30 GODE SERIETIPS

Nå som vi alle skal holde oss inne så mye som mulig, og kanskje til og med er satt i karantene tenkte jeg at dette.. Dette er tidspunktet å dele mine all time favorittserier med dere. Jeg begynte å skrive ned serie for serie og endte til slutt opp med hele 30 serietips som dere kan kose dere med!

NRKTV

The bold type. Det har nettopp kommet en ny sesong og den er minst like bra som de forrige! Serien handler om tre venninner som jobber i ulike stillinger i et motemagasin. Vi følger livet på jobb og utenfor med nok av relaterbart og realistisk drama. Se hva jeg skrev om serien her.

Tynn is. Sverige er forkjemper for å få i gang en avtale som vil hindre alle land i det nordiske råd å bore etter olje i havet rundt Grønland. Rådet er samlet på nettopp Grønland for å diskutere og skriver under en avtale når det begynner å skje veldig mye dramatisk! Et skip blir kapret, mannskapet kidnappet og folk begynner å dø… Hvem står bak og har det sammenheng med avtalen? Se hva jeg skrev om serien her.

Unge Lovende. Den første sesongen er helt magisk! Vi følger tre venninner som prøver å oppfylle drømmene sine og slå gjennom karrieremessig. Elise har et håp om å slå gjennom som standup komiker, samtidig som hun skriver på et manus. Nanna skriver på en bok og kjemper med sin egen psyke mens Alex prøver å slå gjennom som skuespiller. Jeg skrev en gang at dette er SKAM for voksne og det står jeg ved enda. Så utrolig relaterbart. Les mer her.

Exit. De fleste av dere har kanskje fått med seg denne? Det var nesten umulig å ikke se den da overskriftene kom på løpende bånd like etter at serien ble sluppet. For dere som ikke har sett den så handler det om en gruppe menn i finansbransjen. Det skal være basert på ekte historier om finansmiljøet i Norge og den er helt syk, det er fullstendig galskap!

Side om side. Kanskje den koseligste serien jeg vet om sammen med Friends! Vi følger rett og slett et lite nabolag og de forskjellige familiene. Det er enkel, koselig og relaterbar humor på sitt beste.

Nobel. Vi følger Erling som er tilbake i Norge etter å ha vært på militært oppdrag i Afghanistan. I løpet av serien får vi en del tilbakeblikk til oppdraget i Afghanistan, samtidig som vi ser hvordan fortiden der påvirker nåtiden i Norge. En utrolig spennende serie!

TV2 SUMO

Frikjent. Aksel ble som tenåring frikjent for drapet på kjæresten, Karine. Til tross for at han ikke ble funnet skyldig tror alle han er det og han blir tvunget til å rømme fra hjembyen. Han returnerer ikke før 20 år senere. Hans hjemkomst minner folk på det fryktelige drapet som aldri ble løst, og Aksel innser at han ikke er velkommen i Lifjord.

The office. Første gang jeg så det tenkte jeg bare nei, dette er helt sykt dårlig. Så prøvde jeg igjen og har sett alle epsiodene to ganger. Det er så lett underholdning og det er så teit at det er gøy, haha.

Grand Hotel. Grand Hotel handler om en rik familie som driver nettopp Grand Hotel, men også mye mer. Det er en slags blanding av Hotel Cæcar og Frustrerte Fruer om det gir mening. Det er hemmeligheter, sex, utroskap, intriger, kjærlighet og alt man trenger for en litt overdramatisk, men spennende serie.

Station 19. Serien handler om en brannstasjon, Station 19 og brannmenn- og kvinner som jobber der. Den er ganske lik Grey’s Anatomy når det kommer til relasjoner, dramatikk, krisesituasjoner og spenning, noe som virkelig er ment som et pluss! Det er helt utrolig hvordan de klarer å vekke følelser og få hver eneste episode til å bli mer spennende enn den forrige, men det klarer de hver gang.

Heksejakt. Denne er det ikke lenge siden jeg tipset om her på bloggen! Serien er utrolig spennende. Den handler om Ida som er økonomiansvarlig i et stort advokatfirma. En dag får hun en merkelig faktura på pulten fra en av advokatene og når hun melder fra om dette starter en grusom heksejakt for å skjule hva som egentlig foregår. 

Love Island UK. Verdens beste serie! Neida, men verdens beste realityserie, kanskje? Jeg synes den forrige sesongen er det beste jeg har sett av reality i hele mitt liv. Sesongen som var nå var også kjempebra, men det tok cirka en uke å komme ordentlig inn i det. Dere må uansett se det!

NETFLIX

The Crown. En fiktiv serie som handler om dronning Elizabeth, hennes vei til tronen og livet som regent. Den tar opp en del rykter og lager sin egen tolkning av de samtidig som det er en god del fakta!

Jane the virgin. Kjemperar og kjempesøt serie! Jeg tror greia er at det er litt som en “telenovela”, altså en spansk såpeserie, men samtidig gjør narr av det. Serien handler om Jane som er jomfru og ikke skal ha sex før hun gifter seg. Hun er sammen med Michael når hun blir gravid ved et uhell. Hun skal ta en underlivsundersøkelse og ender opp med å bli insiminert med sæd fra en rik hotelleier. Her starter et evigvarende drama!

Gossip Girl. En god gammel favoritt. Serien handler om en ungdomsgjeng på Upper East Side i New York og deres meget lukseriøse liv.

White collar. Neal Caffrey er en svindler i toppklasse som er etterlyst av politiet i New York. Han blir tatt og inngår en deal om å hjelpe til å løse relevante saker. Han utvikler ganske raskt en godt forhold til etterforskeren som fanget ham, og som han skal hjelpe å løse saker, Peter Burke. 

Narcos. Serien handler om den ekstreme narkobaronen Pablo Escobar og myndighetenes kamp mot narkotika og smugling i og ut av Colombia. 

Good Girls. Good Girls handler om tre mødre og bestevenner i veldig forskjellige livssituasjoner. De har riktig nok én ting til felles; de trenger penger og de trenger de raskt. Sammen blir de enige om å rane et supermarket, som også er arbeidsplassen til en av mødrene. Det går greit nok, men det viser seg at det ranet gjør dem til brikker i et mye større og farligere spill.

Broen. Broen er en dansk-svensk krim- og spenningsserie. Serien handler om Saga Norén som jobber for politiet i Malmø. En annen sentral figur, i alle fall i de første seongene er Martin Rhoede som jobber for politiet i København. Etter at det blir funnet et lik midt på broen mellom Danmark og Sverige blir politiet i de to byene tvunget til å jobbe sammen om å løse hvem som står bak.

Dead to me. Dead to med handler om Jen som mister mannen sin. Han blir påkjørt og drept av en sjåfør som stikker av og Jen sitter igjen med et hus, to barn og ganske mye sinne og forvirring. Hun går på en sorggruppe hvor hun møter Judy. De to blir raskt venner, men det viser seg at Judy skjuler en del mørke hemmeligheter og ikke er den Jen tror hun er. Det er ikke bare Judy som skjuler ting, Ted viser seg å ha holdt en del ting skjult for familien før han døde…

The Good place. Vi møter Elanor som nettopp har kommet til det som er “the good place”, en slags versjon av himmelen. Motsetningen er “the bad place”, et sted de vet lite om, men som høres veldig lite koselig ut. Alle vil helst komme til the good place, men det er kun for mennesker som har levd et nærmest feilfritt liv på jorda og gjort mye for andre.Det er bare et lite problem… Elanor har havnet på feil sted. Hun har ikke gjort noen av de gode tingene Michael forteller om og levde overhodet ikke et feilfritt liv på jorda.

Bodyguard. Hovedkarakteren heter Budd og er en tidligere soldat som har tjenestegjort i Afghanistan. Nå jobber han i politiet og skjuler blant annet at han har PTSD. Etter å ha avverget en terrorsituasjon blir han forfremmet og skal jobbe som livvakt for innenriksministeren i Storbritannia som på dette tidspunktet er sterkt mislikt fordi hun prøver å få gjennom en lovendring som gir myndighetene mer innsyn i data- og mobilhistorikk for å nevne noe.Det viser seg fort at denne jobben blir ganske heftig og at det er ganske mye som foregår i kulissene. En stor konspirasjon, terror- og drapsforsøk og et ekteskap som er i ferd med å rakne er bare noen av utfordringene Budd står overfor.

Suits. Serien handler hovedsakelig om Mike, en utrolig smart fyr som livnærer seg på å klare opptaksprøven til jusstudiet for andre studenter. Han trenger penger for å kunne ta vare på bestemoren som oppdro han, samtidig som han må livnære seg selv.  Etter å nesten ha blitt tatt når han tar en prøve for en blivende jusstudent ender han i stede opp med å imponere den mektige og dyktige advokaten Harvey nok til å bli ansatt i firmaet han jobber i, til tross for at Harvey er fullstendig klar over at Mike ikke har noen utdannelse innenfor juss (som man må ha for å praktisere).

Friends. Verdens koseligste serie og en vennegjeng i New York. Alle kjenner Friends!

Dirty John. Dirty John handler hovedsakelig om en suksessfull business-dame, Debra. Hun begynner å date en mann ved navn John som hun møter på en nettdating-tjeneste. Han virker som drømmemannen og hun faller pladask for den sjarmerende, flotte mannen. Det skal vise seg å bli det farligste hun har gjort noen gang. John er psykopat med stor P. Han er klin hakke gæren, noe folk rundt Debra etter hvert begynner å skjønne, men som Debra selv nekter å innse. Basert på en sann historie!

Homeland. Carrie jobber som agent i CIA og serien handler om ekstremt risikofylte oppdrag, samt hennes bipolare lidelse i sammenheng med nettopp dette.

Sons of anarcy. For en serie! Dette er en av de beste seriene jeg har sett i hele mitt liv, noe jeg ikke egentlig skjønte før jeg så den aller siste episoden. Den handler hovedsakelig om Jax, sønnen til en av de to som startet Sons of Anarchy, men som døde i det som viser seg å være en ganske mistenksom ulykke. Han sliter med det å være i klubben når han finner brev som viser at faren ikke ønsket dette livet for han. Han finner også tilbake til sin ungdomskjæreste Tara og her er det også mye som skjer. En utrolig spennende og ikke minst rørende serie. Herregud, som jeg har grått og hulket meg gjennom denne.

Bonusfamiljen. Det er en svensk serie som handler om ja… En bonusfamilie! Det er ett par som nylig fant hverandre og forlot sine tidligere ektefeller. Begge har barn på hver sin kant og nå venter de også sitt første barn sammen etter kun noen måneder. Det å få alle til å gå overens er alt annet enn enkelt og vi følger det som kanskje er en litt typisk situasjon for mange familier nå om dagen, nemlig hvordan man skal få nye menn/koner, ekstrabarn, eksektefeller og egne barn til å gå overens.

HBO

Game of Thrones. Hvis du noen gang skal sette deg inn i serien så får du ikke et bedre tidspunkt enn nå. Det tar tid og jeg måtte faktisk prøve to ganger og “lide” meg gjennom sesong en før jeg synes det ble interessant. Serien handler om en fiktiv verden hvor flere familier kjemper om å sitte på jerntronen.

Sex and the city. Gode gamle! Jeg blir aldri lei av venninnegjengen Carrie, Charlotte, Miranda og Samantha som byr på alt med livet i New York. En skikkelig relaterbar og morsom serie.

25 kommentarer

Siste innlegg