PREMIEPENGENE – SLIK HAR JEG BRUKT DE

Det har naturlig nok kommet en del spørsmål om hva Morten og jeg har brukt premiepengene våre på. Når man plutselig sitter med 250 000 kroner på konto litt sånn ut av det blå er det lett å sløse de bort, i hvert fall for meg som er litt for glad i å bruke penger hehe. Heldigvis føler jeg at jeg har vært ganske fornuftig med pengene vi fikk.

Både Morten og jeg snakket om at “hvis vi vinner så…” og lagde litt planer. Lite visste vi da om at det faktisk var vi som skulle sitte igjen med premiepotten på en halv million. En ting begge var bestemt på å bruke pengene på om vi vant var opplevelser sammen og da særlig reiser. Vi ble også enige om at vi ville gi litt til veldedighet og jeg ble enig med meg selv om at jeg skulle bruke litt på kos også. Sååå dette har jeg brukt pengene på: 

Reise. Vi bestilte tur til Tromsø, Barcelona og Roma med premiepengene. De to første stedene avtalte vi at vi skulle reise til allerede inne i villaen om vi skulle være så heldige å vinne. Det siste kom ganske spontant på, men er minst like moro!

Seng. Jeg kjøpte meg splitter ny seng, noe som var etterlengtet. Den andre har jeg hatt i fem år eller noe sånt og jeg var ganske lei av både høyde, hvor hard den var og ville ha en litt større seng. Seng er jo ikke akkurat billig, så det ble brukt premiepenger her også. 

BSU. Jeg fylte opp BSU-kontoen min som dessverre var helt tom, hehe. Jeg har vært elendig med sparing, men nå skal jeg virkelig skjerpe meg og planen er å fylle opp BSU hvert eneste år fremover. 

Donasjoner. Vi har allerede gitt en donasjon til en av to organisasjoner vi skal donere til. Vi ville gi til adopsjonarbeid og til dyr. Morten har funnet en adopsjonsorganisasjon som vi skal donere de resterende donasjonspengene til og jeg valgte NOAH som jobber for dyrs rettigheter her i Norge. Jeg donerer allerede en liten sum til NOAH hver måned og er stor fan av arbeidet de gjør så det ble tidlig klart for meg at det var der jeg ville bidra. 

Bufferkonto. Jeg satt også av litt penger på en såkalt bufferkonto som jeg har i tilfelle vaskemaskinen ryker og slike ting. 

Leilighet. Jeg har brukt en god del av premiepengene på å kjøpe ting til den nye leiligheten min. Selv om vi hadde de fleste møblene så er det ikke billig å flytte altså. Jeg tror jeg brukte 5000 kroner bare på IKEA og i tillegg handlet jeg på H&M Home og Lagerhaus… Kjøkkenredskaper, puter, duftlys (hehe), planter og sikkert veldig mye annet fornoftig og ufornuftig. 

Sparekonto. Jeg har satt av en god sum penger på en sparekonto som jeg ikke kan røre på et år. Vi får se hva som skjer om et år, men jeg håper de kan forbli der enda lenger. 

Berlintur. Jeg bestilte jentetur til Berlin med Helene og Martine i begynnelsen va januar. Helen er den som tar de aller fleste bildene på bloggen min og Martine ble dere jo godt kjent med da jeg var på Love Island. Hun var nemlig en av flere som styrte bloggen min. 

Husleie. Jeg har satt av tre måneders husleie på en konto sånn i tilfelle noe skulle skjære seg en måned. De skal jeg forhåpentligvis klare å unngå å bruke ganske lenge. Planen er fortsatt at jeg skal betale huseie fra lønna jeg får hver måned, men jeg har tre måneder i backup som en sikkerhet. 

Shopping. Ja, det har selvfølgelig blitt litt shopping, men jeg har begrenset meg veldig! Da jeg kom hjem hadde jeg nesten ikke høstklær så jeg tok en runde da og fikk kjøpt meg litt gensere, bukser og jakker. Annet enn det har jeg ikke shoppet så alt for mye og er veldig stolt av meg selv på det punktet!

Kredittkort. Hehe, som sagt er jeg litt for glad i å bruke penger og kredittkortet mitt hadde kommet seg greit opp i sum… Wopsi. Heldigvis fikk jeg betalt ned alt sammen nå og satt ned grensen betraktelig så jeg ikke går på samme smell igjen. 

Alt i alt så har disse pengene utgjort en stor forskjell i livet mitt! Det er helt sykt faktisk. Nå har jeg ingen gjeld, foruten om studielån som jeg enda betaler ned hver måned. Jeg har penger på sparekonto, tre husleier sikret og en bufferkonto. Jeg skal reise til mange nye steder og skape nye minner sammen med både kjæresten min og venner og i tillegg får jeg bidratt til to ting jeg bryr meg om. Jeg er så ufattelig glad for alt Love Island ga meg, også pengene <3.

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

27 kommentarer

Siste innlegg