FILMTIPS: WHITNEY HOUSTON – CAN I BE ME

De aller fleste har hørt om Whitney Houston, og minst like mange har hørt “I will always love you”. Men hvor mye vet vi egentlig om damen bak den fantastiske stemmen? Vi vet at hun døde alene på et hotellrom, og at hun i mange år slet med en sterk avhengighet til narkotika. Kanskje det var det som drepte henne, men i denne dokumentaren får vi også høre at det var kjærlighetssorgen som til slutt tok livet av henne. 

Det er noen uker siden jeg så dokumentaren om Whitney på Netflix, men den sitter enda i meg. Det var en så sterk og vond dokumentar om en fantastisk dame som åpenbart hadde det veldig vondt. Hun steg frem i rampelyset som jenta med den store stemmen, og etter hvert solgte hun ut store arenaer og ble en av de eller største stjernene. Hva skjedde egentlig?

Jeg anbefaler alle å se denne, uansett om dere vet noe om Whitney eller ikke. Personlig synes jeg det er utrolig interessant med dokumentarer om enkeltpersoner, og særlig store stjerner eller kjente personer. Denne er intet unntak. Den går dypt inn i det, og vi får se masse private filmer og bilder i kombinasjon med at mennesker som stod henne veldig nær forteller sin historie. 

Både Marte og jeg satt klistret til skjermen, og satt igjen med en litt vond følelse etterpå. Det er en veldig rørende dokumentar, men ikke på en måte som får deg til å gråte. Heller på en måte som gjør at du virkelig kjenner smerten hennes. Åh, hun var jo så fin! Så blid og snill, varm og god, men egentlig veldig trist. 

Dokumentaren har fått navnet “Can I be me” fordi det var alt hun ønsket. Whitney ville være seg selv og ikke den alle rundt henne prøvde å gjøre henne til. Mot slutten forteller en av hennes nære om hvor trist det er at en så fin person kun blir husket for avhengigheten sin. “Hvorfor ser ingen hvor god og snill hun var? Alle husker bare det dårlige”. Det er så sant, og så trist. I denne dokumentaren forteller hun selv at hun ønsker å bli husket som en hyggelig dame, og ut ifra hva jeg har sett virket hun utrolig snill og god. Åååh, bare se den! Den er så fin.  

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg