“JEG HÅPER DU BLIR PÅKJØRT”

Okei, nå skal jeg skape litt go’ stemning her på morgenkvisten. Beklager det, men dette må rett og slett ut og hvis du skal kjøre bil i dag kan du ha dette i bakhodet helt fra morgenen av. 

I går gikk jeg hjem fra trening som vanlig. Jeg går alltid og det jeg har lært er at bilister i Oslo kjører som noen griser. På en vei full av gangfelt, trikkeskinner og lyskryss kjører de i full fart uten å ense omstendighetene. Nå er den veien hjem til meg ganske rolig, men noen av bilistene som kjører her er gale og det fikk jeg erfare nok en gang i går. 

Like her oppe er det et kryss. Jeg vet at jeg må følge ekstra godt med her, nettopp fordi visse mennesker kjører som griser uten å ense (eller bry seg) om at levende skapninger skal kunne krysse veien trygt på det som er et slags sikkerhetsnett, nemlig gangfeltet. Jeg nærmer meg og kikker opp og til siden for å om bilen som kommer fra venstre har sett meg. Sjåføren sakker farten og det tar jeg som et tegn på at jeg er observert og trygt kan krysse gangfeltet, men neida. 

I det jeg går over hører jeg en høy tuting fra samme bil som sakket farten og nå var like med meg, men fortsatt på god avstand. Jeg snur meg for å oppdage at han nå svinger inn samme vei som jeg skal gå og er like i hælene på meg. “Det er et gangfelt” sier jeg høyt og peker med begge armer ned mot de hvite stripene på asfalten. En eldre mann sveiver ned vinduet og forteller meg at jeg “må for faen se meg for, helvete”. Jeg sier igjen at dette er et gangfelt og han er pålagt å stoppe for meg. Han slenger ut noen stygge gloser til før han kjører forbi meg og stopper lenge borte i veien.

Heldige meg, han parkerer like foran inngangen til leiligheten min. Lykke… Stoppet han for å kjefte på meg fordi jeg med god margin til bilen hans krysset gangfeltet eller er dette faktisk et menneske som bor i nærheten av meg?

Ingen av delene. Han skulle noe helt annet, men hva det er trenger jeg ikke skrive her. Han stiger ut av bilen sammen med det jeg regner med er kona hans. Sammen med de kommer også et par krykker som han som sjåfør trenger. Trygt. 

Han er dog ikke ferdig med kjeftingen sin. La meg bare minne dere på igjen at jeg nå får kjeft for å ha krysset et gangfelt. Han kommer skjelvende ut av bilen og er så sint at dere vil ikke tro det. “Jeg håper du blir påkjørt og havner på sykehuset”. Altså HVA ER DET Å SI TIL ANDRE MENNESKER? Særlig når du som sjåfør har gjort noe galt.

Jeg klarer ikke dy meg og svarer igjen at jeg krysset et gangfelt og han er pålagt å stoppe, så om jeg hadde blitt påkjørt og havnet på sykehuset ville han i så fall mistet lappen. Det jeg får i respons er enkelt “Kos deg på sykehuset” før han går inn dit hvor han skal. Ja vel, noen burde kanskje ta oppkjøring eller i hvert fall teorien på nytt. Eller kanskje lære seg å følge med på veien. At mennesker som han har billappen skremmer meg virkelig. Hva om jeg hadde vært et barn! 

Nei, vet dere hva. Bilister – dere må virkelig bli flinkere til å følge med når dere kjører på veier hvor det er gangfelt. Ta en ekstra titt på fortauet, sakk ned farten bittelitt så du får oversikt. Ikke gass på som en idiot for så å kjefte på fotgjengeren fordi du nesten kjørte på de. Dette skjer daglig i Oslo og det er ikke greit! Vil du virkelig ha et liv på samvittigheten fordi du ikke klarte å kjøre i fartsgrensa?

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

23 kommentarer

Siste innlegg