UKENS MIDDAGSMENY #UKE10

Ååååh, dernne uken skal vi spise så mye godt og det beste er at hele menyen er lagd ut ifra hva vi har hjemme. Vi måtte selvfølgelig handle litt, men mesteparten hadde vi i fryser, kjøleskap eller kjøkkenskap allerede.

Tofubowl. Jeg kaller det bare for det, enkelt og greit. En deilig bowl med ponzumarinert tofu, bakt søtpotet i terninger, quinoa eller bulgur (har ikke helt bestemt meg), mango og avokado + litt deilig dressing av noe slag.

Skrell ønsket mengde søtpotet og kutt den i små firkantede biter. Ha over på et stekebrett med bakeark, ha litt olje, salt og pepper over og bland det godt sammen. Stek i ovnen på 200 grader i ca ti minutter, men følg med og ta de ut når de er møre. Kok bulgur/couscous/quinoa som anvist på pakken. Ta tofuen ut av pakken og klem ut så mye vann som mulig ved å bruke tørkepapir eller et kjøkkenhåndkle. Kutt i små firkanter og ha i en bolle med ca 2 ss hvetemel, bland godt sammen. Ha litt olje i stekepannen og stek tofuen i ca ti minutter til den er gylden og sprø. Ha over ca 4-5 ss ponzusaus og litt sesamfrø. Stek i noen minutter til. Kutt mango og avokado i små firkantede biter. Server i skål (bowl) med ønsket dressing.

Tortelloni med spinatsaus og vegetarboller. Dette er det så lenge siden jeg har spist og det er synd fordi det er supergodt! Du trenger en pakke spinat, tortelloni med ønsket fyll (jeg synes den med masse ost er best), creme fraiche, parmesan og vegetarboller.

Stek vegetarbollene som anvist på pakken (jeg pleier å hive de i ovnen på et stekebrett) og sett på vann til pastaen. Ha litt olje i en liten kjele, varm den opp og ha i litt og litt spinat (ca 100-200 gram, alt etter hvor mye spinatsmak du vil ha) til den faller sammen. Ha i en boks creme fraiche, salt og pepper og gi sausen et oppkok. Miks alt sammen med en stavmikser til du får en fin og glatt saus. Hold den varm mens du koker pastaen som anvist på pakken og ta da! Server gjerne med litt revet parmesan over, pinjekjerner og cherrytomater.

Halloumi i pita. Altså vi skal spise så mye godt jeg blir sulten av å skrive dette innlegget. Halloumi i pita ❤️ Du trenger: halloumi, pitabrød, grønt som du liker (jeg liker å bruke mais, agurk, cherrytomater og crispsalat) og tzatziki.

Stek pitabrød som anvist på pakken. Kutt halloumi i “staver” og stek i tørr stekepanne i noen minutter til den er gylden og fin. Kutt opp grønnsaker og hiv alt sammen i et deilig varmt pitabrød. Så enkelt og så godt!

Vegetarnuggets med stekte potetbåter og salat. Her måtte jeg be dere om tips på Instagram story. Det er så lenge siden jeg har spist nuggets at jeg måtte spørre dere om hva man bruker som tilbehør, haha. Det endte med det som fristet mest og det var stekte potetbåter, en frisk salat og aioli. Her er det ganske enkelt. Stek vegetarnuggets som anvist på pakken, lag en salat med det du liker, kutt poteter i skiver ha på salt, pepper og litt olje og stek i ovnen til de er møre før du serverer alt sammen med litt aioli på siden. Nam!

I tilegg til dette skal vi ha taco, men det trenger jeg ikke gå nærmere inn på fordi det regner jeg med de fleste av dere lager akkurat slik dere liker best! To dager står middagsløse fordi noen ganger får vi rester, andre dager lager vi bare ostesmørbrød eller dropper middag også pleier vi å ha en liten helgehandel så der kan det dukke opp en middag eller to. 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg