SLIK REDIGERER JEG BILDER PÅ MAC OG MOBIL

Dette innlegget vet jeg at mange av dere har ventet på! Forståelig nok, bilder og redigering kan være veldig moro  og det er alltid gøy med litt ny “input”. Jeg er i utgangspunktet ikke særlig god på redigering, men takket være presets så har det blitt både gøy og enkelt. I dette innlegget tenkte jeg å vise dere noen før- og etterbilder, dele hvilke presets jeg bruker og mine favoritter, samt informasjon om kameraet jeg bruker.

Først og fremst, kameraet. Jeg bruker Canon EOS M50 og er veldig fornøyd med det! Jeg bruker det både til å filme videoer til YouTube og til å ta alle bildene mine. Når det er bilder av meg så bruker jeg nesten alltid en 50 mm linse som jeg har kjøpt i tillegg til kameraet. Jeg liker den veldig godt fordi den blurrer ut bakgrunnen litt uten at jeg trenger å gjøre noe som helst, enkelt og greit. Når jeg tar bilder av alt mulig annet bruker jeg som regel linsen som fulgte med kameraet. Jeg kan også legge til at jeg er dårlig på kamera og bruker alltid auto, men det funker veldig bra for meg så hvorfor ikke 🙂

Så over til redigeringen! Jeg redigerer alle bilder til bloggen i Lightroom. Det er ganske enkelt å bruke. Når jeg redigerer bruker jeg som regel (99,9% av gangene) presets jeg har kjøpt fra Pilotmadeleine. 

Jeg har pakkene City, Morocco og Mountains. Jeg bruker kun City og Morocco, Mountains passer nesten ikke til noen av bildene jeg tar så den anbefaler jeg ikke å kjøpe. De to andre er helt magiske og virkelig verdt pengene! Jeg vurderer også å kjøpe USA og Every Day pakkene, men jeg får se. Uansett, supre presets. 

Her er noen eksempler på før- og etterbilder hvor jeg har brukt presets 🙂

Jeg bruker som regel Barcelona, Lions Head, Malta, Morocco Amenjena Dress, Morocco Amenjena Pool og Morocco Rooftop. Så hender det selvfølgelig jeg bruker andre, men det er disse jeg bruker aller mest.

En ting det er viktig å vite om redigeringen min er at jeg nesten aldri legger på et preset uten å endre noe som helst, da har jeg veldig flaks. Som regel endrer jeg på eksponeringen, noen ganger kontrast og noen ganger temperatur. Det ser jeg an på hvert enkelt bilde. Det ser dere til høyre på bildet under her.

Til venstre ser dere presets jeg har lagt inn i Lightroom. Det er så enkelt at jeg trykker å en preset så legger den redigeringen seg på bildet, deretter endrer jeg eksponering, temperatur, kontrast og eventuelle andre ting til høyre.

Jeg håper det ga dere noen svar og at dere setter i gang med redigering fordi det er veldig moro 😀

Jeg tenkte å ta med hvordan jeg redigerer bilder på mobilen veldig enkelt og raskt. Dette bruker jeg noen ganger på bilder jeg legger ut på Instagram, men oftes på Instagram story. Appen jeg bruker heter Tezza og den har så mange fine filter, eller presets som man kan legge på bildene sine. Hvis jeg husker riktig er noen av de gratis, men man kan gjennomføre kjøp i appen for å få full tilgang, noe jeg har gjort.

Her er noen eksempler på bilder jeg har redigert med Tezza.

I Tezza bruker jeg som regel Vintage 2 eller Mood 2. Her gjelder det samme som med presets i Lightroom. Jeg redigerer som regel litt i tillegg. Det jeg gjør med disse filtrene er at jeg ofte stiller ned styrken litt. Det gjør du enkelt ved å dobbeltklikke på filteret. Så stiller jeg ofte litt på lysstyrken og kontrast, og noen ganger liker jeg å gjøre bildene litt kornete! Det gjør jeg ved å velge “Grain”. Der stiller jeg alltid størrelsen ned på ganske lite, samme med “roughness” og så stiller jeg “amount” etter hvor kornete jeg ønsker at bildet skal være.

Det høres kanskje mye ut når man forklarer det sånn, men det er gjort på noen få sekunder!

Nå håper jeg virkelig at dere likte innlegget og at jeg fikk gitt svar på det aller meste dere har lurt på 🙂 Jeg satt med dette innlegget i flere timer for å gjøre det best mulig, så gi gjerne en tilbakemelding på om det er noe dere savner. Da er det i så fall bare å spørre, så skal jeg prøve å svare så godt jeg kan i kommentarfeltet. Det skal sies at jeg overhodet ikke er en ekspert på redigering eller kamera og kan egentlig bare det jeg bruker selv, men jeg skal prøve å gi svar på det dere lurer på 😀

26 kommentarer

Siste innlegg