UKENS HANDEL

God morgen! Hvordan var det å starte på en ny uke? Jeg hadde en forholdsvis produktiv dag med tanke på at jeg glemte å skru på vekkerklokken før jeg la meg og våknet kvart over ni haha. Wopsi, men sånt skjer. Jeg startet selvfølgelig dagen med å se Game of Thrones (så skuffa), før jeg jobbet, hadde veiledningstime med personlig trener og gikk til butikken for å handle inn mat for uken. Se så mye digg jeg fikk med meg hjem denne gangen!

Denne uken ble handelen ganske stor og ganske dyr… Nå har vi kjøpt en del frysevarer som vi også kan bruke i middag neste uke eller ved en senere anledning så da sparer vi det inn senere. Det var nødvendig med en god del påfyll til kjøleskapet så det ble litt forskjellig pålegg, drikke, grønnsaker og frukt samt masse digge middagsvarer.

Ukens middager består av følgende:

Mandag: ørret med spinat og kokte grønnsaker

Tirsdag: grønnsakslapskaus ala Linda Stuhaug 

Onsdag: Jeg skal til en venninne på middag så vi har ikke kjøpt inn noe til det

Torsdag: Burger (vegetar til meg og vanlig til Morten) med stekt løk, avokado, potetbåter, hjemmelaget hvitløksdressing og salat.

Fredag: Enchilladas

Lørdag: Tandoori

Søndag: Fiskekaker med gulrot- og søtpotetmos og kokte grønnsaker

Jeg fant ut at jeg skulle hamstre litt knekkebrød denne gangen. De har så godt utvalg på Meny så når jeg først la ukens handel dit var det bare å kjøpe inn. Den med urter & havsalt er min absolutte favoritt! Den må dere prøve om dere ikke har gjort det allerede. De to andre er også ganske gode 🙂

Åååh som jeg gleder meg til denne middagen. Jeg er veldig glad i indisk og denne Tandoori-kiten fra Toro. Den er skikkelig digg. Så det blir en digg tandoori med naanbrød, mango chutney og ris.

Morten ba meg kjøpe mørk sjokolade og jeg tok han på ordet, haha. Det ble rett og slett tre stykker! Jeg skal kose meg med et par biter av disse når jeg blir skikkelig fysen. Den med pekannøtter og havsalt er definitivt favoritten, men den med bringebær er også veldig god.

Denne tok jeg egentlig bare med fordi jeg hadde sykt lyst på sjokolade da jeg stod på butikken, men jeg prøver å kutte ned på det i ukedagene hehe. Heldigvis hjelper denne veldig på søtsuget.

Nam, nam og mer nam! Jeg elsker vegetarproduktene fra Hälsans Kök. De har også et alternativ til kylling som er kjempedigg.

Handelen kostet cirka 1400 kroner.

15 kommentarer
      1. Eller så er det sinnsykt godt å bruke brokkoli og/eller blomkål istedenfor kylling! Det smaker så utrolig godt og MÅ prøves!

    1. Jeg syns den siste episoden av GOT var veldig bra. Hadde følt på meg i flere sesonger at verken Cercei, Dani eller Jon skulle ende på tronen. Så jeg regnte med at vi ville bli overrasket over hvem som ble konge/dronning. Jeg syns det var en verdig slutt, med mange fine scener. Spesielt når Jon endelig fikk se Ghost igjen! Kan jeg spørre hva du ikke likte? Ville du helst ha Jon på tronen? <3

      1. Nei, regnet ikke med at noen av de skulle ende på tronen faktisk så det er ikke det jeg ikke likte. Jeg syens generelt den siste sesongen har vært veldig svak. Det har vært mye ratr uten at jeg kan sette fingeren på det, mer som en følelse. Jeg synes tng har gått veldig fort. Vanligvis har ting tatt flere sesonger, mens her skjer det ekstreme forandringer på en halv episode. Jeg synes Jon fortjente bedre enn å ende opp der hvor han gjorde etter alt det han gjorde for verden. Det synes jeg var veldig trist. Jeg skulle gjerne hatt han som konge i Nord, jeg. Synes øyeblikket hvor han drepte D var bra, synes det at Drogon brant ned tronen var helt idiotisk og favorittøyeblikket mitt var definitivt da Jon møtte Ghost igjen 😀

    2. Hvis du elsker slike knekkebrød, kunne jeg ikke anbefalt nok å lage de selv! Jeg er ingen mester selv, men det gikk kjempe fint å lage de hjemme😍 Bare å søke etter «hjemmelagde knekkebrød» og de fleste som kommer opp er like gode. Jeg pleier å lage en full oppskrift og har knekkebrød for 3-4 uker av gangen! Det koster litt å kjøpe inn forskjellige frø og rug og sånt, men det holder til mange brett med knekkebrød. Fant ut at jeg bruker rundt 20-30kr for et lager om gangen (blir rundt 40-50 knekkebrød 🙀), så absolutt mer prisgunstig enn hva de 8 for 30-40kr på meny kommer på. Tenker jeg vil prøve med tørkede urter og maldon salt på neste, da det er skikkelig godt som du sier 🤤

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg