SLIK BEHANDLER JEG UNDERLIVSPLAGENE

REKLAME – rabattert behandling

Flere etterspurte en oppdatering på hvordan jeg vil ta ting videre med vaginismen/vestibulitten min. Jeg holder det jeg lover, og som jeg fortalte dere så var jeg på konsultasjonstime i forbindelse med dette. Nå tenkte jeg å fortelle dere litt om forventingene mine og hva som faktisk skjedde der!

Etter at jeg skrev innlegget om vaginisme kom jeg i kontakt med Charlotte og Tine som begge driver og eier Røa Osteopati. Charlotte har lang erfaring innen kvinnehelse og jobber daglig med jenter som har vaginisme/vestibulitt og underlivssmerter. Jeg hadde allerede fått en del tips om Røa Osteopati fra dere lesere i kommentarfeltet på vaginisme-innlegget, og etter å ha søkt opp klinikken og lest om dem bestemte jeg meg for å takke ja til en konsultasjonstime. 

Jeg var veldig spent da jeg satt meg på t-banen. Hvordan kommer undersøkelsen til å foregå? Kan hun fastslå at jeg faktisk har vaginisme/vestibulitt? Kommer jeg noen gang til å bli frisk? Dette var bare noen av spørsmålene jeg håpet på å få svar på i løpet av den timen. 

Jeg tror jeg har nevnt det her før, men jeg sier det igjen. Jeg må tisse hele tiden, altså det virker som om blæren min er den minst i verden. I det siste har jeg også våknet om natten fordi jeg må på do, noe som aldri skjer. Det viser seg at dette er fordi bekkenmuskulaturen er så stram at det blir press på blæren, som igjen gir følelsen av at jeg må tisse hele tiden. Jeg bare wow, alt gir mening. Da jeg kom dit ble jeg møtt av Charlotte som forklarte meg hvordan de jobber, hva de jobber med og en del om vaginisme og vestibulitt. Hun stilte meg også en del spørsmål om hvordan kroppen min reagerer på stress og hvordan søvnen min er for å få et helhetlig bilde av min helsesituasjon. Det viste seg at alt har en sammenheng med underlivsplagene mine!

Det var bare så mye som kom frem under den timen som gjorde at jeg tenkte “hvordan har jeg ikke skjønt dette før?”. Men igjen så har jeg null peiling på hvordan kroppen fungerer, så alle disse varsellampene har jeg feid bort som ingenting. Mensensmerter når jeg ikke er i nærheten av mensen, verking i korsryggen, trang til å måtte tisse hele tiden, følelsen av å måtte på do når jeg er stressa… Alt dette har sammenheng med at bekkenmuskulaturen er for stram, som da igjen har sammenheng med vaginisme/vestibulitt!

Etter samtalen var det klart for en fysisk undersøkelse. Denne foregikk med undertøy på, og jeg må innrømme at det var ganske deilig. Jeg begynner å bli litt lei av gynekologiske undersøkelser, haha. Det har blitt en del av de i det siste. Heldigvis var ikke dette en slik. Charlotte kjente på magen min og bekkenmuskulaturen. Hvor var det stramt? Hvor gjorde det vondt? Slike ting. Det var utrolig fascinerende og hun er helt enig med legens undersøkelse om at dette dreier seg om vaginisme.

Heldigvis har Charlotte stor tro på at jeg kan bli helt frisk med behandling, så jeg har bestemt meg for å fortsette hos henne på Røa Osteopati. Nå skal vi ha ganske intensiv behandling fremover. Jeg skal dit allerede neste uke igjen, og så hele to ganger uken etterpå. Jeg bare følte meg så komfortabel og jeg kjente at jeg var på rett sted! Charlotte snakket med så mye kunnskap og jeg merket at dette virkelig er en sak hun brenner for, noe som gjør at jeg føler jeg er i veldig trygge hender. Nå er jeg spent på fortsettelsen!

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

6 kommentarer
  1. Så bra det går fint for deg. Ønsker deg masse lykke til fremover.
   Jeg lurte på om du kunne fortsette å oppdatere oss om behandlingen din og om det viser fremgang?

  2. Men hva slags type behandling er dette? Kan du ha et innlegg om hva de gjør for å få vaginismen bort?

  3. Så bra du er blitt innlosjert hos jentene på Røa. Da kommer du garantert til og bli bedre. Jeg begynte med behandling i august/september og endelig begynner jeg og bli markant mye bedre. Gruer meg nesten litt til jeg er ferdig på røa. Så fantastiske flotte damer som jobber der. Har vært gode for meg på alt som er forbundet rundt disse diagnosene. Men lite tips. Tine er mer hardhendt😂 det funker best på meg. Charlotte og Helene er litt snillere. Jeg har vært hos alle tre og bytter på tine og Helene nå.

  4. Ja! Det var det jeg mistenkte da du snakket om at du hele tiden måtte på do! Alt har en sammenheng! 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg