OPPSKRIFT PÅ MANGOGRYTE

Etter at jeg spiste middag hos en venninne og skrev om mangogryten hun serverte meg var det flere som ble nysgjerrige og ville ha oppskriften. Det forstår jeg fordi den var supergod! Jeg vurderer faktisk å lage den igjen i dag. Kombinasjonen av mango og kylling er skikkelig godt, og sammen med ris, dampet brokkoli og hvitløksbaguetter eller nanbrød blir det helt perfekt!

Ingrediensene til er ganske enkle og du finner de på alle matbutikker nær deg. I tillegg til det du skal ha i gryten anbefaler jeg sterkt å koke opp ris med grønnsaksbuljong i for å ha som tilbehør. Da får risen masse ekstra smak og blir endre bedre! Selv er jeg glad i dampet brokkoli til nesten alt, men til retter som dette er det helt perfekt. Det er mye bedre med fersk brokkoli som du damper enn de frosne du finner i frysedisken… 

DU TRENGER

♥ 1 ts Sambal oelek (hot chili paste) ♥ 2 dl vann ♥ 2 stk hønsebuljong ♥ 1 1/2 ss olje ♥ 1 liten purre 

♥ 4 kyllingfilet ♥ 3dl creme fraiche (ett beger) ♥ 2 ss mangochutney ♥ 1 mango

Du starter med å kutte purren i smale ringer og blander det sammen med Sambal Oelek, vann, hønsebuljong og olje i en kasserolle. Dette skal så koke i 15 minutter. I mellomtiden skjærer du kyllingfileten opp i biter eller strimler, alt etter hav du foretrekker selv (jeg bruker biter) og steker kyllingen i litt olje i en stekepanne. Skjær opp mango i små biter, og tilsett dette i kasserollen med buljong-blandingen etter at det har kokt i 15 minutter og kok hele blandingen videre i 10 minutter til. Til slutt setter du ned varmen på platen og tilsetter kyllingen, samt rører inn creme fraiche og mangochutney. La hele blandingen varmes under omrøring i et par minutter, så er det klart til servering! 

NYT!

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg