JEG ER IKKE KLAR FOR Å DRA

Kaunas har virkelig overrasket meg positivt! Ut i fra bilder jeg så på forhånd så byen litt grå ut trist ut, men koselig. I virkeligheten er den så fin, fargerik og sprudlende, selv i en litt grå januarmåned. Da vi ble guidet gjennom byen i går fikk vi se og høre utrolig mye spennende om denne lille byen. 

Det er masse gatekunst over hele byen, noe som virkelig er mer på å sette farge på gamle og kanskje litt slitte bygninger. Det skaper liksom litt mer liv!

Både Martine og jeg er skikkelig fascinert av alle de vakre bygningene som finnes her. Jeg elsker jo fine bygninger av en eller annen grunn. Jeg vet ikke helt hva som er greia, men jeg synes det er så vakkert og fascinerende med fine bygg!

Dette er en statue av en bokbærer. Jeg ble skikkelig interessert i den historien guiden vår fortalte her, mens Martine datt ut haha. Jeg skjønner jo at dette ikke er sååå interessant for alle, men jeg elsker slike historier.

Mannen på statuen er et symbol på en bokbærer. Det vil si at han var med på å smugle bøker inn i landet på en tid hvor det var forbudt med det litauiske språket. Mødre måtte ha hjemmeundervisning med barna sine for å lære dem sitt eget språk. Det ble trykt bøker med litauisk språk i utlandet og smuglet inn av disse mennene. Som guiden vår sa “hadde det ikke vært for dem ville vi ikke hatt språket vårt den dag i dag”. Det er så fantastisk!

Gatene og husene er så fargerike. Nesten alt matchet håret mitt, haha. 

Vi ble også tatt med inn i “city hall” som var helt nydelig. Vi fikk være med ned i kjelleren hvor det tidligere var et fengsel. Det hang fortsatt kjetting igjen i veggen fra tiden hvor fangene var lenket fast før de skulle i retten. 

Det nydeligste var storhallen! Jeg ble helt forelsket og Martine vil gifte seg der, haha. Den var så stor og lys med nyyyyydelig stukkatur i taket. Store lysekroner som hang fra taket og høye mørke dører. Se så fint!

Åh, det er så trist at vi skal hjem allerede i morgen. Jeg kunne gjerne vært her lenger fordi det er fortsatt mye jeg vil se, oppleve og ikke minst spise haha. Restaurantene her er jo helt syke med tanke på kvalitet og pris.

Dessverre går flyet vårt hjem halv syv i morgen tidlig så vi må dra fra hotellet allerede klokken to i natt. Vi har akkurat vært nede i restauranten på hotellet og spist middag med et par vi ble kjent med her. Nå skal vi bare blogge og kose oss med litt vin, en film og snacks frem til vi forlater rommet vårt i natt. Håper dere har en super lørdag, så blogges vi i morgen!

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

14 kommentarer

Siste innlegg