MIN UKESMENY

Forrige mandag delte jeg ukens handel med dere, og jeg fikk spørsmål om jeg kunne dele en ukemeny. Nå er dette en ganske enkel ukesmeny fordi jeg har måttet lage raske middager. Det har vært en travel uke, men jeg har da rukket å slenge sammen en del deilige middager allikevel. Alle disse middagene er beregnet på en person, og perfekt om du er singel, hjemme alene eller ikke gidder å lage mat til resten av kollektivet. 

MANDAG

Salat med kokt egg og cottage cheese

Denne var supergod! Jeg kjøpte salatmiks og tok opp i det jeg ønsket av grønnsaker som var agurk, cherrytomater, rødløk og kokt blomkål. I tillegg til dette hadde jeg i ett kokt egg og litt cottage cheese. Det ble kjempegodt, og tok veldig kort tid så denne er perfekt om du har dårlig tid en dag. Når man gjør det på denne måten er det veldig enkelt å lage en passe stor porsjon. 

TIRSDAG

Bakt kyllingfilet, fylt med Philadelphia og kokte grønnsaker ved siden av 

Du skjærer et dypt snitt i kyllingfileten hvor du legger inn valgfri kremost. Det er veldig godt med en kremost som har mye smak, for eksempel urter og hvitløk. Bak i ovnen i cirka 20 minutter til den er ferdig. I mellomtiden koker du favoritt-grønnsakene dine, gjerne med en grønnsaksbuljong for ekstra smak. Dette er enkelt og går ganske raskt. Her tilpasser du mengde grønnsaker alt etter hva du føler for!

ONSDAG

Ovnsbakt laksefilet med rotgrønnsaker

Dette er superenkelt! Kjøp fryst laks som du har liggende i fryseren eller eventuelt fersk, selv om det er litt dyrere. Kutt opp det du ønsker av rotgrønnsaker, krydre godt og ha over litt olje før du legger alt i en ildfast form og steker i ovnen på cirka 200 grader i 20-30 min. Hvis du bruker fersk laks må du legge den i senere fordi det tar kortere tid å bake den (cirka 10 minutter).

TORSDAG

Spaghetti og kjøttsaus

Nam, nam, nam. Jeg brukte fullkornspaghetti og kokte den som anvist på pakken. Kjøttsausen lager jeg ved å steke karbonadedeig til den er gjennomstekt, tilsetter hakket løk, gulrøtter i små biter, hvitløk, hakkede tomater, en teskje tomatpuré, en halv boks med linser og litt vann. Krydre med et du føler for, jeg bruker salt, pepper og litt oregano. Småkok det til gulrøttene er møre, og dryss gjerne over litt fersk basilikum. Her blir det fort rester, og du kan enten fryse det ned eller spise det til lunsj dagen etterpå!

FREDAG 

Tacosalat

En litt sunnere versjon av den vanlige tacoen. Den eneste forskjellen er egentlig at du bytter ut tacolefsen eller skjellet med salatblader! Jeg er fortsatt lat og bruker en salatmiks. Jeg tilsetter alt jeg vanligvis har i tacolefsen min som krydret karbonadedeig, mais, rødløk, agurk, tomat, lettrømme, tacosaus, revet mozzarella og hjemmelaget guacamole. 

LØRDAG 

Lompepizza

Dette er perfekt om du har dårlig tid, men vil spise noe sunt og digg. Bruk speltlomper, bruk pizzasaus, ketchup uten tilsatt sukker, lett creme fraiche, pesto eller noe annet godt som saus. Strø over ost og kjør på med det du liker å ha på pizzaen din! Jeg er veldig glad i en variant med blomkål, paprika, rødløk og cherrytomater. Det er så godt! I teorien kan du egentlig ha på akkurat det du vil. 

SØNDAG

Grønnsakssuppe

Supper er på en måte ekstra koselig om høsten uten at jeg egentlig vet hvorfor. Grønnsakssuppe er en absolutt favoritt hos meg, og jeg lager alltid ekstra my slik at jeg kan spise det til lunsj dagen etterpå eller eventuelt middag to dager på rad. I love it! Jeg bruker 3 gulrøtter, 1/2 liten kålrot, 2 poteter, 1/2 purreløk, 2 magre kjøttpølser og ca. 1 liter grønnsaksbuljong. Skjær alle grønnsakene i ønsket form og størrelse, ha i en stor kjele, tilsett vann og buljong og kok i cirka 20 minutter. Mot slutten av koketiden tilsetter du pølsene + salt og pepper. Server gjerne med rundstykker eller brød til, det er superdigg sammen!

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

5 kommentarer
    1. Anonym: Kan vise det på snap eventuelt (andreasveinsdot) 🙂 Er superenkel den versjonen min da. Avocado, litt limesaft, finhakket tomat, finhakket rødløk, hvitløk, salt, pepper, eventuelt litt chili og litt rømme 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg