hits

Tips

BLI KVITT SØTSUGET ETTER FERIEN

Januar kan være hard på mange måter. Vi er tilbake i hverdagen etter juleferien, sukkerinntaket i ferien har vært enormt og det er enda et halvt år til sommeren. For min del gjør ikke det annet enn å forsterke søtsuget. En grå og trist hverdag gjør suget etter en sjokoladeplate for litt kos ekstra sterkt. Allikevel har jeg klart meg så langt i januar uten sjokolade og nå deler jeg mine beste tips for å bli kvitt søtsuget. 

Ikke kjøp søtsaker eller oppbevar det hjemme. Kast det du har liggende i kjøkkenskap (eller gi det til en venn som vil ha det). Ikke finn på å fall for fristelsen til å kjøpe inn noe godt fordi det er tilbud. Nei, du kan ikke "ha det liggende". Det er så utrolig mye lettere å falle for fristelsen når det er lett tilgjengelig. For min del kommer ofte søtsuget på kveldstid og da gidder jeg jo ikke gå ut for å kjøpe sjokolade, men om jeg har det liggende forsvinner det fort en plate. 

Vær i aktivitet. Jeg får sykt mye mindre lyst på godteri når jeg er i mye aktivitet og trener. Det frister liksom ikke med en sjokoladekake etter å ha slitt i en time for å forbrenne fett. 

Spis frukt når du er fysen på noe godt. Dette er amazing sånn seriøst. Jeg husker jeg pleide å bli så sur da foreldrene mine ba meg spise frukt når jeg hadde lyst på godteri som liten, men det ligger noe i det altså. Frukt inneholder fruktsukker som faktisk hjelper mot søtsuget. Klementiner er for eksempel noe som pleier å hjelpe meg. 

Gå en tur (uten lommeboka så du ikke kjøper noe søtt på veien). Frisk luft er aldri en dårlig idé og hvis du har sittet lenge stille og er sugen på noe søtt kan jeg anbefale en tur i frisk luft. 

Drikk et glass vann. Kjedelig, men kanskje du egentlig bare trenger å få i deg et eller annet?

Kjøp sukkerfrie drops eller tyggis. Jeg trenger ofte bare noe å tygge på og da er det supert å ha tyggis eller sukkerfrie drops og pastiller liggende. Jeg merker det særlig på en lang arbeidsdag. Da begynner jeg å bli sliten og fysen, men i stede for å kjøpe en sjokolade tar jeg heller et par pastiller og så går det ganske så greit. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

KICKSTART TRENINGSÅRET 2018

Nå som vi går inn i januar måned er det tid for å fylle opp treningssenterne igjen. Mange har som mål for 2018 å komme i gang med treningen igjen, bli sprekere, gå ned i vekt og endre livsstil. Det er veldig bra, men dessverre faller mange av etter et par måneder og noen kommer egentlig aldri i gang. Nå skal jeg tipse dere om ting som fungerte og fungerer for meg da jeg skulle finne motivasjon til å komme meg tilbake til en sprekere hverdag. 

Velg et treningssenter som er i nærheten av jobb eller hjem. Det gjør det utrolig mye lettere å komme seg på trening. Hvis du må ta buss og trikk for å komme deg på trening virker det med en gang som mer tiltak. Hvis du kan gå bort til treningssenteret er det jo null stress! Hvis det er i nærheten av hjem blir det lettere å ta både en tidlig morgenøkt og en sen kveldsøkt. Hvis det er i nærheten av jobb er det lett å starte dagen der før jobb og gå innom etter jobb. Perfekt!

Ikke tenk, bare funger. Ikke tenk på hvor sulten du er, hvor fullt det er på senteret eller hvordan sofaen frister mer. Dra på deg treningstøyet og gå ut døra. 

Kjøp deg fresht nytt treningstøy. En liten gulrot for å komme ordentlig i gang. Det er faktisk motiverende med nytt treningstøy man har lyst til å bruke. Jeg elsker overdeler i sterke, freshe farger som gir litt ekstra motivasjon. 

Invester i en god og motiverende pulsklokke. Etter at jeg fikk Fitbit-klokken min ble jeg så mye mer aktiv i hverdagen. Høyere mål ble satt og jeg så at jeg innfridde dem. Jeg anbefaler den på det varmeste. Jeg går alltid med den på så jeg ser antall skritt, den måler puls og du kan stille den inn ut ifra hva du trener. Det er så moro å se i etterkant hvor lenge man lå i de forskjellige puls-sonene og sånt! En stor motivasjon for å være mer aktiv og få enda mer ut av treningen.

Få en personlig trener. Hvis du er usikker på hva du skal trene og hvordan du kommer i gang kan det være lurt å snakke med en personlig trener. De har mye kunnskap og er ofte gode på å motivere. Det er ikke sikkert du trenger så mange timer, men de kan hjelpe deg med et program og gi deg kickstarten du trenger for å klare deg videre på egenhånd. 

Ikke sammenlign deg med andre. Det er ikke alltid så lurt. Hvis du går rundt på senteret og ser hvor mye de andre løfter og hvor fort de løper, så ser du på de selv og føler deg dårlig fordi du ikke er i nærheten gjør ikke det annet enn å ødelegge motivasjonen din. Det samme gjelder hvis du trener med venner. Kanskje de har trent lenger enn deg? Da er de naturlig nok både sterkere og raskere. Tro meg, de synes ikke du er dum, teit eller lat fordi du ikke er like sprek som dem. Jeg tror ikke de tenker på noe annet enn seg selv og sin egen fremgang, eller at det er bra at du også er i gang så de har en treningsvenn!

Sett deg mål. Små steg av gangen. Kanskje du skal klare en repetisjon til på hver øvelse i løpet av tre uker? Eller kanskje du skal klare å løpe en kilometer lenger? Sett deg mål hele tiden underveis, da blir det ekstra moro! Men husk at målet på lang sikt bør være at alt dette blir en vane og en del av en ny, sunnere livsstil.

Ha det gøy på trening. Det skal være hardt der og da, men det skal også være moro. Lær deg å kose deg med treningen!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

NÅ ER DET SALG PÅ VIPPESERUMET JEG BRUKER

ANNONSE - alle lenker er annonselenker

Jeg har allerede skrevet om Komorebi og hvordan dette vippeserumet reddet vippene mine etter et halvt år med vippeextension. Dere kan lese det innlegget HER. Nå vil nevne det igjen fordi kampanjen som gir dere hele 60% rabatt på serumet snart er over!

Frem til og med 31. desember kan dere kjøpe serumet for kun 199 kroner på Nelly.com. Serumet er superenkelt å påføre. Du bruker det akkurat som du ville gjort med en dipliner og legger det lang vippekanten hver kveld. Bruk serumet i en måneds tid for å se resultater og så kan du bruke det annenhver dag eller ta en pause om du synes vippene har blitt lange og sterke nok. 

Dette er en perfekt gave å gi til en venninne, søster, kusiner, mor eller en annen kvinne i livet ditt! Jeg synes jo dette er en typisk gave som er perfekt å gi til den som har alt. Man får aldri nok av hud- og kroppspleie og hvem ønsker seg vel ikke sterke og lange vipper helt naturlig? Bare se så fine vippene mine ble etter å ha brukt serumet i litt over en måned! 

Hvis dere er usikre på produktet anbefaler jeg dere å ta en titt i kommentarfeltet under produktbeskrivelsen hos Nelly HER. Der kan dere lese om alle som deler sine erfaringer om produktet og som meg er de aller fleste veldig fornøyd! Jeg leser alltid tilbakemeldinger fra kunder før jeg kjøper et produkt uansett hvor og hva det er. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

JULEGAVER I SISTE LITEN

ANNONSE - alle lenker er annonselenker

God morgen! Det er lille julaften, tenkt på det. Nå skal jeg snart på jobb før jeg drar hjem i kveld! Jeg gleder meg så utrolig mye.

I morgen er selveste dagen mange av oss har gått og ventet på. Jeg er helt ferdig med julegavene, men om du enda ikke har fått tak i alt du skal har jeg et liste tips for perfekt julegaver "i siste liten". Jeg har samlet sammen en del ting man alltid har bruk for og som er perfekt å gi til noen som har alt. 

1. HER    2. HER    3. HER

Pysjamas, morgenkåper og nattøy generelt er en sikker vinner. Hva med å gi bort en koselig julepysj som nummer tre? Eller en kjempefin silkepysj som nummer en! Jeg har forelsket meg helt i den første pysjen her. Den er så klassisk og fin. Noe annet som er supert er en deilig morgenkåpe man kan hoppe rett inn i om morgenen eller etter en varm dusj. 

4. HER    5. HER    6. HER

Vi har enda lenge igjen med vinter her i landet og da er det greit med noe som kan holde en varm. Skinnhansker er en klassiker og det finnes så mange fine! Skjerf får man heller aldri nok av og ullundertøy er jo perfekt i romjulen om man skal ta seg en skitur eller bare kose seg inne foran peisen. 

7. HER    8. HER    9. HER

Skjønnhet er noe vi er ganske opptatt av i dagens samfunn. Derfor slår det aldri feil med et par ting som kan bidra litt på den fronten. Vippeserum er en perfekt gave for de som har hatt vippeextension, men også for de som ønsker lenger og sterkere vipper. Nå koster dette serumet fra Komorebi kun 199 kroner og er en perfekt venninnegave! En leppomade eller en ansiktsmaske er også ting man alltid har bruk for. 

10. HER    11. HER    12. HER

Små, kjekke gaver er alltid en sikker vinner. Kjøp noe til hjemmet som for eksempel et duftlys eller duftpinner som nummer 10. Et personlig, men enkelt smykke er det vanskelig å feile med. Hva med et smykke med forbokstaven til den du gir gaven til? Ørepropper får man heller ikke nok av fordi hvis du er som meg forsvinner de like ofte som man kjøper de, haha. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

SERUMET SOM BLE REDNINGEN FOR VIPPENE MINE

ANNONSE 

Nå har jeg et veldig godt tips til dere! Etter at jeg tok av meg vippeextensionet mitt var ikke vippene i tipp topp stand. De hadde holdt seg nogenlunde godt, men de var veldig rette og litt slitne. Dette er til tross for at jeg hadde vipper på i under seks måneder før jeg valgte å ta de av! Tenk på de som har hatt extension i flere år i strekk uten pause. Jeg tør ikke en gang tenke på hvordan vippene deres ser ut... Heldigvis går det an å gjøre noe med det! 

Jeg fikk anbefalt å bruke et vippeserum av hun som tok av vippene. Dette skulle jeg gjøre for at de skulle vokse og styrke seg. Jeg begynte å bruke Komorebi Beauty Eyelash Serum som er et svenskprodusert vippeserum. Du kan kjøpe det HER.

Produktet er ikke testet på dyr, noe som var veldig viktig for meg å sjekke opp da jeg skulle finne det beste vippeserumet å bruke. Komorebi inneholder heller ikke prostaglandiner og var ikke et av serumene som kom dårlig ut i testen til TV2. 

Det er superenkelt å bruke! Påfør vippeserumet langs kanten på øyelokket akkurat som du ville gjort med en eyeliner. Gjør dette hver kveld i minst 30 dager og så vil resultatene vises. Du kan fortsette å bruke serumet hver dag i etterkant for å fortsette veksten, eller velger å bruke det annenhver dag for vedlikehold. Selv om det er fint med naturlige, lange og tykke vipper kan det bli for mye så jeg har valgt å trappe ned nå og bruker det kun annenhver dag.

Se hvor fine vippene mine har blitt! Nå har jeg brukt serumet i over en måned og vippene mine ser helt ærlig bedre ut nå enn noen gang tidligere. De er tykke og lange, noe som gjør at jeg føler meg ekstra komfortabel med å gå uten sminke. På bildet har jeg ingenting på de. 

Serumet koster egentlig 499,- på Nelly, men nå er det hele 60% rabatt på det! Jeg anbefaler dette virkelig av hele mitt hjerte etter å ha testet det ut selv. Dette gjelder særlig dere som har hatt vippeextension eller dere som vil være føre var og har planer om å fjerne extensionet. Bruk dette til vippene er på bedringens vei! Det er helt genialt. Kjøp det HER.

For dere som ikke har vippeextension kan dette være et alternativ for å hjelpe dere til lange og tykke vipper helt naturlig. Da slipper dere de tunge extensionvippene og kan gni dere i øynene når dere vil. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

SLIK FÅR DU EN BRA START PÅ UKEN SOM KOMMER

Hei, dere! Herregud, gårsdagen var bare så utrolig koselig. Det var gøy at så mange kom og vi hadde en kjempefin kveld sammen, til tross for at formen min ikke var helt topp og jeg dro ganske tidlig hjem. Dette må bli en tradisjon! Dagen i dag skal jeg ta helt med ro og bruke til å forberede uken som kommer.

Det er den siste dagen i uken og den bør brukes godt. En god søndag kan gjøre mye for uken som kommer og derfor er det lurt å gjøre den så bra som mulig. Her kommer mine beste tips til hvordan du kan bruke søndagen til å få en perfekt start på uken som kommer!

Nyt morgenstunden. Det venter antakeligvis en hektisk uke med jobb, eksamener, innleveringer, julegaveshopping, forberedelser, pakking og kanskje reising. Uken som kommer krever at du må stå opp tidlig hver eneste dag og derfor kan du la deg selv sove lenge denne søndagsmorgenen. Skru av vekkerklokken og la kropp og sinn hvile. Ikke stress når du står opp, men ta deg god tid til å se på favorittserien mens du nyter en god frokost. 

Skriv en to do liste. Få kontroll på alle oppgavene du har i løpet av uken som kommer. Her er det ingenting som er for lite til å skrives opp. Jeg pleier å liste opp alt fra å bytte sengetøy til når jeg skal på jobb. Må du handle inn de siste julegavene? Skriv opp hvem du skal handle til og hva du skal kjøpe, da går alt mye lettere! Når du har skrevet opp alt du må gjøre går du over til neste punkt som er...

Planlegg uken som kommer. Her planlegger du når du skal gjøre alt. Når har du jobb eller skole? Skriv det opp og så legger du de små oppgavene rundt dette etter hva som passer seg best. Hvis du jobber sent en dag kan du trene tidlig og så handle matvarer, eller motsatt. Få kontroll på dagene som kommer så vil uken skli forbi lett som en plett. 

Sett av tid til å gjøre noe for deg selv. Det er søndag. Alt er stengt (vel, kanskje ikke i dag med tanke på juleåpningstider, men vanligvis). Du harall verdens av tid til å gjøre noe du har tenkt på å gjøre lenge! Ta en spadag, gå en timeslang tur i skogen, sov hele dagen - jeg vet ikke hva du trenger eller vil gjøre, men sett av tid og gjennomfør det. I dag er dagen hvor du kan gjøre alt du ikke rekker i løpet av resten av uken. 

Planlegg måltider. Nå tenker jeg hovedsakelig på middag og lunsj. Når du har satt opp planen for uken som forteller deg når du er hjemme og er fri for oppgaver hver ettermiddag/kveld kan du planlegge hvor god tid du har til å lage mat hver enkelt dag. Plutselig har du kjempedårlig tid på onsdag og da kan dere være lurt å lage en ekstra stor porsjon middag dagen før, gjerne noe som er like godt dagen etter på (for eksempel lasagne). Hvis du planlegger alle måltidene for uken kan du også handle inn til alt på en gang så du slipper de småturene på butikken hver dag. 

Lag en ekstra god middag. Nå har du tid til å lage den digge middagen du har cravet hele uken, men ikke hatt tid til å lage. Søndagskvelden er så koselig! Du kan lage den deilige middagen din, tenne masse lys og se på søndagsfilmen som vises på TV. Det er luksus!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

LUNSJTIPS - SUPERDIGG SALAT

Jeg lager alltid lunsj til jobb av to grunner. For det første er det så mye billigere enn å kjøpe lunsj ute og for det andre er det lettere å gå for et sunt alternativ. I går lagde jeg denne supergode salaten til lunsj. Den inneholdt litt andre ting enn de vanlige grønnsakene. Jeg hadde nemlig i både granateple og bakt søtpotet. Den mettet akkurat passe nok og ga meg energi til å fullføre resten av arbeidsdagen med godt humør! 

Nå skal jeg dele oppskriften på denne med dere. Det beste er at den tar under ti minutter å lage, noe de aller fleste har tid til om de bare står opp ti minutter tidligere enn vanlig ;-) Trenger ikke kjøpe en salat til 100 kroner når du kan lage en selv!

DU TRENGER:

Valgfri salat (jeg brukte crispsalat denne gangen)

1/4 agurk

Avocado

1/2 granateple

En liten søtpotet

1 ss Cottage Cheese

Eventuelt andre ting du vil ha i salaten

SLIK GJØR DU: 

1. Stikk en del hull i søtpoteten med en kvin og kjør den i microen i 4-5 minutter alt etter størrelse. Følg med underveis. Du kan klemme litt på den for å kjenne om den er ferdig bakt!

2. Riv eller skjær ønsket mengde med salat og ha i en bolle. 

3. Del opp granateplet og ta ut de små røde som du skal ha i salaten. Jeg brukte et halvt eple og det holdt i massevis.

4. Skjær opp agurk og avocado.

5. Nå er søtpoteten ferdig! Skjær ut innholdet i små terninger og ha det i salaten sammen med resten av grønnsakene.

6. Ha i en spiseskje med Cottage Cheese og bland godt sammen

7. Strø over litt salt og pepper eller dressing om du ønsker det, så er salaten klar for lunsj!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

BILLIG OG FINT JULEINTERIØR

Det nærmer seg desember og selv om jeg ikke er den ivrigste når det kommer til å gjøre leiligheten klar til jul så har jeg en roomie som er det. Sofie har snakket om juli snart tre måneder, haha. Jeg hører daglig om hvor mye hun gleder seg til å pynte leiligheten til jul, så jeg tenkte at jeg fikk bidra litt da. Derfor klarte jeg ikke motstå å kjøpe med noen småting da jeg var i byen for et par dager siden. 

Jeg var inne på H&M Home fordi jeg måtte ha et nytt putetrekk. På vei inn i avdelingen gikk jeg forbi de søteste duftlysene jeg har sett på lenge! Ikke nok med det, de luktet jul. Det ene luktet granbar og det andre luktet røkelse eller noe sånt, jeg klarte ikke helt å plassere lukten, men det var en skikkelig julelukt.

Det beste er at de bare kostet 20 kroner hver! Jeg elsker billige ting, haha. Det endte selvfølgelig opp med at jeg kjøpte med disse, men de skal stå i skapet frem til Sofie bestemmer seg for å gjøre om leiligheten vår til nisseland.

Like etterpå måtte jeg innom Normal i Torggata og tror dere ikke jeg endte opp med å kjøpe noe "julete" der også? Dette var i en litt mildere form da. De hadde mange forskjellige juleservietter og det må man jo ha i juletiden. Nå gikk jeg for de enkleste av de alle. Det er så mye som er rødt og grønt med nisser på, så da tenkte jeg at det var greit med noe helt enkelt sammen med alt kaoset. Jeg endte opp med serviettene dere ser over her. Jeg synes de var skikkelig søte og de kostet kun 12 kroner!

Som lysene skal disse ligge i skapet frem til resten av julepynten kommer opp. Vi må nok ta en handletur til fordi dette er vel det eneste vi har som minner om jul for øyeblikket. Helt greit for min del, men joda... Jeg skal innrømme at det er litt koselig med jul i leiligheten.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

SLIK BLIR DU MER PRODUKTIV I HVERDAGEN

Noen ganger kan det være så utrolig vanskelig å få ting gjort. Dette vet jeg godt selv, og det gjelder særlig når det kommer til blogging. Det hender jeg forteller meg selv at "nå skal du sette deg ned og skrive ett innlegg". Dere kjenner dere sikkert igjen når det kommer til å skulle levere skoleoppgaver, gjøre lekser eller skrive en arbeidsrapport? Det er ikke alltid enkelt å faktisk få gjort det!

Problemet er som regel distraksjoner, men det kan også være andre ting. Her kommer noen av grunnene til at produktiviteten stopper opp og hvordan du kan løse de. Hvis man vet årsaken er det lettere å gjøre noe med problemet. 

❤ Du henger deg opp i telefonen din. Dette er mitt aller største problem! Jeg skal gjøre noe, men plutselig er jeg så dypt inne på Instagram at jeg ikke finner veien ut igjen. Hvis jeg skal skrive ett innlegg, men ikke finner inspirasjonen havner jeg plutselig på all verdens nettaviser og leser om hvorfor man bør unngå å spise gulrøtter fordi man kan dø av det. Yep.

LØSNING: Legg bort telefonen. Gi deg selv heller planlagte pauser hvor du får fem minutter med telefontid. Sett telefonen på nattmodus slik at du ikke får varsler. Da blir det mindre distraksjoner!

❤  Du har ingen plan! Dette er krise. Struktur er så utrolig viktig i en hektisk hverdag, og derfor er det viktig å planlegge godt så du ikke plutselig sitter oppe halv tolv på natten og skal begynne å skrive på en viktig oppgave.

LØSNING: Planlegg uken din på forhånd og sett av faste tider til arbeid. Sett opp planen etter prioritering. Hav må gjøres først, hvor lang tid trenger du og når skal du starte på neste oppgave?

❤  Du får ikke nok søvn. Det er så viktig med gode søvnrutiner for å få en god og produktiv dag! Hvis du ikke har en god døgnrytme kan det ødelegge hele den neste dagen din. 

LØSNING: Legg deg til forholdsvis faste tider. Stå opp tidlig, selv på fridager.

❤  Du spiser ikke mat som er bra for deg. Hvis du lever på junkfood fordi det er enkelt i en hektisk periode vil du tape mer enn du vinner. Du får ingen langvarig energi av masse usunt fett. Hjernen og kroppen din trenger fiber og proteiner, ting du finner i grønnsaker, rent kjøtt og frukt!

LØSNING: Kutt ut Grandiosaen og bruk fem minutter på å hive en laksefilet i ovnen og kok noen grønnsaker. Planlegg måltider. Ha en ukeshandel hvor du handler inn alt du trenger så du slipper å ta småturer til butikken.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

JULEKALENDER PÅ BUDSJETT

Nå nærmer det seg desember, og i den anledning er det nok mange som er i gang med planlegging av julekalendere. Det er en tradisjon for mange i førjulstiden, og en pakkekalender er superkoselig å gi noen man er glad i. Det jeg tenker på er at desember generelt er en utrolig dyr måned med juleselskap, julebord, julegaver og pakkekalender. Derfor kan det være greit å spare inn der man kan. Jeg elsker praktiske kalendere jeg da. Noe jeg aldri kommer til å gjøre er gi barna mine en iPhone i julekalenderen for å si det slik. Det skal være små, fine, praktiske og nyttige gaver frem til like fø jul, som på lillejulaften og selve dagen, hvor det er koselig å gi noe litt større.

Nå skal jeg gi dere noen tips til billige og bra gaver dere kan pakke inn og henge på kalenderen, enten det er til barna deres, foreldre, venner eller noen helt andre og hvor dere kan finne disse. 

Crafting and Advent garland
Licensed from: Barbara Neveu / yayimages.com

 NORMAL. Normal er en genial butikk. Jeg oppdaget den først for noen uker siden, en god stund etter at den åpnet i Torggata her i Oslo. Det er en butikk som har alt du trenger til husvask, skjønnhet og ganske mye annet. Der finner du så utrolig mye billig! For eksempel så har de dusjsåpen jeg pleier å kjøpe i tre ganger størrelse, og til over halv pris. Det er helt sykt. Her kan du også finne ting som sminkefjerner, bomullpads, selvbruning, barberhøvler, godteri og mye annet som gjør seg godt i en pakkekalender. 

❤ EBAY. Hvis du er ute i god tid kan du spare mye på å handle inn kalendergaver på Ebay. Der kan du finne omtrent hva som helst, og det er mye billig og bra.Du må bare huske på å sjekke feedbacken selgeren har fått før du kjøper. Den bør være på nærmere 100%. Her er noe av det jeg ofte kjøper på eBay som gjør seg godt i en pakkekalender: Make up organizer, løsvipper, iPhone deksel, hårbånd og hårstrikk, smykker og sminkekoster for å komme med noen eksempler. 

❤ H&M. Her har de også mye småting som egner seg godt. Ansiktsmasker, sminkeprodukter som leppestift og øyenskygge, smykker, undertøy, interiør til hjemmet, strømpebukser og mye annet som ikke trenger å koste så alt for mye. 

❤ MATBUTIKKEN. De har da noe greier her også. Vitaminbjørner, små sjokolader, sminkefjerner, body lotion, lipsyl. Ja, dere vet hva som finnes på en matbutikk.

❤ SPORTSBUTIKKER. De har ofte en del rimelige småting som er fint å gi bort i en pakkekalender. Løpesokker, vannflasker, refleks (kanskje kjedelig, men viktig), luer, ullsokker og andre nyttige ting som kan være kjedelig å kjøpe selv. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

KOM DEG PÅ TRENING

Nå som mørket tar over store deler av dagen, og det virkelig begynner å bli vinter ute er det mye som ikke frister. En av disse tingene kan være å komme seg ut av den gode, varme leiligheten og ut i kulda for å dra på trening. I det siste har jeg jobbet mye sent og ikke kommet meg opp tidlig nok til å trene før jobb. Det har resultert i at jeg har stått overfor denne utfordringen nesten hver dag. Etter å endelig ha kommet hjem, satt seg ned og spist middag frister det ikke veldig mye å dra ut igjen, særlig ikke når det er mørkt og kaldt. Jeg klarte å komme meg dit til slutt, og nå får dere mine beste tips for å komme seg på trening i kulda og mørket. 

 HA EN PLAN. Sett deg ned på en søndag og planlegg treningsuken din. Du vet når du skal jobbe eller være på skolen, så legg opp treningen rundt dette. Da er det mye lettere å faktisk dra på trening. Jeg foretrekker å trene på morgenen, men nå som det er så mørkt og kaldt sliter jeg med å komme meg ut i kulda og det har blitt en del kveldstrening. Du må legge opp uken etter hva du foretrekker og sette deg realistiske mål som du klarer å gjennomføre. 

❤ INNSTILLING. Alt handler om instilling, og det er ikke tull. Den metalen delen spiller en stor rolle når det kommer til trening, også den delen som omhandler å komme seg dit. Du SKAL på trening. Ikke tenk, bare fungere og følg planen du har laget på forhånd. 

❤ FØLELSEN AV Å SETTE NYE REKORDER. Finnes det noe bedre enn å slå sine egne rekorder på trening? Kanskje du klarer å løpe en kilometer lenger, ti sekunder raskere, løfter en kilo tyngre eller fullfører mila på rekordtid. Husk på den følelsen og ta med deg den inn på treningssenteret. 

❤ ALT ER BEDRE ENN INGENTING. Dette er så sant. Alt du gjør når du kommer deg på trening er bedre enn å bli sittende i sofaen. Okei, så ble det kanskje den dårligste økta på lenge, men det ble i hvert fall en økt. Tro meg, det kan fort føles som en seier i etterkant rett og slett fordi du klarte å komme deg dit. 

❤ DET ER SÅ DIGG NÅR DET ER FERDIG. Jeg kjente på den følelsen her selv i dag. Det er så deilig når du har trent ferdig, og sitter nydusjet med en liten kropp i sofaen. Jeg elsker det! Full av endorfiner og fornøyd med å ha klart å bevege seg litt ekstra i dag også.

❤ EN TIMES TRENING ER 4% AV DAGEN DIN. Hvis du ser det på denne måten er ikke en tur på treningssenteret noe som opptar veldig mye av dagen din. Du får stå opp en time tidligere eller legge deg litt senere enn vanlig. Treningen trenger egentlig ikke ta opp så mye ekstra tid og her er vi tilbake til planleggingen igjen.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

 

6 TING DU KAN GJØRE I HELGEN PÅ BUDSJETT

Det er endelig fredag, og endelig helg for mange. Ikke for meg, jeg har jobbhelg, men nå skal jeg ikke klage etter å ha hatt fri i en hel uke. Helgen kan fort bli litt sånn "hva skal vi finner på, shit jeg er ganske fattig nå". Det er like før stipendet kommer, og du sitter kanskje igjen med nok til havregryn og melk? I feel u. Det begynner å bli en stund siden siste lønning, og med en uke fri har det gått en del penger her også. Derfor har jeg laget en liste over morsomme ting du kan gjøre i helgen som enten er billig eller helt gratis! 

DRA PÅ DATE. Dette trenger ikke bli så dyrt! Enten kan du invitere han eller henne hjem, dere kan lage middag sammen og kanskje dele en flaske vin? Da blir det ikke så alt for dyrt, og det er superkoselig. Hvis det er første date, kan dere for eksempel møtes ute og ta et glass vin eller en øl. På første date er det like greit å ikke dra det for langt ut. La noe av spenningen være igjen til neste gang, og da trenger du maks kjøpe to glass vin. 

NYT DE SISTE HØSTDAGENE. Det har begynt å bli mer grått enn fargerikt ute, og jeg blir ikke overrasket om snøen plutselig begynner å dale ned. Derfor er denne helgen en perfekt anledning til å få det siste ut av høsten. Gå en tur i en park hvor det fortsatt finnes blader på trærne. Ta en løpetur i den friske høstluften. Ta med deg brød og dra i en park hvor du kan mate ender. Dra på ridetur! Det er så mye moro man kan gjøre som ikke koster så mye, og som lar deg nyte høsten.

RYDDE I KLESSKAPET. Jeg føler seriøst dette er noe jeg kan gjøre hver eneste uke. Det blir så fort rotete, og jeg finner stadig plagg jeg aldri bruker. Det er ikke lenge siden jeg ga bort en hel søppelsekk med klær, men allikevel finner jeg plagg på plagg jeg aldri tar på meg. Du kan lage et nytt system. Brette alt pent. Ta bort alt du aldri bruker, og gi det til veldedighet eller ha en byttekveld med venninner hvor alle tar med det de ikke bruker selv!

TA INITIATIV TIL MIDDAG MED GJENGEN. Hvis alle samles og lager middag sammen trenger det ikke bli så dyrt. Dere kan for eksempel lage hjemmelaget pizza! Det metter godt, og koster lite. Eller så kan alle ta med en rett hver og dere gjør kvelden til en tapas-kveld. Da får dere masse digg mat, men du trenger ikke bruke så mye penger. Dere kan hente forslag til Tapas HER forresten ❤ 

BAKE. Her stopper kun fantasien deg. Nå skal det sies at noen kaker er ganske så dyre å bake, men de kan du jo unngå. Det kan være lurt å bake ting som brød eller rundstykker. Det krever få ingredienser og du kan fryse det ned og spise kjempelenge! I tillegg slipper du å kjøpe noen av delene, så her er det vinn-vinn. Hvis du har lyst på noe godt er ikke boller og brownies i det dyreste laget, så det kan du fint bake. 

BESØK GRATIS MUSEER ELLER PARKER. Dette finnes sikkert i de fleste byer, eller? Jeg tror det. Det finnes skulpturparker, sånn som Ekebergparken i Oslo. Du kan dra i Botanisk hage, hvor jeg enda ikke har klart å komme meg til... Eller så kan du besøke et gratis museum som inneholder noe du finner interessant!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

MINE FAVORITTER - TONER

Nå er det igjen tid for å tipse dere litt. Dette har blitt en slags uregemlessig spalte på bloggen. Jeg tipser dere om mine favoritter, og til nå har dere fått lese om hvilken ansiktsmaske, hvilket hårprodukt og hvilket sminkeprodukt jeg foretrekker fremfor alt annet jeg har prøvd. Denne gangen er det nok et ansiktsprodukt som står for tur. 

Matis Réponse Vitalité Energising Lotion er et fuktighetsgivende og oppfriskende ansiktsvann. Denne er en del av en serie som beskytter hunden fra ytre påvirkninger, motsirker hudaldring og gir ny effekt og friskhet til huden. Man kan fint bruke den som fuktspray ved behov, og er fin å ha med i vesken. Jeg bruker denne hovedsakelig som del to i min daglige hudrens ved leggetid. Etter å ha renset huden sprayer jeg litt av denne på en fuktet bomullspad og drar den over ansiktet så jeg får med siste rest av sminke og produkt. 

Du får kjøpt den i en del nettbutikker, og antakeligvis på steder som selger ansiktspleie som apotek og parfymerier. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

SERIENE DU MÅ SE

God lørdag! Her ligger vi en time bak Norge, så jeg er faktisk på vei ut for å spise middag med kusinen min og tre av fetterne mine i Reykjavik. Det blir sikkert veldig koselig, så jeg gleder meg veldig! Jeg vet ikke hva deres planer er, men om dere skal slappe av hjemme bør dere virkelig lese dette innlegget. Jeg har samlet sammen mine favorittserier til dere. Disse er superbra alle sammen, så om du skal chille i kveld eller planlegger å være fyllesyk i morgen så passer dette perfekt. Dette er serier absolutt alle bør se! Vel, kanskje ikke SOA. Den er litt grotesk, men veldig bra. Jeg tror vi slenger på en 16-årsgrense på den, hehe. 

Sons of Anarchy. Denne serien handler om en motorsykkelklubb som holder til i California. Hovedpersonen er kjekkasen Jax spilt av Charlie Hunnam. Han er så pen at jeg holder på å gå i bakken hver gang han dukker opp på skjermen, noe som skjer sånn cirka 98% av tiden. Denne serien er utrolig spennende gjennom alle sesongene, og inneholder masse drama og kjærlighet. Det som er skikkelig kult med denne serien er at det virkelig er en tanke bak absolutt alt som skjer! Dette forstår du først når du ser den aller siste episoden. Dere MÅ se denne!!!

Chuck. Jeg hadde nesten glemt Chuck! Da jeg gikk på videregående pleide en venninne og jeg å ha Chuck-kvelder hvor vi koste oss med maraton. Chuck er så fin! Serien handler som dere forstår om en fyr som heter Chuck. Han er en skikkelig nerd som bor hjemme hos sin suksessfulle lege-søster og hennes utrolig flotte og superspreke lege-samboer mens han selv jobber på noe som kan minne om Elkjøp. Plutselig havner han i CIA som en ressurs og forelsker seg i agenten som skal passe på han. Denne er fin, morsom og spennende på en gang! En skikkelig feelgood serie. Bortsett fra slutten som jeg HATER. Dere vil forstå.

Friends. Jeg har vel skrevet nok om denne serien? Haha. Dere vet i alle fall at jeg elsker denne serien over alle andre serier. Jeg tror faktisk jeg har sett absolutt alle sesongene sånn ti ganger, og da overdriver jeg ikke. Da jeg hadde friår kjøpte jeg samlepakken og så alle to ganger, og siden den tid har det gått jevnt og trutt i Friends hjemme hos meg. For dere som ikke har fått med dere dette så er Friends verdens beste serie. Den er morsom og hjemmekoselig. Den får meg alltid i godt humør, og alle karakterene har noe en kan kjenne seg igjen i. Den handler om en vennegjeng som bor i New York og har mye personlighet og ganske vanlige problemer. 

Revenge. Denne serien er som skapt for meg. Jeg elsker hevn, og DIGGER hvordan hovedpersonen i serien har planlagt sin hevn over flere år hehe. Her er det vanskelig å skrive om handlingen uten å røpe for mye, men denne er drama, drama, drama, drama. Den er helt sykt bra, og dere må nesten bare se den for å forstå. Jeg er livredd for å røpe noe som helst, men jeg kan si at jeg satt klistret til skjermen i timesvis da jeg oppdaget denne. 

Gossip Girl. Wiiiii, favoritt-serien min på ungdomsskolen (tror jeg?) og videregående. Altså, jeg er Blair. Sånn helt seriøst, vi kunne vært samme person hvis jeg bare hatt fått milliarder av kroner, min egen Dorota og en Chuck Bass. Gossip Girl handler om de rike og velstående ungdommene på The Upper East Side i New York. Hovedpersonen kan vel sies å være den vakre, men trøblete Serena, med god hjelp fra Blair, Chuck, Nate og Dan. Det er en sladreside, Gossip Girl, som avslører alle hemmelighetene dere og vi får følge med på alt av dramatikk som fyller hverdagen deres. Chuck og Blair er mitt favorittpar over alle når det kommer til film og TV. De er så fantastiske!

Homeland. Den serien her er perfekt for meg. Jeg er så nysgjerrig og elsker å følge med på hva som skjer i verden. Homeland handler om Carrie som er bipolar og jobber som agent i CIA. Store deler av serien handler om å finne ut hva som truer landets sikkerhet, og det er mye fokus på å hindre terror. Jeg synes dette er så utrolig spennende, men også veldig skummelt fordi det er så realistisk og mye av det som skjer i serien minner sterkt om ting om har skjedd i virkeligheten. Jeg har ikke sett den siste sesongen som kom ut, men alt før det er helt utrolig bra! 

The Good Wife. Denne serien er superspennende, særlig om du er interessert i lover, rettsystem og USA generelt. De er jo totalt crazy der borte. Serien handler hovedsakelig om Alicia som havner midt i en skandale når hennes mann, som også er statsadvokat, blir tatt for å ligge med prostituerte og er mistenkt for å ha brukt midler fra statsadvokatens kontor (tror jeg). Hun tar opp jus, og begynner å jobbe som advokat igjen. Serien handler mye om hennes saker, som er utrolig spennende. I tillegg handler den selvfølgelig om skandalene som kommer på rullende bånd, hennes forhold til sjefen sin som er en tidligere flamme og ekteskapet med hennes utro ektemann. Alicia er en så vanvittig tøff dame!

 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

MINE FAVORITTER - ANSIKTSMASKE

Det er tid for det første hudpleieproduktet i "mine favoritter". I dag skal jeg tipse dere om en ansiktsmaske som er forholdsvis ny i samlingen. Jeg fikk denne i bursdagsgave sammen med en rens og en toner som jeg skal tipse dere om senere! Den har allerede blitt en favoritt hos meg. 

Masken heter Réponse Pureté Clay Mask og er tilpasset fet og uren hud. Jeg har kombinert hud, den er altså tørr noen steder mens den er veldig te andre steder. Helt supert med andre ord... Denne masken passer meg perfekt! Jeg legger den hvor huden er fet, altså i den mye omtalte T-sonen. Den skal brukes et par ganger i uken, og er fint å ta mens du venter på at hårkuren skal virke eller like før du skal legge deg. Smør et tynt lag der hvor huden din er fet, la det virke i 15 minutter og vask det bort med lunket vann. 

Den fåes kjøpt i flere nettbutikker, for eksempel på Blivakker.no HER

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

FILMTIPS: WHITNEY HOUSTON - CAN I BE ME

De aller fleste har hørt om Whitney Houston, og minst like mange har hørt "I will always love you". Men hvor mye vet vi egentlig om damen bak den fantastiske stemmen? Vi vet at hun døde alene på et hotellrom, og at hun i mange år slet med en sterk avhengighet til narkotika. Kanskje det var det som drepte henne, men i denne dokumentaren får vi også høre at det var kjærlighetssorgen som til slutt tok livet av henne. 

Det er noen uker siden jeg så dokumentaren om Whitney på Netflix, men den sitter enda i meg. Det var en så sterk og vond dokumentar om en fantastisk dame som åpenbart hadde det veldig vondt. Hun steg frem i rampelyset som jenta med den store stemmen, og etter hvert solgte hun ut store arenaer og ble en av de eller største stjernene. Hva skjedde egentlig?

Jeg anbefaler alle å se denne, uansett om dere vet noe om Whitney eller ikke. Personlig synes jeg det er utrolig interessant med dokumentarer om enkeltpersoner, og særlig store stjerner eller kjente personer. Denne er intet unntak. Den går dypt inn i det, og vi får se masse private filmer og bilder i kombinasjon med at mennesker som stod henne veldig nær forteller sin historie. 

Både Marte og jeg satt klistret til skjermen, og satt igjen med en litt vond følelse etterpå. Det er en veldig rørende dokumentar, men ikke på en måte som får deg til å gråte. Heller på en måte som gjør at du virkelig kjenner smerten hennes. Åh, hun var jo så fin! Så blid og snill, varm og god, men egentlig veldig trist. 

Dokumentaren har fått navnet "Can I be me" fordi det var alt hun ønsket. Whitney ville være seg selv og ikke den alle rundt henne prøvde å gjøre henne til. Mot slutten forteller en av hennes nære om hvor trist det er at en så fin person kun blir husket for avhengigheten sin. "Hvorfor ser ingen hvor god og snill hun var? Alle husker bare det dårlige". Det er så sant, og så trist. I denne dokumentaren forteller hun selv at hun ønsker å bli husket som en hyggelig dame, og ut ifra hva jeg har sett virket hun utrolig snill og god. Åååh, bare se den! Den er så fin.  

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

MINE FAVORITTER - SMINKE

Det er klart for et nytt favoritt-tips Sist tipset jeg dere om mitt favorittprodukt til hår. Denne gangen er det sminkeprodukt som står for tur. I dag skal jeg tipse dere om en highlight pen som er helt fantastisk.

Det er Luminous pen fra Frøya. Den er helt super når det kommer til å lyse opp steder i ansiktet, som for eksempel under øynene og i panna. Du bruker den som du ville brukt lys contouring. Jeg elsker virkelig denne, og ville valgt den over det aller meste!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

SLIK TAR DU VARE PÅ EXTENSIONET DITT

Jeg har brukt extension flere ganger i løpet av livet mitt. Det har vært clips, microringer og nå teip. Jeg kan uten tvil si at teip er det eneste jeg noen gang har vært virkelig komfortabel med å bruke, og det eneste jeg ikke merker at jeg har i håret. Det som også er veldig positivt med teip er at det sliter minimalt på håret, i motsetning til mye annet som for eksempel de to andre formene for extension jeg har nevnt. 

Det er veldig viktig å ta vare på både eget hår og extensionhåret når man har det. Rette produkter og behandling har utrolig mye å si for hvor lenge extensionet holder seg pent, og hvor mye eller lite det sliter på ditt eget hår. Her er mine beste tips for å ta vare på eget og falsk hår: 

 Dra til en frisør og få han eller henne til å sette på godt extension. For det første vil det synes mindre enn om du gjør det selv eller får en venninne til å gjøre det. For det andre kan frisøren jobben sin godt og vil passe på å sette på håret slik at du merker det minst mulig, og at det ikke lugger eller drar noe sted. Da får du i tillegg klipt ditt eget hår slik at det faller fint inn i det falske. 

 Skaff informasjon om hva slags produkter du må unngå, og hvilke du kan bruke! Mitt teip-extension kan for eksempel ikke være i kontakt med olje for da vil det skli ut. Det vil si at jeg verken kan bruke shampoo, kur eller balsam som inneholder olje! 

 Selv om håret ditt trenger å vokse og derfor trenger proteiner vil produkter med mye av dette tørke ut extensionet ditt så det varer kortere. 

 Spør frisøren din om hvilke produkter han eller henne anbefaler for deg og ditt hår, inkludert extensionet. De har god peiling, og vet hva du kan ha i håret for å pleie og styrke det samtidig som du tar vare på det falske håret. 

 Kjøp en extension-børste! Det gjør at håret holder seg fint mye lenger. 

 Bruk alltid varmebeskyttende på eget og falskt hår om du skal føne, rette eller krølle det! 

  Sov med en lett flette for å slite minst mulig på håret i løpet av natten. Da kan du jo få fine bølger du kan gå med neste dag, så slipper du å bruke varmeverktøy som sliter på håret!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

GJØR EN GRÅ HØST MORSOMERE MED DISSE TIPSENE

Høsten er utrolig vakker, men den kan også virke litt grå og trist. Nå som det begynner å bli mørkere og kaldere ute er det lett å gå inn i en mild eller tung vinterdepresjon. Det skjer mange hver eneste høst og vinter, og det er kanskje ekstra trist for de som ikke har kjæreste, eller hvis man bor helt alene. Jeg har selv havnet i den fella, men det skal ikke skje i år! Det er mulig å unngå, og her kommer mine tips til å gjøre en mørk og kald høst veldig mye hyggeligere. 

- SOSIALISER DEG - 

Dette er viktig! Selv når du egentlig vil være alene, kan det være lurt å bli med en liten tur om resten av gjengen skal være sosiale. I verste fall er det jo bare å dra hjem igjen. Det verste du kan gjøre er å isolere deg fra omverden. Ta initiativ og si alltid ja til å være med om noen spør. 

- ARRANGER SYDEN-FEST - 

Det er en typisk ting man gjør på sommeren, men hvor hyggelig er det ikke å spre litt sydenstemning midt i oktober? Fyll leiligheten med oppblåsbare palmer, Hawaii-kranser og masse farger. Inviter alle vennene dine og kanskje noen ekstra, så har dere tidenes sommerfest i høstmørket. Det må jo få opp humøret. 

- SPIS SUNN OG NÆRINGSRIK MAT - 

Altså, jeg er en trøstespiser og hvis jeg føler meg litt nedfor er det lett å ty til sjokoladen. Dessverre gjør det ingenting bedre, og man får mye mer energi, overskudd og gleder av å spise sunn og næringsrik mat! Fyll tallerkenen med forskjellige grønnsaker, prøv nye matretter og kos deg på kjøkkenet mens du lager god og bra mat. 

- KOM DEG PÅ TRENING - 

Sånn helt seriøst trening gjør så mye med humøret. Hvis jeg har en skikkelig drittdag og drar på trening er humøret mitt minst ti ganger bedre når jeg kommer hjem. Endorfiner, kjære lesere! Trening er supert for å få ekstra energi, overskudd og litt ekstra lykke i en mørk og trist hverdag. 

- KLE DEG I FARGER - 

Jeg blir faktisk litt gladere av å bruke farger enn om jeg kun går i sort hver eneste dag. Sleng på en knall rosa genser eller en gul veske for å sprite opp antrekket litt. Det gjør seg med litt farger i en ellers grå hverdag. 

- DELTA PÅ ET KURS - 

Det kan bli kjempegøy! Da har du en fast avtale kanskje en gang i uken. Bruk anledningen til å lære deg noe du alltid har ønsket. Kanskje du vil lære å strikke, lage god mat eller lære deg et nytt språk? Det finnes kurs for omtrent alt du kan tenke deg, så her er det bare å Google i vei. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

TRE GODE TIPS TIL FILMKVELDEN

Nå håper jeg dere alle er godt plantet i sofakroken. Enten dere er på vors, har familiekveld eller vennesammenkomst så er det lørdag og det er alltid hyggelig! Jeg har nettopp kommet hjem, og Emilie sitter i hjørnet av sofaen og gir meg stygge blikk fordi jeg blogger hehe. Vi skal ut og handle inn, så skal vi lage oss masse digg mat og slappe av i kveld. Lørdag er en perfekt tv-kveld, og for dere som enda ikke vet hva dere vil se på har jeg kommet med tre gode filmer!

- HOW TO BE SINGLE - 

Denne er perfekt til jentekvelden! Filmen handler om en gruppe mennesker som er singel i New York. Det høres kanskje ikke så spennende ut, men herregud den er så morsom. En perfekt feel good film for alle som er single! Eller for dere med kjærester som vil se hva dere går glipp av, haha. Det er kjærlighetshistorier og drama, som alltid. Nei, denne er rett og slett bare skikkelig morsom!

-12 YEARS A SLAVE -

Denne filmen MÅ dere se. Sofie og jeg så den for noen uker siden, det var hennes første og min andre gang. Det er en utrolig sterk, rørende og viktig film som jeg virkelig anbefaler dere alle å se. Filmen er basert på en ekte historie, noe som gjør alt en million ganger sterkere. 

Filmen handler om en mørkhudet mann som heter Solomon. Handlingen er lagt til 1800-tallet hvor slaveri dessverre var en del av den amerikanske kulturen i sørstatene. Solomon ble kidnappet i New York hvor han var en fri mann, og solgt som slave. Han hadde forskjellige eiere (jeg vet, blir kvalm selv) og jobbet på plantasjer rundt om i Lousiana i hele tolv år. 

Vi får se hele reisen fra han lever som en fri mann, til han blir kidnappet og hvordan han og resten av slavene blir behandlet av sine hvite eiere. Etter å ha sett denne kommer du aldri til å klare å høre noen si ordet neger igjen. Da jeg så den for første gang kom jeg gråtende hjem til pappa og lurte på hvorfor vi mennesker var så jævlige. Jeg sutret i to dager over hvor forferdelig verden er og hvor ekle hvite mennesker var. Allikevel er jeg utrolig glad for at jeg så den fordi den er så viktig og så fin, selv om den også er helt jævlig. 

- HACHIKO - 

Denne filmen er så nydelig, men her er det bare å gjøre seg klar med et lommetørkle. Ikke at noen bruker det nå til dags, men en serviett eller Kleenex da. Den er så trist, herregud! Jeg har aldri grått så mye av en film noen gang, men den er så sinnsykt fin at jeg må se den igjen og igjen. 

Filmen handler om Hachiko, en nydelig hund og eieren hans. De to har et ekstremt sterkt bånd, og vi får bli med på deres reise helt fra eieren finner Hachiko på togstasjonen som en bortkommen valp. Han tar han med hjem, og etter hvert blir de to tidenes radarpar! Etter hvert skjer det en del ting, og vi får se hvor utrolig sterkt et bånd mellom menneske og hun kan være. Lojaliteten til Hachiko er helt utrolig, og det fineste er at alt er basert på en ekte historie! Et must see. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

MINE FAVORITTER- HÅRPRODUKT

Nå tenkte jeg å dele "mine favoritter" fremover. Jeg skal vise dere mitt favorittprodukt når det kommer til hår, sminke, hud og hvis dere liker det så kan jeg vise frem flere! Dette blir et tips-innlegg basert på eget bruk og erfaring. Jeg håper dere liker det 

Først ut er mitt favoritt-hårprodukt. Det er Redken All soft Supple Touch. Jeg er totalt avhengig av denne, og bruker den hver gang jeg vasker håret. Håret mitt har veldig lett for å floke seg, og det er omtrent umulig å gre gjennom det når det er vått. Denne gjør det så utrolig mye lettere! Jeg sprayer den over hele håret, inkludert extensionet mitt, og det mykner opp og gjør det kjempelett å gre gjennom. Hvis jeg måtte valgt ett hårprodukt hadde jeg valgt denne sprayen!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

SLIK PLANLEGGER DU EN PERFEKT BURSDAGSFEST

Martine og jeg feiret bursdagen vår i helgen, og den ble helt perfekt! Så og si alt gikk som det skulle, og jeg hadde en helt super kveld. Nå vil jeg tipse dere om hvordan dere kan lage en vellykket bursdagsfest! Det viktigste er at det er lurt å starte tidlig. Hvis du har planen klar er det lettere å løse uventede situasjoner som oppstår og endre underveis om det trengs. Du vil ha god tid til å få tak i alt du trenger slik at festen blir like perfekt som du ønsker!

Gjesteliste. Få gjestelisten på plass tidlig! Dette er det aller viktigste. Du må finne ut hvor mange gjester du vil invitere, og hvor mange som kommer før du kan finne ut hvor du skal holde festen. Hvis du vil ha en stor fest og leie et lokale må du vite om antall gjester som kan delta på festen er nok til å fylle lokalet. Om du skal ha en mindre og mer intim bursdag er det uansett fint å vite hvor mange som kommer med tanke på mat og sitteplasser.

❤ Tema. Hvis du skal ha et tema er det lurt å finne ut av det helt i starten. Da får gjestene dine god tid til å finne antrekk/kostyme og du har god tid til å finne passende dekorasjoner, noe som fører oss videre til neste punkt. 

❤ Dekorasjoner. Dette er det aller morsomste! Når du skal feire bursdagen din er det kjempegøy med dekorasjoner som passer festen. Her anbefaler jeg ebay på det sterkeste! Der får du tak i det aller meste du trenger av dekorasjoner, uansett tema. Ballonger er også genialt å kjøpe her da du kan få store flotte ballonger til en brøkdel av prisen i forhold til en vanlig butikk. Det er gøy å ha navnet ditt eller kanskje tallet du fyller i store gullballonger! Null stress, ebay har det til under tjue kroner. Tallerkner, alt av ballonger, sugerør, glass, hatter, effekter til bilder og det aller meste kan kjøpes der. 

❤ Bilder. Ta masse bilder, eller sørg for at noen andre gjør det! Det å ha dokumentert minner fra slike kvelder er uvurderlig i fremtiden. Mat og snacks. Her kommer det veldig an på hvor stort selskapet skal være. Hvis det er ment som en stor fest trenger du ikke diske opp med mat til 100 personer. Litt snacks er alltid koselig, og det kan gjøres så enkelt som forskjellige potetgulltyper. Om du skal ha en litt større fest hjemme kan du for eksempel servere dip, grønnsaker, saltstenger, potetgull, oppskåret frukt og andre ting det er lett å spise mens man står og sosialiserer seg. Hvis det er et mindre og mer intimt selskap er det alltid koselig med litt mat og da er det egentlig bare å lage det du føler for! Din bursdag, ditt valg. 

❤ Antrekk. Hvis du skal ha tema-fest må du være ute i god tid for å bestille eller lage et perfekt antrekk. Som bursdagbarn må du jo stille opp med det beste antrekket ;-). 

❤ Kos deg! Det er viktig å huske på at du skal ha det gøy og nyte kvelden. Derfor er det ebst å gjøre alt ferdig på forhånd slik at du kan nyte kvelden sammen med vennene dine og bare ha det gøy!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

FILMTIPS: DOKUMENTAREN OM LADY GAGA

Hei fra sofaen! Jeg håper dere alle nyter lørdagskvelden uansett om dere er på vors, sleepover eller gjør noe helt annet. For min del er helgen veldig rolig, noe som passer meg perfekt. Dag i dag har bestått av jobb, trening og nå lørdagskos med to gode venninner. Vi skal ta det helt med ro, spise masse godt og kose oss med noe hyggelig på tv resten av kvelden. I den anledning har jeg et tips til alle dere som scroller nedover Netflix på leting etter en film. Dokumentaren om Lady Gaga! Den er så utrolig bra. 

Denne dokumentaren anbefaler jeg virkelig alle, særlig jenter å se! Du trenger verken være interessert i Lady Gaga, like musikken hennes eller bry deg om Hollywood-stjerner for å se den. Det høres rart ut, jeg vet, men det er helt sant! Jeg har aldri vært særlig fan av musikken hennes, foruten om én sang jeg hørte på i hele fjor høst. Den får vi forresten se "in the making" i denne dokumentaren. 

Filmen handler selvfølgelig om henne, men den tar også opp en del interessant temaer. For eksempel hvordan det er å være en kvinne i musikkbransjen, hvordan hun taklet at andre ønsket hun skulle spille på sex og hvordan det er å være litt annerledes. Man får et unikt innblikk via denne damen som virker som en helt vanlig 30-åring. Man glemmer på en måte at hun er en superstjerne når vi får bli med hjem til henne og det filmes helt hverdagslige hendelser mens hun snakker om dype temaer som hvordan bransjen hun er i domineres av menn, og at hun endelig har funnet en mann hun klarer å samarbeide med uten problemer. 

Hele dokumentaren er fengende og litt spesiell, men utrolig fin! Jeg anbefaler den på det sterkeste! Du finner den for eksempel på Netflix. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

SLIK KOMMER DU DEG PÅ TRENING

Tro meg, jeg vet hvor vanskelig det kan være å komme seg på trening i begynnelsen. Når man endelig kommer seg i gang med treningen (igjen, eller for første gang) kan det være ganske så hardt. Den berømte dørstokkmila kan være så utrolig hard å komme seg over, og å dra rett fra jobb når sofaen frister mest er ikke enkelt. Allikevel har jeg noen tips å komme med til deg som sliter litt med motivasjon til å faktisk komme deg på trening!

- DEL GJERNE DINE MOTIVASJONSTIPS I KOMMENTARFELTET - 

 Ikke tenk, bare gjør det. Dette gjelder særlig om du drar rett fra jobb. Da pakker du en treningsbag før du drar om morgenen, skifter på jobb om det er mulig fordi det gjør det vanskeligere å dra rett hjem. Så går du rett og slett straka vegen til treningssenteret uten å tenke, bare gå. Plutselig står du utenfor, og da er det jo bare å gå inn. 

Alt er bedre enn ingenting. Dette er helt sant. Du har kanskje ikke så lyst til å dra, men så lenge du kommer deg dit er absolutt alt bedre enn ingenting. Ja vel, så ble det kanskje bare 15 minutter på mølla før du kjente at energien gikk tom, men da fikk du i hvert fall 15 min da. Kanskje du til og med får en av de beste øktene i ditt liv? Alt kan skje, haha. 

Det er så godt etterpå. Følelsen etter trening når du er utslitt, men full av endorfiner er superdigg! Jeg elsker å komme hjem fra trening å være både sliten og glad. Da føler jeg meg rett og slett skikkelig bra. 

Det er viktig å ta vare på kroppen din. Absolutt alle har godt av trening. Det er viktig å være nok i aktivitet, og nå som dårlige spisevaner og lite mosjon tar flere liv i året er dette faktisk viktig å tenke på! Du har en kropp og ett liv, ta vare på begge deler. 

Husk hvor gøy det er! Dette gjelder særlig om du har trent før. Husk tilbake på hvor moro det faktisk er når du er i gang. Trening er jo kjempegøy!

Følelsen av å mestre og sette nye rekorder. Det å løpe litt fortere eller løfte litt tyngre er så moro. Når du faktisk begynner å se resultater av treningen i form av å klare mer på trening gjør alt ti ganger morsommere! Jeg elsker å slå mine egne rekorder, og det er noe som motiverer meg til å gi det lille ekstra på trening. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

DET BESTE JEG HAR LEST

Jeg er veldig glad i å lese, og det jeg liker best er (overraskende nok ikke) romantiske noveller, biografier og bøker basert på ekte historier! Det er så spennende å lese om hendelser som har skjedd, men som blir fortalt fra et eller flere perspektiv om dere skjønner. Jeg elsket for eksempel Boktyven so handlet om en ung jente under andre verdenskrig. Den var så vakker, og jeg husker fortsatt at jeg satt og gråt i sengen på hotellrommet i Zakynthos mens Martine lo av meg fordi jeg gråt av en bok, haha. Jeg gråter veldig lett av bøker, men det er fordi jeg lever meg så inn i det. Når man leser en bok lager man seg egne bilder i hodet. Jeg ser for meg hver eneste person, hva de har på seg, hvilken hårfarge de har, hvordan stemmen deres høres ut... Da blir det veldig ekte. Det er noe av det jeg elsker med å lese!

En annen bok jeg ble helt obsessed med er To søstre som handler om de to tenåringsjentene fra Bærum som forlot familien sin i Norge for å dra til Syria, og faren som reise etter for å hente de hjem. Det er så mye informasjon om den historien samt det ekstremistiske miljøet i Norge og Oslo. Det er sånt jeg elsker! Hva fikk de til å dra? Hvordan var familien deres? Hvordan gikk de fra å være to vanlige jenter til å rømme landet og dra til et av de farligste stedene i verden for å slutte seg til en terroristorganisasjon? Gi meg svar!!! Jeg begynte på den på vei ned til Mexico og det var en av grunnen til at jeg ville sove alene til slutt. Jeg måtte lese ferdig. Dessverre kom jeg aldri så langt fordi plutselig skulle vi sjekke inn, og jeg har faktisk ikke lest den ferdig enda. Det er forferdelig, jeg må faktisk fullføre den snart. Sofie lånte den faktisk da hun var på utsiden, og jeg tror hun leste den ferdig. Hun synes i hvert fall at den var veldig spennende!

Da jeg var på ferie på Ios for et par år siden leste jeg ferdig oppfølgeren til Et helt halvt år (som også er en av de absolutt fineste bøkene jeg noensinne har lest!!! Originalen altså, ikke oppfølgeren. Den er en million ganger bedre enn filmen, og herregud så jævlig trist den er. Jeg fikk ikke puste fordi jeg gråt så mye på slutten av den boken. Det er noe av det verste, men fineste jeg har lest). Den var fin, men etter å ha lest den ferdig måtte jeg finne noe annet å lese mens jeg babet meg på solsengen i et forsøk på å bli brun. Jeg gikk inn i en liten gresk kiosk like ved stranden og tok med meg en av de få bøkene de hadde på engelsk. Det angrer jeg ikke et sekund på! Den heter Don't let me go av Susan Lewis. Jeg tror hun er fra New Zealand, og at bokens handling er derfra. Den har så mange overraskende momenter og er en utrolig vakker historie! 

Nå ser jeg at jeg leser absolutt mest på ferie, og det er vel grunnen til at jeg ikke har lest så mye i det siste... Igjen så er jeg i syden da, og trenger noe lesestoff på solsenga. I fjor leste jeg en bok som het Indias datter. Jeg klarte virkelig ikke legge den fra meg! Det var helt sykt. Jeg holdt på å svette ihjel og dø av dehydrering, men det var ikke snakk om å lette på rumpa for å ta en dukkert eller kjøpe en flaske vann. Nei, jeg måtte lese litt til og så enda litt til. Historien er veldig gripende, og jeg anbefaler absolutt alle å lese den. Den er noen år gammel, men finn den og les den asap! Jeg tror jeg leste den ferdig på to dager eller noe sånt, og måtte stjele boka Martine hadde med seg (ja, jeg er på ferie med Martine hver gang haha). 

Nå er det en stund siden jeg har lest noen biografier, men det leste jeg mye av på barneskolen faktisk. Det er litt rart, men jeg var skikkelig hekta på biografier i syvende-klasse eller noe sånt. Jeg husker fortsatt en bok jeg leste om Walt Disney. Altså, Disney-filmer er det beste jeg vet i hele verden! Så det at jeg fant selveste Mr. Disney interessant kom ikke som et stort sjokk. Jeg må finne den boken igjen fordi den var så bra, og jeg følte at den på en måte forklarer litt av rollene i en del av filmene. Veldig spennende, særlig om du er Disney-fan sånn som meg. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

MINE BESTE HÅRPRODUKTER

Helt siden jeg ødela håret mitt for noen år siden har jeg blitt veldig flink til å bruke gode produkter, nettopp fordi jeg ser at det virker og at håret mitt blir bedre av det. Jeg har investert i gode oljer, serum, kurer, shampoo og balsam for å prøve å redde det jeg har igjen av hår på hodet. Det har vokst, og det er jo en god ting. Jeg prøver å vaske håret mitt maks tre ganger i uken, men det er lettere sagt enn gjort nå som treningen er i gang igjen. Det sliter en del på håret å vaske det, men det må jo bli rent! Heldigvis hjelper det med de rette produktene, og nå skal jeg vise dere hvilke jeg bruker fast!

Jeg bruker en del produkter fra Redken, og det er fordi jeg har prøvd en god del, men i det aller meste er det Redken jeg er mest fornøyd med. De har mye bra for å styrke håret og gi det fuktighet, noe mitt har trengt sårt over lengre tid. Kurene derfra er supergode, og jeg har en jeg har brukt i flere år. Det jeg har lært av frisøren min er at det er viktig å bruke forskjellige produkter, særlig kurer, slik at håret ikke venner seg til det. Derfor har jeg alltid hat minst to hårkurer i tillegg til min faste slik at jeg kan bytte på litt. Den faste hårkuren min er Redken Extreme Strengt Builder Plus hovedsakelig ment for å styrke og gjennoppbygge håret, og da har jeg ofte hatt en annen kur for å gi fuktighet som har jeg pleid å bytte på. 

Shampooen og balsamen min er også fra Redken. Her bruker jeg litt forskjellig ut ifra hvilken tilstand håret mitt befinner seg i. Hvis jeg har en periode hvor det er veldig tørt bytter jeg fra min vanlige Extreme shampoo som mykner og styrker håret til All soft  som gjør det supermykt en liten stund. Akkurat nå har jeg Extreme shampooen og bruker All soft balsamen. Dette fungerer veldig fint, og det er det jeg vanligvis bruker for da får jeg litt av begge deler!

Jeg bruker alltid olje tuppene, men unngår å ta det i resten av håret både fordi det an bli fett og fordi olje løsner festene i extensionet mitt. Nå har jeg tre forskjellige oljer. Den ene er ganske tykk, og de bruker jeg i vått hår. Den er overraskende nok fra Redken den også, men den er egentlig veldig gammel så jeg vet ikke hvor jeg får tak i ny. Nå er jeg redd for å bruke den opp, men jeg finner vel en god erstatning. I tillegg til den fra Redken har jeg to lettere oljer fra Matrix som gjør samme jobb, og er perfekt å ha i tuppene etter det er tørket for å mykne opp litt. 

Varmebeskyttende er et must have, og nå har jeg en fra Lee Stafford. Den er helt ok, men jeg tror jeg skal kjøpe en annen neste gang. Den er litt tyngende på håret, og er derfor fin når det skal rettes eller fønes. Det som er kjedelig er at det drar håret ganske mye, og gjør at det er vanskelig å holde på krøllene når jeg krøller det. Da trenger jeg en litt lettere spray, noen tips?

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

SLIK STOPPER DU SØTSUGET

Det er mandag, og etter en helg med mye kos for min del er det vanskelig å ikke dra frem sjokoladen i dag også. Vi har kost oss masse, og slik skal det være! Når det er sagt så prøver jeg å begrense kosen til nettopp helgen, og med ny uke i gang venter det samme som alltid... Nemlig prøvelsen av å bekjempe søtsuget! Det er så vanskelig, men jeg har funnet noen ting som pleier å hjelpe og disse skal jeg dele med dere nå!

Spis frukt! Det hjelper faktisk skikkelig, og særlig ananas for min del. Det er så søtt, så da blir det en veldig god erstatning for andre søtsaker. Kjøp inn litt frukt som du har liggende om søtsuget kicker inn, så lager du en liten fruktsalat. Det er kjempegodt!

Gå en tur (uten lommeboken). Litt frisk er alltid deilig, og om ikke annet får det tankene dine over på noe annet. Her er det da viktig å legge igjen lommeboken hjemme så du ikke plutselig forveksler parken med Yummy Heaven. Det skjer meg stadig vekk, merkelige greier.

Dra på trening. Dette punktet er gull! Hvis jeg har skikkelig lyst på godteri, men klarer å komme meg på trening i stede så forsvinner som regel søtsuget. Det frister liksom ikke med masse sjokolade etter en super treningsøkt. 

Gjør noe produktivt. Hva enn som får deg til å tenke på noe annet enn godteri, kaker og is. Vask leiligheten, rydd kjøleskapet, bytt sengetøy i don't know, men jeg har erfart at det å faktisk gjøre noe som får tankene over på andre ting hjelper. 

Drikk sukkerfri saft. Nam, nam. Jeg har alltid Funsaft hjemme, og det er fordi jeg elsker det veldig høy. Haha, neida, men jo litt. Det hjelper ofte å ta seg et glass med dette fordi du fortsatt får følelsen av å få i deg søtsaker.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

TIPS TIL HELGEKOSEN

Det er fredag og det betyr helgekos! Dere som leser bloggen min fast husker kanskje at jeg var på tapaskveld for noen uker siden? Det er jo perfekt helgekos, og nå tenkte jeg å dele noen forslag til hva du kan ha på tapasbordet!

Da vennegjengen startet med tapas for noen år siden var vi ikke akkurat veldig kreative. Det meste som kom på bordet var vel noen lefseruller, en salat og noen kjøttboller, kanskje litt aioli eller pesto som tilbehør. Ikke veldig spennende med andre ord. Jeg husker at jeg pleide å google tapas-retter for å finne noe nytt å lage, og heldigvis var det noe de fleste av oss endte opp med. Nå har vi blitt ganske gode på det her altså, og det dukker stadig opp nye og spennende retter på tapas-bordet. Nå har jeg samlet de aller fleste rettene vi lagde på torsdag i et innlegg så dere kan få litt tapas-inspo 

- MOZZARELLA  OG TOMAT MED BASILIKUM - 

Superenkelt! Skjær skiver av tomat og fersk mozzarella, legg annenhver og ha basilikum-blader over

- FOCACCIA - 

Bak fra bunnen av, bruk pose eller kjøp frossen eller fersk i butikk/bakeri

- PASTA VENDT I PESTO - 

Kok pastaskruer og kjøl ned før du tar et par spiseskjeer pesto og vender inn

- LEFSERULLER - 

Innhold kan for eksempel være spekeskinke/røkelaks, kremost og ruccola

- STEKTE PØLSER

For eksempel chorizo, vegetar, grillpølser eller hva du enn foretrekker

- DADLER SURRET I BACON - 

Fjern eventuell stein i dadlene, surr bacon rundt og stek i ovnen til baconet er ferdig

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- KJØTTBOLLER I TOMATSAUS - 

Kjøp ferdige kjøttboller eller lag fra bunnen av, lag tomatsaus og varm opp sammen

- SALTBAKTE POTETER - 

- KJØTTBOLLER - 

Lag av kyllingkjøttdeig, karbonadedeig eller vegetar

Dette er noen forslag, og alt var kjempegodt! Jeg anbefaler å lage alt fra bunnen av da det ofte blir best. Alt dette smakte helt fantastisk! Jeg har ikke opprksift på alt, men her er det i hvert fall en del retter dere kan finne oppskrift på! I tillegg hadde vi aioli, tzatziki, oliven og rød og grønn pesto som tilbehør!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

NOEN ENKLE RÅD TIL BLIVENDE STUDENTER

Det å begynne å studere innebærer så utrolig mye mer enn bare selve studiet. Ja, du har valgt en vei mot fremtiden. Du begynner på en utdanning som forhåpentligvis skal hjelpe deg på vei til drømmejobben en dag. I løpet av denne tiden kommer du til å lære utrolig mye! Du vil lære morsomme ting innenfor pensum, du vil lære mye kjedelig som du tenker at du aldri kommer til å få bruk for og du vil antakeligvis lære mye om deg selv. 

Det første jeg vil si til dere, som kanskje er litt for sent for noen (beklager det). Vær så snill, for din egen del, ikke begynn å studere bare for å gjøre det. Ikke begynn å studer fordi du føler deg presset av foreldre, venner eller samfunnet. Gjør det du føler er rett. Det er ikke nødvendig å bruke masse tid og penger på et studie du ikke trives på og som du ikke kommer til å bruke i fremtiden (selv om man som regel kan få bruk for det meste i en eller annen sammenheng). Når det er sagt er det ikke noe galt i å starte på et studie du tror er rett for så å finne ut at det ikke er hva du ønsker. Det er ingen skam å snu, noen gang!

Husk på at studietiden er en veldig sosial tid, og mitt aller beste tips til deg er å sosialisere deg så mye som mulig i begynnelsen. Da jeg startet på mitt aller første studie var jeg med på lite i fadderuken, og tok ikke initiativ til kontakt med særlig mange av mine medstudenter. Da de jeg hadde blitt kjent med droppet ut satt jeg igjen alene, og fordi jeg ikke hadde lagt en innsats i å bli kjent med noen av de andre satt jeg der alene. På denne tiden var jeg veldig sjenert, og jeg følte meg utrolig utilpass i det som virket å være en sammensetning av flere grupper. Jeg tenkte at det ikke spilte noen rolle om jeg ikke ble kjent med de jeg skulle ha forelesninger med fordi nesten alle vennene mine bodde i Oslo uansett. Det angrer jeg på den dag i dag, og selv om studiet ikke var rett for meg i utgangspunktet spilte det at jeg ikke hadde noen venner på studiet inn da jeg valgte å slutte. 

Da jeg startet på studiet jeg alltid har villet begynne på, nemlig journalistikk hadde jeg lært litt av mine feil. Jeg ble med på mer i fadderuken og følte at kontakten med de fleste i klassen var god, og det gjorde at jeg trivdes veldig mye bedre. Det var sosialt, og det skal studietiden være. Ta i mot mitt tips, og bli med selv om du egentlig ikke vil eller tør. Det betyr ikke at du trenger å drikke alkohol, men bli med og hold ut selv om resten av gjengen tror de fortsatt er i Magaluf. Det vil være verdt det til slutt. 

Bruk tid på studiet ditt. Engasjer deg. Ta på deg verv. Dra på forelesningene. Bruk kollokviegruppen din for det den er verdt, dere lærer mye av hverandre. Ha det gøy, og kos deg! Dette er første steg på veien til drømmejobben din ❤

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

SLIK FÅR DU EN HØSTKLAR GARDEROBE

Reklame - inneholder annonselenker

God morgen! I dag begynner jeg sent på jobb, men jeg skal rekke å trene og få blogget litt før den tid. Jeg gjorde ikke noe som helst produktivt i går. Hele dagen gikk med på å se på Gossip Girl, drikke kaffe og loffe rundt i ullgenseren min og kosesokker. En deilig søndag med andre ord. Det jeg også er veldig flink til å bruke søndagene mine på er å nettshoppe. I går satt jeg og bladde gjennom mange forskjellige sider og fant masse fint jeg ønsker meg til høstsesongen. 

Vi er bare i august, men tiden flyr avgårde og plutselig er det høst. Jeg gleder meg skikkelig fordi høsten er den vakreste årstiden i mine øyne. Luften blir klar og fin, høstfarger dukker opp på både trær og klær. Jeg er utrolig glad i høstklær, typisk ullgensere, kåper, skinnjakker, jeans og det som hører med. Jeg gleder meg allerede til det blir kaldt nok til å kunne legge bort sommerkjoler og finne frem kåpene! Jeg har laget en liten guide til hvordan dere kan gjøre garderoben deres høstklar på et blunk! Statement t-skjorter, store gensere, kåper og skinnjakker, jeans, sko og alt du trenger for en gjennomført høstgarderobe.  

1. HER 2. HER 3. HER 4. HER

5. HER 6. HER 7. HER 8. HER

9. HER 10. HER 11. HER 12. HER 

13. HER 14. HER 15. HER 16. HER

17. HER 18. HER 19. HER 20. HER

21. HER 22. HER 23. HER 24. HER

25. HER 26. HER 27. HER 28. HER

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

SLIK FÅR DU EN BRA START PÅ UKEN

Jeg har hatt den avslappende dagen, men nå føler jeg meg nesten litt ekkel fordi jeg så vidt har vært ute av leiligheten. Jeg vurderer å ta meg turen bort på treningssenteret, men jeg tror sjansen er større for at jeg havner på Yummy Heaven i dag altså. Jeg har skikkelig søndagsfølelse, men det betyr at uken starter ordentlig for meg i morgen. Jeg er veldig glad i å planlegge alt egentlig. Det vil si lage pakkelister, planlegge ferier, middagsplanlegging og ja egentlig det meste. Jeg har pleid å planlegge ukene mine, og selv om det har sklidd litt ut så merker jeg stor forskjell de ukene jeg faktisk gjør det! Struktur er elsk 

- LAG EN TO DO LISTE -

Sett deg ned søndag kveld og lag en liste over alt du ønsker og trenger å gjennomføre i løpet av uken som kommer. Jeg er stor fan av planlegging, og hver gang jeg faktisk lager en slik liste får jeg gjort ti ganger mer enn hva jeg gjør uten. Litt orden er ofte veldig greit!

- PLANLEGG MÅLTIDER -

Dette kan du gjerne gjøre samtidig som du lager to do listen. Planlegg middager for alle, eller i hvert fall de fleste dagene i løpet av uken. Det jeg pleier å gjøre er å planlegge ut i fra når jeg er ferdig på jobb. De dagene jeg slutter tidlig har jeg mer tid og kan lage bedre og større middager som jeg kan fryse eller spise noen dager senere om jeg har senvakt på jobb. Du kan også lage middager som inneholder flere av de samme ingrediensene. Hvis du først skal kjøpe en pose poteter eller en pakke med gulrøtter er det fint å ha i hvert fall en middag til den uken hvor du kan bruke minst en av disse ingrediensene. 

- GJØR NOE FOR DEG SELV -

Dette kan være alt fra å ha en spakveld til å sove ti minutter ekstra en morgen. Gjør noe som får deg til å føle deg bra og avslappet. Kjøp en kaffe på vei til jobb eller unn deg en sjokolade på en skikkelig blåmandag. Det er som sagt akkurat opp til deg hva det skal være, men fokuser på deg selv om hva som får deg til å føle deg bra. 

- TA EN SKIKKELIG STORHANDEL -

Etter at du har planlagt middager for uken tar du en skikkelig storhandel på mandag. Kjøp inn mat for en uke så du slipper de små turene på butikken hver dag. For det første er det kjedelig, og for det andre kommer du til å ende opp med masse du egentlig ikke trenger. Det dummeste jeg kan gjøre er å gå innom butikken på vei hjem fra jobb når blodsukkeret er lavt og jeg er sliten. Da blir det fort til at jeg MÅ ha en sjokolade på vei hjem når greia er at jeg egentlig er sulten. Dette slipper du om du handler alt på en gang. Jeg elsker å se kjøleskapet fullt så jeg koser meg skikkelig på mandager!

- LEGG FRA DEG TELEFONEN -

Dette må jeg jobbe med selv, men prøv å legg fra deg telefonen fra tid til annen. Du må ikke sitte med en skjerm foran deg til en hver tid. Sett deg i sofaen eller på rommet ditt, tenn litt lys og finn frem en bok eller et blad du kan kose deg med. Det kan også være hyggelig å sette på litt musikk og bare la tankene fly. Hvis du er sammen med andre så kan du finne frem en boks hvor alle legger fra seg telefonene sine slik at dere faktisk har hverandres fulle oppmerksomhet.

- KICKSTART DAGEN - 

Kom deg opp tidlig til tross for at det virker umulig i det vekkerklokken ringer. Kom deg i dusjen, sett på en kaffe og få i deg en deilig frokost som gir deg energi utover dagen. Jeg elsker å starte dagen med havregryn fordi det metter lenge og gir meg energien jeg trenger. Det handler mye om innstilling, og hvis du våkner opp og tenker at i dag skal bli en bra dag, så blir den som regel bra!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

DENNE SMINKEN BRUKER JEG

Etter at jeg la ut sminkevideoen min er det flere som har spurt om jeg kan linke til sminken jeg har brukt! Det kan jeg selvfølgelig gjøre. Jeg har funnet frem til alt på nett bortsett fra en del av kostene, men de er ikke noe å anbefale uansett så det er like greit. Jeg må få kjøpt meg nye snart, det er bare at jeg er veldig lat når det kommer til å fornye ting, hehe. 

Foundation jeg bruker er fra Guerlain og heter Parure Gold Fluid Foundation. Den har jeg brukt i flere år og jeg elsker den både fordi den dekker godt og fordi den er lett å påføre. Jeg har den i farge 03, men som jeg sa i videoen er den litt for mørk for meg nå fordi jeg merkelig nok er bleikere nå, midt på sommeren, enn hva jeg har vært på flere år tror jeg. Sånn kan det gå. Uansett så er den supergod.

Du får kjøpt den HER eller i en Kicks-butikk. 

Svampen jeg brukte til å påføre foundation og contouring er fra H&M og fungerer helt fint. Jeg har tidligere brukt en fra Real Techniques, og jeg tror nok jeg kommer til å gå tilbake til den neste gang jeg skal ha ny sminkesvamp. Når det kommer til resten av "verktøyet" så er det fleste kostene helt okei, og ikke noe særlig å skryte av. De er fra eBay og H&M, så de skal nok byttes ut ganske snart. Den kosten jeg faktisk er fornøyd med er den jeg brukte til å påføre alt av lyst pudder. Den er fra Frøya og kan kjøpes hos Beauty House eller via linken under bildet. 

Sminkesvamp fra Real Techniques HER / Sminkekost fra Frøya HER

Jeg bruker NYX Wonder Stick for å lysne opp og markere kinnbein, altså contoure litt. Den fåes kjøpt på for eksempel H&M, de har faktisk ganske mye NYX så hvis jeg glemmer å bestille noe eller trenger noe med en gang pleier jeg å gå innom der. Der kjøper jeg også bryn-geleen, settingsprayen, translucent pudder og leppestiften. Jeg tror også de har det på Cubus, eller så kan du kjøpe alt via lenkene under bildet.

Contour Stick HER / Finish pudder HER / Bryn-gele HER / Leppestift HER / Settningspray HER

Jeg viste frem to forskjellige solpudder i videoen. Det ene er fra Benefit og heter Hoola Bronzer. Den finnes i vanlig størrelse og i en miniversjon som jeg har. Den er så liten, men drøy og den er perfekt å ha med seg i vesken på fest eller på jobb! Jeg synes den er ganske bra, men pudderet jeg brukte i videoen er fra The Balm og heter Bahama Mama. Dette har jeg brukt i flere og og er superfornøyd. Jeg viste frem og brukte en contourpalette i pudderform. Jeg bruker ofte de mørke fargene her, men i videoen brukte jeg kun de lyse for å lysne opp under øyne, på hake og i pannen. Jeg er skikkelig fornøyd med dette, og det er første gang jeg har det! Paletten er fra Revolution og heter Ultra Contour Palette. Det er også en highlighter i dette settet som er ganske bra, men jeg holder meg til Mary-Lou Manizer fra The Balm som jeg har brukt i flere år.

 Hoola Bronzer HER / Bahama Mama HER / Contourpalette Revolution HER / Highlighter Mary Lou-Manizer HER

Øyenskyggepaletten er fra Viva La Diva og heter Nudie Two. Det er en palette med jord- og gullfarger og det synes jeg er veldig fint! Her har jeg farger både for hverdag og fest, og jeg er ganske fornøyd med denne. Til å tegne opp brynene brukte jeg en øyenbrynspenn fra MAC. Jeg har den i fargen SPIKE. Jeg brukte brynsfarge i pudderform fra H&M i tillegg. Den er ikke veldig bra for å være helt ærlig, men igjen er jeg for lat til å bytte hehe. Kom gjerne med tips til noen gode brynsfarger i pudderform!

Øyenskyggepalette HER / Brynspenn HER

Det er selvfølgelig bare å spørre i kommentarfeltet om det er noe mer dere lurer på! Dette er produktene jeg som regel bruker til hverdagssminken min, men noen dager bruker jeg kun pudderbasert sminke. Det kan jeg kanskje vise dere senere en gang om dere er interessert i det? Let me know!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

 

TIPS - VIPPESHAMPOO

Her kommer et lite tips til alle med vippeextension og til dere som vurderer å skaffe dere det. Jeg fikk først høre om dette for noen uker siden, og jeg ble så takknemlig for tipset at jeg vil dele det med dere! Når man har vippeextension er det utrolig viktig å vaske vippene. Tenk så mye sminke, støv og annet som legger seg oppå vippene deres. Hvis du bruker øyenskygge kan det bli liggende der helt til du bytter ut vippene, og det er egentlig ganske ekkelt. Derfor anbefaler jeg alle å investere i en vipperens! Den skal brukes hver kveld, men om du ikke klarer å få det inn i kveldsrutinen din så er alt bedre enn ingenting. Jeg bruker denne fra Glamour Lashes, men det finnes også mange andre. De burde ha det der du setter på vipper, eller i hvert fall vite hvor du kan få tak i dette. Det følger også med en kost som du bruker til å vaske vippene med. Det er en pumpeflaske så du trykker en gang, får ut passende mengde rens og vasker vippene som du ville vasket håret med shampoo. Gni forsiktig og skyll av med vann. Du kan lett gjøre dette mens du dusjer for eksempel, eller bare over vasken ved leggetid. Uansett er det lurt å gjøre dette så det ikke samler seg masse skitt på vippene dine!Denne koster rundt 300 kroner, men det er masse i den så den holder lenge. Jeg er helt avhengig av dette nå som pollen spres for fullt. Det samler seg selvfølgelig pollen i vippene mine og hadde det ikke vært for dette hadde jeg måttet fjerne vippeextensionet. Det hadde ikke vært særlig moro! 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

NÅR DU MÅ SKRAPE BUNNEN AV SPAREGRISEN

Nå er det like før skolen starter igjen, og mange skal tilbake til student-tilværelsen. Som tidligere student, og egentlig generelt som ei jente som er litt for glad i å bruke penger jeg ikke burde bruke har jeg lært noen tips og triks for å komme meg gjennom ukene før lønnen kommer. I studietiden er det mye man vil bruke penger på, men også mye man må bruke penger som for eksempel bøker (noe som er kjempedyrt). Nå har jeg laget en liten liste som med tips til hva dere kan gjøre om det er litt trangere enn vanlig en måned. 

Last ned mattilbud-appen - Denne har hjulpet med mange ganger. Her får du oversikt over tilbudene i de forskjellige matvarebutikkene som Rema, Coop, Spar, Kiwi og resten av gjengen. Det er også en funksjon som heter "ukens tilbud" og her fremmes det beste tilbudet av hva alle butikkene tilbyr. Det er kjekt å få med seg dette fordi hvor ofte leser du kundeaviser lenger? Her kan du finne ut av 10-kronersmarked, hvor de har tilbud på Fjordland og egentlig alt du trenger å vite for å handle billigst mulig. 

Dra til Sverige - For dere som fortsatt er hjemme på ferie og har tilgang til bil eller en ferje ville jeg benyttet meg av dette nå. Du kan spare en del på å handle i Sverige og i tillegg er det utrolig bra utvalg. Jeg var der for noen uker siden og kjøpte litt av hvert. En av favoritt-tingene jeg kjøper i Sverige er vasketing, altså vaskemiddel, oppvaskmiddel, skyllemiddel og flekkfjerner. Her får du store beholdninger til en billig penge! Kjøtt kan også lønne seg å kjøpe, særlig om de har spesielle tilbud (du får også opp noen svenske butikker på mattilbud-appen). Jeg kjøpte en stor pakke med karbonadedig som jeg delte opp i små porsjoner og frøs ned. Da kan jeg enkelt ta opp rett mengde til hva jeg skal bruke det til senere. 

Lag mye middag - Nå tenker jeg da på mye og billig. Det er lett å lage enkel og billig mat du enten kan fryse ned eller spise til lunsj dagen etterpå. For noen dager siden lagde jeg en stor mexicansk gryte og det holdt til middag den dagen og dagen etterpå, i tillegg til at jeg frøs ned to porsjoner som jeg kan ta opp senere! Gryter er genialt og kan gjøres veldig billig. Andre ting du kan lage og fryse ned er kjøttsaus. Kjøp billig kyllingkjøttdeig, hakkede tomater, gulrøtter og bruk masse godt krydder så kan du fryse det ned og bruke det til spaghetti (som er superbillig), tilsette linser og mer grønnsaker og spise det som det er eller komme på en annen morsom vri! Havregrøt kan også være ganske godt som middagsmat om du koker den opp på melk, tilsetter cottage cheese og tar på masse kanel. Namnam. Poenget er at når du først skal lage middag kan du lage en stor porsjon for en ganske billig penge. 

Kutt ut luksusvaner - Denne er ganske åpenbar, men ikke kjøp deg kaffe på vei til skole eller jobb. Ta med deg lunsj i stede for å kjøpe, da ryker det fort en hundrelapp der. 

Si opp månedskortet - Det jeg gjorde da jeg var ganske fattig var å kutte ut månedskortet til kollektivtransport. Hvis du har mulighet kan du spare ganske mye penger i måneden på å gå eller sykle i stede for å ta trikk eller buss. Det er selvfølgelig ikke alle som kan det, men det er nok en del som tror de må bruke kollektivtransport som egentlig kan gå. Jeg bodde i Gamlebyen og gikk til jobb i Bogstadveien. Det tok meg tre kvarter, men det var bare å stå opp litt tidligere. 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

20% RABATT PÅ NELLY

Reklame - inneholder annonselenker

Nå ser det ut til at vi faktisk får litt sommer i Norge også. Solen skal skinne fra i morgen, og jeg har fri i to hele dager og gleder meg til å endelig få litt sol på kroppen.  Dette er en perfekt unnskyldning for oss som ikke er i syden til å få kjøpt oss en ny bikini eller to, og nå har Nelly 20% rabatt på utvalgte modeller! Det er masse fint å velge mellom, men jeg har valgt ut mine favoritter av bikinier, badedrakter og noe å ha over seg på vei til kiosken eller dagens lunsjplass. Bruk koden BEACH og få 20% på alt HER frem til 21/7 klokken 10:00. Enjoy your shopping!


(Annonselenker) 1. HER    2. HER   3. HER          

(Annonselenker) 4. HER    4. HER   6. HER    

(Annonselenker) 7. HER    8. HER   9. HER    


(Annonselenker) 10. HER    11. HER   12. HER    

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

FILMTIPS TIL SØNDAGSKVELDEN

På fredag hadde jeg min siste kveld hjemme, og da tvang jeg resten av huset til å ha taco- og filmkveld med meg, hehe. Okei, de hadde egentlig litt lyst da, men uansett hadde de ikke hatt noe valg. Selvfølgelig må vi ha avskjed for favorittbarnet! Etter å ha spist oss alt for mette på taco hele gjengen var vi klare for å slå oss ned i sofaen med sjokolade, potetgull og dip for å bli enda mettere. Jeg fikk velge film (selvfølgelig), og etter å ha bladd gjennom halve Netflix uten å finne noe spennende kom jeg plutselig over en film jeg ikke har sett på mange år! Freedom Writers

Denne filmen er så rørende, og jeg måtte holde tårene tilbake en million ganger i løpet av filmen. Det hele er basert på en ekte historie, og jeg elsker slike filmer! Når det ikke bare er fiksjon, men at hendelsene faktisk har skjedd. Det gjør naturlig nok alt mye mer ekte, og det gjør også at opplevelsen blir forsterket og at jeg føler ekstra med alle karakterene. 

Filmen handler om hvordan den nyutdannede og motiverte læreren Erin starter i ny jobb. Hun får en klasse med elever preget av gjengmiljøer og kriminalitet. Dette er på en tid hvor det var store opprør i dette området på grunn av "krig" mellom de forskjellige gjengene. Her var det latinos, afroamerikansere og asiatere i full klinsj, og de aller fleste i klassen hadde tilhørighet til et farlig gjengmiljø. Erin sliter med å forene klassen som ikke ønsker å være der i det hele tatt, men etter en hendelse i klasserommet endrer alt seg. Hun får elevene til å skrive dagbøker hvor de forteller om egne opplevelser, og det er disse opplevelsene vi stadig ser klipp fra gjennom hele filmen. Denne filmen er vel ti år gammel, men like aktuell i dag og utrolig fin! Hvis du ikke vet hva du skal se på i kveld bør du absolutt vurdere denne. Du finner den på Netflix!
 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

HVORDAN KRØLLER JEG HÅRET?

Reklame - Extension fra GreatLengths.no @great_lengths på Instagram

Hei, alle sammen! Jeg har fått en del spørsmål om hvordan jeg krøller håret mitt, og om jeg kan vise dette i en video. Jeg pleier å krølle det på litt forskjellige måter, og både med tynn og tykk krølltang for forskjellige resultat. Det er en måte jeg bruker oftere enn andre, og det er når jeg lager lette krøller eller bølger med en tykk krølltang. Denne looken fungerer både til hverdag og fest etter mine mening, og det er superenkelt å få til!

Jeg er fortsatt ganske ny på video, men jeg har gjort mitt beste og lærer nye ting hver gang. Nå har jeg laget denne videoen hvor jeg viser dere hvordan dere kan lage samme look som meg!

MINE BESTE FESTIVALTIPS

Det er snart tid for festival-sesongen, og det blir rett og slett skikkelig moro! Masse bra musikk, flinke artister, god drikke, sykt mange kule antrekk, sol og sommer, og muligens noen nye bekjentskaper. Dette er bare litt av hva festivalsommeren har å by på! Nå skal ikke jeg late som om jeg er den festivaleksperten, men jeg har da vært på et par festivaler siden jeg ble gammel nok til å få innpass. Jeg er fast besøkende på Stavernfestivalen, og den blir bare bedre og bedre for hvert år som går. I år varer den fra 6. til og med 8. juli, så det begynner virkelig å nærme seg. Jeg har da klart å lære meg et triks eller to i løpet av årene som festivalgjenger og her får dere mine beste tips for en super festivalsommer!

Processed with Rookie Cam

1. INVESTER I EN POWERBANK
Det kjedeligste i hele verden er å gå tom for strøm på mobilen. Når du skal dokumentere alle konsertene på hele festivalen tar det selvfølgelig en del strøm, og hvor kjipt er det ikke om du ikke får lagt ut den femte sangen fra Karpe-konserten på mystory? Derfor anbefaler jeg alle å investere i en powerbank så du kan spamme snapchat hele natten lang, og i tillegg få kontakt med venner, familie og taxi om det skulle bli nødvendig i løpet av kvelden. 

2. TA MED EN EKSTRA GENSER ELLER JAKKE
Jeg ender alltid opp med å fryse ihjel når kvelden kommer. Det er fordi jeg aldri tar med meg en ekstra genser eller jakke, fordi nei, det passer ikke til antrekket mitt. Nå har jeg blitt såpass av gammel at jeg alltid tar med noe varmt til kvelden kommer. Fordi med kvelden kommer kulden, og selv om det er sommer kan det fort bli ganske kjølig utover natten. Tenk så kjedelig å bli forkjølet allerede den første dagen og miste resten av festivalen fordi du ikke hadde med deg en jakke? Nå høres jeg ut som mamma, men det er ikke et dumt råd det der altså. 

3. HA ET BRA VORS
Det finnes ikke en bedre måte å få opp stemningen før en festival enn med et bra vors. Vi pleier alltid å samles ganske tidlig på dagen, og koser oss med kubbespill, beerpong, allsang og grilling frem til det er på tide å dra. Lag en festivalliste med sangene du gleder deg mest til å høre, så kommer du i ekstra god stemning og i tillegg får de som ikke kan sangene øvd seg litt. 

4. MEN... IKKE BLI FOR FULL
Noe av det kjipeste som kan skje på en festival er å bli for full. For det første er det ikke sikkert du kommer inn, og da havnet de tusen kronene rett i søppelkassen. For det andre er det ikke noe moro å ikke huske noe som helst fra da du så favoritt-artisten din levere tidenes show. Det er aldri moro å bli for full, og særlig ikke på ting som dette. Drikk med måte, og så ser du heller an formen utover dagen. 

5. HA ALLTID GNAGESÅRPLASTER I VESKEN
Når jeg drar på festival velger jeg ofte sko jeg ikke er så veldig redd for. Det er gress, sand og mye annet som kan skitne til skoene så jeg tar ikke akkurat på meg de nyeste hvite sneakersene mine. Dessverre tenker jeg ikke langt nok til at det som regel ligger noe bak at jeg aldri bruker de skoene jeg tar på meg på festival. Det er fordi de er dritvonde. Jeg får gnagesår hvert år og glemmer alltid gnagesårplaster. I år skal jeg virkelig prøve å ta i bruk mitt eget tips så jeg ikke må halte meg gjennom dag to og tre av festivalen. 

6. TA VARE PÅ HVERANDRE
Dette er mitt aller viktigste og beste tips. Ta vare på hverandre, alle sammen. Pass på de du er med, men hvis du ser at noen rundt deg ser litt lost ut eller trenger assistanse å hjelp til. Det er ofte mye alkohol involvert i forbindelse med festival, og da kan også mye rart skje. Hvis alle er snille og greie, tar vare på hverandre og hjelper til om det skulle være noe vil festivalen bli tryggere og bedre for alle sammen ❤

 

DETTE KAN DU GJØRE PÅ EN REGNVÆRSDAG

Det er så typisk at man har lagt masse planer om innebærer å være ute i oppholdsvær, men plutselig åpner himmelen seg og det øser ned meg regn. Jeg har i hvert fall havnet i den situasjonen mange ganger. Det er ofte at dette ikke trenger å sette en stopper for planene man har lagt, mens det andre ganger kan være en perfekt unnskyldning for å holde seg hjemme og ha en skikkelig koselig regnværsdag! Men hva gjør man egentlig når regnet fosser ned utenfor vinduet?

BAKE

Jeg er egentlig skikkelig glad i å bake. Ikke så rart med tanke på at jeg elsker søtsaker. Jeg har pleid å være skikkelig flink til å bake forskjellige typer rundstykker som jeg fryser ned og tar opp når det frister. For det første er de ti ganger bedre enn rundstykker fra fysedisken, og for det andre inneholder de ofte mer og bedre næringsstoffer som kroppen din trenger (i hvert fall mine). Jeg har to favoritter, og det er helt vanlige grove rundstykker som er superenkle å lage. Den andre er såkalte proteinrundstykker som tar to minutter å lage, og består av havregryn, egg og cottage cheese! Det er så nam. Når man først skal holde seg innendørs kan man jo like så godt bruke tiden på å sikre seg en digg fokost i noen uker fremover. 

SE FILM 

Dette er en av favoritt-tingene jeg gjøre på regnværsdager. Jeg skjærer opp litt digg frukt (eller kjøper meg en pose smågodt hehe), finner frem Pepsi Maxen og setter meg godt til rette under pleddet i sofaen. Jeg ender ofte opp med å se en god gammeldags Disney-klassiker på sånne dager. Det er så koselig, og jeg blir aldri lei av filmer som Løvenes Konge og Ariel. Det er så mange gode minner knyttet til de, og det er filmer mamma og pappa ofte satt på til oss da vi var små og kom klissvåte hjem fra barnehagen.

RYDDE OG VASKE

Hehe, denne måtte selvfølgelig komme fra meg. Jeg elsker en nyvasket leilighet, og når jeg først vil unngå å gå ut passer det perfekt å bruke tiden til å gjøre leiligheten pen og ren. Da er det ekstra koselig å bruke dagen inne. Jeg tar ofte en full shining av alle rom, og bytter sengetøy, setter på en million klesvask og prøver å organisere alt fra kopper til matvarer i kjøleskapet. Dette er jo skikkelig kos å gjøre før man baker noe godt og setter på en film. 

OMORGANISERE KLESSKAPET

Dette er også en favoritt, men jeg angrer alltid halvveis inn i prosjektet. Når jeg skal omorganisere klesskapet så kaster jeg alt jeg eier og har ut på gulvet eller i sengen for så å skulle begynne ryddingen. Dette angrer jeg på hver eneste gang, og tenker "hvorfor tok jeg ikke bar en skuff av gangen?", men jeg lærer selvfølgelig aldri og gjør den samme feilen hver gang. Når jeg først kommer meg gjennom lasset av klær er det superdeilig, og jeg ender ofte opp med å fylle en søppelsekk med klær jeg leverer i en UFF-container. I tillegg får jeg mye bedre oversikt over hva jeg faktisk har og bruker.

SERIEMARATON

Woho! Enda en unnskylding for å ligge i sengen hele dagen og se serier. Nå ser jeg bare de samme seriene om og om igjen fordi jeg gjør tusen ting samtidig og ikke har tid til å følge med. Det er nesten så jeg håper på regn på søndag å jeg kan ligge inne og få sett noen av seriene jeg vil begynne på. Jeg har blant annet lyst til å se den 13 reasons why, catche up på Grey's Anatomy og se ferdig Devious Maids, men det har jeg ikke prioritert hehe. 

TA HELT FRI 

Glemt alt på listen over og ta deg helt fri! Gå rundt i morgenkåpen med kaffekoppen i den ene hånden iskremboksen under armen. Sov, slapp av og bare nyt det å ha fri. Du kan alltids bruke som unnskyldning at det regner, og hvem vil vel gjøre noe i regnet?

XX

Har dere noen gode tips?

FILMTIPS: ADOPSJONENS PRIS

Jeg vil gjerne oppfordre alle til å se denne dokumentaren. Nå som jeg er syk må jeg finne noe å fylle dagene mine med, og en venninne tipset meg om denne. Jeg fikk en liten brief om hva den handlet om, og ble interessert med en eneste gang. Dette er en veldig sterk, men også en veldig viktig dokumentar i mine øyne. Den belyser et tema som kanskje ikke er så godt kjent, og da den først ble vist i Danmark fikk den utrolig mye oppmerksomhet. Det er skrevet en del om den i ettertid, og jeg vil anbefale alle å Google "adopsjonens pris" etter å ha sett dokumentaren for å vite mer om hva som skjedde videre. 

Dokumentaren handler om en adopsjon fra Etiopia til Danmark. Det er et dansk ektepar som skal adoptere et søskenpar, Masho og Roba. Foreldrene til Masho og Roba lever på landsbygden i Etiopia med flere barn. Når de blir diagnotisert med HIV får de beskjed fra landsbylegen at de har kort tid igjen å leve bestemmer de seg for å adoptere bort to av de yngste barna sine for å gi de et bedre liv. Det er et adopsjonsbyrå i Danmark, samt et privat etiposik byrå og etipoiske myndigheter som sammen står for prosessen av adopsjonen. Foreldrene tror de skal få en ny dansk familie og fortsatt ha kontakt med barna sine etter at de flytter til Danmark... 

Når det etiopiske søskenparet kommer til sitt nye hjemland blir det raskt konflikt. Jenta Masho klarer ikke helt å tilpasse seg den nye situasjonen, og allerede etter tre uker søker hennes nye foreldre hjelp hos psykolog og adopsjonsbyret. De klarer rett og slett ikke håndtere det at den fine, lille jenta sliter med å venne seg til en helt ny og annerledes hverdag langt borte fra foreldrene og landsbyen hun har vokst opp med. Det er så utrolig fælt å se på hvordan fine Masho som er utrolig forvirret over situasjonen blir behandlet av foreldrene sine. De sender henne blant annet på avlastningshjem, og leter etter feil ved alt hun gjør. Jeg skal faktisk avsløre slutten, fordi det ødela ingen verdens ting for meg at jeg visste hvordan den sluttet. Det gjorde bare at alle inntrykk ble enda sterkere. De danske foreldrene som hentet henne fra Etiopia for å bli foreldrene hennes ender faktisk opp med å sende henne på barnehjem i Danmark! 

Jeg gråt og gråt da jeg så denne dokumentaren. Det var forferdelig vondt å se hvordan den lille jenta ble behandlet av de som skulle bli hennes trygghet i en helt ny verden, og hvordan det hele endte ved at de sendte henne bort. Det er med god grunn at denne dokumentaren fikk mye oppmerksomhet i Danmark, og det endte faktisk med at det danske paret måtte gå under jorden en periode. Den siste oppdateringen jeg har sett er at de etiopiske foreldrene, som hele tiden var fra seg fordi de ikke fikk noen opplysninger om hvordan barna hadde det, nå prøver å få annullert adopsjonen. Det er en veldig spesiell situasjon og jeg aner ikke hva som er rett å gjøre her, men uansett vil jeg anbefale dere alle å se den! Den ligger ute på NRKTV.no og Netflix.  

MITT FAVORITTPRODUKT I HVERDAGEN

Nå skal jeg tipse dere om et av mine favorittprodukter i hverdagen.

Jeg har alltid brukt sminkeservietter for å fjerne sminken min. Det jeg opplever er at det alltid sitter igjen rester av sminke. I de korte periodene hvor jeg er flink til å rense huden min kommer det med masse sminke til tross for at jeg akkurat har fjernet den med en sminkeserviett. I tillegg er det ikke akkurat det beste for huden å gni en serviett over ansiktet gjentatte ganger. Huden min er ganske sensitiv og blir fort irritert av slikt. Allikevel har jeg oversett dette fordi jeg har tenkt at sminkeservietter er det enkleste alternativet.

Da jeg var i Mexico ble jeg tipset av en av de andre jentene om en sminkefjerner fra Biotherm. Jeg fikk prøve den, og ble solgt med en gang! Det er en rosa krukke med hvitt innhold. Sminkefjerneren er som en litt oljete krem som du smører i ansiktet. Deretter masserer du litt vann over dette igjen, før du fjerner alt med en fuktig klut. All sminke forsvinner med en gang, og huden ser frisk og fin ut rett etterpå. 

Dette er en personlig anbefaling, null ad. Den fåes kjøpt på Kicks til rett under 300kr!

 

HÅRPLEIE: EXTREME ANTI-SNAP

Så var vi her igjen. Hårpleie-innlegget. Dette har blitt et fast ukes-innlegg hvor jeg presenterer en av mine favoritter innen hårpleie! Mine redningsmenn som jeg har omtalt dem som tidligere. Det stemmer jo ganske bra. Uten disse hadde håret mitt virkelig vært skikkelig katastrofe. 

I dag skal jeg presentere favoritten over alle favoritter Redken Extreme Anti-snap. Jeg har vært totalt avhengig av denne kuren siden jeg ble introdusert for den hos frisøren i sommer. Den er helt utrolig god!

Kuren er en varmebeskyttende leave in-kur som er laget for å hindre at håret skal knekke og tuppene splittes. Samtidig styrker den porøst og slitt hår mens den etterlater det mykt og glatt. Denne fantastiske kuren inneholder proteiner som er med på å styrke håret innenfra og veramider som forsterker skjell-laget, samt lipider som beskytter overflaten. Det er alt du trenger for å gjøre håret sterkt og levende igjen!Jeg bruker denne kuren et par ganger i uken i nyvasket hår. Kuren skal påføres i håndkle-tørt hår der det er skadet - altså i hele håret for min del. Det som er fantastisk med denne er at du kan bruke så mye produkt du vil uten at håret blir fett! Jeg påfører kuren helt inn til røttene i hodebunnen, og det er like nyvasket og fint etterpå. Den er også varmebeskyttende, og med det perfekt å bruke før du skal føne håret. 

Denne kuren anbefaler jeg på det varmeste, spesielt hvis du har et slitt og skadet hår. Min absolutte favoritt blant mine alt for mange kurer. 

HÅRPLEIE: MATRIX SO SILVER

Hei mine fantastiske lesere! Først vil jeg si tusen takk for alle koselige tilbakemeldinger jeg har fått siden jeg startet å blogge nok en gang. Jeg sette utrolig stor pris på å høre at dere liker å klikke dere inn hit for å se hva jeg har funnet på å skrive om. Tusen millioner takk! Nå sitter jeg og koser meg med The Ugly Truth på TV. Det er med andre ord en rolig lørdag for min del.

Over til noe helt annet - hårpleie. Håret mitt er, som jeg har nevnt en million ganger, veldig slitt om dagen. Det er avfarget, bleket og farget flere ganger på en dag så det er ikke veldig rart. Dermed er det veldig viktig å pleie det godt! Jeg bruker i hovedsak de samme produktene som jeg brukte tidligere, men jeg har kjøpt inn noen tilleggsprodukter som er spesielt tilpasset situasjonen håret mitt befinner seg i nå. Slitt, tørt, bleket, skadd og varmt. 

This is it. Mine fantastiske redningsmenn! Jeg kan avsløre at sølvsjampoen fra Matrix og extreme cat-kuren fra Redken er de nye i gjengen. Både sjampoen og balsamen fra Joico har jeg brukt lenge, samt de to andre fantastiske kurene fra Redken. 

Nå har jeg tenkt å presentere et produkt for dere hver uke. Jeg kommer til å skrive litt om produktet, hvordan det brukes og hva jeg synes om det.

I dag skal jeg presentere en fantastisk sjampo som har gjort håret mitt litt mindre varmt. Mindre oransje faktisk. Jeg må innrømme at jeg ikke hadde helt troen. Hvordan kan en sjampo endre fargen på håret mitt fra oransje til blondt liksom? Derfor ble jeg overrasket når jeg så resultatet av bruken. Det er fortsatt varmt, men på ingen måte like knall oransje som det var tidligere. 

Jeg har brukt sølvsjampoen Matrix Total Results ColorCare. Den koster like over hundre kroner, og varer lenge. 

So silver-sjampoen skal nøytralisere gule toner, lysne striper i blondt hår og tilføre klarhet til grått hår. Jeg ser stor forandring fra første gangen jeg brukte den og til nå. De områdene som var lyse har blitt lysere, og den flotte oransje tonen jeg tidligere hadde har dempet seg og blitt kaldere. 

Påfør sjampoen som en vanlig sjampo - i vått hår. Forskjellen her er at du skal la den virke i 3-5 minutter. Jeg lar den virke i opp til en halvtime til tross for at fem minutter er oppgitt som makstid. Jeg har verken fått grått eller blått hår, så det har gått veldig fint! Det er nok ikke lurt om du allerede har lyst og kaldt hår, men for meg har dette fungert veldig bra. Skyll godt ut. 

Jeg bruker denne hver gang jeg vasker håret. For normalt hår kan du bruke den så ofte du mener det trengs!

Ha en fin lørdagskveld :-)

TIPS TIL FATTIGE STUDENTER

Jeg er en fattig student. Det å omstille seg fra å kunne sløse alt for mye penger i måneden i løpet av friåret, til å av og til måtte leve kun på suppe har ikke vært så enkelt. Hvorfor sparte jeg ikke pengene i løpet av friåret i stede for å sløse de? Nei, du det har jeg jo ikke angret på hver eneste dag siden jeg flyttet. Jeg får utbetalt fullt stipend i måneden på litt over syv tusen kroner. Husleien min er på seks tusen, strøm og nettleie er i tillegg. Samtidig kommer utgifter som mobilregning, trening og selvfølgelig mat og andre husholdningssaker. Uten noen som helst inntekt ved siden av hadde jeg på ingen måte fått det til å gå rundt. Fordi jeg nå har veldig mye mindre å klare meg på i måneden enn tidligere, har jeg lært å dra nytte av det jeg kan. Her er et par tips til både kommende og nåværende studenter.

Last ned mattilbud-appen

Denne appen er en hverdagshelt! Her kan du se hvilke tilbud de forskjellige dagligvarebutikkene har. Den oppdateres ukentlig slik at du alltid vet hvilke tilbud som gjelder, og hvilke som har utgått. 

Du kan velge å gå inn på tilbudene til Meny, Rimi, Joker, Rema 1000, Bunnpris, Ica Supermarked, Ica Matkroken, Kiwi, Spar, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked, Coop Obs! og Coop Extra. Dermed kan du enkelt finne butikken du foretrekker, og eventuelt sammenligne tilbud. Her er et eksempel fra min favorittbutikk Rema 1000. 

Funksjoner som ukens tilbud og ukens middag er til god hjelp. Her vises et utvalgt tilbud, og på ukens middag har de funnet matvarer på tilbud og lagt ut en oppskrift hvor du kan bruke disse til å lage en god og rimelig middag!

Vær obs på 10-kronersmarked

Her kan mattilbud-appen brukes. Følg også med på reklame i aviser og på TV. 10-kronersmarked er veldig populært i leiligheten vår. Vi drar samla gjeng til nærmeste marked og hamstrer inn tørrvarer for mange uker. De har ofte ting man kan kjøpe en del av og ha liggende en stund, som supper, hermetikk og husholdningssaker til ti kroner. I tillegg til dette er det alt mulig rart av dagligvarer. Sist kjøpte jeg blant annet pølser og diverse kjøttpålegg, grove rundstykker og egg - alt til bare ti kroner. Hvis du har et 10-kronersmarked i nærheten anbefaler jeg å dra på dette og se hva det lønner seg å kjøpe for deg! Ikke bare kjøp fordi det er billig, men kjøp noe du vet du kommer til å få bruk for. 

Dra til Sverige(om du har mulighet)

I Sverige kan du få det aller meste billigere enn i Norge. I tillegg selger de ofte ekstra store pakninger av ting, som for eksempel tøymykner og vaskemiddel. Du får kjøpt store pakker med blant annet kylling og kjøtt, samt at mange matvarer er billigere generelt. På Nordby-senteret har de mange fine butikker som selger husholdningssaker. Rusta er en av mine favoritter. Her får du blant annet kjøpt store flasker med dusjsåpe, shampo og balsam(den store såpen på bildet under er faktisk billigere i Sverige enn hva den lille såpen er i Norge).

Sist vi var der kostet flytende håndssåper kun 10 kroner per stykk, så vi hamstret nok for et år! Vaskekluter, engangskluter, tamponger, tannkrem typ alt du kan tenke deg. Vi har spart veldig mye på dette her i huset. Håndssåpe har vi fortsatt ikke trengt å kjøpe, og de første seks månedene trengte vi heller ikke kjøpe så mye annet innenfor husholdningskategorien. Hos oss er tre av fire storforbrukere av Pepsi Max. Dette er også noe som er veldig mye billigere hos söta bror. Så hvis du har mulighet anbefaler jeg på det sterkeste en Sverigetur.

Spar på rester

Jeg blir faktisk ledd av ukentlig fordi jeg tar vare på nesten alt av rester. Men det er veldig lurt! Si at du lager middag alene og koker deg en suppe, men du lager nok til fire personer. Spis det du orker, vent til suppen kjøler seg ned, hell den over i en oppbevaringsboks og sett den i kjøleskapet - dette er en fin, varmlunsj til dagen etter! Dette gjelder det aller meste av middager. Du kan jo for eksempel lage et restemåltid. Det høres ekkelt ut, men så lenge all maten er bra er det jo ikke farlig. Det kan faktisk bli veldig godt! Jeg hadde thaigryte fra dagen før i kjøleskapet, kokte meg litt ris og voila! Gratis middag. 

 

Ellers anbefaler jeg å lage ting selv. Jeg pleier alltid å lage hjemmelagde, grove rundstykker som jeg fryser. Det er så greit for da kan man ta opp ett av gangen og varme det i microen når man ønsker det. Hjemmelagde pitabrød er også en god ide, da man også kan bruke det som for eksempel pizzabunn. For dere som bor i Oslo anbefaler jeg å dra på Grønland marked for å kjøpe stort sett alt av grønt! Det er billigere enn i vanlig butikk, og de har utrolig bra utvalg. Her kan det også være lurt å dra hvis man skal lage retter fra andre land, da de har veldig mye forskjellig krydder og spesielle ingredienser som man kanskje ikke finner i dagligvarebutikken.

Har du noen gode tips?