JEG ER LEI AV Å BLI UNDERTRYKT FORDI JEG ER KVINNE

GRATULERER MED KVINNEDAGEN TIL ALLE FANTASTISKE KVINNER DER UTE <3 

Egentlig kunne jeg startet dette innlegget med å svare #Metoo til alle spør spør hvorfor vi fortsatt trenger en kvinnedag. #Metoo til alle som mener metoo er overdrevent og oppbrukt. #Metoo til alle som mener kvinner og menn blir behandlet likt i et av verdens beste land. Jeg kunne skrevet #metoo og stoppet der, men det skal jeg ikke. Fordi dere trenger å høre mer. 

Kvinnedagen ble først arrangert i forbindelse med kvinners kamp for stemmerett. Dette er fortsatt en kamp i mange land. Ta for eksempel Saudi Arabia. Da lovforslaget om at kvinner skulle få lov til å kjøre bil gikk gjennom for virka et halvt år siden ble det hyllet som det bør hylles. Det er nemlig et stort skritt for kvinner i et land hvor de nesten ikke har rettigheter. Så til dere som lurer på hvorfor vi trenger en kvinnedag, så er det et av de store svarene. 

Her i Norge er vi så utrolig heldige. Tenk at vi faktisk får lov til å kjøre bil da, folkens. Vi har lov til å stemme. Vi er faktisk det nest fremste landet i hele verden når det kommer til likestilling, kun slått av Island som faktisk har innført en lov som gjør det ulovlig å betale en mann mer enn en kvinne i samme stilling. Go Island!

Selv om vi er langt fremme her i Norge har vi fortsatt en vei å gå. Vi kvinner på papiret de aller fleste rettighetene på lik linje med menn, men samtidig ikke. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har hørt kvinner bli omtalt som horer fordi de har ligget med et x-antall gutter, mens gutter blir omtalt som konger og legende for det samme. Hvordan er det å være likestilt?

Jeg opplever fortsatt å bli møtt på en annen måte en menn kun fordi jeg er kvinne. Kun fordi jeg har en vagina og ikke en penis. Jeg får fortsatt høre at “jeg kan gjøre det, jeg” fra menn med tanken om at jeg ikke kan klare det fordi jeg er kvinne. Å skru opp en sofa. Å skifte dekk på bilen (som jeg faktisk lærte da jeg gikk på ungdomsskolen). Å bære noe tungt. Å ta en avgjørelse. 

I tillegg er gjennomsnittslønnen for en kvinne fortsatt 163 900 mindre enn en manns, det er fortsatt bare 35,3% kvinner i lederstillinger og det er fortsatt 5860 kroner som skiller månedslønnen mellom kvinner og menn i heltidsstillinger i følge SSB.

Noen ganger er det lettere å vise enn å fortelle. Jeg anbefaler absolutt alle å se DENNE videoen fra Finansforbundet som bare sier alt og mer enn det. 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

 

24 kommentarer
  1. Hahaha, norske kvinner som tror de blir undertrykt. Prøv å leve en måned i sharialand hvor du ikke engang kan gå på butikken uten følge av en mann. Da kan vi snakke om å bli undertrykt.

  2. Skulle vært forbudt her også for kvinner å kjøre bil, herlighet der har dere mye å lære.

  3. Damer må slutte og klage over forskjellene i lønn Hvis dere faktisk tar 10minutter ut av dagen deres til å lese dere opp på litt statistikk ser dere at grunnene til at kvinner tjener mindre er fordi menn og kvinner velger å utdanne seg innenfor forskjellige fagområder, og velger også å prioritere andre jobber. Hvis dere damer faktisk sluttet å høre på uskolerte personer som Ulrikke Falck, ville dere kanskje forstått at det ikke finnes noen stor systematisk konspirasjon mot alle kvinner, og at dereburde være fornøyd med at dere bor i verdens beste demokrati

  4. Andrea: Rettighetene til kvinner og menn er like. At noen snakker om jenter på en annen måte enn gutter KAN skje i et land der man snakker fritt. På samme måte som at noen sikkert sier at gutter som ligger med mange jenter er «skitne».
   Menn TJENER mer enn kvinner fordi I SNITT så arbeider de flere timer, og oftere i høyere lønnete yrker. Mener du virkelig at kvinner skal få samme lønn som menn når de jobber færre timer? Eller at f.eks sykepleier skal ha samme lønn som advokat?
   Når det eneste man kan klage over er «noen menn kaller oss av og til teite navn» da har man ikke så mye å klage over lengre…

  5. Anonym: Akkurat på likestillingsområdet er vi faktisk ikke best! Hvis du hadde tatt deg ti minutter til å lese deg opp eller lese innlegget, så ville du lest at Island topper likestillingsratingen fordi de er det ENESTE landet i hele verden sm har en lov som krever at kvinner og menn skal få like mye betalt for samme jobb. Det har vi faktisk ikke her i landet, noe som vil si at menn kan tjene mer enn kvinner i samme stilling kun fordi de er menn.

  6. Det er ikke samme yrke nei! Og nettopp derfor får man teite «løgner» som sier at menn tjener mer enn kvinner. Det er pga ulike valg når det kommer til yrke, og ulike valg når det kommer til antall arbeidstimer. Kvinner og menn i Norge FÅR lik lønn for likt arbeid. F.eks ALLE lærere får betalt utifra utdanning, ikke om de har vagina/penis. Samme med alle i staten. I det private kan det være ulikheter men det er som forventet siden man da ofte ansetter spesialister som har ulik bakgrunn, ulik utdannelse, ulik kompetanse, ulik arbeidskapasitet osv.

  7. Runar: mener du virkelig at sykepleiere ikke bør tjene like godt eller mer enn en advokat? Virker ikke som om du bryr deg stort om folk og deres helse.. lurer på hvordan landet hadde vært uten helsepersonell!

  8. Folk blir betalt det som samfunnet mener deres arbeid er verdt. En søppeltømmer er mye viktigere enn en advokat, for folk flest, men det er mange som kan gjøre den jobben og dermed er lønnen lav. En advokat har lang utdanning og er en spesialist. Dermed er lønnen høy. I et fritt samfunn vil alle yrker ha ulik lønn. Den anonyme personen vil kanskje ha kommunisme der alle får samme lønn uansett? Det har ikke funket så bra….

  9. Jeg tenker vi kan få anerkjennelse uten en slik dag. Det synes jeg ødelegger mer, ved at kvinner blir sett på som noe under menn som trenger en dag til og påminnes det!

  10. Dessverre vet du ikke hva du snakker om, men du gjør et brukbart forsøk på å virke smart. Det skal du ha. Statistikken må ses i sammenheng med forskjellen på valgene menn og kvinner tar i løpet av livet. Damer setter mer pris på familie og fritid, og de blir gravide og da jobber man selvfølgelig mindre = mindre lønn.
   Hadde ikke alle bedrifter kun ansatt damer dersom de slapp billigere unna med det?
   Er bare tull, og i tillegg er det ulovlig.
   Ta deg en bolle og les en bok

  11. anonym: Du kan ikke bruke det at kvinner blir gravide og jobber mindre. En går eventuelt ut i permisjon. Det blir også helt fei lå si at damer setter mer pris på familie og fritid fordi det er helt individuelt fra menneske til menneske og har ikke noe med kjønn å gjøre. “Hadde ikke alle bedrifter kun ansatt damer dersom de slapp billigere unna med det?”. Utdyp gjerne. Tar meg gjerne en bolle og leser en bok, det er superkoselig, men foreslår at du gjør det samme og setter deg litt inn i hvordan verden faktisk (dessverre) fungerer.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg