TIL ALLE SOM SKAL PÅ STAVERNFESTIVALEN

Wiiii, endelig er den her! Stavernfestival-uken, årets beste uke. Festivalen har gått fra å være en liten festival for innbyggerne i byen til å bli en av de mer populære i landet. De siste årene kommer det folk fra hele Norge for å kose seg på festival og derfor tenkte jeg å dele noen tips til hvor du bør spise, hva du kan gjøre og hvor du kan bruke pengene dine om du har litt tid til overs mellom festivalkosen. Velkommen til min Larvik guide!

RESTAURANTER/UTESTEDER 

Dette havner i ett fordi det er ikke akkurat flust med gode utesteder i Larvik, i hvert fall ikke etter min smak. Restauranter er det derimot en del av!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MIDDAG // Bedehuset. Dette er noe av det nyere i Larvik (med andre ord kom det etter at jeg flyttet for fire år siden). Jeg elsker Bedehuset! Lokalet er skikkelig kult og innbydende, de ansatte er utrolig hyggelige og maten er god. Hva mer kan man be om? Her serverer de burger, pizza, kjøtt og fisk i tillegg til småretter. Bedehuset er også et populært utested i helgene. Hvis du er tidlig ute er det et fint sted å ta noen glass vin, men senere på kvelden blir det et ordentlig utested. 

Pakkhuset. Dette er definitivt det koseligste stedet å spise på sommeren i Larvik! Stor uteservering og inneservering ute ved havet. Det er alltid masse folk, god stemning og hyggelige ansatte. Pizzaen her er virkelig å anbefale. De har også mye sjømat, noe salat og burgere. Som Bedehuset blir også Pakkhuset et populært utested på kveldstid 

Smak av Stavern. Her må jeg innrømme at jeg ikke har testet stedet selv, men jeg har hørt veldig mye bra om det! Slik jeg forstår det tilbyr de hovedsakelig tapas og sjømat, men det finnes også annet på menyen. Denne restauranten ligger i koselige Stavern og jeg har store planer om å teste den ut selv i løpet av sommeren. 

China City. Dette ligger i Larvik sentrum. Ikke så veldig koselig rundt der, men det spiller ingen rolle fordi inne er det veldig gjennomført! Det er kjempegod mat og veldig hyggelig personale så om det frister med kinamat kan dette virkelig anbefales.

LUNSJ // Hungry Heart Café. Min absolutte favoritt i Larvik! Hvis jeg skal møte noen for lunsj foreslår jeg alltid Hungry Heart. De ligger i Larvik sentrum, like ved torget i en kjempekoselig bakgård. Caféen har fokus på ekte, kortreist og økologisk mat. Det er mye forskjellig og alt er ganske så sunt! Veldig god mat, supersøte ansatte og veldig koselige lokaler.

Gule Galleriet. Dette ligger i Stavern og er et veldig koselig sted med god mat! Pizzaer, salater, smørbrød og litt småretter. Det er også et fint sted om du bare vil ta en kaffe og skravle, eller et glass vin på kveldstid med vennegjengen. 

JUNK // McDonald’s. Selvfølgelig har vi McDonald’s i Larvik, hello min gamle arbeidsplass. Det er jo det perfekte Junk-stedet og ligger på Nordbyen kjøpesenter litt utenfor selve sentrum. Vi har en greie med at vi alltid må på McDonald’s om gjengen er samlet i Larvik. Det kan være fordi det ble tilbragt mye tid der med tanke på at fire av oss faktisk hadde det som arbeidsplass i en periode og flere av de andre jobbet på samme senter, haha. Kos!

Balkan. Hvis du vil ha kebab og det greiene der anbefaler jeg Balkan som ligger i sentrum av Larvik. Sykt digg, fet junkfood!

Vårrull-boden. Denne ligger ved havna i Stavern (den pleier i alle fall å gjøre det). Kjempegode vårruller, sånn seriøst det skal godt gjøres å lage bedre.

BADESTEDER

Oddane Sand. Dere har kanskje hørt om dette? Det er en kjempefin strand som virkelig gir sydenstemning. Her fylles det raskt opp med både turister og lokale, men jeg vil påstå at det nesten er mest turister der altså. Utrolig fint uansett!

Ula. Dette ligger langt utenfor sentrum av Larvik på vei mot Sandefjord. Her er det flere forskjellige strenger, en liten og en stor. Det er også fjell du kan ligge på for dere som ikke er så gira på sand. Jeg elsker Ula og tilbragte mye tid her da jeg bodde hjemme. 

Helgeroa/Nevlunghavn. Generelt disse stedene. Det er mange koselige småsteder her så ikke vær redd for å utforske litt!

Farris. Dette er det perfekte stedet for både kveldsbad og nattbad. Det er ferskvann og du går/hopper ut fra fjellet. Det er også god plass ti lå ligge å sole seg der dagen lang, men kom tidlig så du får plass.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TUR/TRENING

Kyststien. Du kan gå rett ut på Kyststien fra Stavern sentrum. Det er en 35 kilometer merket kyststi med svaberg, sandstrender og skog. Du kan når som helst gå tilbake eller ut av stien, så du trenger absolutt ikke gå 35 kilometer! Vi pleier å gå et lite stykke, sette oss ned på en strand og fyre opp grillen. Perfekt på en søndag!

Bøkeskogen. Den er så fin! Her er det mange forskjellige løyper i forskjellig lengde. Hvis du er gira på en treningsøkt ute er Bøkeskogen perfekt for en løpetur, intervaller eller bakkeløp. Den passer også fint om du bare vil ha litt frisk luft og gå en rolig tur. 

Mølen. Utrolig vakkert! Her finner du gravrøyser og en rullesteinstrand. Det er sykt fint ganske spesielt så ta turen om du vil ha en gåtur litt utenom det vanlige.

SHOPPING

Hvis du vil ha litt spesielle og unike butikker ville jeg definitivt tatt turen til sentrum av Larvik. Der har det dukket opp mye spennende de siste årene og butikker som Rått og sanselig, Høyer og Dryss er verdt en tur. I Stavern sentrum finner du også en del spennende butikker.

Hvis du vil ha de typiske kjedebutikkene som H&M, BikBok, Carlings, Lindex, Cubus osv. så er Nordbyen stedet for deg. Det er et kjøpesenter som ligger litt utenfor sentrum og har apotek, frisører, noen caféer og som sagt så har de typiske kjedebutikker. 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

8 kommentarer

Siste innlegg