TIPS TIL DEG SOM SKAL PUSSE OPP

🛠️ Jeg har blitt hekta på oppussing. Det er faktisk sykt moro, selv om det er ganske slitsomt. Vi har pusset opp stue og kjøkken, i tillegg til å male flere rom. I løpet av denne tiden har jeg tenkt over noen tips som jeg har fått underveis og som kan være greie å ha om man skal pusse opp 🙂

🛠️ Sjekk ut prisene hos forskjellige forhandlere. Det kan variere en del i pris fra sted til sted, kanskje en forhandler har tilbud akkurat når du skal ha det? Poenget er, ikke løp inn på den første butikken du ser og kjøp noe som du kan spare masse penger på. Sjekk ut litt på forhånd, gjerne på nett og så drar du og handler.

🛠️ Ta en ordentlig nøye kikk på bestillingen og leveringslisten. Hehe, dette har jeg lært på den harde måten for å si det sånn. Det er alltid lurt å lese skikkelig nøye gjennom det man bestiller, selv om listen er på fire-fem sider. Det er så lett å tenke at den som jobber i butikken har gjort alt riktig, men vi kan alle gjøre feil og du kan spare mye tid og penger på å dobbeltsjekke at alt stemmer før du drar fra butikken.

🛠️ Få all hjelp du kan få tak i. Kjenner du noen som kan flislegge? Noen som har satt sammen kjøkken før? All hjelp man kan få er gull verdt når man skal gjøre alt på egenhånd. Vi fikk hjelp med kjøkkenet av noen som hadde satt opp IKEA kjøkken før og de skrudde sammen ting vi hadde prøvd på hele dagen på bare noen minutter.

🛠️ Sett av god tid. Man blir aldri ferdig når man egentlig har tenkt at man skal være ferdig. Det gjelder som regel all oppussing, i hvert fall så er det min erfaring. Det dukker opp uforutsette ting og plutselig så blir alt forskjøvet. Jeg ville alltid ha satt av minst tre dager ekstra, en hel uke om du har mulighet. Hvis du er veldig uheldig blir ting forskjøvet i flere måneder, sånn som med kjøkkenet vårt hehehe.

Smør deg med tålmodighet. Ting tar tid, ting er ikke alltid like enkelt, men det går til slutt!

🛠️ Planlegg mest mulig på forhånd. Lag en plan for hver dag, en realistisk plan. Hva vil du få gjort i morgen? Hva er bonus å få gjort i morgen? Hav vil du få gjort i løpet av uken? Sett opp en prioritert rekkefølge så vet alle hva som er det viktigste og hva som ikke er like nøye å få gjort med en gang.

🛠️ Gjør hvert prosjekt ferdig med en gang. Ikke vent med småpirk som å stille på et skap, male en list osv. Da blir det som regel ikke gjort… Vi har gått på den smellen med stua. Vi var så lei da alt endelig var på plass at vi fant ut at det var en god idé å vente med å male listene. Det har enda ikke blitt gjort 😂

🛠️ Tenk på alle rommene i leiligheten når du pusser opp. Tenk en helhet, ikke kun det ene rommet. Det er i hvert fall slik seg liker det, at det er en rød tråd gjennom hele leiligheten eller huset. Det betyr ikke at alle vegger trenger å være i samme farge, men at man kjører samme stil.

🛠️ Sjekk ut Finn.no, Tise, kjøpe- og selgegrupper på Facebook om du skal ha nytt interiør eller selge gammelt. Det er ofte lett å bli kvitt ting, i hvert fall hvis de skal gis bort. I tillegg kan man finne pent brukt interiør og pent brukte møbler til en ganske god pris på slike steder. Det er i alle fall greit å sjekke ut før man kjøper noe nytt til fullpris.

11 kommentarer
  1. Kjempe gode tips, Andrea! Det er faktisk gøy å pusse opp, spesielt hvis det blir så sykt mye finere og bedre etterpå! Digg! Men man kan også gå skikkelig lei på et tidspunkt ja, haha! Jeg hadde stort hus tidligere med samboer. Alle rom ble pusset opp 2 ganger! + Splitter nytt kjøkken. Når jeg startet på et rom, ballet det på seg… 😉 MÅTTE bare ta et rom til, et rom til, o.s.v. Haha! Men SÅ værdt det! Det som var oppusset ble jo så stygt i forhold! 😉 Dere har fått det SÅ fint! Skikkelig gjennomført syns jeg! 😀 Klem! <3

  2. Godt en fikser mye selv! Men nei det er absolutt ikke lurt å planlegge alle rom på en gang. For om en pusser opp alle rom i huet, så vil en faktisk under oppussingen komme borti ting som gjør at en må forandre på ting med prosjektet. Jeg har lært ekstremt mye av en som er interiørarkitekt i familien, han er faktisk med på serien, superoppusserne på tv3! Så selv om du liker å tenke på helheten av et prosjekt, så er det et ekstremt dårlig tips å gi!

  3. Sorry, fikk ikje me mæ alt ser æ no og ane ikje ka som har skjedd :-S 😂

   Lurte på kordan farge dåkker har på kjøkkene, stua og bad ? <3

  4. Det klarnet ikke opp i noe! For den helheten du skriver om, er ofte noe som aldri skjer i noen sitt hjem. Og jeg har pusser opp ganske mange hjem nå.

  5. Hei!

   Har du lyst å legge ut bilder av kjøkkenet deres(hele rommet) for å se en helhet. Synes det ser så fint ut. Trenger inspirasjon da vi skal ha nytt.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg