UKENS SPØRSMÅL

Reklame | annonselenker Nelly

JAKKE HER / SKO HER

Er Trulte løs i leiligheten når dere ikke er hjemme eller er hun i bur?

Hun er alltid løs og går helt fritt. Vi hadde henne i bur da hun var valp, både for hennes egen sikkerhet og leiligheten sin haha. Det hadde vært veldig kjipt å komme hjem til en valp som hadde fått i seg noe farlig eller tygd over en ledning, men det tok ikke så lang tid før vi begynte å ha henne løs hele tiden. Hun er så grei og ligger for det meste å sover når vi ikke er hjemme med mindre jeg har latt sokkeskuffen stå åpen 😅 Da kommer vi hjem til sokker over hele gulvet, haha. Hva er det med hunder og sokker? Trulte elsker å leke med de.

Hva står på ønskelisten din nå?

Vel, først og fremst ønsker jeg meg at tiden frem til coronatiltakene forsvinner helt går veldig fort! Det er egentlig det jeg ønsker meg sånn skikkelig. Jeg savner å kunne invitere alle vennene mine og ikke bare fem… Jeg savner det fine åpne samfunnet vårt, som sikkert alle andre og jeg tipper det er flere enn meg som ønsker seg at ting skal åpne opp. Så savner jeg å reise herregud, hvis jeg hadde hatt muligheten hadde jeg satt meg på det første flyet til et varmt land og bare ligget på stranda, spist digg mat på restaurant og skrudd av sosiale medier i en hel uke. Digg!

Treffer du venner nå i denne tiden?

Ja, det gjør jeg. Det var lenge jeg ikke møtte noen og herregud det var grusomt. Da det var stengt ned sosialiserte jeg meg litt i ny og ned med å gå tur eller løpe sammen med venner. Nå kan man faktisk møtes ute på middag/lunsj, ta en kaffe eller ha besøk og dra på besøk til hverandre så lenge man holder svatand og følger retningslinjene. Det er utrolig deilig og jeg merker at jeg blir et mye bedre menneske av å sosialisere meg i ny og ne 😂

Hvor mye sparer du i måneden?

Det varierer veldig fra måned til måned, ut ifra hva som skjer den måned og hvor mye utgifter jeg har. Jeg sparer 2000 kroner fast i fond i måneden og så sparer jeg til diverse mål i Dreams appen og der varierer det mye. Jeg sparer vel alt fra 6000 kroner til 15 000 kroner på en god måned tenker jeg. Jeg har blitt skikkelig hekta på sparing nå så de siste månedene har jeg spart masse og det er sååå gøy! Må få spart nå som jeg ikke kan bruke penger på reise for når ting åpner kommer det til å fly en del penger på å oppleve nye og gamle steder.

Hvis du hadde møtt 20 år gamle Andrea, hva ville du sagt til henne?

Gøy spørsmål! Nå må jeg tenke hvor jeg var i livet da jeg var 20… Åherregud det var i 2014 det. Shit, det var en dårlig periode i livet mitt. Stakkars meg, da hadde jeg det ikke så bra gitt. Jeg hadde nettopp flyttet med vennene mine til Oslo, noe som i seg selv var gøy, men det var mye som gikk skeis det året der. Jeg hadde det ikke bra psykisk i det hele tatt, droppet ut av studiet fordi jeg slet veldig med sosial angst og til slutt klarte jeg ikke gå inn døren til forelesningssalen. Jeg var så dum at jeg fortsatte å motta stipend (som da ble til 100% lån) selv om jeg droppet ut og sleit med å finne jobb. Jeg ble faktisk deprimert på ordentlig. Jeg sov ikke, jeg gråt hele tiden, jeg hadde det bare helt forderdelig. Så jeg ville sagt flere ting. Først ville jeg sagt at dette ordner seg. Det er ikke verdens undergang. Alt blir bra, men det blir ikke bra før du tar tak! Du kan ikke sitte og vente på at ting skal skje av seg selv. Kom deg opp og ta tak i livet ditt. 

Har du Strava eller planer om å bruke det?

Nei, jeg har ikke det og har ingen planer om å bruke det for øyeblikket ☺️ Morten maser om at jeg skal få meg det, men jeg skjønner ikke helt poenget jeg. Jeg vil ikke dele hvor jeg er og hva jeg gjør så folk kan sammenligne seg med meg, eller jeg sammenligne meg med andre. Jeg orker ikke et sånt fokus på treningen. Jeg vil bare gjøre det for gøy også registrerer jeg jo alt jeg gjør inne på Polarklokken min og appen til den så da kan jeg heller sammenligne meg med meg selv hehe.

Kan du dele noen erfaringer rundt det å få valp når man bor i leilighet? Ville du anbefalt å vente noen år for å slippe valpetiden når man ikke bor i hus med hage?

Hm.. Tror det kommer veldig an på hvor du bor. Vi bodde i blokk og det var faktisk ganske kjipt. Når en valp skal på do 20 ganger om dagen, eller ja… Du tror den skal på do 20 ganger om dagen, så er det vanskeligere når man må ut i en gang, inn i heisen, ned flere etasjer, ut i en ny gang, gjennom et fellesområde og så ut til et friområde hvor hunden kan få tisse. Det blir jo mye og jeg følte Trulte glemte at hun måtte på do i løpet av den tiden det tok å komme oss ut. Hadde vi kunne løftet henne rett ut på en plen kunne det nok vært greiere. Men samtidig så varer ikke den perioden så lenge og du kommer deg gjennom det. Her vi bor nå kunne jeg hatt valp fordi det et sted den kunne gått på do rett utenfor bygget og folk hater ikke hunder her, hehe. Det gjorde det der vi bodde før så jeg følte liksom veldig på alt og da ble hele valpetiden litt verre sånn sett, så meningen min er nok litt farget av det. Jeg tror man må føle på det selv. Det er mer jobb og du må rett opp hver morgen for å gå på do med den, kanskje også i løpet av natten i tillegg til gjennom hele dagen. Det er vanskelig for meg å anbefale noe som helst altså, men jeg hadde ikke valgt å få valp i blokk igjen.

Tror dere noen gang at Trulte kommer til å få en bror eller søster, som i en hund til?

Det passer veldig fint å få dette spørsmålet etter det forrige 😀 Jeg kunne tenkt meg det på sikt, men ikke før vi bor i et hus med inngjerdet hage og større plass. To hunder på 52 kvadrat blir litt mye og jeg orker ikke valpetiden igjen helt enda haha. Trulte er ikke voksen enda en gang og jeg gleder meg fortsatt til hun blir en helt rolig voksen hund 😅 Så er ikke helt klar for det enda, men kanskje på sikt! Det hadde vært så hyggelig å gi henne en bror eller søster. Hun elsker å leke med andre hunder og er så glad i de hun møter. Hun hadde elsket å fått en bestevenn så jeg vil jo gjerne gi henne det.

Hvilke YouTube videoer liker du best å spille inn?

Jeg synes alt hvor vi tester ting er veldig gøy. Billig vs dyrt, matnyheter, vegetar vs kjøtt osv. Det er nok mye fordi jeg elsker mat haha, men og fordi jeg elsker å bli overrasket! Det er alltid noen overraskelser i slike videoer.

3 kommentarer
  1. Ser du og Morten kritiserer stemmetrøbbelet. Tv 2 hadde også stemmetrøbbel i skal vi danse! Så slutt å syt!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg