REISEGUIDE: HODDEVIK

Velkommen til det første skikkelige innlegget fra Norgesferien min! Jeg lagde ett om reiseruten opp hit som dere finner her, men dette innlegget kommer til å handle om Hoddevik 🙂

Jeg vet ikke hvor jeg skal starte. Hoddevik er rett og slett et lite paradis, gjemt bak høye fjell helt ute ved havet. Det var et bittelite sted, stappfullt med idyll. En lang og fin strand med hvit sand som strekker seg langs kanten av det lille tettstedet. Høye fjell, bølger du kan surfe i, sau som går rundt og beiter… Nydelig!

Vi hadde en full dag og en natt i Hoddevik. Her er mine tips til hva du kan finne på her og hva du kanskje kan unngå, hehe.

 

☀️ Stranda er fantastisk fin! Hvis du er gira på en avslappende dag kan du fint bruke hele dagen her. Det er parkering rett ved stranda. Det er også offentlig toalett like ved, så her er det ingen grunn til å ikke finne frem solstolen og bare nyte!

🌊 Hoddevik er kjempefint for surfing! Det er forskjellige aktører som holder til der, men vi gikk for gode gamle Lapoint som jeg har reist med tidligere og vært veldig fornøyd med. Vi hadde ikke planlagt eller booket noe på forhånd, men gikk rett og slett innom campen til Lapoint da vi kom til Hoddevik og spurte om de hadde en ledig surfetime i løpet av dagen. Flaks for oss så hadde de det! Jeg ville booket på forhånd, særlig nå som det nærmer seg fellesferie, men om du er der og ikke har booket så skader det ikke å gå innom for å spørre.

Da vi var der var det veldig fine nybegynnerbølger. Selv om jeg har prøvd noen ganger tidligere er jeg ganske usikker i vannet og fikk en god gjennomgang av alt på nytt. Vi fikk en veldig flink instruktør som hjalp både Camilla og meg til å komme oss opp og stå på brettet helt fra første bølge! Det var skikkelig kult og anbefales på det sterkeste 😀

⛰️ Når du først er i Hoddevik anbefaler jeg å gå turen til Mosekleivhornet. Det er en helt utrolig utsikt og ikke bare ned mot stranda. Når man kommer opp dit er det grønne fjell og sauer som går rundt over alt. Det var helt fantastisk vakkert og noe av det fineste jeg har sett i hele mitt liv.

MEN! Hvis du har høydeskrekk ville jeg ikke gått opp veien fra stranda som går ganske rett opp… Turen er riktignok kort, vi brukte ca 45 minutter opp, men det er stupbratt. Jeg krabbet bokstavelig talt på slutten fordi det var den eneste muligheten. Det var helt forferdelig og jeg ville aldri gjort det igjen. Helt ærlig, ALDRI. Det går en mer normal sti opp hvis du kjører til rett overfor Hoddevik-skiltet. Der står det skilt og du kan trygt gå en normal vei bort til den toppen. Vi prøvde å finne den veien tilbake, men gikk oss bort. Heller ikke å anbefale haha. Det er mye lettere når du kommer fra stien for da vet du også veien tilbake.

⛺ Det er en liten campingplass like ved stranda. Her ville jeg definitivt booket teltplass på forhånd (tror faktisk man må det). Vi var der på en ukedag før fellesferien og i løpet av dagen med campingplassen fullbooket.

Hoddevik er absolutt en plass jeg vil besøke igjen. Det er så fint der og perfekt om du har lyst på en aktiv ferie hvor du for eksempel kan teste ut surfing 😀

Har du noen tips til Hoddevik? Del gjerne!

24 kommentarer
  1. Hei! Hoddevik har jeg masse barndomsminner,før surfing osv kom. Badet der hver dag hele sommeren,klatret opp sanden i fjellet. Det gikk også kuer rundt på stranden. Savner det stedet masse etter at bestemor gikk bort og huset ble solgt. Glad dere har fått opplevd den siden av Vestlandet. Neste gang må dere også få med dere vestkapp,gå tur i fjøra på drage (før dere svinger av opp til hoddevik) kjøre videre inn til Fure. Er masse og oppleve. Fortsatt god sommer 🌞

  2. Kan og utforske Ervik når du først har reist til Stadt.. Der har du et fjell som heite Hovden.. Oppå fjellet står der et hus med utsikt mot havet (tror det kan leies, men usikker).. Der er tunnel gjennom fjellet og ruiner fra krigen der.. Fin sandstrand i Ervik og.. Og gammel kirkegård..
   En annen plass du kan reise til er Vestkapp.. Der får du panorama utsikt fra toppen.. Restaurant er der og 😉

  3. Du kan låne skateboard eller longboard hos lapoint, til å komme deg opp og ned fra stranda til campen! Genialt!! Også dra innom den røde bua som heter låven! Der samles det plastikk fra stranda hver uke, som blir sortert. Videre sender de inn klager til de som produserer produktene, og viser hvor mye som ender opp i sjøen! Skikkelig kult 🤩

  4. Hei, så fint det ser ut der. Vi skal også på en norgestur i neste uke til blant annet Hoddevik og Loen. Vil du fortelle litt om hva som lønner seg å bestille i Loen også? F.eks. kajakk eller campingplass?

  5. men hvor parkerte dere når dere teltet? sist jeg var der var det ikke lov å stå på parkeringsplassen mellom 23-06

    1. Det stemmer ikke. Parkeringen er ikke døgnåpen og har ikke vært det noen tid. Er ikke lov å stå der mellom 23-06. Er tydelig skiltet på parkeringen. Parkeringen er og avgiftsbelagt.

     1. Jaha, da har vi dessverre lest feil. Alle tre var sikre på at det stod døganvgift 🙂 Men da tok vi feil der gitt. Ja avgiftsbelagt er den, vi betalte som sagt for det vi trodde var et døgn. Vel vel, heldigvis stod bilen der dagen etterpå, men da vet vi det til en eventuell annen gang og det er rettet i innlegget 🙂

  6. Gøy! Dere fikk mye ut av tiden der, det er digg! Syns bare det er så hærlig å se alle de fine bildene jeg! ❤️

  7. Fine bilder😍var det mulighet for å slå opp telt på toppen ved mosekleivhornet? Eller eventuelt andre steder på toppen med utsikt mot stranda

   1. Ja, det er lov å campe på fjelltoppene da det er allemannsrett der òg 😊 Derimot blir nok allemannsretten strengere i Hoddevik iløpet av sommeren da turister kan campe for nærme innbyggerne og forsøpler miljøet, særlig med avføring da toalettet er helst for det som betaler for campingplass. Kanskje fjelltoppene blir å foretrekke for flere?

    Stien er forresten merka med blå pinner, den som starter ved skiltet til Hoddevik. Det er flere stier som kommer inn på denne fra andre topper i nærheten, desse er merka med røde pinner 😉 Det høres tøft ut å ha klatra opp fra stranda..

    Stad hotell er et veldig fint og nytt hotell med høg standard, 20 minutt fra Hoddevik for den som ønsker litt luksus på tur. Det er veldig mye mer å se her i nærheten, til dømes: Ervika, Vestkapp, Hovden og det er i grunnen uendelige fjelltopper rundt om med hav til alle kanter. I Selje har vi St.Sunniva klosteret, og på Åheim St.Jetmund kyrkje – frå 1100- talet. Det ligg mye historie i områdene, også fra krigen. Bare å Google i veg, på mange steder er det guida omvisning for den som er interessert.

   2. Ja, det er lov å campe på fjelltoppene da det er allemannsrett der òg 😊 Derimot blir nok allemannsretten strengere i Hoddevik iløpet av sommeren da turister kan campe for nærme innbyggerne og forsøpler miljøet, særlig med avføring da toalettet er helst for det som betaler for campingplass. Kanskje fjelltoppene blir å foretrekke for flere?

    Stien er forresten merka med blå pinner, den som starter ved skiltet til Hoddevik. Det er flere stier som kommer inn på denne fra andre topper i nærheten, desse er merka med røde pinner 😉 Det høres tøft ut å ha klatra opp fra stranda..

    Stad hotell er et veldig fint og nytt hotell med høg standard, 20 minutt fra Hoddevik for den som ønsker litt luksus på tur. Det er veldig mye mer å se her i nærheten, til dømes: Ervika, Vestkapp, Hovden og det er i grunnen uendelige fjelltopper rundt om med hav til alle kanter. I Selje har vi St.Sunniva klosteret, og på Åheim St.Jetmund kyrkje – frå 1100- talet. Det ligg mye historie i områdene, også fra krigen. Bare å Google i veg, på mange steder er det guida omvisning for den som er interessert.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg