Q&A: ROADTRIP I NORGE

Hei, fineste dere! Denne lørdagen blir ukens spørsmål erstattet med en spørsmålsrunde om Norgesferie 🙂 Dere har sendt inn spørsmål på Instagram story og på Snapchat som jeg svarer så godt jeg kan på. Bare spør om det er noe mer dere lurer på.

Hvor er brillene dine fra?

De har jeg lånt av Morten faktisk. De er fra Oakley!

Hvordan var det med sminke på turen?

Jeg brukte typ ikke sminke på turen. Jeg hadde med meg en brynspenn til å fylle inn tomrommet jeg har på oversiden av brynene mine, men utover det brukte jeg ikke noe sminke. Det gikk mest i solkrem, haha.

Hvor sov dere i Loen?

Vi sov i telt på Helset camping. Anbefaler plassen på det sterkeste! Utrolig hyggelige folk som driver campingplassen, alltid rene toaletter og dusjer og nydelig beliggenhet rett ved vannet.

Hvilket firma brukte dere til å leie kajakk og robåt i Loen?

Vi booket kajakk via Loen Active. De har masse forskjellige aktiviteter, for eksempel kajakk, sykling og via ferrata. Vi hadde en nybegynner-tur på to timer med guide. En veldig fin tur!

Robåten i Loen leide vi på campingen. De har tre båter og redningsvester som man kan leie i timesvis om man vil. Det var sykt fint å ro ut på vannet der. Det burde dere virkelig gjøre om dere skal bo på Helset camping.

Hvilke steder var dere innom og hvilke anbefaler du?

Vi stoppet først ved Låtefossen som ligger rett ved veien, veldig greit. Så hadde vi noen små stopp i Hardanger. Vil definitivt tilbake dit og bruke mer tid der! Vårt første ordentlige stopp var i Tjoflot i Hordaland. Der var planen å gå turen opp til Oksen, men på grunn av tykk tåke og regn nådde vi dessverre ikke toppen. Vil allikevel anbefale det om været er fint! Jeg vil prøve igjen en annen gang 🙂 Så kjørte vi videre med et stopp innom Skjervsfossen før vi overnattet i Sandane på Gloppen Hotell (veldig fint). Neste stopp var Hoddevik (dere finner et helt innlegg om det i reise-kategorien på bloggen), anbefales på det sterkeste! Vi kjørte fra Hoddevik til Loen, og det er det fineste stedet jeg har vært i Norge noen gang. Er det en ting jeg angrer på så er det at vi ikke tok en ekstra dag eller to i Loen. Fra Loen kjørte vi til Hardanger via Trollstigen hvor vi bare hadde et stopp på noen timer. Planen var egentlig å overnatte, men vi (jeg hehe) var ganske lei og ville kjøre hjemover. Så da kjørte vi til Otta hvor vi overnattet på Otta camping før vi kjørte hjem.

Var det mye folk og måtte man vente mye på bildeplassene?

Nei. Nå reiste vi før fellesferien og var for det meste på tur i ukedagene. Campingplassene fylte seg opp utover dagen og på kvelden var de vi var på og ved alltid fulle. Hvis du har en klar plan på hvor du skal ville jeg prøvd å booke campingplass på forhånd, i hvert fall samme dag.

Nei, det var ikke noe venting på bildeplassene. Da vi var på toppen i Hoddevik var vi helt alene fra start til slutt. Det eneste stedet det var litt folk var på tuppen i Geiranger.

Hadde dere planlagt Norgesferie lenge eller ble det slik på grunn av corona?

Vi hadde faktisk planer om å ta en roadtrip i Norge i år. Vi skulle til Hellas såpass tidlig og tenkte å ta en tur i Norge senere. Så kom corona og vi la egentlig alt av planer på hylla, men nå som ting åpnet opp bestemte vi oss å reise før “rushet”. Veldig glad for det og anbefaler det på det sterkeste! Vi snakker allerede om å ta en ny tur i august, da til Lofoten og områdene rundt der.

Må man forhåndsbestille campingplass?

Jeg var litt inne på det over her. Hvis det er mulig ville jeg gjort det. Noen campingplasser kan man ikke booke seg inn på og noen er faktisk utsolgt i hele juli så jeg! Det er nok lurt å sjekke opp litt på forhånd og booke underveis om mulig. Hvis ikke er det alltids steder å slå opp telt, men det er jo greit å bo på campingplasser innimellom så man kan ta seg en dusj og fylle på med vann osv.

Hvor overnattet dere i Hoddevik?

Det var en campingplass like ved stranden, men vi slo opp teltet på en flate rett bak stranden. Helt nydelig!

Hvordan var turen til Rakssetra, passer den for alle og hvor lang tid brukte dere?

Den var kjempefin! Det er ikke langt opp. Man kjører ganske lenge på veien opp til parkeringen, så er det bare rett over en kilometer derfra. Det føles dog lenger fordi det går oppover hele veien, men det er en tur de aller fleste kan klare om man tar seg god tid. Vi møtter alt fra barn og folk på krykker på turen opp. Vi brukte vel ca. en halvtime om jeg ikke tar helt feil. Da hadde vi veldig lette, små sekker som kun inneholdt vann, snacks og kamera.

Var det billigere eller dyrere enn å feriere i for eksempel Spania?

Det kommer helt an på ferien og hva man gjør ut av det. Vi brukte normale summer på mat, samme som vi ville gjort hjemme eller på ferie. Vi handlet nesten all mat på matbutikken og lagde i stormkjøkken. Overnatting var rimelig da vi kun sov en natt på hotell, en i en hytte og resten i telt. Hvis ikke jeg tar helt feil nå så kom vel overnatting på ca. 1100,- per person i løpet av turen. Det gikk nok et par tusen på diesel, pluss bompenger. Så for oss ble det ganske mye billigere enn de fleste Spania-turer tenker jeg. I hvert fall om man kun regner det vi brukte på turen og ikke med utstyret vi måtte handle på forhånd. Det kommer også mye an på hva man gjør på turen. Skal du gå guidet Via Ferrata går det fort en tusenlapp på det, kajakktur, rafting osv.

Hva spiste dere av mat underveis?

Vi hadde med stormkjøkken og lagde mye Toro-middager, noe som var fantastisk godt! Havregrøt til frokost, mye polarbrød og knekkebrød til lunsj, litt bensinstasjon-mat og enda mer polarbrød til kvelds. Noe av det vi spiste til middag var meksikansk gryte, en pastarett med hvit saus fra Toro, grønnsakssuppe og italiensk gryte.

Hvis man får mensen på campingferie uten toalett hva gjør man da?

Jeg har alltid med intimservietter som funker som gull når man ikke har tilgang på toalett! Ha en egen søppelpose til brukte tamponger/bind. Surr gjerne litt toalettpapair rundt de. Så vasker du deg med intimservietter. Det funker kjempefint 🙂

Hvor mye brukte dere totalt på turen?

Jeg svarte litt på det over her. Nå har jeg ikke et nøyaktig tall, men jeg tror det må ha vært mellom 3000 og 4000 kroner per person.

Hvor vil du på tur neste gang?

Jeg vil til Lofoten og se mer av områdene rundt der!

10 kommentarer
  1. Hei!
   Jeg skal til Kristiansand om noen dager og lurte på om du kunne anbefale noen fine turer å gå? Hvor man starter osv..
   I tillegg lurte jeg på om du har tips til restaurant hvor de har god tapas?

   1. Hei 😀 Har hørt det er mye fint på Odderøya, ikke prøvd det selv enda! Det er også masse fine stier i bymarka, inngang fra for eksempel Baneheia eller Ravnedalen.

    Mercado har fantastisk god tapas 😀

  2. Besøkte Lofoten i starten av september for 2år siden var 15grader og knall sol + ingen folk på noen av strendene som vi overnattet på og lite folk på fjelltur! Deilig å ha Lofoten alene

  3. Så mange fine bilder. Var det vanskelig å gå til flydalsjuvet i Geiranger? Ser du sitter der på bildet. Skummelt?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg