FILMTIPS: EN KOSELIG OG MORSOM JULEFILM

God søndag, fineste dere! Er det flere som er ordentlig klare for å se alle julefilmer som finnes der ute den kommende uken? Jeg har store planer om å starte i dag og skal kose meg maks med julefilm etter julefilm. Jeg har noen gamle favoritter, men i dag vil jeg tipse dere om en ny favoritt. Den er faktisk såpass fersk at den er fra i fjor og jeg ble så sjarmert av den at den havnet på topp fem listen over mine favoritt-julefilmer.

Filmen Klaus ligger på Netflix og er en veldig søt og morsom julefilm. Den er også litt trist, men det er vel de fleste filmer.

 Jesper er den ekstremt bortskjemte sønnen til sjefen ved en fancy postbud-skole (jepp, det er en visst en stor greie) og er vandt med et luksusliv som ikke ligner grisen. Han lever for butleren sin og ikke minst silkelakenet.

Han er fast bestemt på å ikke løfte en finger i livet og prøver sitt beste for å bli kastet ut av postbud-skolen. Det var faren hans som fikk han inn på skolen for å gi han en utdannelse og lære han litt om livet.

Jesper er elendig og regner med at faren skal kaste han ut av skolen så han kan vende tilbake til sin luksuriøse hverdag, men neida. Faren gjør Jesper til et vaskeekte postbud og sender han avgårde til det som kanskje er det verste stedet på jord… Smeerensburg.

Smeerensburg er en by langt oppe i nord som ingen noen gang reiser til og som aldri sender eller mottar post. Jesper må bli der frem til han har sendt og stemplet et visst antall brev fra beboerne, noe som i teorien er umulig. Beboerne hater hverandre og lever for å sloss med sine naboer. De er bitre, sinte og ganske så skumle.

For å klare oppgaven fra faren og for å få reise hjem til luksusen må Jesper komme på kreative måter for å få innbyggerne til å sende brev. Det skal vise seg å bli noe helt spesielt!

Klaus viser en versjon av hvordan julenissen og idéen med gaver til barna på julaften ble til. Personlig synes jeg denne versjonen er nydelig. Jeg både lo, var litt redd og ble rørt underveis.

En superfin julefilm som passer både til barn og voksne ❤️

4 kommentarer

Siste innlegg