STOR FILM- OG SERIEGUIDE

Nå tenkte jeg å dele noen av mine film- og seriefavoritter med dere! I stede for bare ett tips så får dere mange og da har dere litt å velge mellom. Dere har sikkert sett de aller fleste i tips-innlegg på bloggen tidligere, men kanskje det er noe nytt også? Uansett så er dette mange av mine favoritter så jeg håper dere også liker disse!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SERIER

Dynastiet. Denne skrev jeg om for noen uker siden. En utrolig dramatisk serie som handler om en styrtrik familie i USA. Det er drap, korrupsjon, kjærlighet, utroskap, manipulering og alt annet du kan tenke deg i en spennende dramaserie. Du finner den på Netflix og hva jeg skrev om den kan du lese HER.

The Bold Type. En av mine absolutte favoritter. Dette er en skikkelig girlpowerserie som handler om tre unge jenter i mediebransjen i New York. Alle tre har forskjellige ting å stri med og veldig forskjellige personligheter, men de er bestevenner. Serien fokuserer mye på deres arbeidsplass, nemlig magasinet Scarlet som er veldig opptatt av kvinners rettigheter og feminisme, samtidig som de er et av de største motemagasinene. Serien tar opp mange viktige temaer i løpet av sesongene som overgrep, rasisme, maktforholdet mellom kvinner og menn på arbeidsplassen + ting du må ha med i en serie som kjærlighet og drama. Du finne The Bold Type på NRKTV.

Side om Side. Åh, jeg elsker denne serien! Det kommer vel en ny sesong nå i høst, men det ligger en del ute på NRKTV. Dette er en koselig norsk komedie som følger forskjellige familier og personligheter i et lite nabolag. Det er sååå morsomt, altså man kan ikke forklare det. Serien må sees!

Good Girls. Dette var serietipset i forrige uke. Den er helt sykt bra! Den ligger på Netflix og hva jeg skrev om den kan du lese HER.

Unge Lovende. Sesong 1 og 2 var helt sykt bra og gjorde denne serien til min absolutte favoritt. Serien handler hovedsakelig om Elise som prøver å slå gjennom som stand up komiker. I tillegg følger vi to av hennes beste venner, Nenne og Alex gjennom deres liv. Det som er så bra med denne serien er at den er ufattelig lett å kjenne seg igjen i for en jente i 20-årene (meg hehe). Den viser en ærlig side av hvordan det kan være å prøve å finne seg selv og skape en karriere. Sesong tre var ganske tragisk, men jeg satser på at det tar seg opp igjen i sesong 4. Serien ligger på NRKTV og jeg har tipset om den tidligere HER.

White Collar. Ah, Neal Caffrey. Han er hovedpersonen i White Collar som handler om en svindler som får jobb som informant hos FBI. Det ender med at han utvikler et nært vennskap med FBI-agenten som skal holde styr på han. Det byr på en del problemer… Uansett så kan man ikke la være å bli glad i Neal. Han er en svindler som svindler for en god sak om man kan si det sånn. Jeg elsker denne serien og du finner den på Netflix!

Suits. Denne serien trengte jeg tre forsøk på før jeg ble hekta. Litt treg start, men så tar den seg virkelig opp! Serien handler om Mike som livnærer seg på å ta “the bar”, altså testen for å komme inn på jusstudiet for andre. Plutselig får han en mulighet til å jobbe for et av de beste advokatfirmaene i New York hos en av de beste advokatene, Harvey Specter til tross for at han vet om at Mike ikke har gått jusstudiet. Det skjer mye! Vi følger saker, interne konflikter i firmaet, kjærlighet og mye mer i denne superspennende serien. Du finner den på Netflix. 

Sons of Anarchy. For en serie! Dette er en av de beste seriene jeg har sett i hele mitt liv, noe jeg ikke egentlig skjønte før jeg så den aller siste episoden. Det er virkelig en rød tråd gjennom hele serien, alle sesongene og det skjønner du når den avsluttes. Den er lang, men utrolig spennende. Noe er litt for groteskt, men for å si det sånn så handler denne serien om veldig mye mer enn menn som kjører motorsykkel og driver gjengkriminalitet. Den handler hovedsakelig om Jax, sønnen til en av de to som startet Sons of Anarchy, men som døde i det som viser seg å være en ganske mistenksom ulykke. Han sliter med det å være i klubben når han finner brev som viser at faren ikke ønsket dette livet for han. Han finner også tilbake til sin ungdomskjæreste Tara og her er det også mye som skjer. En utrolig spennende og ikke minst rørende serie. Herregud, som jeg har grått og hulket meg gjennom denne. Finnes på Netflix!

The Good Wife. Denne serien kan fremstår som litt tørr og kjedelig, men gi den litt tid. Den er ufattelig sterk! Serien handler om Alicia, kona til statsadvokaten som havner midt i en utroskap-skandale som igjen fører til en korrupsjonsskandale. Etter å ha sluttet å jobbe som advokat for 20 (?) år siden for å ta vare på familien må hun plutselig tilbake på jobb når mannen havner i fengsel. Hun begynner å jobbe i firmaet til en gammel flamme, nemlig Will. Alicia må slite med skandalen, det å bli tatt seriøst som advokat og relasjonen til Will samtidig som hun må ta vare på familien og bevise at hun faktisk er en dritbra advokat. Du finner serien på Netflix.

 

FILMER

How To Lose A Guy In 10 Days. Dette er en av mine favorittfilmer gjennom tidene og den har to av mine favorittskuespillere, Matthew McConaughey og Kate Hudson. Serien handler om Andy som jobber i et av de største kvinnemagasinene i USA, men drømmer om å jobbe som en seriøs journalist. Hun møter Benjamin som jobber i reklamebransjen. Grunnen til møtet er noe spesiell. Han ønsker å lande en kampanje for en stor smykke-kunde og måten han kan få den jobben på er å bevise at han kan få en jente til å forelske seg i han på 10 dager. Konkurrenten hans vet allerede at Andy jobber med en sak hvor hun skal få en fyr til å dumpe henne i løpet av 10 dager ved å gjøre alle klassiske dating-feil kvinner gjør. De spleiser de to sammen og vi får bli med på reisen. Det er en kjempemorsom og utrolig søt film! Du finner den på Netflix.

The Proposal. Denne er også med to va mine favorittskuespillere, nemlig Sandra Bullock og Ryan Reynolds. Filmen handler om Andy og Margaret. Hun er sjefen hans og når hun risikerer å bli deportert tilbake til Canada presse hun assistenten sin Andy til å gifte seg med henne slik at hun får bli. For å selge dette må de dra og se familien hans, noe som byr på en del dramatikk og frustrasjon, samtidig som det skjer noe med forholdet deres. En så nydelig, morsom og feelgood film du absolutt bør se. Jeg tror den enda ligger på Netflix.

The Notebook. Overrasket? Haha, dette er min absolutte favorittfilm gjennom tidene! Jeg elsker den, mye på grunn av den ekstreme kjærligheten mellom de to hovedpersonene Noah og Allie. Hun er en rikmansdatter og han er en “fattiggutt” som jobber på fabrikk. De møtes og forelsker deg umiddelbart, men foreldrene hennes liker ikke det som skjer og bestemmer seg for å reise fra stedet. Noah skriver til henne hver dag i et år, uten svar. Flere år senere møtes de igjen, men Allie er forlovet med foreldrenes drømmemann. Nå må de ta tak i alt de ikke fikk snakket om da de først forelsket seg. Dette er den mest romantiske filmen i verden! Den ligger på HBO.

Pretty Woman. En klassiker jeg aldri blir lei av. Julia Roberts spiller en prostituert kvinner som holder til på gata i LA. Richard Gere spiller en kynisk forretningsmann som tilfeldigvis stopper henne for å spørre om veien. Det hele ender med at hun får bli i suiten hans over natten og han ser dette som en mulighet til å bruke henne for å imponere sine forretningsforbindelser under reisen. Dette gir Vivian (Julia) et innblikk i en helt ny verden og ikke minst får hun se en mann som faktisk bryr seg om henne (Richard). Hvis ikke dere har sett denne så må dere se den!

Notting Hill. Denne er rett og slett nydelig. Filmen handler om en mann som driver en liten bokhandel i Notting Hill. En dag kommer Anna Smith inn. Hun er en berømt amerikansk skuespiller. På en eller annen måte ender han opp med å ta med henne i bursdagsmiddagen til søsteren sin og han forelsker seg ganske så raskt. Nå er det ikke bare-bare å date en berømt skuespiller, særlig ikke når hun har en amerikansk kjæreste som kommer på overraskelsesbesøk. Det er mye frem og tilbake, men hele filmen er bare så vakker og skjør. Den ligger på Netflix!

What Happens in Vegas. Denne filmen er en morsom feelgood film, perfekt til en regnfull søndag. Filmen handler om den litt sære kontrollfreaken Joy som blir dumpet av forloveden sin. Samtidig blir Jack, som tar livet som det faller seg og er elendig på ansvar brått arbeidsløs etter å ha fått sparken av son egen far. Begge ender opp i Vegas og etter en ekstremt fuktig kveld på byen våkner de opp gift. Kvelden før vant de også en gaaaanske så stor sum med penger på et casino og nå dukker det store spørsmålet opp, hvem sine penger er det egentlig nå som de er gift og i teorien må dele de? En dommer bestemmer at de må leve som et ektepar over en periode før det hele vil avgjøres i retten. Det blir mildt sagt interessant! Du finner filmen på Netflix.

Mamma Mia. Denne filmen er feelgood hele veien gjennom! Det skader heller ikke at handlingen er lagt til vakre Hellas, et av mine favorittland. Det er en musikal som synger Abba-sanger, men du tenker virkelig ikke over at det er en musikal fordi alt faller seg så naturlig. Vi følger Donna som driver et lite pensjonat (?) på en liten øy i Hellas sammen med datteren sin Sophie. Hun har aldri visst hvem faren til Sophie er, men det finnes tre kandidater. Når Sophie skal gifte seg bestemmer hun seg for å invitere alle tre fordi hun ønsker at faren hennes skal følge henne til alteret! Det blir mildt sagt dramatikk og romantikk.

The Blind Side. Dette er en av de mest rørende filmene jeg har sett i mitt liv. Den handler om en fattig gutt som egentlig ikke har noe sted å bo, men som blir tatt inn og adoptert av en rik, kristen familie. Det viser seg også at han har et ekstremt fotballtalent. Serien er basert på en sann historie, noe som gjør alt veldig mye mer ekte og rørende. Du finner den på Netflix.

The Intern. En av de skjønneste og koseligste filmene jeg vet om! Filmen handler om en businesskvinne som har startet sitt eget nettshopping-firma. De søker eldre interns som kanskje ikke har særlig mye å bruke dagene sine på. En av dem viser seg å få en spesiell kontakt med eieren av firmaet og han utvikler seg til å bli en viktig del av hennes liv og hverdag. Dere må rett og slett se den og det kan dere gjøre på Netflix.

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

Siste innlegg