UKENS MIDDAGSMENY #UKE7

Vegetarlasagne med linser. En kjempedeilig vegetarlasagne. Denne er inspirert av Linda Stuhaug (as usual), men jeg har byttet ut litt av hennes ting så jeg føler jeg kan dele oppskriften på min her selv om den er ganske lik. Håper det går bra, Linda!

Du trenger: en paprika, en pastinakk, 4-5 gulrøtter, en kartong linser, 250g cottage cheese, ost til topping, 6 lomper, 400g hermetiske tomater og en dæsj med ketchup.

Sett ovnen på 180 grader. Skrell og kutt grønnsakene i små terninger, ha de over i en stekepanne med litt vann og la de surre i noen minutter før du har i hakkede tomater, litt ketchup og linser. La dette koke til en fyldig saus, krydre med ønsker krydder (jeg liker chiliflak, salt, pepper og oregano). Finn frem en ildfast form og legg tomatsaus i bunnen, et lag med lomper over og topp med cottage cheese. Gjør dette til formen er fylt opp og topp lasagnen med ønsket ost. Stek den midt i ovnen til osten er gylden. Server gjerne med en salat og hvitløksbrød ved siden av. Det er supergodt!

Tortelloni med fløtesaus. Supergodt! Nå kjøper jeg ferdig tortelloni (heter det tortelloni, fordi jeg har alltid trodd det heter tortellini og begynner nå å lure på om tortelloni er navnet på coop sin) fordi jeg liker raske løsninger og det smaker kjempegodt, men sausen lager jeg selv. Her trenger du tortelloni av eget valg (jeg er veldig glad i den med ost og spinat, ost og soltørket tomat og fire oster), smør, fløte, parmesan, salt og pepper. Gjerne litt cherrytomater og basilikum til topping!

Sett på en stor kjele med vann og litt salt, kok opp og tilsett pastaen. Kok som anvist på pakken. Så over til sausen, begynn på den i det du setter vannet til kok. Smelt 50g smør i en liten kjele på svak varme. Når smøret er smeltet tilsetter du 2dl fløte og lar dette koke forsiktig opp mens du rører litt av og til. La det småkoke i ca fem minutter før du tilsetter parmesan (ha i det du føler for, jeg bruker kanskje 50-60g) og bland det godt inn. Fordel pastaen i skåler og helle sausen over, kutt opp cherrytomater og ta noen blader med basilikum på toppen! Nam.

Indisk gryte med poteter og kikerter. Dette er en stor favoritt og jeg har delt den med dere tidligere. Dette er en oppskrift jeg har funnet på bloggen til Linda Stuhaug som vanlig. Supergodt alene, med ris som tilbehør eller med ris, naanbrød og mangochutney. Denne metter ordentlig godt og er minst like god hvis du varmer den opp dagen etterpå. Dere finner oppskriften her.

Halloumiburger med søtpotetfries. Favoritt! Dere husker kanskje denne fra ukesmenyen jeg delte for noen uker siden?

Vi starter med søtpotetfries. Sett stekeovnen på 200 grader. Skrell søtpotet og del i passe store biter, alt etter hvor store, små, tykke eller smale fries du vil ha. Ha de i en bolle sammen med litt olje eller eggehvitte, jeg pleier å bruke olje. Ha på salt, pepper og en god dose revet parmesan, bland det godt sammen. Stek i ovnen til de begynner å bli litt gyldne og fine, ca 20 minutter i min ovn.

Del blokken med Halloumi i to og stek på middels høy varme i tørr stekepanne til osten blir gylden på begge sider. Ha det du ønsker på av dressing og grønnsaker og nyt sammen med hjemmelagd fries. Jeg lager en enkel dressing med base av rømme, creme fraiche eller kesam og har i diverse krydder (paprika, salt, sitronpepper og chili).

Poke bowl med ponzumarinert tofu. Supergodt og enklere enn det høres ut som hvis du tar noen snarveier slik som jeg liker å gjøre 😉 Du trenger: tofu, hasselnøtter, ris, hvetemel, ponzusaus, chiliflak, sesamfrø, mango, avokado, chilimajones.

Kok ris som anvist på pakken. Varm opp en tørr stekepanne og rist ønsket mengde hasselnøtter i 2-3 minutter før du legger de over i en skål og setter til side. Finn frem tofuen og tørkepapir (eller noe annet du kan bruke for å samle opp væsken), trykk så mye væske du klarer ut av toften og kutt den i små firkanter. Ha tofuen i en bolle med ca 2ss hvetemel (til en pakke) og bland sammen. Stek tofuen med litt olje i en stekepanne med høy varme i ca 10 minutter til de er gyldne og fine. Skru ned varmen og vend inn ponzusaus (du må føle deg litt frem, jeg gjør alt på øyemål, men en god dose), sesamfrø (samme gjelder her) og chiliflak. Stek i noen minutter til.

Kutt mango og avokado i terninger. Fordel risen i skåler, dander mango, avokado og tofu over og topp med hasselnøtter og chilimajones. Dette er supergodt!

Hva skal dere spise denne uken?

4 kommentarer
  1. Dagens tips: Stratos sjokoladedyr på stor plate som kan knekkes opp i smågodtbiter. (Sjekk butikknytt på insta så ser du at den er kommet) Mener du skrev at du likte de.

  2. Tenkte å prøve den retten som «alle» snakker om med fetaost, tomat, pasta og diverse olje og krydder 😍

  3. Hei! Når du legger ut oppskriftene? Kan du legge ved et bilde av hver rett? Er vanskelig å visualisere rettene før man lager, og er lettere å lage en rett når men ser hvordan ferdigproduktet ser ut 😍❤️❤️ Alt hørtes kjempe godt ut!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg