BYPÅSKE: DETTE KAN DU GJØRE

Er du en av de som ikke får dratt på påskefjellet i år? En av de som går glipp av lange skiturer i steikende sol og blendende snø, ikke får spist kvikklunsj og drukket kakao eller stått ned slalombakken og dratt rett på afterski? Da er vi to. Jeg skulle gjerne dratt på hyttetur for å bo i ullundertøy og livnære meg på en rødvinskartong, men den gang ei. Egentlig har jeg ingen tradisjon for å gjøre det heller.

Min påske blir alltid tilbragt i Larvik med familie og venner.  Selv om mange forbinder påske med fjell og afterski er det mye koselig man kan gjøre selv om snø blir byttet ut med asfalt og afterski med vanlige utesteder. Her er noen forslag til hva du kan gjøre i påsken om du blir i byen: 

🐰GÅ TUR OG GRILL PØLSER. Det er noe av det koseligste jeg vet om! Påsken byr ofte på nydelig vær i form av sol og blå himmel, noe som gir deg en perfekt mulighet til å ta på deg sekk og turklær. Pakk ned engangsgrill, pølser og brød, Kvikk Lunsj og Solo og kom deg ut i skogen eller ut til kysten for å nyte det fine været. Det er bare herlig!

🐰DRA PÅ PÅSKEUTSTILLING. Selv om du vanligvis ikke er av museums-typen finnes det mange flotte påskeutstillinger. Jeg pleier alltid å ta meg en tur til Stavern og påskeutstillingen der når jeg er hjemme. Det finnes så mye forskjellig og det er alltid masse mennesker som vil ta en titt.

🐰LAG PÅSKEPYNT. Har vi ikke alle vært med på å blåse utt innholdet i et egg for så å lage eggedosis og dekorere egget? Dorull-kyllinger og spirer, alt det minner meg skikkelig om påske. Hvorfor ikke samle vennegjengen og lage litt påskepynt bare for å gjøre noe koselig samtidig som dere mimrer?

🐰LESE KRIM (ELLER ANDRE BØKER). Det er en typisk påsketradisjon, men fordi jeg er veldig lettskremt orker jeg ikke lese krim. Jeg liker derimot andre bøker og påsken er en perfekt anledning til å slå seg ned foran peisen og lese en god bok. 

🐰ARRANGER SPILLKVELD. Finnes det noe bedre enn å samle gode venner og familie for en koselig spillkveld? Dere kan lage noe god mat sammen, finne frem litt snacks og muligens vin for så å ta frem et par gode, gamle brettspill. Den forsvunnede Diamant, Ludo, Stigespillet eller noe nytt som for eksempel Alias (kanskje ikke så nytt lenger). Brettspill er skikkelig påske og det er rett og slett ren hygge. 

🐰SKITUR. Selv om du ikke er på fjellet kan det være at skiløypa ikke er så alt for langt unna. Mange steder legger de ut snø slik at folk kan gå på ski gjennom hele vinteren. Dere kan jo late som dere er på fjellet!

🐰OVERRASK EN DU ER GLAD I MED ET PÅSKEEGG. Dette er koselig! Hvis det blir priskrig på smågodt igjen (noe jeg egentlig er helt imot, men hello vi bloggere er kjent for å være dobbeltmoralske og jeg er for svak for smågodt til å stå imot) kan du fylle et påskeegg med godisfavorittene til en du er glad i. Du trenger heller ikke gjøre det usunt, men lage en god blanding va litt godis og frukt om du har en sunn venn (merkelig). 

🐰TA DEG TID TIL Å SLAPPE AV. Påsken skal være en rolig tid og om du ikke skal på partytur til Hemsedal eller Åre ville jeg brukt tiden til å slappe av, kose deg sammen med familie og venner og til å samle energi.

Hvis du befinner deg i Oslo i påsken kan få en god del tips til hva du kan bedrive tiden din med HER og HER.

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

5 kommentarer

Siste innlegg