UKENS SPØRSMÅL

Reklame | Nelly - alle lenker er annonselenker

Husk at koden ANDREA25 gir dere 25% rabatt på alt fra NLYBYNELLY her 🌸

BLAZER HER / GENSER HER / BUKSE HER

Hvilken musikk hører du på for tiden?

Jeg hører nesten bare på “chill hits” på Spotify. Elsker den type musikk og elsker sangene som er på listen nå. En litt rar greie er at jeg faktisk hører på den de få gangene jeg har løpt alene. Den gjør meg så rolig. Hvis jeg hører på typisk treningsmusikk føler jeg at jeg stresser meg opp og løper fortere enn det jeg egentlig orker osv, mens med denne listen løper jeg i et veldig behagelig og kontrollert tempo. Så et lite tips til dere fra meg!

Trives du best med kort eller langt hår?

Hm… Jeg vet ikke helt. Likte begge deler veldig godt faktisk! Tror definitivt jeg kommer til å klippe meg kort igjen senere, men håret mitt vokste faktisk overraskende fort og da ble jeg litt motivert til å prøve å spare til lengre hår igjen 😅

Hvordan er det å bo i Oslo under lockdown?

Det er litt rart, men samtidig føler jeg at jeg har vendt meg veldig godt til det. Nå var ikke de siste innstramningene en så stor overgang for min del fordi jeg går ikke så mye rundt i butikker og er ikke mye ute og spiser for øyeblikket uansett. Jeg er jo mest hjemme så, ja.. Men hadde jeg jobbet i butikk eller på et serveringssted, eller vært mye ute og benyttet meg av disse stedene hadde situasjonen vært en helt annen. Det eneste jeg merket av de nye restriksjonen var at jeg ikke kunne ha besøk eller dra på besøk. Rakk ett besøk mellom forrige lockdown og den nye haha, så fikk heldigvis en liten dose da.

Hvor er marmorbordet ditt fra?

Det kjøpte vi på Finn, faktisk! Det var visst veldig gammelt så hun vi kjøpte det av var ikke sikker på merket, men de ter så fint og i så god stand. Det er ekte marmor så det er blytungt og jeg tror faktisk det kommer til å holde i mange, mange år.

Hvor får du inspirasjon til interiør?

Jeg henter inspirasjon til det aller mest i livet på Instagram 🌸 Elsker å scrolle på “utforsk” for å finne nye kontoer å følge og ikke minst finne inspirasjon. Jeg finner også en del på nett, for eksempel på Homeroom, H&M, Ellos, Jotex osv.

Har du begynt prosessen med å hente ut egg og fryse ned?

Nei, hele den prosessen er dessverre lagt på is til corona-situasjonen blir mer oversiktlig og rolig om man kan si det sånn. Jeg skulle egentlig starte i januar, men jeg skal gjøre selve uthentingen i Sverige og derfor ble vi enige om at det beste er å vente til det er trygt og greit med reising.

Beste tips for å føle seg bedre om man er nedfor?

100% frisk luft og fysisk aktivitet! Det hjelper meg alltid. Ta på deg gode varme klær og gå ut på en tur, med eller uten pod/musikk alt etter hva du føler for (noen ganger er det deilig å gå helt uten noe støy) eller ta deg en joggetur. Ring en god venn som pleier å få deg i godt humør. Sett på favorittfilmen eller serien. Se søte kattevideoer på Instagram, hehe. Det pleier i hvert fall å hjelpe meg.

Har du noen tanker rundt det å bli selvstendig næringsdrivende, hvordan tørre å satse?

Don’t quit your day job. Jeg er veldig avhenig av sikkerhet. Da jeg startet enkeltpersonforetak så hadde jeg deltidjobb ved siden av i flere år før jeg turte å si den opp. Jeg gikk riktignok ned i stilling etter hvert som det lot seg gjøre, men jeg turte ikke si opp det som var min 100% faste inntekt som sørget for at jeg kunne betale husleia og regningene mine. Det som måtte til før jeg turte det var at jeg hadde en buffer. Så jeg mener ikke at du ikke skal si opp jobben din for å satse, men for gud skyld – ha et sikkerhetsnett. Jobb hardt, spar opp en buffer så du har råd til å gå to-tre måneder uten å tjene penger og hvis du har mulighet så ville jeg kombinert det med noe trygt og fast i starten.. Men det er bare meg!

Savner du Kristiansand nå som ting er stengt i Oslo?

Hehe, da de stengte ned nå sist så sa jeg til Morten at jeg angret på at vi flytta 😂 Det mente jeg ikke fordi selv om ting er stengt så trives jeg bedre her enn hva jeg gjorde i Kristiansand. Jeg elsker Oslo ❤️ Det var bare det at jeg følte meg så låst da alt ble stengt og man fikk beskjed om å holde seg i Oslo. Da ble jeg sånn “wææ, men jeg vil på hytta, jeg vil til sørlandet, jeg vil ditt og datt”, bare fordi jeg ikke kunne. Det varte i typ en dag før det gikk over så nå går det veldig fint altså.

Hvilken pulsklokke har du?

Jeg har Polar Igntite og er veldig fornøyd med den.

Hvordan får du dagene til å gå når situasjonen er som du er?

Det er ikke alltid jeg får de til å gå, sånn seriøst. Det var en periode jeg måtte ta en powernap midt på dagen bare for å få kvelden til å bli kortere 😅 Det var da det var mørkt typ hele dagen og jeg hadde to timer med lys til å få tatt bilder, filmet stories og gjort alt jeg trenger lys til i jobbsammenheng så da ble arbeidsdagen veldig kort. Nå synes jeg dagene går mye raskere, men det er nok fordi det er lyst  lenger og jeg har mer livsglede. Jeg pleier å starte dagen med en liten tur med Trulte og da går det alt fra 30 minutter til en time på morgenkvisten. Så har jeg heldigvis jobb å fylle dagene med nå, det var også ganske stille en periode, men har heldigvis tatt seg opp så det hjelper masse! Ellers har jeg gjort litt ting og tang som å teste diverse DIY trender, bake en million kanelboller, teste ut brødbaking, begynne å løpe, gå turer, rydde i skuffer og skap, selge ting på Tise, liksom-shoppe, finne nye oppskrifter jeg kan teste ut og faktisk teste de, spille spill, lese bøker, scrolle på Instagram..

Hvor gammel er Trulte?

Hun er ett år og fire måneder 🐶

Kan du dele litt mer om hvordan du sparer og hva du sparer til?

Jeg har alltid slitt med å spare fordi jeg elsker å bruke penger, haha. Heldigvis endret det seg for noen år siden, og det siste halvåret har jeg virkelig blitt gira på å spare (sikkert fordi jeg ikke får brukt penger på noe annet). Det som funket for meg i starten, og som jeg er veldig glad i enda er å spare i en app som heter Dreams. Da går pengene ut av banken min og står inne på Dreams-appen så jeg ikke trenger å se på de hver gang jeg er i nettbanken, samt at terskelen for å overføre de tilbake til min brukskonto er mye større enn om de hadde stått på sparekonto i samme bank. Man kan også spare på sykt mange forskjellige måter som er veldig motiverende, for eksempel “tyven” som stjeler små beløp fra kontoen din i ny og ne så man nesten ikke merker at man sparer (du velger et maksbeløp per trekk selv), tren ute i stede for på senter, bli veggis, slutt med snus osv. Så kan du velge et bilde til sparingen din og det er en sirkel rundt det, så når du setter inn penger kommer du lenger og lenger frem til målet. Det er så gøy, haha. Så vil man jo komme helt rundt og da kan man ikke ta ut pengene 😅 Her sparer jeg til litt mindre ting, for eksempel til reiser, ting jeg ønsker meg (kjole, løpejakke, tv osv.), 30 års gave til meg selv og litt diverse.

I tillegg har jeg tidligere spart i BSU, men det sluttet jeg med i år fordi jeg ikke lenger får noen skattefordeler av det fordi jeg eier bolig. Det jeg begynte med i stede er å spare i fond. Det er superenkelt med spareappen til Dnb hvor man får oversikt over alt man har og kan kjøpe fond/aksjer. Jeg sparer i to fond med langsiktig perspektiv (typ 5 år) og så sparer jeg i tillegg til pensjon i et pensjonsfond.

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg