9 GODE FLYTTETIPS

Jeg har flyttet en del i mitt liv. Det blir fort sånn når man flytter hjemmefra til storbyen og inn i kollektiv. Plutselig får noen seg kjæreste, kanskje man ikke fungerer sammen eller at man trenger forandring. Jeg har flyttet fire ganger i løpet av tiden min i Oslo og hver gang har jeg lært noe nytt. Dette er ting jeg absolutt skal ha i bakhodet når jeg etter hvert flytter fra Oslo til Kristiansand, som faktisk blir min største flytting om man kan si det sånn.

📦 Bytt adresse i tide. Dette kan du godt gjøre ganske tidlig slik at du ikke risikerer å få masse post sendt til den gamle adressen din i etterkant, noe som fort kan føre til problemer.

📦 Merk absolutt alt! Alle esker, sekker, poser og hva enn du pakker i. Merk både med hvilket rom det tilhører og hva som er innholdet. Det gjør det mye lettere når du står i dit nye hjem omringet av esker. Da kan man lett sortere etter rom og så pakke ut etter prioritet.

📦 Apropos prioritet… Pakk en bag eller en koffert med det du absolutt må ha tilgjengelig i løpet av den første dagen i ditt nye hjem. Toalettsaker, noen klær, undertøy, ladere og slike ting er kjekt å ha tilgjengelig med en gang.

📦 Begynn pakkingen tidlig. Jeg har pakket ned ting her i noen uker allerede slik at det ikke blir for mye når jeg først skal flytte. Tenk så mye man faktisk ikke må ha fremme i leiligheten. Jeg har pakket ned omtrent alt av pynteting, baderomsartikler, bilder, tepper og ekstra puter. Jeg har til og med pakket ned sommerklær og en del vinterklær jeg er ferdig med.

📦 Putt bomullpads i sminken din (for eksempel i bronzer og annet pudder) slik at det ikke blir skadet og knuser under flyttingen. Det er egentlig et godt reisetips også!

📦 Spar penger og spør butikker om de har noen esker til overs. Jeg tviler på at de sier nei om de faktisk har noe tilgjengelig. Jeg fikk med meg esker fra alle butikker jeg jobbet i og det er jo esker som uansett skulle havnet i søpla.

📦 Spar tid og plass, ta alt som henger i en søppelpose som du trekker over plagg og hengere. Superenkelt når du skal henge det opp igjen senere!

📦 Få hjelp av venner og familie. Jeg har store planer om å invitere på pizza og vin her et par kvelder før jeg flytter og få all hjelp jeg kan få. Da blir det nok pakket ned på null komma niks og i tillegg får man venninnekos!

📦 Finn ut hva du vil selge tidlig slik at du kan legge det ut, og forhåpentligvis få solgt det før du flytter. Det du ikke vil ha, men som du ikke gidder/kan selge kan du donere bort eller prakke på noen av vennene dine 😉

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg