MINE BESTE FESTIVALTIPS

Jeg har jaggu begynt å bli en ordentlig festivaldeltager altså. Nå har jeg vært på festival hver eneste sommer siden starten av videregående med unntak av ett år. Da måtte jeg jobbe og var dritsur fordi det var nemlig samme år som Ed Sheeran spilte på Stavernfestivalen! Jeg elsker jo Ed. Heldigvis fikk jeg se han i Gøteborg i fjor sommer så det går fint nå, haha.

Vel, dette innlegget skal ikke handle om Ed Sheeran, men om festival! I løpet av mine år på nettopp festival har jeg etter hvert samlet noen erfaringer, litt hva som er lurt å gjøre og litt hva man ikke burde gjøre. Hvis dere har noen flere tips så del veldig gjerne i kommentarfeltet! Man får aldri nok tips 🙂

☀️Ikke dra på sulten på vors. Jeg kunne egentlig lagd et helt innlegg med tips til festivalvors, men vi får nøye oss med de viktigste punktene. Dette er et av dem. Med mindre du vet at du får mat på vors og vet at du blir god og mett der så må du ikke finne på å dra sulten på vors! Ingen har godt av å drikke på tom mange, og særlig ikke når du skal tilbringe mange timer på festival i stekende sol. Spis en god frokost og sørg for å planlegge et måltid på vorset.

☀️ Husk å drikk vann. Dette er ganske basic, men det er overraskende lett å glemme når man har det moro. Drikk vann før festivalen, drikk vann på festivalen og drikk vann etter festivalen. Du burde absolutt drikke et glass vann mellom hver enhet med alkohol, men også også om du ikke drikker alkohol må du sørge for å få i deg nok vann. Det blir ofte varmt og crowded, festival er ikke et sted du er gira på hodepine fordi du ikke har fått i deg nok vann.

☀️ Ha en veske som er lett å dra med seg rundt. Ikke ta med deg en fin håndveske, det blir litt stress i lengden og det er lett å legge den fra seg. Her ville jeg gått for en fannypack eller en veske du kan ta over skulderen eller på skrått over kroppen. Det er mye lettere å ha kontroll på gjennom en lang dag med mange konserter og mye moro.

☀️ Apropos veske… Det du absolutt bør ha i vesken din er en fulladet powerbank! Tenk om du ikke får dokumentert festivalen??? Neida, fra spøk til alvor. Plutselig trenger du å få kontakt med vennene dine, kanskje det skjer noe som gjør at du må få tak i ambulanse eller politi eller så trenger du rett og slett å ringe en taxi for å komme hjem. Ha også gjerne med gnagesårplaster, antibac og et hårstrikk (hvis du blir lei av frisyren og bare vil ha håret opp i en tutt).

☀️Vårservietter er gull verdt! Hvis du søler mat på klær eller sko, hvis noen søler øl på deg, hvis du har vært på toalettet, hvis du skal spise noe… Våtservietter!

☀️ Det er helt innafor å tenke fashion, men for all del, ikke ta på deg nye sko. For det første så er festival et kjipt sted å få gnagesår og for det andre så er det god mulighet for at de ikke er like fine etter festivalen. Ta heller noen gode sneakers du allerede har gått inn og som tåler en “trøkk”.

☀️ Ikke legg ut alle konsertene på story. Det er greit med en liten snutt eller to, men seriøst… Legg mobilen i veska og nyt konserten i stede for å spamme alle som ikke er på festivalen og derav kanskje ikke er så interessert.

☀️ Husk solkrem! Det er så viktig, men dessverre lett å glemme når man skal noe annet enn å dra på stranda. Du skal antakeligvis være ute store deler av dagen, så smør hele kroppen slik at du er på den sikre siden og unngår å bli brent.

☀️ Selv om det er godt og varmt når solen er fremme kan det bli ganske kaldt når den forsvinner. Jeg ville tatt med meg en god genser eller en lett jakke som du kan ta på deg når det begynner å bli kaldt. Du kan knyte den rundt livet på dagen så har du den alltid med deg!

☀️Mer vær-snakk. I disse dager vet man aldri når sol bytter ut med regn. Jeg ville pakket med et par gummistøvler og en regnponcho for å være på den sikre siden. Det er ikke mye moro å være gjennomvåt på festival altså.

☀️ Ta masse bilder!!! Det er så koselig å fremkalle så har man de “for alltid”.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg