INSPIRASJON OG ØNSKER TIL NYTT HJEM

Reklame | annonselenker Ellos

Hallo! Selv om jeg ikke har funnet drømmehjemmet enda, betyr ikke det at jeg ikke planlegger hehe. Jeg vet godt hvilken stil jeg vil ha og hvordan jeg vil at det skal se ut. Derfor tenkte jeg å dele litt inspirasjon og en slags ønskeliste til mitt nye hjem.

1 HER / 2 HER / 3 HER / 4 HER / 5 HER / 6 HER / 7 HER 

1 HER / 2 HER / 3 HER / 4 HER / 5 HER / 6 HER 

UKENS HANDEL

Woah, dette ble en skikkelig storhandel! Etter en uke på tur var det ikke mye i kjøleskapet da vi kom hjem og i helgen handlet vi kun det vi trengte fordi storhandelen kom i dag. Før vi dro ga vi alt som ikke kom til å overleve en uke i kjøleskapet til pappa, så det var mildt sagt skrapet.

Ukens middager er følgende: Vegetarburger med søtpotetfries, laks med quinoa og grønnsaker, gulrot- og søtpotetsuppe, vegetarpai med brokkoli og fetaost, taco, pastasalat og pitabrød med “kylling”, tzatziki og grønt.

Her har Quorn fått en utfordrer! Jeg smakte denne på turen og shit den var bra. Konsistensen er nok den aller beste jeg har vært borti til nå med Quorn rett bak. Gleder meg til å bruke denne fremover!

Alltid kjekt å ha kjøttboller liggende. Jeg har alltid hakkede tomater og pasta, så da kan jeg enkelt slenge sammen en deilig pastarett om jeg er fantasiløs en dag.

Grove pitabrød! Gleder meg til å fylle disse med masse godt. Jeg skal i alle fall ha kyllingerstatning, tzatziki, søtpotetfries, salat og litt diverse grønnsaker. Nam 😀

Denne er sååååå god.

Jeg har ikke smakt denne enda, men er veldig glad i lignende med bringebær. Veldig spent! Disse er så kjekke å ha stående når man får dårlig tid og trenger litt påfyll raskt.

Denne er kjempegod! Jeg kuttet den ut en stund på grunn av magen, men har cravet den litt i det siste så nå skal jeg kose meg med denne i en ukes tid.

Halloumi må være i kjøleskapet! Perfekt hvis man plutselig finner ut at man vil grille. Planen er ogs åå ha den i pastasalaten.

Det var på tide med påfyll av granola.

Denne er skikkelig god!

Hekta på vanlig fetaost om dagen. Nå skal denne på paien og i salaten 🙂

Sprudle er så godt og så billig!

Det var også tilbud om man kjøpte to Fun-saft og Pepsi Max må vi alltid ha 🙂

Nå har vi i alle fall fått fylt på. Det ble påfyll av frysevarer som forskjellige kjøtterstatninger, boblevann, saft, masse grønnsaker, pålegg og tørrvarer. Vi handlet på Coop Obs og Meny. Handelen kom på ca 1700,-

REISEGUIDE: HODDEVIK

Velkommen til det første skikkelige innlegget fra Norgesferien min! Jeg lagde ett om reiseruten opp hit som dere finner her, men dette innlegget kommer til å handle om Hoddevik 🙂

Jeg vet ikke hvor jeg skal starte. Hoddevik er rett og slett et lite paradis, gjemt bak høye fjell helt ute ved havet. Det var et bittelite sted, stappfullt med idyll. En lang og fin strand med hvit sand som strekker seg langs kanten av det lille tettstedet. Høye fjell, bølger du kan surfe i, sau som går rundt og beiter… Nydelig!

Vi hadde en full dag og en natt i Hoddevik. Her er mine tips til hva du kan finne på her og hva du kanskje kan unngå, hehe.

 

☀️ Stranda er fantastisk fin! Hvis du er gira på en avslappende dag kan du fint bruke hele dagen her. Det er parkering rett ved stranda. Det er også offentlig toalett like ved, så her er det ingen grunn til å ikke finne frem solstolen og bare nyte!

🌊 Hoddevik er kjempefint for surfing! Det er forskjellige aktører som holder til der, men vi gikk for gode gamle Lapoint som jeg har reist med tidligere og vært veldig fornøyd med. Vi hadde ikke planlagt eller booket noe på forhånd, men gikk rett og slett innom campen til Lapoint da vi kom til Hoddevik og spurte om de hadde en ledig surfetime i løpet av dagen. Flaks for oss så hadde de det! Jeg ville booket på forhånd, særlig nå som det nærmer seg fellesferie, men om du er der og ikke har booket så skader det ikke å gå innom for å spørre.

Da vi var der var det veldig fine nybegynnerbølger. Selv om jeg har prøvd noen ganger tidligere er jeg ganske usikker i vannet og fikk en god gjennomgang av alt på nytt. Vi fikk en veldig flink instruktør som hjalp både Camilla og meg til å komme oss opp og stå på brettet helt fra første bølge! Det var skikkelig kult og anbefales på det sterkeste 😀

⛰️ Når du først er i Hoddevik anbefaler jeg å gå turen til Mosekleivhornet. Det er en helt utrolig utsikt og ikke bare ned mot stranda. Når man kommer opp dit er det grønne fjell og sauer som går rundt over alt. Det var helt fantastisk vakkert og noe av det fineste jeg har sett i hele mitt liv.

MEN! Hvis du har høydeskrekk ville jeg ikke gått opp veien fra stranda som går ganske rett opp… Turen er riktignok kort, vi brukte ca 45 minutter opp, men det er stupbratt. Jeg krabbet bokstavelig talt på slutten fordi det var den eneste muligheten. Det var helt forferdelig og jeg ville aldri gjort det igjen. Helt ærlig, ALDRI. Det går en mer normal sti opp hvis du kjører til rett overfor Hoddevik-skiltet. Der står det skilt og du kan trygt gå en normal vei bort til den toppen. Vi prøvde å finne den veien tilbake, men gikk oss bort. Heller ikke å anbefale haha. Det er mye lettere når du kommer fra stien for da vet du også veien tilbake.

⛺ Det er en liten campingplass like ved stranda. Her ville jeg definitivt booket teltplass på forhånd (tror faktisk man må det). Vi var der på en ukedag før fellesferien og i løpet av dagen med campingplassen fullbooket.

Hoddevik er absolutt en plass jeg vil besøke igjen. Det er så fint der og perfekt om du har lyst på en aktiv ferie hvor du for eksempel kan teste ut surfing 😀

Har du noen tips til Hoddevik? Del gjerne!

UKEN SOM GIKK

Reklame | annonselenker Nelly

Kjolen er fra Zara

AKKURAT NÅ: Nå skal jeg straks kjøre avgårde. Jeg skal til en osteopat i Kristiansand for behandling, noe jeg skal begynne med jevnlig. Det hjalp meg veldig når det kom til vaginisme. Nå er det dessverre ille igjen og vi skal jobbe med både det og magen min. Det kan være sannsynlig at de to situasjonene forverrer hverandre… Så nå skal jeg begynne på behanlding og se om noe kan hjelpe.

UKENS TANKE: Jeg har tatt Norge så sykt for gitt. Det tror jeg nok er en ganske vanlig greie hos oss nordmenn. I alle fall hos de fleste jeg kjenner, hehe. Vi drar heller til utlandet og utforsker det enn å utforske vårt eget land! Det er utrolig vakkert her og jeg er enda mer sikker på at jeg vil dra på mer Norgesferie fremover. Ikke misforstå, jeg skal definitivt fortsette å dra til utlandet, men jeg kommer nok til å legge inn mer Norgesferie enn noen gang før.

UKENS FAVORITTPLAGG: Jeg har levd i turklær og da blir det et naturlig valg. Jeg elsker jakken jeg kjøpte på Stormberg outlet-butikken tidligere i sommer. Den reddet meg flere ganger på turen.

UKENS TIPS: Besøk Loen! Det er det vakreste stedet jeg har sett i Norge noen gang. Det går nok inn på min topp fem liste over vakreste steder jeg har sett i mitt liv. Er det et sted jeg skal besøke igjen så er det Loen. De har masse aktiviteter man kan gjøre der og forskjellige måter å oppleve stedet på. Så hvis du skal reise ett sted i sommer, reis til Loen.

UKENS CRAVING: Det har vært lite cravings denne uken. Jeg tror det er fordi jeg har kost meg masse på tur og spist alt jeg har hatt lyst på, samtidig som alt jeg har spist har smakt ekstra godt fordi jeg har gått opp en fjelltur, surfet eller sittet fem timer i bil først haha.

UKENS IRRITASJONSMOMENT: Insekter, enkelt og greit. Vi blir ikke venner altså, haha.

UKENS POSITIVE: Jeg har virkelig fått utfordret meg selv den siste uken. Jeg har gjort så mye jeg var redd for før jeg prøvde, eller som jeg ble redd for underveis. Det å gå opp en stupbratt vei til en topp, padle kajakk (jepp, jeg er en skikkelig pingle), prøve meg på surfing igjen etter å ha fått en litt dårlig opplevelse sist og gå med en 20kg sekk på ryggen i flere kilometer. Wow, så gøy det har vært! Jeg følte så sykt på mestringsfølelse etterpå. Det var så utrolig kult og jeg er skikkelig glad for at jeg turte.

UKENS ØNSKELISTE: Hvit kjole her, blå kjole her, rosa skjorte her og gul topp her.

UKENS MATRETT: Morten lagde lasagne i går og det var fantastisk deilig. Jeg elsker lasagne.

UKENS HØYDEPUNKT: Hele turen! Det var virkelig fantastisk. Alt gikk veldig bra og jeg sitter igjen med en veldig positiv opplevelse og lysten til å gjøre det igjen er definitivt der. Dere må forresten se vloggen fra turen HER.

MÅL FOR UKEN SOM KOMMER: Lage masse innhold om Norgesferie til dere! Jeg har gjort klar guiden til Hoddevik, skal lage en lignende til Loen, en roadtrip guide, en pakkeliste… Det blir mye Norgesferie innimellom det vanlige her, men det er så gøy at jeg klarer ikke la være 😀 Så skal kanskje noen av dere på Norgesferie når fellesferien starter? Da er det kjekt med litt tips 🙂

UKENS FAVORITT-BILDE: Wow, hvordan kan jeg velge ett? Jeg har så sykt mange finer bilder fra den siste uken. Jeg kunne lagd et helt innlegg med det, haha. Jeg får velge ett…

DET LILLE EKSTRA SOM GJØR HJEMMET KOMPLETT

Reklame | Desenio

Koden “10Andrea” gir 10% ekstra rabatt på posters ved salget hos Desenio mellom 26 – 29 juni.

(Koden gjelder ikke rammer eller handpicked-/Collaboration posters/Personlige posters)

Jeg er så utrolig fornøyd med stuen vår. Hvis jeg kunne hadde jeg flyttet den med meg videre til mitt neste hjem. Vi ga den en liten makeover i mai med ny maling og ikke minst nyde detaljer! Detaljer har så mye å si for helheten i et hjem. Det kan virkelig utgjøre store forskjeller.

Det som virkelig ble prikken over ien i stua var bildeveggen vi fikk opp bak sofaen! Jeg satt og lekte meg på Desenio sin “lag din egen bildevegg” i timesvis. Den er veldig kjekk å bruke for å se hvilke posters som passer sammen og hvilke størrelser som blir fine sammen.

✨ Et lite tips er å først finne de posterne du liker og markere de med et hjerte slik at det er lett å finne de igjen når du skal sette sammen bildeveggen.

Desenio har både posters og rammmer i forskjellig stil. Alt er delt enkelt opp i kategorier så du lett kan finne frem til temaet du er ute etter! Det er posters for enhver smak 🙂

Vi gikk for beigetoner, sort og gull denne gangen, noe jeg er superfornøyd med! Dere vet jo at jeg er litt hekta på beige om dagen, haha. Særlig i interiørveien.

Vi har to store posters i sorthvitt på veggen bak spisebordet. Dette er nok mine to favoritter! De hadde vi også oppe før vi malte stuen. Heldigvis passer de minst like godt inn nå.

Bildene er i størrelsen 70 x 100. Jeg synes det er skikkelig fint å ha de ordentlig store når rommet er såpass stort. Er dere ikke enige? 🙂

Hvis dere vil bestille noe fra Desenio nå så har de salg på masse fint! Koden “10Andrea” gir 10% ekstra rabatt på posters ved salget hos Desenio mellom 26 – 29 juni”.
(Koden gjelder ikke rammer eller handpicked-/Collaboration posters/Personlige posters)”.

UKENS SPØRSMÅL

Hvor kjøpte dere Trulte?

Vi kjøpte henne fra Sorma Kennel i/ved Elverum! Utrolig fornøyd og hvis jeg skal ha sheltie igjen så skal jeg ta det via dem. Utrolig fine hunder og da vi var der på besøk så vi hvor nære de var hundene sine og hvor godt de behandlet dem. Trulte er fantastisk fin og det er nok en blanding av “barndommen” der og tiden hos oss, pluss personlighet selvfølgelig. Vi fikk masse tips og gode råd da vi var der, og de brukte lang tid med oss da vi hentet henne. Anbefales på det sterkeste!

Hvordan går det med salg/kjøp av leilighet?

Det går trått med begge deler, haha. Jeg har ikke funnet noe nytt som frister i Kristiansand, noe som er like greit fordi vi har ikke fått solgt enda. Vi har hatt to gode visninger, men dessverre ikke noe bud enda. Heldigvis har vi god tid, ingenting er kjøpt og vi må ikke selge så det er bare å smøre seg med tålmodighet til den rette kjøperen dukker opp 🙂

Hva tenker du om to uker treningsfri pga. operasjon, noe å stresse over?

Jeg vet ikke helt hva jeg skal svare her, hehe. Altså hæ? Nei? SELVFØLGELIG IKKE. Hvorfor i all verden skal man stresse over å ha treningsfri i to uker? Nei, nei, nei. I hvert fall ikke etter en operasjon! Følg legens råd, ikke stress og tren for tidlig så du gjør vondt verre. Jeg kan fint gå flere uker uten trening uten å stresse, hehe.

Hvordan går livet nå? Har du det bra?

Jeg er så full av energi og motivasjon etter ferien! Det var sykt digg. Jeg har forelsket meg litt i nye steder, kost meg masse, fått koselig kjærestetid, fått vært kreativ, utfordret meg selv på veldig mange måter og hatt det så bra. Håper jeg kan fortsette på den bølgen i lang tid fremover!

Hadde du mange dyr som barn?

Ja, det hadde jeg. Jeg er oppvokst med dyr fra jeg var liten. Vi bodde på gård til jeg var ca åtte om jeg ikke tar helt feil og hadde kaniner, kuer, griser, høner, marsvin, hund og katt i løpet av den tiden. I senere tid har vi hatt hund, kanin og katt hjemme 🙂

Kunne du tenkt deg å være med på Singletown?

Altså nå måtte jeg Google, haha. Så mye følger jeg med! Ehm, jeg tror kanskje ikke det er noe for meg nei. Slik jeg forstår det er det en slags erstatning for Ex on the beach? Noe jeg aldri kunne vært med på, så tror heller ikke dette er noe for meg altså.

Hvilken sesong synes du er den beste av Paradise Hotel?

Jeg likte den med Kristin og Dennis veldig godt! Samme med sesongen med Isabel, Pierre, Martine og Sara. Synes de to er de beste.

Hvilke wax strips bruker du nedentil?

Jeg bruker hårfjerner med sukker i salong 🙂

Hva er dine beste tips mot gresspollenallergi?

Godt spørsmål. Flere som dør om dagen, eller? Det er grusomt! Tips nummer en: ikke slå opp telt på en gressplen. Gjort den feilen, ja… Jeg pleier å dusje kroppen morgen og kveld, bytter sengetøy oftere enn vanlig (putetrekk typ hele tiden), vasker håret mer enn normalt, tar allergimedisiner, øyedråper er særlig godt for meg om dagen. Så bruker jeg eye pads under øynene for å kjøle ned. Det føles veldig godt.

Pepsi Max eller Cola?

Pepsi Max! Jeg lever på Pepsi Max og liker ikke Cola.

Hvor mange skritt går du i løoet av en dag?

Det varierer ekstremt mye! Nå fokuserer pulsklokken min på aktivitetsnivå i prosent og ikke skritt som hovedmål, noe jeg synes er veldig mye bedre. Så jeg pleier å ligge på alt fra 70% til 200%. Alt etter dagen. Det kan også være lavere (i går hadde jeg for eksempel 40% og andre dager er det mer, som da jeg gikk den grusomme fjellturen i Hoddevik hvor vi gikk oss bort og gikk i fem timer haha) Gjennomsnittet er kanksje på 120% tenker jeg. Hva det er i skritt aner jeg ikke.

Hva bruker du mest penger på i hverdagen?

Mat. Definitivt mat. Luksus for meg er å kunne gå på matbutikken og kjøper akkurat det jeg vil uten å måtte tenke over prisen. Det gjør jeg kanskje litt for ofte med litt for mye glede, haha. Så er jeg heller ikke fremmed for å ta med takeaway lunsj eller spise ute. Så verdt det.

Hadde du noen planer i sommerferien som ble avlyst?

Jeg hadde heldigvis ikke lagt så alt for mange planer. Så langt er det kun Hellas-turen jeg skulle på i slutten av mai som ble avlyst. Vi hadde uansett planer om en roadtrip i Norge, noe vi fortsatt fikk til. Dette var også det første året på lenge hvor planen var å droppe Stavernfestivalen, så det ordnet seg jo greit uansett. Så nei, heldigvis ikke så mye 😀

Hvordan ser en typisk treningsuke ut for deg?

Alt sånn synes jeg er vanskelig å svare på fordi det varierer ekstremt mye. Alt av matvaner, aktivitet og trening er forskjellig fra dag til dag og uke til uke. Jeg følger ikke noe system på noe som helst hehe. Jeg kan gi et eksempel fra forrige uke. Da hadde jeg en PT økt på mandag, en løpetur på torsdag og PT økt på fredag igjen. Så gikk vi en tur på lørdag.

Eier du og Morten like mye av leiligheten?

Jepp, her er det 50/50.

Skal du reise til syden i sommer nå som det åpner opp?

Nei, absolutt ikke! Sist jeg sjekka frarådes fortsatt alle reiser til utlandet som ikke er nødvendig og syden er ikke akkurat en nødvendighet selv om det er deilig. Jeg blir i Norge frem til myndighetene gir grønt lyst til noe annet. Nå føler jeg det er oransje 😉

Kan du kjøre båt?

Nei, men jeg har veldig lyst til å ta båtførerprøven! Det hadde vært så gøy og hvis vi blir boende i Kristiansand i mange år hadde det vært en drøm å ha egen båt.

Hvor mye shopper du for i måneden uten spons?

Igjen, alt sånt varierer. Noen måneder kjøper jeg ingenting, andre måneder kan jeg kjøpe fire kjoler. Det er vanskelig å gi noe ordentlig svar på dette, beklager det altså.

25% RABATT PÅ NELLY

Reklame | annonselenker Nelly

Helloen! Hva er vel bedre enn å starte helgen med en rabattkode? ANDREA25 gir dere 25% rabatt på alt fra NLY NY NELLY frem til i morgen 🙂 Nelly har også 20% rabatt på nesten alt annet!

1 HER / 2 HER / 3 HER / 4 HER / 5 HER

6 HER / 7 HER / 8 HER / 9 HER / 10 HER

11 HER / 12 HER / 13 HER / 14 HER / 15 HER

HELGENS PLANER

Reklame | annonselenke Nelly

God fredag, fineste dere! Nå er jeg hjemme igjen og det kjennes ganske godt selv om jeg har hatt det utrolig fint på tur. Vi kom hjem litt tidligere enn planlagt, noe som faktisk bare var deilig haha. Borte bra, men hjemme best. Enig?

KJOLE HER

FREDAG. Nå skal vi straks ned til pappa for å hente Trulte! Herregud som jeg har savnet henne. Jeg gleder meg så mye til å se henne igjen og kose masse, masse, masse!  Vi kom så sent i går så det ble til at vi ventet til i dag med å hente henne så vi kom litt i orden først.

Jeg har masse jobb å ta igjen! Det var ikke akkurat enkelt å skulle oppdatere bloggen på tur, men jeg har heldigvis masse gøy å oppdatere dere med fremover! Jeg skal se på og redigere masse bilder og dele reiseguides i fleng altså! Så dagen min får nok mye til Trulte-kos og jobb.

LØRDAG. Jeg har store planer om å nyet sola og slappe av. Antakeligvis med en treningsøkt først. Vi skal nok ut med båten til pappa, og blir nok der store deler av dagen. Grilling og sol, perfekt!

SØNDAG. På søndag er det meldt regn og det er veldig fint. Da slipper jeg å falle for fristelsen til å gå ut i sola. Jeg lurer meg selv om jeg tror jeg får catchet opp på all jobbingen i dag, hehe. Så søndagen går nok også mye til jobb og det skal jeg kose meg med. Kvelden går som vanlig til filmkveld 🙂

6 TING JEG IKKE HADDE KLART MEG UTEN PÅ TUR

Halloen! Nå tenkte jeg å dele en liste over ting jeg har brukt mest og satt mest pris på i løpet av denne turen så langt. Det er kanskje flere som skal på en lignende tur? Roadtrip eller eventuelt bare telttur.

Jeg har skjønt at det er lurt å bruke de første dagene til å se hva man faktisk bruker mest og hva man virkelig trenger. For min del har dette vært det viktigste og det jeg ikke hadde klart meg uten. Okei, jeg hadde klart det, men jeg vil helst slippe å være foruten haha.

Baby wipes. Dette er det ALLER VIKTIGSTE jeg har pakket med meg. Hva kan man ikke bruke baby wipes til? Det kan brukes til alt! Vi vasket indisk gryte ut av stormkjøkkenet med baby wipes vi. Hadde ikke med oss nok vann til å vaske opp, men det gikk kjempefint takket være pakken med wipes. Jeg har vasket meg emd wipes. Det var ikke noe vann i nærheten så jeg tok såpe på et par wipes og vasket meg godt. Funket som gull! Så ja, all vasking funker bra med wipes.

Vanndunk. Vi har hatt med oss en stor vanndunk som vi bruker når vi ikke får fylt vann andre steder. Denne kan man også fylle opp hvis man er på en campingplass eller ved et fjellvann slik at den er full til neste gang man trenger å bruke den. Ha den stående i bilen, eventuelt ta den med på teltplassen hvis det ikke er langt å gå.

Polarbrød og tubesyltetøy. Dette har jeg levd på. Det holder seg godt i bilen på både varme og kalde dager, samme i telt. Det er enkelt å spise i bilen langs veien, midt i bakken på tur eller som enkel kveldsmat på teltplassen. Ferdigsmurte knekkebrød (typ Wasa) er også en favoritt her hos oss.

Pute. Jeg elsker puten min! Den har jeg faktisk satt mest pris på i bilen. De første dagene kjørte vi i mange timer og når man ikke kjører selv kan man bruke tiden på en liten nap, eller bare til å slappe av. Da er det godt med en pute. Det er også fantastisk å ha med i teltet om man parkerer like ved teltplassen eller har plass i tursekken. Det er ikke førstepri i sekken hvis jeg skal opp og overnatte på en topp, men hvis jeg får den med så er det gull.

Nedlastet podcast. Både i bilen og i teltet på kvelden. Det er ikke alle steder man har like bra nett, og du slipper å bruke nett på å spille det av om du har nett. Jeg lastet ned hele podcaster før vi dro og det har jeg satt veldig pris på underveis.

Søppelpose. Dette må alltid med i sekken, stor eller liten. Og i bilen! Særlig når man bruker så mye baby wipes, haha. Neida, men tenk så mye søppel det fort blir. Hvis du har med en liten bar eller sjokolade, så må papiret med deg resten av turen. Hvis du overnatter blir det enda mer søppel, så ha med en pose i sekken til alt av søppel.

Powerbank. Fulladet powerbank! Det er også veldig greit fordi det er noe man kan lade opp i bilen. Det er fint å ha med om man telter i det fri og ikke på en campinplass. Min mobil blir i alle fall ganske raskt tom for strøm, særlig når jeg vil dokumentere alt som skjer, høre på podcast og gjerne scrolle på Instagram haha.