JEG SVARER PÅ PÅSTANDER OM BLOGGING

Reklame | annonselenke Nelly

KJOLE NA-KD / VESKE THAILAND / SKO HER

Jeg så dette innlegget på bloggen til Sofie og likte det veldig godt! Det er ganske mange fordommer mot bloggere og det er en god del folk som tror de vet akkurat hvordan det er å drive en blogg. Så det å få svart på noen påstander er jo greit.

Det som er litt gøy er jo at jeg kan fort ende opp med å svare noe helt annet enn Sofie, haha. Selv om vi har samme jobb så har man jo forskjellige måter å jobbe på, man opplever ting forskjellig også gjør man jo heller ikke nøyaktig det samme. Det kan være at en har helt forskjellig arbeidsmengde eller avtaler enn hva den andre har. Dere kan forresten lese hennes innlegg her.

Du har frihet til å gjøre akkurat det du vil.

Tja, det er i hvert fall ikke langt unna. Nå kan jeg kun se det fra mitt ståsted, men jeg føler meg veldig fri. Jeg var jo vandt med å ha en butikkjobb ved siden av og har jobbet siden starten av videregående. Derfor er jeg vandt med å ha faste tider jeg må stille opp på, være tilgjengelig hvis noen blir syke, måtte søke om fri og la noen andre bestemme når jeg skal jobbe og ikke. Nå som jeg jobber som blogger driver jeg jo mitt eget enkeltpersonforetak og styrer min egen hverdag. Jeg er faktisk min egen sjef og bestemmer selv når jeg skal jobbe og hvor jeg skal jobbe fra. Jeg opplever en enorm frihet i dette yrket sammenlignet med noe annet tidligere, så jeg føler på en måte at jeg kan gjøre akkurat hva jeg vil fordi… Jeg kan jo egentlig det 😅

Alle bloggerne kjenner hverandre.

Nei, dette stemmer overhodet ikke. Det er sikkert mange som kjenner hverande, og antakeligvis en del av de som har vært i bransjen lenge og møttes på event etter event. Allikevel så stemmer det ikke at alle kjenner hverandre. Jeg har faktisk møtt ganske få bloggere foruten om den ene gangen jeg var på Vixen, men jeg snakket jo ikke akkurat med så mange haha. Det var så klein stemning, eller jeg var i alle fall så klein og ukomfortabel at jeg dro hjem i pausen og har hatt skrekk for lignende events siden den gang.

Det er mye overfladiske vennskap i bransjen.

Her må jeg ærlig innrømme at jeg ikke vet. Jeg aner ikke! Jeg har i alle fall ingen overfladiske vennskap, haha. Det kan være, har ikke peiling.

Vi takker ja til alle annonser for å tjene penger.

Nei, nei, nei. Igjen så snakker jeg kun for meg selv, men jeg velger annonsører med omhu. Jeg pleier alltid å teste produktene først om det er noe jeg ikke kjenner til fra før, eller forhører meg med andre som har prøvd dem. Jeg takker faktisk nei til en del, både fordi jeg ikke føler at det passer meg og fordi jeg for dårlige tilbud som å få handle med rabatt mot å reklamere. Altså jeg overlever ikke på å måtte kjøpe produktet jeg skal reklamere for med rabatt og det er det jeg liksom får betalt. Sånn funker det ikke dessverre.

Blogging er ikke en jobb

Vel, med tanke på hvor mye tid jeg legger ned i arbeidet og det faktum at jeg faktisk får betalt for jobben jeg gjør vil jeg si at det er en jobb. Det er jo en jobb og de som sier at det ikke er det forstår nok ikke hva denne jobben innebærer. Jeg har jo faktisk et firma og hvis jeg skal være pirkete så kan jeg referere til dne veldig seriøste (men godt brukte) siden Wikipedia som definerer arbeid som “aktiviteter eller deltakelse i yrkeslivet som gir lønnsinntekt.”.

 

6 kommentarer
  1. Så sant at det er en jobb, virkelig! Man tenker jo jobb konstant kan jeg se for meg! Jeg blir så irritert på de som mener det ikke er en jobb og at pengene bare ruller inn for et par bilder pr. dag liksom…haha! Hvis det virker så sykt enkelt er det bare for hvem som helst å pröve seg liksom… Men det gjör de ikke, haha! Du er goood! 😀 Klem! <3

  2. Hvordan lønnes man som blogger? Må du fakturere?

   Er det mulig å skrive noe om de samarbeidene du har og bakgrunn for at du har valgt nettopp de?

   1. Ja, jeg må fakturere 😀 Jeg kan jo si at på generell basis så er det enten ting jeg ofte bruker i hverdagen og som det da er både digg og naturlig å samarbeide med, her kan jeg for eksempel nevne Desenio med bilder, produktene til Good for me som er kosttilskudd jeg uansett tar osv. Så er det neon ganger nye ting jeg har lyst til å prøve, eller ting som er utrolig kjekke (for eksempel Meningstorget) som jeg da synes er gøy å tipse om 😀

    1. Hva tenker du om påvirkningskraften dere bloggere har på de unge? Dere sier at blogging er en jobb, hva er målet? Hva kan dere bidra med i jobben deres? Hva er ditt mål?

     1. Den er stor og derfor er det viktig at vi er tenker gjennom hva vi reklamerer for og ønsker å fronte 🙂 Samtidig er det jo viktig å være seg selv, og det mener jeg at det bør være rom for å få være, også som blogger. Vet du hva? Jeg har hatt et mål om å få en jobb jeg elsker helt siden jeg startet å jobbe. Det var det jeg pleide å drømme om og det har jeg nå! Jeg elsker jobben min og koser meg så med å dele en god miks av hverdag, tips og triks 😀 Sånn sett er målet mitt nådd.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg