REISEGUIDE LOEN

Først og fremst, Loen er et av de vakreste stedene jeg har vært noen gang. Fjelltoppene, breen, setrene og det turkise vannet. Kombinasjonen er virkelig noe for seg selv.

Vi hadde rett rundt tjuefire timer på dette vakre stedet, og er det en ting jeg angrer på så er det at vi ikke brukte resten av ferien vår her. Sett av tre dager, minst! Det er mitt beste tips. Til tross for kort tid rakk vi å oppleve en del, og jeg oppdaget en del ting jeg ville gjort om jeg ble lenger som jeg skal tipse dere om her.

⛺ Først og fremst: hvor skal du bo? Vi bodde på en fantastisk campingplass hvor vi fikk slå opp teltet rett ved vannkanten. Helset camping lå laaaaaangt inn og du kjører forbi campingplass etter campingplass. Tro meg, det er verdt det. I alle fall om du har med deg telt.

Campingplassen hadde tre robåter og redningsvester til utleie (som på bildet over) for en billig penge. Toaletter og dusj var rene og det var et eget flott sted til oppvask. Utrolig koselige folk som driver campingen. Terningkast seks!

🚣‍♀️ Hva kan man finne på i Loen? Vel, hva kan man ikke finne på? Du kan klatre, gå fjellturer, gå kortere turer, besøke setre, ta sightseeingbåt, klatre Via Ferrata, padle kajakk, ta skylift, zipline og sikkert mye annet jeg ikke har kommet på.

Vi var veldig gira på Via Ferrata, men fordi vi hadde hatt en ganske tung tur dagen før bestemte vi oss for å heller padle kajakk, noe som var så fint! Vi tok en guidet to timers tur via Loen Active. Det var fantastisk nydelig. Tiden gikk kjempefort, det var utrolig vakkert og stille på vannet og vi fikk gode tips til hav vi kunne finne på videre av guiden vår som padlet med oss hele turen.

En annen ting vi gjorde var å gå til Rakssetra. Det er en ganske kort tur. Den er på litt over en kilometer og veien opp er veldig fin, men det går bare oppover. Det er en fin tur omtrent alle kan klare. Vi møtte folk i alle aldre fra barn til eldre. Vi møtte til og med ei jente på krykker!!! Min helt. Det var fantastisk nydelig på Rakssetra. Helt nydelig utsikt og et fint sted å ta med seg niste og tilbringe noen timer.

Vi vurderte skyliften fordi så mange hadde anbefalt den, men prioriterte det ikke fordi vi hadde litt for lite tid. Neste gang vil jeg klatre Via Ferrata og ta skyliften ned og gå opp Skåla.

Jeg skal definitivt hit igjen og anbefaler alle å legge turen innom Loen om dere er i området.

Del gjerne deres beste Loen-tips i kommentarfeltet 😀

19 kommentarer

Siste innlegg