GATEKUNST

I Kaunas er gatekunst veldig populært og etter hvert også godkjent av myndighetene (i følge guiden vår). På den guidede turen vår tok guiden med oss til en liten bakgård som også er et slags galleri.

Det er en kunstner som har portrettert menneskene som har bodd og bor der i form av bilde som er malt på veggen. Det er så mye kult og dette er definitivt den råeste bakgården jeg har sett i mitt liv. 

Dette bildet beskriver visstnok hvordan kunstneren ser seg selv. Litt som en skøyer som står og portretterer andre menneskers liv.

Her er Martine og guiden vår som har så utrolig mye kunnskap om denne byen. Det var utrolig fascinerende!

OMG. Dette er faktisk en tegning av en 7 år gammel jente. Det ble holdt en konkurranse hvor barn kunne sende inn bidrag og så ble et av bildene valg ut til å bli gatekunst. Nå preget bildet til den syv år gamle jenta en av bygningene i byen og det er SÅ SØTT.

Det som skjedde her var at vinduet faktisk ble knust. Kunstneren som bodde der valgte å fylle det med et lerret og male et nytt vindu (med en supersøt katt). Så selve de “lukkerne” på siden er ekte, mens vinduet er malt på. 

Yes, more art. 

Av en eller annen grunn rørte dette bildet meg skikkelig. Jeg fikk litt vondt i hjertet uten at jeg forstår hvorfor. Legg merke til lekene som er satt utenfor maleriet. 

Dette er en eldre dame som bodde i bygården som tilhører bakgården tidligere. 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

7 kommentarer

Siste innlegg