REISEGUIDE: 48 TIMER I MANCHESTER

Reklame | LoveGreatBritain

Heisann dere! Jeg hadde det helt supert i Manchester. Det var kun snakk om to dager, men jeg føler allikevel at jeg fikk gjort veldig mye. Nå har jeg samlet mine beste tips til hva du kan gjøre på hvis du har 48 timer (eller mer) i Manchester. Dere kan også lese reiseguiden fra jeg var der i fjor sommer for mer tips!

FROKOST/LUNSJ

Mackie Mayor. Du må faktisk dra hit om du skal til Manchester! Det er stedet du ser på bildet over her. Mackie Mayor er en mathall med utrolig mye forskjellig. Alle de små bodene serverer ulik type mat og du finner for eksempel pizza, taco, asiatisk, Fish&chips og veldig mye annet. Det beste jeg spiste i løpet av hele turen var blomkåltaco fra tacoboden. Den var fantastisk god! Jeg spiste også spiced cauliflower, altså mer blomkål dagen etterpå. Skikkelig godt. En annen på turen bestilte pizzaen og sa den var kjempegod, mens flere bestilte Fish & chips og skrøt masse. Jeg tror alt er godt her.

Cultureplex. Dette var på hotellet jeg bodde på, men det er åpent for alle. De har en veldig bra frokostmeny bestående av blant annet havregrøt, pannekaker og avokado toast.

Cultureplex. Dette var på hotellet jeg bodde på, men det er åpent for alle. De har en veldig bra frokostmeny bestående av blant annet havregrøt, pannekaker og avokado toast.

MIDDAG

Altsåååå det er så utrolig mye digg mat i Manchester at det er helt umulig for meg å velge ut to favoritter. Nå er denne guiden basert på en tur på 48 timer, men jeg slenger med noen flere alternativer til dere. Vi liker jo alle forskjellig mat, men her kommer mine favoritter i prioritert rekkefølge. Først = best.

The refuge. Først og fremst fantastisk mat, men jeg må nevne lokalet. Det er gigantisk og du har et område hvor det er bar, og ikke en normal bar, men et stort område hvor man kan drikke. Så har de en del som er restaurant og et slags mellomområde med små bord og trær!!! De serverer småretter, eller tapas om man vil. Dette er den beste tapasen jeg har spist på lenge. Dette var også et av få steder jeg skulle ønske jeg likte kjøtt fordi noen av de rettene… Wow, de så gode ut. De hadde blant annet en slags pizza, eller flatbread med lam, granateple og masse annet digg. Jeg spiste riktignok kun vegetar og det smakte helt supert!

Iberica. Enda mer tapas! Her spiste jeg første gang jeg var i Manchester og kunne gjerne dratt dit igjen. Et litt mindre lokale i Spinningfields, men utrolig koselig stemning og kjempegod mat!

Erst. Småretter her også gitt. Jeg er veldig glad i det fordi da får jeg smakt litt av alt jeg har lyst på. De hadde ikke den største menyen, men jeg tror de aller fleste finner noe de liker. De hadde et helt sykt godt brød (flatbread) som jeg anbefaler på det sterkeste. Jeg hadde pasta i tillegg og potetene der må dere faktisk smake. Koselig, lite lokale i boligområde.

Vi var på en food tour og jeg smakte på småretter på forskjellige steder. Jeg føler ikke det er nok å basere et helt tips på og jeg vet ikke hva menyen der består av, men jeg kan nevne noen av stedene jeg smakte på retter som var helt fantastisk gode! Tarrif & Dale, The Rivals, Mackie Mayor (mathall) og Scene Indian Street Kitchen som jeg spiste på sist jeg var der.

DRINKER

20 stories. En helt sykt fin rooftop bar med et stort inneområde og en diger takterrasse. Etter hva jeg har hørt kan man spotte både fotballspillere og andre kjendiser her for dere som liker sånt 😉

The Ivy. De har en rooftop garden hvor det er skikkelig hyggelig å ta en drink eller to!

Sunset By Australasia. Dette skrev jeg feil i forrige guide, men dette er altså det riktige navnet. Perfekt å sitte ute på våren eller sommeren. Utrolig gode drinker og skikkelig Instagram-vennlig.

 

SHOPPING

Primark. Det ligger i sentrum og er kjempestor! Jeg elsker Primark og kan ikke dra til en by uten å ta turen innom. For det første har de mye kult og for det andre så er det utrolig kjekt å kjøpe ting som sokker, truser, hårstrikk, spenner osv. der fordi det er så billig og kvaliteten er ganske god.

Manchester Arndale. Gedigent kjøpesenter med over 200 butikker som for eksempel Topshop, Topman, Zara, River Island, Victoria’s secret og masse annet.

Selfridges & Co. Sko, klær, tilbehør, smykker, mat – alt samlet på ett sted! Dette er litt mer luksus og du finner merker som Burberry, Acne, Maje, Ganni, Zimmermann og mye mer.

Manchester har også butikker som Zara, Topshop og selfølgelig skikkelig luksus. Finn New Cathedral Street så finner du shoppingen rundt der.

TING Å GJØRE

Det er masse å gjøre i Manchester. Det er åpenbart en fotballby og dere som er interessert i det kan nok mer om det enn hva jeg gjør så informasjon om det finner dere nok mange andre steder enn her.

Det er forskjellige områder i Manchester som er verdt å besøke. Første gang jeg var i Manchester bodde jeg helt i andre enden enn hva jeg gjorde nå. Jeg bodde like ved Spinningfields som er et litt finere område. Her er det høye skyskrapere, rooftop bars og “fancy dining”. Hit drar du hvis du vil være litt ekstra fin, drikke drinker på takterrasser, kanskje spotte en kjendis eller to og dra på finere restauranter.

Northern Quarter (hvor jeg oppholdt meg mest nå) er et helt annerledes strøk og virkelig verdt å besøke! Her er det masse gatekunst og her kan jeg anbefale en guidet tur for å se på de forskjellige kunstverkene samtidig som du får høre historien bak. Det er et hipsterstrøk. Du finner (nesten) ingen kjeder, men egne konsepter og unike butikker og cafeer.

Junkyard gold club. Dette stedet ser så kult ut! Det er en innendørs minigolfbane med masse neonlys, man kan kjøpe med seg drikke på banen og gjøre det til et lite vors om man er en gjeng.

Central Perk. Denne må dere dra på om dere er Friends fans!!! Inne på Primark har de laget en versjon av Central Perk hvor man faktisk kan sitte, akkurat som gjengen i Friends gjør. Det er det kuleste jeg har sett på veldig lenge.

TRANSPORT

Det går direktefly fra Oslo med både SAS og Norwegian. Ryanair flyr direkte fra Torp. Det går muligens direkte fra andre steder i landet også, men jeg har kun erfaring med disse rutene.

Fra flyplassen til Manchester er det ikke veldig langt. Du kan fint ta taxi uten å ruinere deg, men det går også tog til Manchester sentrum. Sjekk på forhånd hvilket stopp som er nærmest hotellet ditt. Det er tre hovedstopp i sentrum, Piccadilly, Oxford Road og Victoria.

I Manchester har de faktisk to gratis busser som kjører rundt. Det er en slags hopp on hopp off-greie og den kjører til de mest besøkte stedene, shoppingstrøk og business strøk. De har også trikker og busser, taxiprisene er ikke så gale og man kan faktisk gå en del. Avstandene kan være ganske store, men det er ofte mye gøy å se på vei fra A til B så jeg anbefaler absolutt å gå.

HER KAN DU BO

Det kommer litt an på hvilket område du ønsker å være mest i, men jeg kan anbefale Native som jeg bodde på nå. Utrolig fint og rent. Veldig kult interiør! Det er i gåavstand fra togstasjonen, så det er perfekt om du tar toget fra flyplassen. Det ligger like ved (kanskje i?) Northern Quarter og du kan fint gå til shoppingstrøkene og ikke minst Primark!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg