MINE BESTE GDANSK TIPS

Reklame | annonselenker

JAKKE HER / BUKSE HER / SKO HER/ VESKE NUNOO

Reise. Det går direktefly fra flere norske byer, blant annet Oslo og Kristiansand. Turen tar cirka en times tid og gjør at det er perfekt for en weekendtur! Det er rett og slett en liten svipptur unna. Wizzair har til tider kjempebillige billetter, men husk å sjekke inn på forhånd (senest tre timer før) for å unngå å måtte betale for det på flyplassen. Sjekk også opp hva slags håndbagasje du har lov til å ha med, de er strenge.

Gamlebyen er fantastisk. Vi bodde i eller like ved, er litt usikker. Bygningene i gågaten der var helt utrolig vakre. Jeg følte at jeg gikk i et slags eventyrland, en blanding av Harry Potter og Alice in Wonderland. Vi gikk frem og tilbake og bare kikket på de forskjellige husene, dørene og all den vakre arkitekturen. Det er helt sykt hvor detaljert og fint alt er.

Puro Hotel. Dette hotellet anbefales på det sterkeste! Det var skikkelig kult, rent, god service og en fantastisk hotellfrokost med alt du kan ønske deg. Det var croissant, grovbrød, eggerøre, diverse varme retter, forskjellige typer ost som brie og blåmuggost, forskjellig smoothie. Alt! Rommene er kjempefine og eg var så heldig å få badekar på mitt. Det er en ipdad på rommet som du kan bruke til å styre lyset, temperaturen, bestille roomservice (søtpotetfriesen er kjempegod) og sjekke ut.

De har en rooftop bar og en restaurant, et spa som visstnok skal være veldig bra og en stor lobby hvor mange satt og jobbet. Hotellet lå som sagt typ i eller like ved Gamlebyen med gåavstand til Forum shoppingsenter, gågaten i gamlebyen og parishjulet. Vi gikk også fra Yummy som ligger ved Galleria Baltucka shoppingster, men det tok over en time så det kommer an på hvor god tid du har.

Yummy. Hit drar du om du vil ha sukkersjokk og kule bilder til Instagram. De har de sykeste shakene og pannekakene jeg har sett i mitt liv. Det hele er amerikansk-inspirert. Det er et bittelite lokale med noen få bord så det kan nok være lurt å ikke komme i lunsj-rushet på en lørdag.

Vi bestilte mango te som var skikkelig god, hver vår shake og pannekaker. Det var umulig å spise opp alt, vi hadde antakeligvis blitt pumpet for sukker etterpå, men syyyykt digg! Jeg drakk Nutella shake og bestilte Marshmallow pannekaker, Morten hadde jordbær shake og Nutella pannekaker (sykt gode).

Shopping. Det er mange muligheter til å shoppe i Gdansk, men jeg benyttet meg ikke av noen. Det var ikke en shopping-ferie for min del, men jeg var innom Forum som ligger like ved Gamlebyen og i gåavstand far Puro Hotel. I tillegg finnes det to andre shoppingsentere: Galleria Baltucka og Galleri Handlowa Madison.

Chleb i Wino. Vi spiste en deilig middag på Chleb i Wino som lå like overfor hotellet vårt. Det var en ganske liten restaurant med båser, veldig bra service og god mat. Jeg spiste pasta og Morten kylling, poteten som fulgte med maten hans smakte seriøst himmelsk. Hvis dere skal hit sent på kvelden burde dere booke bord. Da vi gikk forbi senere på kvelden var det stappfullt.

AmberSky. Det store parishjulet man kan se på lang avstand. Jeg liker ikke parishjul fordi jeg har høydeskrekk og ikke stoler på at vognene ikke faller ned, men til og med jeg klarte å nyte dette. AmberSky er et kjempestor parishjul med skikkelige vogner som til og med har nødknapp og aircondition. En tur kostet cirka 60 norske kroner og man fikk en sykt utsikt over byen! Det var virkelig verdt det, helt nydelig.

TOPP HER

Jeg fikk utrolig mange Gdansk tips som jeg ikke rakk å teste ut selv, men jeg tenkte å dele en de av med dere her. Flere tipset om å dra til Sopot som ligger 20-30 minutter unnda Gdansk med taxi eller tog. Det så kjempefint ut og hadde vi hatt en dag til hadde vi nok tatt oss en tur. Se Mallbork slott. Dra på World War 2 museet. Gå opp trappene i St. Mary’s church for å se utsikten. Sitt på med en av de små bilene i gamlebyen som kjører rundt og gir samtidig litt historie om byen.

Her kommer restaurant-tipsene. Nå kan ikke jeg gå god for noe av det, men de jeg nevner her ble nevnt mange ganger. Dere kan alltids sjekke opp på TripAdvisor!

Goldwasser – La Pampa Steakhouse – Restaurancja Patio Espanol – Mito Sushi – Pueblo – Piwna 47 – Prolouge – Billy’s American restaurant – Aioli – Thai Thai – Bar pod Ryba. 

Del gjerne erfaringer og tips i kommentarfeltet så kan vi hjelpe hverandre med å få den beste turen til Gdansk! Jeg skal definitivt tilbake og gleder meg til å teste ut flere av tipsene jeg fikk, men som jeg dessverre ikke rakk denne gangen.

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg