10 TING JEG HATER MED OSLO

Reklame | Annonselenker Nelly / Spons Kouture

Jeg skrev hva jeg elsker med Oslo og da må jeg selvfølgelig fortelle hva jeg misliker med den samme byen. 

KJOLE HER / SKO HER

URINLUKT. Vi snakker på de merkeligste steder. Det er ikke bare i sentrum det lukter urin for å si det sånn. Her om dagen gikk jeg bortover gata på St. Hanshaugen og med vinden kom en ganske så sterk urinlukt. Inngangen til kjøpesentre lukter urin, enkelte butikker lukter urin, bussholdeplasser… Ja, det er mye urinlukt da for å si det sånn. 

MASSE MENNESKER. Jeg vet jeg skrev dette som en av tingene jeg elsker også, men jeg har et hat/elsk-forhold til det hele. Det kan være ufattelig irriterende med mennesker over alt. Særlig mennesker som ikke eier sosiale antenner, typ ikke flytter seg når du skal forbi, går på deg, stopper opp og tar hele fortauet for å snakke med en eller annen de kjenner, folk som sniker, presser seg foran i busskøen. Så irriterende!

BRÅK. Det er aldri stille… Da jeg bodde på Majorstua var helgene et helvete. Her er hver dag et helvete, haha. 

SØPPEL OG SØPPELLUKT. Blææææh, finnes det noe eklere? Oslo er full av søppel. Hvis man er ute en søndag formiddag før noen rekker å rydde opp kan man se resultatet av menneskers ekle fylle-oppførsel. Søppel over alt! Dette gjelder riktignok ikke bare helgene. Det er generelt mye søppel og også mye søppellukt i denne byen. 

TRAFIKKEN PÅ VINTEREN. Det kan virke som at ingen eiere av kjøretøy i Oslo noen gang har opplevd snø og is til tross for at vi går gjennom det samme hver eneste vinter. Snøen kommer (merkelig nok) og plutselig blir det trafikkstopp fordi halvparten av bilistene ikke har skiftet til vinterdekk og ikke kommer seg opp bakkene i denne byen. Herlig for oss som må ta kollektivt og ikke kommer noen vei fordi du var like håpløs som du var året i forveien.

GENERELT OSLO PÅ VINTEREN. Jeg hater denne byen på vinteren. Det er så forbanna vått over alt. Man burde gå i gummistøvler fordi du blir klissvåt i alt annet, men problemet er at hele byen er en skøytebane. Det er så glatt! Jeg kjenner jeg blir sint bare av å skrive dette. Man kan faen ikke gå noe som helst sted fordi man sklir og faller, eller om man slipper unna det så blir man uansett klissvåt. Oslo er en trist by på vinterstid. 

KARL JOHAN. Så mange mennesker… Så mange håpløse mennesker som tar opp hele veien. Orker ikke. 

DÅRLIG LUFT. Jeg merker det med en gang jeg kommer ut av Oslo. Det er så deilig å få puste! Her er det så mye forurensning og nå på sommeren er det så klamt og forferdelig at jeg bare vil ligge i et badekar 24/7.

SPRØYTER. Ja… Dette er ganske ubehagelig. Det ligger sprøyter over alt. Man ser åpenlyst kjøp og salg av narkotika ved å ta en liten spasertur langs Storgata. Hvis du er skikkelig uheldig kan du se noen sette et skudd, noe som er ufattelig ubehagelig, jævlig og trist å se skje. Uff, nei. Dette er faktisk ganske fælt.

EKSTREME LEIEPRISER. Altsåååååå! Det er nesten umulig å få leilighet til under 7000 kroner hvis man skal ha en viss standard. Vi kan ikke begynne å snakke om boligprisene generelt fordi de er helt syke. Det verste er egentlig at hvis jeg bare hadde fått lån i banken til å faktisk kjøpe noe kunne jeg betalt mindre i renter samtidig som jeg betalte ned på lånet enn hva jeg gjør ved å leie. Moro, ikke sant?

 

 
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg