UKENS MIDDAGSMENY

Denne ukens middagsmeny er så fristende! Jeg ville kose meg skikkelig med maten og har funnet frem noen deilige oppskrifter. Vi har allerede spist en deilig wok, det var mandagens middag. Jeg delte hvordan jeg liker å lage den i middagsmenyen for uke 3 som dere finner her. Der er det også mange andre deilige middagsforslag! Dere finner alt under kategorien “ukens middagsmeny” ☺️ Så til de fire andre jeg har planlagt…

Vegetar tikka masala. Jeg elsker indisk og alt som er gryteaktig. Denne oppskriften har jeg aldri testet før, men den så veldig deilig ut. Det beste er at vi hadde nesten alt vi trengte for å lage den hjemme allerede så da blir det billig også. Jeg bytter ut blomkål med brokkoli fordi magen min tåler blomkål ganske dårlig (utrolig synd fordi jeg elsker blomkål), men satser på at det blir veldig godt uansett. Dere finner oppskriften her.

Brokkoli- og purreløksuppe. Jeg er veldig glad i supper, men Morten er mer skeptisk. Allikevel så prøver jeg å få lurt inn minst en suppe i uka, både fordi det ofte er en rimelig middag, men også fordi det ofte er ganske sunt og godt! Denne uken skal jeg teste en suppe jeg aldri har lagd før, nemlig brokkoli- og purreløksuppe. I denne oppskriften serveres suppen med kokt egg og bruschetta. Vi skal gjøre det samme, men bytter ut bruschetta med vanlig brødskive og smør 😂 Veldig godt det også! Dere finner oppskriften her.

Quesadilla. Supergodt alternativ til den vanlige fredagstacoen. Du trenger typ det samme som til vanlig taco og du kan egentlig lage dette akkurat slik som du ønsker selv, men jeg gjør det på denne måten. Skyll kidneybønner og ha de i en panne med litt olje. Ha i hakkede tomater, litt vann og tacokrydder. La det småkoke litt til det får en tykkere og fin konsistens. Mos blandingen med en potetmoser. Finn frem en annen stekepanne, eventuelt ha fyllet over i noe annet og vask den du har brukt til nå. Legg en tortillalefse (jeg foretrekker de som er maistortillas) i panna, ha på litt fyll og fordel det utover, strø litt ost over og ha på en lefse til på toppen. Stek på ganske lav varme og ikke ha på for mye fyll så du klarer å snu den uten at alt fyller ut! Husk å stek den nok til at osten smelter og “limer” lefsen på bunn og topp sammen. Dette var ekstremt dårlig forklart, men dere finner nok noen gode oppskrifter om dere googler, hehe. Jeg bruker å ha salat, guacamole, rømme og cheddar til som tilbehør.

Tapas. Dette har vi snakket om å lage så lenge, men så har det ikke blitt noe av. Endelig skal vi få det til! På lørdag blir det datenight med hjemmelaget tapas og da har vi valg ut noe av det vi liker best å bestille når vi spiser tapas ute. Focaccia og aioli, åpenbart. Det er noe av det beste jeg vet om. Vi skal teste denne oppskriften på focaccia og det kan bli spennende fordi det blir første gang jeg lager det selv i stede for å kjøpe ferdig. Så skal vi ha salte mandler, Naturli sine vegetarboller i tomatsaus (bruker oppskriften på denne tomatsausen som jeg også bruker til patatas bravas), patatas bravas (vask og kutt potetene i mindre biter, ha de i en ildfast form og strø over med salt, pepper og litt olje, stek i ovnen i ca. 30 minutter til de er gyldne og møre, server med tomatsaus og aioli), manchego og sesam- og honningsstekt halloumi med utgangspunkt i denne oppskriften.

 

2 kommentarer
    1. Nå fikk jeg sykt lyst på tapas selv! 😍 Til tapas vil jeg også anbefale grønne bønner med havsalt, brie ost, tomat & mozzarella salat og/eller bruchetta, lakserull (snøfrisk, rucola og laks i lefse), salat & salsa, oliven, ovnsbakt geitost med honning og flaket mandler & spansk omelett! 😄

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg