HVORDAN PARADISE HOTEL HAR ENDRET MEG

Det begynner å bli en stund siden jeg kom hjem fra Mexico og Paradise Hotel, og jeg merker stor forskjell på livet mitt før og nå. For det første er det jo utrolig mye oppmerksomhet rundt programmet, og da også meg. Alle har en mening, og jeg får høre mye forskjellig. Jeg synes dette bar er morsomt, og det aller meste er positivt! 

Det jeg merker størst forskjell på etter å ha kommet tilbake til hverdagen i Norge er egentlig meg selv. Jeg som person har forandret meg ganske mye. Jeg føler meg mye tryggere på meg selv og hvem jeg er. Jeg er ikke redd for å være meg, og jeg bryr meg utrolig lite om hva andre mennesker mener om den saken. Det er faktisk veldig deilig. Å være trygg på seg selv er utrolig viktig. 

Da jeg var yngre slet jeg veldig med sosial angst. Jeg trodde alle så på meg og tenkte ting om meg. Det var så vidt jeg turte å gå på skolebussen, og det å komme for sent på skolen var uaktuelt. Tanken på å gå inn i et fullsatt klasserom og få alle blikkene rettet mot meg var helt forferdelig. Bursdager, selskap, skoleforestillinger, ja bare det å gå på nærbutikken hvor jeg kunne møte mennesker som vet hvem jeg er var kjempeskummelt! Jeg har ingen god forklaring på dette, og jeg klarer heller ikke forklare dere hvor ille dette var. Jeg trodde jeg bare var sjenert, men etter hvert som årene gikk og det ble skrevet og snakket mer om sosial angst skjønte jeg at det var det jeg hadde. Jeg klarte heldigvis å pushe meg selv gjennom det, og etter at jeg begynte på videregående ble det bare bedre og bedre.

Det å være med på Paradise Hotel, hvor jeg har vært nødt til å bli kjent med helt fremmede mennesker og leve med disse, har virkelig fjernet det som satt igjen av den sosiale angsten. Jeg merker at jeg tør å stikke meg mer frem. Før hadde jeg muligens Janteloven i bakhodet alt for ofte. Jeg tør å være meg, og jeg tør å si ifra om det er noe jeg ikke er enig i eller synes er ugreit. Jeg tør mer.

Jeg har også blitt mer åpen, og ikke så dømmende som jeg var tidligere. Jeg synes ikke lenger det er flaut å snakke om hva jeg føler og tenker, noe jeg hatet tidligere. Det er så mye med psyken min som er forandret, og jeg liker virkelig denne versjonen av meg selv. 

Jeg er så utrolig glad for at jeg ble med på akkurat denne realityserien, til tross for stempelet det har. Alt er hva en gjør det til selv, og dette har vært en opplevelse for livet som har endret så mye mer enn hva jeg trodde på forhånd!

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg