PREMIEPENGENE – SLIK HAR JEG BRUKT DE

Det har naturlig nok kommet en del spørsmål om hva Morten og jeg har brukt premiepengene våre på. Når man plutselig sitter med 250 000 kroner på konto litt sånn ut av det blå er det lett å sløse de bort, i hvert fall for meg som er litt for glad i å bruke penger hehe. Heldigvis føler jeg at jeg har vært ganske fornuftig med pengene vi fikk.

Både Morten og jeg snakket om at “hvis vi vinner så…” og lagde litt planer. Lite visste vi da om at det faktisk var vi som skulle sitte igjen med premiepotten på en halv million. En ting begge var bestemt på å bruke pengene på om vi vant var opplevelser sammen og da særlig reiser. Vi ble også enige om at vi ville gi litt til veldedighet og jeg ble enig med meg selv om at jeg skulle bruke litt på kos også. Sååå dette har jeg brukt pengene på: 

Reise. Vi bestilte tur til Tromsø, Barcelona og Roma med premiepengene. De to første stedene avtalte vi at vi skulle reise til allerede inne i villaen om vi skulle være så heldige å vinne. Det siste kom ganske spontant på, men er minst like moro!

Seng. Jeg kjøpte meg splitter ny seng, noe som var etterlengtet. Den andre har jeg hatt i fem år eller noe sånt og jeg var ganske lei av både høyde, hvor hard den var og ville ha en litt større seng. Seng er jo ikke akkurat billig, så det ble brukt premiepenger her også. 

BSU. Jeg fylte opp BSU-kontoen min som dessverre var helt tom, hehe. Jeg har vært elendig med sparing, men nå skal jeg virkelig skjerpe meg og planen er å fylle opp BSU hvert eneste år fremover. 

Donasjoner. Vi har allerede gitt en donasjon til en av to organisasjoner vi skal donere til. Vi ville gi til adopsjonarbeid og til dyr. Morten har funnet en adopsjonsorganisasjon som vi skal donere de resterende donasjonspengene til og jeg valgte NOAH som jobber for dyrs rettigheter her i Norge. Jeg donerer allerede en liten sum til NOAH hver måned og er stor fan av arbeidet de gjør så det ble tidlig klart for meg at det var der jeg ville bidra. 

Bufferkonto. Jeg satt også av litt penger på en såkalt bufferkonto som jeg har i tilfelle vaskemaskinen ryker og slike ting. 

Leilighet. Jeg har brukt en god del av premiepengene på å kjøpe ting til den nye leiligheten min. Selv om vi hadde de fleste møblene så er det ikke billig å flytte altså. Jeg tror jeg brukte 5000 kroner bare på IKEA og i tillegg handlet jeg på H&M Home og Lagerhaus… Kjøkkenredskaper, puter, duftlys (hehe), planter og sikkert veldig mye annet fornoftig og ufornuftig. 

Sparekonto. Jeg har satt av en god sum penger på en sparekonto som jeg ikke kan røre på et år. Vi får se hva som skjer om et år, men jeg håper de kan forbli der enda lenger. 

Berlintur. Jeg bestilte jentetur til Berlin med Helene og Martine i begynnelsen va januar. Helen er den som tar de aller fleste bildene på bloggen min og Martine ble dere jo godt kjent med da jeg var på Love Island. Hun var nemlig en av flere som styrte bloggen min. 

Husleie. Jeg har satt av tre måneders husleie på en konto sånn i tilfelle noe skulle skjære seg en måned. De skal jeg forhåpentligvis klare å unngå å bruke ganske lenge. Planen er fortsatt at jeg skal betale huseie fra lønna jeg får hver måned, men jeg har tre måneder i backup som en sikkerhet. 

Shopping. Ja, det har selvfølgelig blitt litt shopping, men jeg har begrenset meg veldig! Da jeg kom hjem hadde jeg nesten ikke høstklær så jeg tok en runde da og fikk kjøpt meg litt gensere, bukser og jakker. Annet enn det har jeg ikke shoppet så alt for mye og er veldig stolt av meg selv på det punktet!

Kredittkort. Hehe, som sagt er jeg litt for glad i å bruke penger og kredittkortet mitt hadde kommet seg greit opp i sum… Wopsi. Heldigvis fikk jeg betalt ned alt sammen nå og satt ned grensen betraktelig så jeg ikke går på samme smell igjen. 

Alt i alt så har disse pengene utgjort en stor forskjell i livet mitt! Det er helt sykt faktisk. Nå har jeg ingen gjeld, foruten om studielån som jeg enda betaler ned hver måned. Jeg har penger på sparekonto, tre husleier sikret og en bufferkonto. Jeg skal reise til mange nye steder og skape nye minner sammen med både kjæresten min og venner og i tillegg får jeg bidratt til to ting jeg bryr meg om. Jeg er så ufattelig glad for alt Love Island ga meg, også pengene <3.

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

27 kommentarer
  1. Er det ikke slik at du som kjendis må skatte enorme mengder av pengepremien din? Husker det var oppstyr rundt Farmen Kjendis om dette for en stund tilbake.

  2. Anonym: Jeg var med som privatperson. I kjendis Farmen så får man betalt for å være med og er på en måte på jobb så da må man nok skatte en del jeg. Jeg må skatte som privatperson 🙂

  3. Synes dette var et kjempe fint innlegg der du er ærlig og veldig åpen. Synes det er tøft, er sikkkert mange som har lurt på dette eller som kommer til å ha noe å si om det.. men synes du burde bruke pengene slik du vil♥️

  4. Jeg synes du bruker pengene fornuftig😀 Sparing er bra! Pluss at jeg mener at reising er en investering i deg selv! Jeg tror man sjelden vil angre på å bruke penger på reising.
   Ha en fin uke Andrea!

  5. Delte du og Morten de pengene som var igjen etter at dere bestilte tur til Tromsø, Roma, og Barcelon? Så hvis dere brukte si 50 000 på det foreksempel, delte dere da sånn at dere fikk 100 000 igjen hver. Fordi det virker som du har brukt en del penger og nevner ikke Morten i alt, så jeg lurte bare på hvordan dere gjorde det med pengen, etter som det var begge som vant. Kjempe koselig at du ikke bare bruker penger på deg selv men ogsågir bort, du gjør en bra jobb<3

  6. Så fint innlegg. Blanding av fornuftige ting og kos! Hva heter adopsjonsorganisasjonen dere skal gi penger til? 🙂

  7. Fikk du alt dette for 250 000 tusen? Seng, 4 reiser, bsu sparing, sparekonto, donasjoner, husleie, bufferkonto, betale kredittkort, shopping og ting til leiligheten? WOW, fortell meg hemmeligheten a?

  8. Marthe: Jepp og har enda mer igjen 🙂 Vi prøvde å finne så billigere reiser som mulig så alle de ble ganske rimelige! I Tromsø bodde vi hos familie så deg ble jo rimelig. Sengen kjøpte jeg i en tilbudshelg så sparte en del der 😀

  9. Veldig flott innlegg! Synes du har brukt pengene veldig fornuftig, og det varmet hjertet å lese at dere ga en del av pengesummen til veldedighet <3

  10. Veldig fint at du vil donere til NOAH, men hadde det ikke også vært fint om du donerte til frivillige organisasjoner? Som f.eks Støtt gatehunder i Bosnia, Potespor i hjertet, Kaninhjelpen Sørlandet, Pinnsvinhjelpen? 🙂

  11. Anonym: Har akkurat donert 25 000 kroner til en organisasjon som hjelper gatehunder i Albania med hjelp fra donasjoner fra lesere. Jeg er stor fan av arbeidet NOAH gjør og hadde veldig lyst til å hjelpe de litt på vei nå 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg