UKENS MIDDAGSMENY

Velkommen til en ny spalte på bloggen! Jeg håper dere kommer til å sette pris på den. Det er kanskje litt klønete å starte på akkurat denne spalten så tett opp mot jul fordi ting ikke blir helt som vanlig i juletiden, men vi prøver. Jeg tenker, som dere sikkert har skjønt, å begynne med ukesmeny her på bloggen hvor jeg deler ukens planlagte middager med dere ☺️

Jeg har ikke satt opp noen spesifikk dag, men skal sette opp cirka fem middager hver uke og planen er å lage de da. Jeg skal prøve å sette opp middagene mest mulig etter hva vi allerede har i kjøleskapet. Så, la oss se på middagene for denne uken og ha i bakhodet at jeg ikke er en matblogger så matbildene mine er ganske basic haha.

Couscous-salat med halloumi. Dette er så godt, raskt og enkelt. Jeg er veldig glad i denne og den varierer helt ærlig litt fra gang til gang, men basen er ganske lik. Jeg har alltid halloumi, couscous, cheerytomater og litt pepper. Denne uken har jeg i avokado, agurk, bakt søtpotet, kikerter og paprika også.

Start med å skrelle søtpotet, kutt i firkanter, ha over litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen på 200 grader til de er møre. Så koker du couscous som anvist på pakken, mengde finner du ut av selv alt etter hvor mange som skal spise og hvor mye du vil ha. Kok heller for mye enn for lite, couscous er digg å ha i mye forskjellig for eksempel lunsj bowls eller wraps. Stek kikerter i panna med ønsket krydder (jeg bruker ofte oregano, salt, pepper, chiliflak og spisskumen), så steker du halloumi etter det. Jeg pleier å skjære den i skiver, steker den i tørr panne på middels høy varme til den blir gylden og fin. Mens dette foregår på stekeovnen så kutter du opp ønskede grønnsaker. Når alt er ferdig er det bare å blande sammen og ta-da!

Chili sin carne. Denne oppskriften er så god som alt annet fra Linda Stuhaug. Jeg har brukt oppskrifter fra henne i flere år og elsker å teste ut nye. Chili sin carne er akkurat som chili con carne bare uten kjøtt. Man kan lage den på mange forskjellige måter, men jeg synes denne er veldig god. Her kan du velge å servere med mye forskjellig for eksempel ris, nachochips og rømme eller en salat ved siden av. Oppskriften finner dere hos Linda her.

Søtpotetsuppe. Dette er superenkelt og god å lage selv! Når jeg lager den selv bruker jeg å lage en gulrot- og søtpotetsuppe som jeg serverer med rundstykker eller grovt brød ved siden av. Oppskriften jeg har brukt er basert på denne, men jeg har gjort noen endringer. Måten man lager den på er den samme, men jeg dropper all løk fordi magen min ikke tåler det (noe jeg forresten gjør i alle oppskrifter jeg deler med dere), bruker grønnsaksbuljong i stede for kyllingkraft og dropper koriander.

Taco. Her trenger jeg vel ingen stor forklaring! Taco kommer dere nok til å se på ukesmenyen nesten hver uke, men kanskje i forskjellige varianter. Tacosuppe og tacograteng er også kjempegode versjoner!

Jeg kan jo fortelle hva jeg pleier å ha i min taco og det er enten Quorn kjøtterstatning, kidneybønner eller kikerter (eller en miks av alt). Guacamole, fetaost med chili, mais, agurk, cherrytomater, revet ost, rømme, tacosaus, gjerne tacosaus med ananas eller mango, fersk mango, nachochips og tacolefser. Nam, nam!

Indisk gryte med poteter, kikerter og spinat. Mmm, denne er supergod! Jeg har lagd den en gang før og det er nok en oppskrift fra flinke Linda Stuhaug. Her er det også mange måter man kan servere den på. Sist brukte jeg naanbrød, mangochutney og ris. Det er også godt alene synes jeg, uten noe ved siden av! Oppskriften finner der her.

Skal dere spise noe godt denne uken? ❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg