KOM IGANG MED TRENINGEN ETTER FERIEN

Reklame | Annonselenke Nelly

Ferien er over eller nærmer seg slutten for de aller fleste. Nå er det snart tilbake til hverdagen med alt det innebærer. Etter mange uker med ferie kan det være en ganske hard overgang, særlig når det kommer til trening og kosthold. Jeg har tatt denne kampen mange ganger slev, men det som er bra med nettopp det er at jeg kan dele min erfaring med dere! Så her kommer mine beste tips for å komme i gang med trening og sunt kosthold etter ferien:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

🏃Planlegg måltidene for hele uken. Mat og trening går hånd i hånd. Hvis du setter deg ned og lager en oversikt over hva du skal spise til lunsj og middag gjennom hele uken er det mye lettere å holde seg til å spise sunt enn om du skal gå på butikken hver dag. Sett opp raskere og enklere retter på hektiske dager og lag heller noe mer krevende de dagene du har tid. Unngå de spontane butikkturene etter jobb, da går du fort på en smell.

🏃Ikke forvent å kunne gå rett tilbake til det nivået du var på. Hvis du har vært på ferie i tre-fire uker, bevegd deg lite og drukket en del alkohol så tar det nok litt tid før du er tilbake der du var. Trening er ferskvare og særlig alkohol ødelegger utrolig mye for treningen (snakker av erfaring). 

🏃Kjøp inn så du har til mellommåltider. De gangene jeg skeier ut er det ofte fordi jeg egentlig er sulten, men mistolker det som at jeg er fysen på noe godt. Kjøp inn så du har et enkelt mellommåltid tilgjengelig, for eksempel Skyr og banan. Det er kjempegodt!

🏃Benytt deg av det fine været. Det er jo så deilig å trene ute! Det kan være å gå en lang tur, ta styrke med egen kroppsvekt, løpe i trapper, intervaller eller bakkeløp. Bruk naturen og finværet for alt det er verdt, men husk å drikk masse vann.

🏃Få deg en treningsvenn. Hvis dere lager en avtale om å trene til visse tider så er det mye vanskeligere å droppe ut enn om du kun har en avtale med deg selv. Dere kan hente mye inspirasjon og motivasjon fra hverandre. Kanskje dere kan legge en plan eller sette dere et felles mål?

🏃Prøv en time med personlig trener. Det kan være det du trenger for å komme i gang. Jeg fikk masse ut av mine timer med personlig trener og det var det som gjorde at jeg faktisk kom meg tilbake til gamle rutiner etter et langt opphold.

🏃Kjøp inn sunn snacks. Det verste etter ferien for min del er det konstante suget etter søtsaker og fet mat. Et par uker med pizza, pasta og crepe gjør det ikke lett å komme tilbake i gode matrutiner. Jeg pleier ofte å handle inn sunnere snacks i form av frukt, grønnsaker, rosiner og mandler. 

🏃Kjøp deg motivasjon i form av nytt treningstøy. Jeg blir alltid litt ekstra gira med nye freshe klær, for ikke å snakke om nye løpesko! Det kribler i beian etter å komme meg ut i trappene eller inn på mølla for å teste skoene. Du finner masse fint treningstøy HER.

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

7 kommentarer

Siste innlegg