I EN VERDEN HVOR TRUMP OG HANS KVINNESYN STYRER

I en verden hvor Donald Trump styrer verdens mektigste land…

I en verden hvor kvinnelige advokater fortsatt blir omtalt som “datteren til…”

I en verden hvor kvinnelige journalister blir sex-trakassert på direkten…

I en verden hvor 2 av 3 menn inntar lederstillinger, selv i Norge…

I en verden hvor 3 av 5 i norske kommunestyrer er menn…

I en verden hvor hore og fitte er to av de vanligste skjellsordene…

I en verden med så mange som ønsker å trykke kvinner ned, eller la oss bli hvor vi er må vi alle ta de små hverdagslige kampene for å komme oss frem. Vi må slutte å trykke hverandre ned, men heller hjelpe hverandre på veien! Vi må stå opp hver eneste dag, om det så er for en liten kommentar. Vi er et av de fremste landene i verden når det kommer til likestilling, men vi er ikke bra nok. 

En venninne av meg sa det så utrolig bra: “I en tid hvor Trump med sitt jævlige kvinnesyn blir president og alt avslås som “gutteprat” eller at kvinner overdriver er virkelig en tid hvor kvinner må stå opp for seg selv, og ta alle de små kampene.” Tenk at det som blir omtalt som verdens mektigste mann har et kvinnesyn det er vanskelig å ikke bli kvalm av. Før noen prøver å utfordre meg på hva som er galt med hans kvinnesyn kan dere klikke dere inn her og lese 30 av fornærmelsene han har kommet med mot kvinner opp gjennom årene. Tenk, dette er kun i offentligheten. En kan jo bare forestille seg hva som blir sagt bak lukkede dører. 

Tenk at det ikke er mer enn 104 år siden vi fikk lov til å stemme. 100 år er ikke så lenge. Da var det også damer som tok til orde for likestilling mens andre mente at det var feil. Det var garantert andre som fortalte dem at det ikke var vits og at det ikke var rett måte å gjøre det på. Allikevel fikk de det til, sammen. Vi må ikke glemme at det er store forskjeller i samfunnet vårt selv om ikke alle merker det i det daglige liv. Vi må fortsette å stå opp for oss selv, til og med om det er en så liten sak som like rettigheter for nippel. 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

16 kommentarer
  1. Har du noe feministisk litteratur du vil anbefale? Trenger å lese meg litt opp på dette om dagen, spesielt nå som så mange begreper er i vinden.

  2. Det er ikke en verden hvor Trump og hans kvinnesyn styrer. Det er en verden hvor folk bryr seg så bedritent mye om politisk korrekthet at presidentvalget i USA nesten endte opp med en borgerkrig. Det var mer slått opp i media at Trump for 11 år siden sa: ”Grab them by the pussy”, enn at Hillary åpenlyst sa at ho ville gå til krig mot Russland.
   Hallo? Trumps fornærmelser mot kvinner var viktigere enn Hillarys flørting med en 3. verdenskrig.
   3 av 5 kommunestyrere er menn.. unnskyld meg men hva har det der å si? Er du mer opptatt av hvilket kjønn som styrer, enn hvem som er mest dugelig til å styre?
   2 av 3 menn inntar lederstillinger, selv i Norge… Igjen, du tar kun tak i hvilket kjønn som styrer. Hvis det skal være fullstendig likestilling, så skal man kun bli dømt på ferdigheter og ikke hvilket kjønn man er. 9 av 19 ministre i regjeringen vår er kvinner. Lederne av begge regjeringspartiene er også kvinner. Så det med lederstillinger er det bare til å legge ifra seg.

  3. Simen: Eh ja fordi en diskriminerende og ekstremt kvinnefiendtlig mann styrer landet, og har holdninger som strider mot all moral! Det handler ikke om at folk bryr seg bedritent mye om politisk korrekthet, men at de reagerer på slike holdninger, noe som er bra!

   Jeg viser til statistikker som viser forskjellene, og det er stor sannsynlighet for at det er minst like flinke kvinner som kunne hatt disse stillingene! Da jeg skrev dette innlegget hadde jeg en diskusjon med en mann for å høre hans synspunkt, og han mente at han heller ville ansatt en mann fordi plutselig ble kvinnen gravid og borte i lang tid. Det er en av flere grunner til at mange menn får jobber over minst like kvalifiserte kvinner! Nei, det er ikke noe å bare legge fra seg, haha så dumt å si.

  4. ”Eh ja fordi en diskriminerende og ekstremt kvinnefiendtlig mann styrer landet, og har holdninger som strider mot all moral! Det handler ikke om at folk bryr seg bedritent mye om politisk korrekthet, men at de reagerer på slike holdninger, noe som er bra! ”
   Hvordan er diskriminerende retorikk viktigere å fokusere på enn en 3. verdenskrig?

  5. Det lille rottelandet der kan ikke sammenliknes med Russland. Hillary har vært delaktig i samtlige av krigene USA har inngått i, og rundt midtøsten+ Libya. Bomba land så hardt ned i gjørma at vi er vitner til den største flyktningsstrømmen siden 2. verdenskrig. Alt det har Hillary vært delaktig i, men allikevel fortsetter du og mesteparten av media og klager på Trumps retorikk. Ta å se det store bildet og si meg hva som er viktigst av verdensfred, eller om at ordet ”fitte” blir brukt som et skjellsord.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg