JEG HAR SLUTTET MED PREVENSJON


(Hehe ser dere greia med t-skjorten og innlegget? Jeg er litt morsom da)

For et par måneder siden bestemte jeg meg for å slutte på p-piller, rett og slett fordi jeg ikke så poenget med å ta pillen hver dag når jeg uansett ikke kan ha sex. Jeg fikk så mange tips fra lesere med lignende plager som vaginisme og vestibulitt om å slutte på pillene, så derfor bestemte jeg meg for å gi det en sjanse.

Når man slutter med prevensjon får man naturligvis mensen regelmessig igjen. Dette er noe jeg hadde glemt! De siste årene har jeg som regel hoppet over mensen og kun hatt det innimellom, men nå vil det naturligvis komme av seg selv hver måned. Vanlig, naturlig mensen er noe helt annet enn det man får når man går på p-piller. Det er mye mer og bare helt annerledes. Jeg ble nesten bekymret første gang det kom. Er det normalt å blø så forbanna mye? Tydeligvis. 

Det jeg også hadde glemt er hvor ille mensenplagene mine pleide å være før jeg startet med prevensjon. Det var også litt av grunnen til at jeg startet med det i utgangspunktet, men fordi det er såpass lenge siden har det gått helt i glemmeboken. Frem til nå…

Da vi skulle reise hjem fra Kaunas ble jeg så utrolig dårlig. Jeg holdt på å kaste opp flere ganger. Hadde ganske kraftige magesmerter som kom og gikk. Jeg var svimmel, hadde hetetokter og var skikkelig oppblåst. Først trodde jeg at det var en reaksjon på noe av maten jeg hadde spist og det var ikke før jeg kom på at det er denne tiden av måneden jeg la sammen to og to. I tillegg til dette blir jeg ofte veldig følsom dagen før. Jeg kan begynne å gråte om fjernkontrollen går i bakken eller om noen holder døren åpen for meg. Altså… 

Hvis det skal være sånn hver gang så orker jeg ikke. Det er helt jævlig. Jeg føler meg syk, er kvalm og har vondt. Det verste jeg vet i hele verden er å være kvalm så det her vet jeg faktisk ikke om jeg klarer. I tillegg er det jo eggløsning. Første gang jeg fikk det etter at jeg sluttet på pillene var en ganske stor overraskelse. Jeg har helt glemt hvordan kroppen fungerer. Niplene mine var så såre at jeg nesten ikke klarte å gå med bh. De verket og var helt ekstremt følsomme, altså au. Det stakk i magen i to dager og jeg innbiller meg selvfølgelig at jeg kan kjenne egget løsne. 

På en måte vil jeg fortsette å ikke bruke prevensjon, men på den annen side… Hvorfor slutte på noe som faktisk kan gjøre at jeg slipper disse plagene en gang hver eneste måned? Ah, livet som jente dere. 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

20 kommentarer

Siste innlegg