SPØRSMÅL OG SVAR OM ROADTRIP

Reklame | annonselenker Nelly / Monki

T-SKJORTE HER / KJOLE MONKI HER / VESKE NLY (utsolgt) / SOLBRILLER EBAY

Hvilke land har dere vært innom?

Danmark, Tyskland, Belgia, Luxembourg og Frankrike. Vi kjørte også gjennom Nederland på vei hjem, men uten stopp.

Hvor langt kjørte dere hver dag?

Det varierte veldig. Den første dagen kjørte vi fra Hirtshals til Flensburg. Dag to kjørte vi videre til Hamburg og deretter til Osnabrück. Dag tre kjørte vi til Verviers i Belgia, via Vianden i Luxembourg til Reims i Frankrike. Da vi skulle hjem kjørte vi først fra Reims til Liers i Belgia, før vi kjørte fra Belgia og hjem den siste dagen.

Tok det lang tid til Frankrike?

Ja, men vi tok oss god tid. Vi kom til Frankrike sent dag tre, men da hadde vi stoppet mye på veien og kost oss. Det tar vel cirka 12 timer fra Hirsthals til Reims i Frankrike hvis man kjører uten stopp, så det er en lang reise.

Hadde dere et budsjett?

Nei, men vi ville prøve å holde det ganske rimelig. Jeg synes vi klarte oss bra!

Hvor mye penger brukte dere på turen?

6000 på hotell, 1500 på ferje tur/retur Danmark med buffet en vei, ca. 2000 kroner på diesel og da kjørte vi inn i Norge med full tank, så brukte vi 3000 kroner på mat langs veien, parkering i løpet av turen og på reisen generelt, pluss at vi tok ut 2000 kroner i Reims som vi brukte på mat og shopping. Det ble ikke akkurat en billig tur, men nå har vi spist og kost oss på restaurant, handlet litt og bodd på ganske fine hotell foruten om det ene i Flensburg. Så cirka 7000 kroner på hver av oss inkludert absolutt alt på hele turen.

Hvor lenge var dere borte?

Vi dro torsdag morgen og var tilbake sent tirsdag kveld uken etterpå.

Er det noe dere ikke ville gjort igjen?

Jeg ville ikke stoppet i Verviers. Det var en grusomt sliten by uten et eneste aktuelt spisested. Kjør forbi! Ellers er jeg veldig fornøyd med alt.

Booket dere hotell underveis, eventuelt hvordan?

Ja, vi booket alt underveis. Det er veldig greit i tilfelle noe skjer og man bruker lenger eller kortere tid enn planlagt. Jeg brukte Booking.com gjennom hele reisen, det var veldig enkelt!

Noen tips til å finne restauranter?

Jeg bruker alltid Tripadvisor. Der kan du huke av på krav for restauranten, som for eksempel vegetarvennlig, glutenfrie alternatver osv. I tillegg kan du lese gjestenes tilbakemeldinger og se når siste anmeldelse ble skrevet. Mye kan forandre seg på noen år 😉 Jeg Googler ofte stedet i tillegg for å dobbeltsjekke at det virker greit.

Hvor lang tid tar det å kjøre fra sted til sted?

Det kommer an på trafikken og hvilken rute man velger. Hvis du bruker Google Maps kan man legge inn stopp i kartet, så hvis du skal til Frankrike kan du legge inn stopp i byer du vil besøke på veien og får opp en passende rute.

Kjøpte dere all mat på restaurant og hvor mange måltider om dagen kjøpte dere?

Vi spiste som regel frokost på hotellet eller kjøpte langs veien på bensinstasjoner. Hvis det var en butikk i nærheten pleide vi å kjøpe med tursnacks og litt lett mat som bananer, kjeks yoghurt osv. der som vi kunne spise i bilen. Lunsj og middag pleide vi å spise på restaurant, ja. Sååå det ble tre ordentlige måltider og snacks på veien.

Hvor mange stopp anbefaler du å ha på en dag?

Det kommer an på hvor langt man skal kjøre, men jeg ville heller stoppet for mye enn for lite. Det er mange fine byer i Europa altså så jeg vil anbefale å Google byer langs ruten på forhånd så du kan finne et fint sted å stoppe. Vi hadde for eksempel to lange stopp i Hamburg og i Lucembourg på veien, samt småstopp for å spise noe eller gå på do. Stopp også hvis du merker at du blir sliten i stede for å kjøre videre.

NOEN TIPS TIL VEIEN

… Ta med en kjølebag så du kan handle drikke og mat på matbutikker langs veien i stede for å stoppe på bensinstasjoner hvor det ofte er dyrere. Kjølelementene holder seg ikke hele turen, men om du bor på et hotell kan du høre med de om de har plass til dem i en fryser eller så kan du kjøpe noen nye på veien. Det blir uansett billigere enn å kjøpe mat og drikke langs bensinstasjonene flere ganger om dagen.

… Miljøoblat er nødvendig i noen byer i Frankrike, Tyskland, Østerrike og Danmark hvor de har innført miljøsoner. Vi kjørte aldri i storbyene, men parkerte utenfor og tok kollektiv inn så jeg vet ikke noe særlig mer om dette, men dere kan finne ut mer om det her.

… Det kan være lurt å se på Airbnb hvis du skal være et sted mer enn en dag. Godt mulig å spare penger på det og der kan du også lage mat så det blir billigere enn å spise frokost, lunsj og middag ute på restaurant.

… Last ned podcaster og spillelister på forhånd så du slipper å bruke mobilnett langs veien.

… Prøv å unngå rushtiden om du kan. Hvis du legger pausene til rushtiden så kan du faktisk spare mye tid på det, særlig når du skal forbi storbyer. Her er det også lurt å følge med på GPSen, Google Maps forteller deg hvor det ser ut til å være kø ved å markere det med oransj og rødt så kan du ta det med i beregningen. Vi lærte det på den harde måten da vi ble stående to timer saktegående kø.

… Ha med pass. Vi trengte det aldri på veien, men på noen hotell. Det er uansett veldig greit å ha med når man reiser i utlandet, bare sånn i tilfelle.

… Det kan være skummelt å booke hotell for langt frem i tid. Roadtrip er litt ufoutsigbart. Kanskje du elsker den lille ukjente byen du stopper i og vil ha en ekstra dag der, eller kanskje du blir stående i kø og ikke rekker frem til byen du har planlagt å sove i. Det koster kanskje litt ekstra å bestille samme dag, men det blir billigere enn å betale for et hotell man ikke får sovet på og det nye hotellet.

… Når du vet hvor du skal neste gang burde du Google stedet så du vet hva du må se, hva du kan se og hva du ikke vil gjøre. Det er ganske kjekt å bruke Tripadvisor for å finne attraksjoner. Jeg pleier også å Google stedet + reiseguide.

… Ha god tid. Ting kan plutselig ta lenger tid enn det man tror så det er greit å ha noen bufferdager.

… Styr unna de største veiene i Frankrike, der er det mye bompenger.

 

12 kommentarer

Siste innlegg