REISE

SLIK GJØR DU FLYTUREN PERFEKT

Nå skal jeg snart legge meg. Som jeg skrev tidligere må vi opp grytidlig i morgen, og jeg er super-avhengig av en god natts søvn. De som kjenner meg vet at jeg blir umulig å ha med å gjøre om jeg er trøtt eller sulten, så det vil vi unngå. På vei til Island satt jeg og tenkte over hva som gjorde flyturen så grei, og hva som har gjort de siste turene mine ganske så greie. Jeg kom frem til noen punker som dere nå skal få gleden av å vite!

Jeg er ikke veldig glad i å fly. For det første er det kjedelig og lite komfortabelt, og i tillegg har jeg tidligere slitt med kraftig flyskrekk. Nå har heldigvis sistnevnte bedret seg betraktelig, og det å fly går helt greit. Jeg sitter ikke lenger og griner mens jeg propper i med angstdempende for å klare å gjennomføre en flytur, så det er jo veldig deilig! Nå er jeg kommet til det punktet hvor jeg faktisk kan sitte og se ut av vinduet på skyene langt der nede, og synes at det er litt fint. Selv om det er bedre er jeg avhengig av en del ting for å gjøre flyturen best mulig, og nå deler jeg tipsene mine med dere! Kom gjerne med deres beste tips i kommentarfeltet, så hjelper vi hverandre litt. 

Sjekk inn på forhånd om det er mulig. Da sparer du masse tid på flyplassen og kan gå rett til bagasje drop off. Hvis du sjekker inn tidlig er det ofte lettere å få det setet man ønsker også. Kanskje du er som meg og helst vil sitte langt frem i flyet, og gjerne ikke i midten av tre-seteren? Sjekk inn tidlig så kan du plassere deg hvor du vil!

Ha system i håndbagasjen. Jeg plasserer det jeg vet jeg må ta ut øverst, sammen med det som må legges i de små plastposene. Da er det enkelt å ta frem i sikkerhetskontrollen, i stede for å måtte grave langt ned i kofferten eller vesken og lage kø. Passet og lommeboken ligger også alltid lett tilgjengelig. 

Vær ute i god tid. Det verste i verden er å starte en reise med å stresse seg gjennom flyplassen, for så å måtte løpe til gaten. Det gjør ikke noe om du må sitte på flyplassen en stund så lenge du har en banan i veska og en god bok eller telefon. Kanskje du har med pcn din, så får du enten sett på serier eller kanskje gjort litt arbeid? Flyplasser har som regel gratis trådløst nett, så da er det bare å slå seg løs. 

Forbered underholdning. Hvis du skal reise et lite stykke er det som regel et godt utvalg av underholdning på flyet, som for eksempel filmer og serier. Uansett kan det være greit å forberede litt underholdning selv, sånn for sikkerhetsskyld. En flytur er en perfekt anledning til å gjøre ting du ellers ikke rekker. Nå er du stuck, så hvorfor ikke? Last ned noen spennende podcaster du ikke har fått tid til å høre på ellers. Ta med en bok du har hatt lyst til å fullføre eller begynne på. Lag en egen spilleliste på Spotify så du har alle sangene du ønsker å høre på akkurat nå klare! Du kan ta med en tegnebok eller en notatbok. Det er masse å gjøre hvis du bare forbereder deg litt på forhånd. 

Sovemaske og nakkepute må med. Dette gjelder da særlig på lange flyturer, men også korte om du er som meg og sovner i det flyet letter uansett. Sovemaske er superdigg uansett hvor man sover, men det gjør ikke akkurat noe på et lyst fly. Nakkeputen er gull verdt så du slipper å våkne av at hele deg faller frem, eller våkner opp med strekk i nakken. 

Ha med snacks og drikke i vesken. Dette må jeg ha. For det første sovner jeg nesten alltid på fly, og når jeg våkner da er jeg både tørst og fysen, ja kanskje til og med sulten. Det trenger ikke være usunt, selv om det er lov å kose seg litt på ferie. Du kan ha med litt frukt, da får du i deg litt sukker, men holder det sunt. En liten sjokolade skader heller ikke! Jeg pleier også å ha med en banan i tilfelle jeg blir sulten, og alltid en flaske med vann som jeg kjøper etter sikkerhetskontrollen. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

REYKJAVIK

God morgen! Jeg er helt lost på hvilken dag det er, så det var først nå jeg skjønte at det er lørdag og at folk har fri. Så deilig, eller hva? Her på Island er faktisk butikkene åpne syv dager i uken, noe som er digg for meg som turist selv om jeg ikke vil ha det sånn hjemme. Derfor er det ikke noe hastverk med noe som helst før morgendagen, fordi om vi vil ta en handlerunde kan vi også gjøre det da. Nå skal vi ut og gå en lang tur i den islandske naturen. Kameraet skal med, og jeg håper på å få tatt noen kule bilder så jeg får vist dere den delen av Island også. 

I går dro lillesøsteren min, kusinene mine og jeg til Reykjavik en tur. Det ligger cirka 15-20 minutter unna der vi bor så det er null stress å dra en liten tur dit. Vi vandret nedover hovedgaten og så på alle de rare butikkene og restaurantene. Nå har det seg slik at 90% av butikkene der har blitt gift shops. Litt kjedelig fordi det pleide å være mange unike og kule butikker der, men slik har det nå blitt. Heldigvis finnes det fortsatt noen skatter, og vi fant blant annet en superkul vintage-butikk som hadde SÅ mye fint. Dessverre er jeg i sparemodus, men det var utrolig gøy å kikke. 

Senere i dag kommer ukens spørsmål! Jeg klarte å gå ut av innlegget uten å lagre da jeg skrev det i går, så alle spørsmålene dere sendte meg på Snapchat (andreasveindot heter jeg der) ble dessverre borte. Jeg husket kun ett av de, så resten er hentet fra kommentarfeltet. Det kommer en ny mulighet neste uke, så husk på hva dere lurte på og still de gjerne igjen da ❤ 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

I'M GOING TO LOS ANGELES

Wæææ!!! Dette her helt sykt moro, og jeg gleder meg så mye at jeg nesten sprekker samtidig som det er så fjernt at jeg nesten ikke tror det. Jeg skal reise til Los Angeles, byen jeg har ønsket å besøke i så mange år! Det beste er at jeg drar sammen med to kjempemorsomme venninner, nemlig Julie og Sofie. Haha, det kommer til å bli helt sykt når vi tre reiser over dammen sammen (hehe). Når jeg tenker på hvor gøy vi har det bare på en bytur i Trondheim kan jeg ikke forestille meg hvordan det blir i L.A.! 

Sofie og Julie er så søte at de gir meg deler av billetten i bursdagsgave. Det var så snilt, og for meg var det ekstra hyggelig fordi det på en måte sier hvor mye de vil ha meg med. Altså jeg klarer ikke forestille meg hvordan det blir en gang, men jeg har startet nedtellingen. Dessverre drar vi ikke før i februar, men det gir meg god tid til å planlegge og ikke minst spare opp så jeg kan leve og kose meg fullt ut når vi er der. Herregud, dette blir så gøy!

Om noen har vært der tar jeg gjerne imot tips til hva man burde gjøre, se og ikke minst SPISE!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

JEG HAR OVERVUNNET FRYKTEN

Helt siden jeg var liten har jeg vært livredd for å fly. Jeg har kommet frem til at flyskrekken faktisk startet etter 9/11, noe som igjen virker hvor lett påvirkelige barn er og hvor mye de faktisk får med seg. Da terroren rammet USA gikk jeg i førsteklasse, og det lille jeg fikk med meg av dette gjorde at jeg faktisk ble kjemperedd for å fly. Sammenhengen forstod jeg ikke før i voksen alder, men nå ser jeg at det må være grunnen. Uansett, det er egentlig ikke viktig. Poenget er at jeg har vært redd for å fly i veldig mange år, og bare det å gå inn på en flyplass ga meg angst. Jeg følte meg fanget og hjelpesløs, og det eneste jeg ville var å løpe rett ut igjen. Det var så ille at jeg fikk sterke beroligende jeg måtte ta på flyturer for å klare å gjennomføre, og det er ikke særlig moro. 

Nå har jeg faktisk klart å overvinne frykten min! Jeg har nesten begynt å like flyturer, og det er veldig rart med tanke på hvor lenge jeg har slitt med dette. Det er selvfølgelig ekkelt med turbulens og slikt, men jeg har ikke angst. Det er ubehag, men angsten er helt borte. Jeg håper virkelig det holder seg som dette, fordi det å reise er jo veldig moro. Dessverre har flyskrekken alltid ødelagt en del av opplevelsen for meg, men nå gleder jeg meg bare til neste flytur!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

hits