første gang vi kranglet ordentlig var ganske sent ute i forholdet. Det var morsomt nok innspillingen av en Youtube-video som utløste det. Jeg hadde så sykt lite lyst til å lage den, men hadde sagt ja sikkert tjue ganger og Morten ble naturlig nok lei av det. Så det ble faktisk til en liten krangel.

Første gangen vi var på kino 

Vi har enda ikke vært på kino!!! Vi har prøvd det flere ganger, til og med bestilt billetter to ganger og ikke dratt. Det er jo så mye koseligere å se på film hjemme i stua, da kan man kose!

Første gangen vi møtte familien til hverandre 

Jeg møtte hans ganske tidlig. Da vi kom hjem fra Love Island dro han hjem i tre-fire dager før han kom til Oslo hvor vi var i tre-fire dager. Så ble jeg med han hjem til Lindesnes og møtte foreldrene hans, broren hans og kjæresten til broren, tror jeg møtte mormoren også faktisk. Noen uker senere dro vi til familien hans i Nord-Norge og jeg møtte onkler, tanter, fettere og besteforeldre. Morten møtte søsteren min på den turen til Nord-Norge fordi hun studerte der, også møtte han pappa ordentlig for første gang i oktober i forbindelse med bursdagen min da han kom til Oslo.

Første gangen Morten kjøpte blomster til meg 

Første og eneste gang jeg har fått blomster av Morten var på bursdagen min. Jeg synes egentlig det er helt greit, jeg trenger ikke blomster i hytt og vær, da hadde jeg bare blitt skeptisk og lurt på om han hadde gjort noe shady bak ryggen min 😉

Det første jeg tenkte om Morten

At han var veldig kjekk! Jeg husker jeg tenkte det da han gikk inn inn villaen, noe som gir mening fordi han er veldig kjekk.

EN DAG PÅ NUSA PENIDA

Reklame | annonselenke Nelly

Da vi var på Bali dro Emilie og jeg på en dagstur til Nusa Pendia. Jeg har sett masse bilder derfra og så for meg et ordentlig paradis.

Vi måtte opp halv seks på morgenen fordi vi ble hentet en time senere, deretter ventet en time i bil for å komme til havnen før båten fra Bali over til Nusa brukte cirka en times tid. Da vi ankom havnen ble vi møtt av en lang lys strand og turkisblått hav. Det var så vakkert! Ja, også guiden vår da. Han skulle vise oss rundt på øya og vi hadde valgt ut hvilke steder vi ville besøke på forhånd. Hos oss falt valget på Trehyttene, Diamond Beach, Atuh Beach og Kelingking.

Guiden vår var supersøt og hjelpsom! Vi hadde booket en privat tur slik at vi kunne ta alt i vårt tempo. Vi startet med trehyttene som etter min mening var ekstremt overvurdert.

Det var en trehytte, du kunne klatre opp på stigen og ta et bilde for rett under førti norske kroner og det var liksom det… Jeg fikk tatt bilde ved utsikten da, så sånn sett ble det jo noe ut av den delen også haha. Det var selvfølgelig kø med folk som skulle opp og se, noe jeg forstår, utsikten var fantastisk. Bare se på bildet under her… Så nydelig!

Det jeg la merke til med denne øya som overrasket meg veldig er at selve øya er ganske kjedelig. Den er overhodet ikke frodig, det er nesten som en liten ørken og det er kun rundt øya, altså langs havet hvor det faktisk er skikkelig fint.

Så jeg som ikke hadde sett annet enn Instagrambilder og trodde at hele øyen var fantastisk flott ble litt overrasket, men altså det gjorde jo ingenting.

KJOLE HER 

Vi dro for til Kelingking. Denne har jeg sett masse bilder av og man kunne velge å gå ned til stranden og til stedet hvor man får de bildene som typ alle legger ut på Instagram (som var min opprinnelige plan, hello dette var en Instagram-tur), men det tok førti minutter ned og en time opp igjen hvis man gikk raskt. Vi hadde allerede to lange ned- og oppstigninger i beina med stekende sol over hele kroppen og kjente at det var virkelig ikke verdt en runde til.

Sååå vi stod i kø for å få et bilde fra toppen der, hehe. Det ble ikke noe eksepsjonelt, men vi har da i hvert fall vært der. Det var kult, men ja.. Ikke så spesielt.

Så var det Diamond beach og jeg fikk mitt planlagte bilde i tappen ned til stranden! Veldig fornøyd der altså. Guiden mente det ikke var noe vits i å gå ned dit hvis vi ville bade, så vi gikk heller på andre siden og fikk slappet av i en halvtimes og jaggu fikk vi oss et bad også!

Helt ærlig, jeg var der for å ta bilder til blogg og Instagram. Emilie ville se på øya, men vi var begge enige om at det ikke er noe vi ville gjort igjen. Det var et helvete å få tatt bildene fordi det var stappet med folk som oss (meg) som skulle ha Instagrambildene sine, vi var der midt på dagen og det var kokvarmt og omtrent ikke skygge noe sted, man måtte gå minst en kilometer oppover i en bratt trapp etter å ha gått ned til de forskjellige stedene for å få disse bildene (føler meg ikke veldig digg og bildeklar når jeg har svettet som en gris i en time) og selve øya var ikke veldig spesiell. Da synes jeg det er mye finere i Canggu der vi var, ja bortsett fra selve strendene da.

Så skal man dit for å ligge på en digg strand en dag så kjør på! Skal du dit for å ta bilder så ville jeg helt ærlig droppet det. Det finnes så mange fine stede hvor du ikke må svette ihjel eller stå i kø.

Vi avsluttet dagen på en beach bar ved havnen og det var helt ærlig høydepunktet mitt i løpet av dagen! Som dere ser fikk jeg meg en venn, superkoselig!

Så det var altså mitt inntrykk og min opplevelse av Nusa Pendia. Jeg tror det er helt annerledes om man drar dit for å slappe av og kose seg på en strand, men uansett så er folk forskjellige og kanskje noen elsket det selv om jeg ikke var så imponert. Alt i alt en grei tur 🙂 Jeg har i hvert fall lært at jeg skal styre unna de typiske Instagram-stedene fordi det der orker jeg ikke igjen, haha.

 

UKENS SPØRSMÅL

Reklame | annonselenker Nelly

TOPP SHEIN / SKJØRT HER / VESKE BALI (lignende her)

Du har sååå mange fine kjoler, hvor er de fleste fra?

Tusen takk! Det er mye forskjellig. Jeg har en god del fra Zara og Nelly, men også Neo Noir, Dry Lake, Na-KD, Monki og ASOS.

Har du slekt fra Island?

Ja, pappa er islandsk 🙂

Når begynte du å drikke alkohol?

Hm.. Jeg husker at jeg ville vente til jeg ble 18, men jeg ble omtrent fryst ut av alle vennene mine på den tiden som ikke klarte å respektere at ikke alle var gira på å drikke seg drita hver helg så det ble tidligere. Jeg tror det var samme år som jeg begynte på videregående.

Har du lyst til å være med på mer reality?

Jeg kjenner at jeg egentlig ikke har noe stort behov for det og jeg må innrømme at det ikke er så mye som frister, haha. Samtidig så har begge mine realityopplevelser vært veldig bra, så jeg skal aldri si aldri.

Hvilke undersøkelser har du vært gjennom for å få vite at du har irritabel tarm?

Helt ærlig, jeg husker ikke helt. Jeg var så mange turer inn og ut av legekontoret og tok masse forskjellig før de gikk tom for ting og sjekke og derav konstaterte at det er irritabel tarm. Nå skal jeg heldigvis til sykehuset i Kristiansand og få hjelp med lavfodmap så jeg kanskje blir bedre.

Føler du kroppspress? Hva gjør du for å unngå det?

Altså nei, kanskje noen ganger uten at jeg egentlig tenker over det, men det er i så fall veldig sjeldent. Jeg har aldri kjent på noe særlig kroppspress, men jeg har alltid vært glad i å trene og vært aktiv siden barndommen, fått normale sunne vaner og et normalt sunt kosthold fra barndommen av. Kanskje det har noe med det å gjøre? Jeg er ikke så opptatt av utseendet egentlig, selv om mange tror det fordi jeg er blogger. Jeg bryr meg ikke så mye om hvordan kroppen min ser ut så lenge den fungerer bra og at jeg føler meg bra. Det er det viktigste for meg, særlig hvordan jeg føler meg. Nå kan jeg ærlig innrømme at jeg føler meg som dritt fordi jeg har kommet inn i et spor hvor jeg spiser mye som ikke er bra for kroppen min og jeg får lite energi, så det ønsker jeg å gjøre noe med, men det har faktisk ingenting å gjøre med hvordan kroppen ser ut. Såååå nei og jeg skjønner ikke hvordan alle kan bli så forbanna påvirket som enkelte skal ha det til. Da må man faktisk jobbe litt med psyken sin på egenhånd og ikke bare legge skylda på alle andre.

Har du lyst på dyr?

Ja! Det har jeg veldig lyst på, men ikke før vi bor et sted meg egen hage så vår fremtidige hund kan være ute så mye han eller hun vil.

Hva synes du om at mange influensere legger ut mye lettkledde bilder?

Jeg bryr meg ikke, la folk legge ut det de vil. Men jeg synes jo det ser merkelig ut å legge ut bilde av at man poserer med bikini i speilet inne i stua på høsten eller vinteren, haha, det må jeg jo innrømme. Hvorfor har du på deg bikini i stua på en regnværsdag? Det er bare rart, men så er det kun min mening da. Det er sikkert mange som synes det jeg legger ut er rart også.

Hvor tenker dere å kjøpe kjøkken?

Vi vet ikke enda! Planen er å sjekke ut flere leverandører. Vi har vært innom Epoc, Svane køkken, så skal vi se på IKEA, Strai og Sørlandskjøkken tror jeg.

Spiser du godteri ofte?

Uff, alt for ofte. Det er ikke så mye hver gang, men jeg liker egentlig å begrense det til helgen for å få litt rutine på ting så her må det strammes inn.

Hvordan har du det?

Bortsett fra at jeg er syk så har jeg det veldig fint! Jeg håper jeg blir frisk snart fordi det er like før jeg går på veggen, blir så sykt rastløs.

Hva skal du i høstferien?

Når er høstferien? Har ikke høstferie, så aner ikke, sikkert det vanlige 🙂

 

25% RABATT PÅ NELLY

Reklame | annonselenker Nelly

Hei, fineste dere! Er det noen som er gira på å freshe opp garderoen eller å sikre seg noen typiske høstplagg? Koden ANDREA25 gir dere 25% på alt fra NLYBYNELLY!

1 HER / 2 HER / 3 HER / 4 HER / 5 HER / 6 HER

1 HER / 2 HER / 3 HER / 4 HER / 5 HER / 6 HER

1 HER / 2 HER / 3 HER / 4 HER / 5 HER / 6 HER

1 HER / 2 HER / 3 HER / 4 HER / 5 HER / 6 HER

1 HER / 2 HER / 3 HER / 4 HER / 5 HER / 6 HER

1 HER / 2 HER / 3 HER / 4 HER / 5 HER / 6 HER

 

BILDENE SOM IKKE KOM PÅ BLOGGEN / BALI

God morgen, dere! Jeg føler meg som dritt, blir bare sykere og sykere her. Alt gjør seriøst vondt og hver gang jeg hoster eller nyser føles det som om lungene mine rives opp. Ikke en bra dag med andre ord, men sånn er det bare.

Jeg skal uansett komme meg ut etterpå for å se på kjøkken hos en annen leverandør. Vi skal sjekke mange og se hvor vi finner vårt drømmekjøkken! Håper jeg klarer å følge med gjennom hele timen vi har der. I går holdt jeg på å sovne fordi jeg var så sliten, hehe. Vel, vel. Det forklarer også hvorfor jeg ikke orker å gi 100% her akkurat nå og da kjører vi min kjente reserveløsning – bildene som ikke kom på bloggen. Denne gangen får dere Bali-versjonen, kos dere 🙂

          

 

NYE RETNINGSLINJER – JEG ER SJOKKERT

Wow, jeg har nesten ikke ord. Jeg er helt sjokkert over hva jeg akkurat har lest.

Dere har helt sikkert fått med dere at det har kommet nye retningslinjer for influensere? Det er noe jeg personlig har ventet på en stund og synes er kjempeflott! Jeg er 100% mot markedsføring av kosmetiske inngrep som operasjoner og fillers. Det gagner ingen å reklamere for noe slikt eller fremstille det som en quick fix. Det tviler jeg på at noen er uenig i, sånn innerst inne.

Det jeg derimot ble ekstremt sjokkert over er hva brudd på de nye retningslinjene skal straffes med. Ja, nå er det kanskje greit å nevne at retningslinjene gjelder veldig mye mer enn kosmetiske inngrep. Dere finner hele listen her, men jeg kan jo ramse opp noen ting som for eksempel energibarer, proteingrøt, omega 3 (er ikke det egentlig bare bra for kroppen? jeg tror jeg trenger å bli påvirket til å ta omega 3 faktisk) og andre former for kosttilskudd.

Uansett… Straffen for å bryte retningslinjene er ganske ekstrem, lite gjennomtenkt og barnslig etter min mening.

Straffen for å bryte retningslinjene er å henge ut influenseren som bryter reglene.

Jepp, god gammeldags uthengning i ekte Mean Girls-stil. Fordi det er jo helt greit? Er det ikke slik det norske samfunnet fungerer i dag da? Trolling, hatkommentarer og å bli offentlig uthengt av et statsstøttet fagutvalg er helt greit. Det trykker jo ikke folk ned. Det får i hvert fall ikke folk til å føle seg som dritt, eller? Er det ikke nettopp dette dere liksom skal forebygge? Ånei, vent. Influensere har jo ikke følelser, glem det. Vi er bare maskiner som tåler alt og burde være herdet etter alle trollene som har bodd i kommentarfeltene våre i årevis.

Inluenser eller ei, det å henge ut mennesker som straff burde aldri være greit! Aldri.

Jeg er helt for nye retningslinjer, men dette er ikke måten å gjøre det på. Etter min mening hadde bøter vært en mye mer rettferdig (og menneskelig) straff, gjerne sammen med en samtale med utvalget slik at man virkelig forstår hvorfor det man gjorde var galt etter deres mening.

Ingen fortjener å bli hengt ut for å ha gjort en feil. Ingen, ikke en gang en influenser.

Jeg spurte på Instagram story hva mine følgere synes om dette. Her er et lite utvalg og heldigvis ser det ut til at mange er enig i at det ikke er greit å henge ut folk. That’s why I love you! Takk for at dere er snille med meg og med hverandre. 

 

DETTE GJØR MEG SÅ GLAD

Reklame | annonselenker Nelly / Monki

ØREDOBBER ZARA / TOPP HER (20%) BUKSE MONKI HER

😃 I går målte vi opp kjøkkenet vårt og i dag har vi første time for å lage et slags utkast på kjøkkenet. Vi skal innom mange forskjellige forhandlere for å sammenligne både pris og utseende. Uansett så er det kjempegøy at vi er i gang og jeg er så spent på dagen i dag!

😃 Jeg elsker at det er høst ute! Selv om det har vært grått, kaldt og regnet litt siden jeg kom hjem så blir jeg glad hver gang jeg går ut! Okei, kanskje ikke de gangene det regner, men alle andre ganger haha. Det er så deilig luft og jeg er så utrolig glad i denne årstiden!

😃 Forholdet til Morten og jeg fikk en liten ekstra spark da jeg om hjem igjen, noe som er ganske vanlig når man har vært borte fra hverandre. Jeg husker jo hvor sykt deilig det var å se hverandre igjen da vi var i et avstandsforhold og nå ble det litt sånn igjen. Vi har det veldig bra ellers også altså, men nå er det et par hakk over det vanlige 😉

😃 Endelig begynner soverommet vi har pusset opp å ta ordentlig form! Vi mangler fortsatt litt småting som bilder for å sette et personlig preg på det, maling av lister og å bytte dørhåndtak, men vi har flyttet inn dit igjen og jeg er så fornøyd! Det var jo helt krise å få alle klærne til Morten organisert. Han hadde jo et gigantisk klesskap der som vi måtte fjerne og det ble erstattet med en liten kommode. Heldigvis er jeg sykt god på organisering så vi fikk det til, men jeg måtte ofre litt plass i klesskapet mitt. Det var egentlig så enkelt som at jeg pakket ned sommerklærne mine, da fikk jeg masse plass!

😃 Apropos klær. Jeg har så sykt mange fine høstjakker og kåper som jeg hentet opp fra boden tidligere i år fordi jeg var så klar for høst. Nå kan jeg endelig begynne å bruke de og det gjør meg så glad!

😃 Det er så koselig å ha pappa i Kristiansand! Hvis jeg er i byen kan jeg bare stikke innom en tur på kaffe, han kommer hit på middag og ikke minst så hjelper han oss med ting som kjøkkenoppussing. Jeg hadde aldri trodd at han skulle havne i denne byen da jeg flyttet, men flaks for meg så skjedde det.

😃 Jeg har fortsatt litt jet lag, og selv om det egentlig ikke er noe å være glad for så er det i hvert fall en ganske deilig jet lag å ha! Jeg kunne endt opp med å bli trøtt klokken to på dagen, sove til tolv på kvelden og være våken hele natten. Det har jeg ikke. Jeg blir trøtt i åtte-ni tiden og klarer så vidt å holde meg våken til over ni før jeg sovner, men da våkner jeg tidligst seks så det funker. Jeg får egentlig bare en skikkelig god døgnrytme hvis jeg klarer å skyve leggetiden en time eller to.

😃 Det er snart oktober som er min favorittmåned! Ikke bare fordi jeg har bursdag, men mye derfor hehe. I oktober kommer høstfargene virkelig frem ute og det er så fint! Det skjer også veldig mye gøy og koselig for min del som gjør at jeg får tilbragt masse tid med folk jeg er glad i, også har jeg bursdag noe som alltid er veldig moro. I år får Morten frie tøyler til å planlegge dagen min, så det blir veldig spennende for en kontrollfreak som meg!