DE BESTE SERIENE FRA 2019

Hei, fineste dere! Jeg håper dere nyter søndagskvelden. Jeg har hatt en helt perfekt søndag. Jeg våknet opp til en himmel som var farget både rosa og oransje, hadde helt nydelig vær hele dagen, Morten lagde bananpannekaker til frokost og vi gikk en lang og fin tur med Trulte i skogen. Nå skal jeg bare kose meg resten av kvelden med noe koselig på tv, og i den anledning tenkte jeg å oppsummere/tipse dere om de seriene jeg likte best i 2019!

The Office. Gammel serie, men jeg begynte ikke å se på den før i 2019. Den ligger på TV2 Sumo og man må gi det noen episoder. Vi følger en avdeling i et papirselskap og alle som jobber der. Det er en fiktiv serie, men blir laget som en dokumentar. De har et team som følger de gjennom arbeidsdagen og livet rundt. Dette skal til slutt ende som en dokumentar om denne bedriften. Det høres kanskje kjedelig ut, men dette er ikke normale mennesker. Det er så dårlig humor og det er det som gjør det så ufattelig gøy. Halvparten av menneskene der er meget spesielle, haha.

Peaky Blinders. Denne ligger på TV2 sumo og er så spennende! Handlingen er langt til Birmingham på starten av 1900 tallet og følger en kriminell gjeng som også er en familie. Hovedpersonen er Tommy Shelby som leder gjengen. Han har større planer for familien enn å være småkriminell og styre i Birmingham. Han vil ha rikdom, suksess og respekt.

Godfather of Harlem. Godfather of Harlem ligger på TV2 Sumo og er basert på en sann historie om mafiabossen Bumpy Johnson som en gang styrte gatene i Harlem. Det var før han ble sendt i fengsel. Nå, ti år senere er han ute og prøver å gjenvinne respekten på gata og få orden i det kaoset som råder over Harlem. Bumpy må bevise at han fortsatt sitter på makten, selv om det ikke er helt slik det faktisk er lenger. Han har en kone som krever at han er mer tilstede etter å ha vært ti år borte, og i tillegg må han rydde opp i ting fra fortiden.

Game of Thrones. Velkommen etter, Andrea! Serien ligger på HBO og jeg regner med at de aller fleste kjenner til Game of Thrones. Den handler om forskjellige familier som kjemper om å sitte på jerntronen og ha makt over hele det fiktive kontinentet Westeros. Det er en eventyrserie med drager og merkelige skapninger, sykt mye drama, kriger og relasjoner. Overraskende bra når du kommer deg gjennom de tre-fire første episodene.

The Good place. Serien ligger på Netflix og handler faktisk om livet etter døden. Vi møter Elanor som nettopp har kommet til det som er “the good place”, en slags versjon av himmelen. På Elanors første dag blir hun møtt av Michael som har konstruert hele nabolaget. Ja, himmelen eller the good place er delt inn i nabolag med folk som burde passe sammen. Han forteller stolt om sin egen kreasjon og påpeker alt han har lagt inn som Elanor elsker. Det er bare et lite problem… Elanor har havnet på feil sted. Hun har ikke gjort noen av de gode tingene Michael forteller om og levde overhodet ikke et feilfritt liv på jorda.

Quicksand. Dette er kanskje den beste serien jeg så i fjor! Quicksand er en svensk serie som ligger på Netflix. Vi blir tatt rett inn i handlingen hvor det har vært en skoleskyting. Sebastian og Maja som er kjærester er involvert, men hvordan? Sebastian ligger død i klasserommet sammen med flere av sine klassekamerater mens Maja blir funnet i sjokk på gulvet, full av blod, men uten skader. Hun blir raskt mistenkt og gjennom flere episoder blir vi tatt tilbake til starten av forholdet deres, hvordan det utviklet seg til å bli noe litt sykelig og til slutt hva som egentlig skjedde i det klasserommet.

Grand hotel. Enda en serie som ligger på TV2 Sumo. Serien er morsom og kan minne bittelitt om Frustrerte Fruer i måten den er lagd på (ikke handlingen). Grand Hotel handler om en rik familie som driver nettopp Grand Hotel, men også mye mer. Det er hemmeligheter, sex, utroskap, intriger, kjærlighet og alt man trenger for en litt overdramatisk, men spennende serie.

Bonusfamiljen. Serien ligger på NRKTV. Det er en svensk serie som handler om ja… En bonusfamilie! Det er ett par som nylig fant hverandre og forlot sine tidligere ektefeller. Begge har barn på hver sin kant og nå venter de også sitt første barn sammen etter kun noen måneder. Det å få alle til å gå overens er alt annet enn enkelt og vi følger det som kanskje er en litt typisk situasjon for mange familier nå om dagen, nemlig hvordan man skal få nye menn/koner, ekstrabarn, eksektefeller og egne barn til å gå overens.

Hvilke serier likte dere best i 2019? Del gjerne, så kanskje vi får noen nye favoritter alle sammen 🙂

14 kommentarer
  1. Har du sett den skinnskjorta noen andre steder? Synes den er såå fin, men den er utsolgt på Gina 🙁 En fryd å lese bloggen din forresten <3

  2. (Med denne kommentaren mener jeg ikke bare dette innlegget, men generelt bloggen din)
   Bloggen din er så bra! Du er fin, har god (kles)smak, flink til å ta bilder, flink til å skrive og mye mer! Virkelig; DIGGET denne bloggen. Stå på, Andrea! Du er rå ❤

  3. De beste seriene jeg så i 2019 er got, quicksand og tell me a story, sist nevnte får ikke så mye creds som den fortjener for den er veldig bra 🙏 anbefales om du trenger en ny serie å se 😁

   1. Når jeg lager de tar jeg det bare på øyemål. En god del havregryn, en halv banan, kanel og litt kardemomme, ett egg også melk til det er ganske rennende så blender jeg det sammen! Stekes på lav varme med litt smør i panna 😀 Er også sykt godt med cottage cheese!

  4. Dere MÅ se:
   – Atypical på Netflix- handler om en 18årig gutt med autisme, som har lyst til å begynne å date. Men uten sosiale antenner byr det på noen vanvittig morsomme utfordringer! Helt klart den beste serien jeg har sett!
   – A million little things, Tv2Sumo – handler om en voksen vennegjeng hvor en av kompisene plutselig tar selvmord, en har kreft og en annen har vært utro. Så forsøker de å finne ut av hvorfor han har tatt selvmord mens de prøver å få styr på sine egne liv. Helt sykt bra og rørende serie!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg