hits

OPPSKRIFTER

DETTE MÅ DU LAGE I KVELD

Denne retten er  god, og i tillegg er den superenkel og tar ikke å alt for lang tid. I tillegg er den ganske så sunn også, så denne kan du kose deg med på en mandag om du vil det altså! Okei, når du først hører ordet lakselasagne frister det kanskje ikke så mye, men du må bare prøve dette. Det er skikkelig digg, og da jeg lagde det siste klarte verken jeg eller venninnen min å slutte med spisingen, haha. Jeg smakte denne for første gang hos en venninne om ga meg oppskriften, men den er originalt fra Lindastuhaug

Dette er alt du trenger, og det gir en god størrelse på lasagnen. Da jeg lagde denne sist var det en halv form igjen, og vi var to personer som spiste mer enn hav vi egentlig orket, haha. Derfor vil jeg si at denne oppskriften gir 3-4 porsjoner for voksne mennesker, eller hvis du er en eller to kan du sitte igjen med masse rester, namnam. Den er like god dagen etterpå. Du kan bruke hvilke lomper du vil, men jeg foretrekker spelt. 

Stek laksen på bakepapir i ovnen på 180 grader i ca. ti minutter eller til du ser når laksen er ferdig gjennomstekt/bakt.

Surr spinat i en liten smørklatt med salt, pepper og hvitløk til den faller sammen. Tilsett deretter et beger Creme Fraiche, smak til med muskat og la det småkoke opp til en fyldig saus under omrøring. 

Legg laks, speltlomper og saus lag på lag x 2. Avslutt med ost på toppen og stek på midterste rille i ovnen til osten er ferdig smeltet.

♥  NYT! Kos deg med dette deilige måltidet som faktisk er en av mine favoritter.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

OPPSKRIFT PÅ VERDENS BESTE RUNDSTYKKER

Da jeg hadde fri på mandag gjorde jeg to ting utenom å se serien om O.J. Simpson på Netflix, og det var å vaske og bake. Jeg har bakt verdens enkleste, men superdigge rundstykker! Du trenger veldig få ingredienser, og oppskriften kan også brukes til å lage burger- eller pitabrød! Den er faktisk originalt en oppskrift på pitabrød, men jeg prøvde å lage rundstykker av dem en gang og de ble så gode! Jeg pleier å lage en god del når jeg først lager, så fryser jeg de og varmer de i mikroen om jeg får lyst på det. Da smaker de faktisk som nybakt!

DETTE TRENGER DU

❤ 400g Fibra-mel (eller annet grovt mel, men dette blir amazing)

❤ 1 pakke tørrgjær + litt salt

❤ 3 dl vann

❤ Eventuelt litt havregryn og frø

Det er så enkelt som at du rører ut gjæret i 3 dl lunket vann. Deretter rører du inn mel og salt, før du knar til den er smidig og lett. Du kan prøve deg frem litt med hvor mye mel du trenger, men jeg ender alltid opp med å bruke litt ekstra uten at rundstykkene blir tørre av den grunn. Det hender jeg har i litt havregryn og forskjellige typer frø for å variere litt. Dette er skikkelig digg!

Sett deigen til heving på et varmt sted i 30 minutter. Trill ut passende store rundstykker på et stekebrett (husk at de hever ganske mye), og sett de til heving nok en gang under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter. Når de er ferdighevet stekes de midt i ovnen på ca. 180 grader til de er gjennomstekt, noe som tar rundt 15-20 minutter. La de avkjøles før du koser deg med et deilig rundstykke med godt pålegg! Jeg elsker å bruke brunost med bringebærsyltetøy på, nam.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

FRISK OG DEILIG SALAT

På tirsdag slang jeg sammen en skikkelig digg salat! Jeg gikk forbi en frukt- og grønt-sjappe i Torggata på vei hjem fra jobb og bestemte meg for å putte det som fristet i handlekurven. Jeg hadde i bakhodet at det lå en salatblanding hjemme, og at jeg hadde både pasta og pesto stående i kjøkkenskapet. Det er så digg med slike sjapper. De har masse og veldig godt utvalg til ganske rimelig pris. Jeg plukket med meg ananas, cherrytomater, avokado, løk og paprika for å nevne noe. Da jeg skulle starte på salaten fant jeg ut at jeg skulle slenge oppi akkurat det jeg hadde lyst på, og det ble faktisk skikkelig godt! Derfor tenkte jeg å dele oppskriften med dere. Kan man kalle en enkel salatblanding for en oppskrift egentlig? Jaja, jeg gjør det jeg. 

DU TRENGER

En neve pastaskruer (jeg bruker fullkorn fordi jeg liker det best)
Grønn pesto ( cirka 2 t-skjeer)
Forskjellig salat eller eventuelt en salatmiks som jeg brukte
En halv paprika
En halv avokado
Passe mengde mais
En halv agurk
En kvart rødløk
Cherrytomater (så mange du ønsker)
To tykke skiver ananas (ikke fra boks, det er ikke like godt)

Kok opp pastaen som anvist på pakken, skyll den i kaldt vann og la den kjøle seg ned mens du lager resten av salaten. Skjør opp alt av grønnsaker, og ha i den mengden du foretrekker selv. Over her har jeg skrevet sånn cirka hva jeg brukte, men om du liker mer av noe så er det bare å hive det i. Bland alle grønnsakene med salatmiksen. Ta to t-skjeer med pesto (eller mer/mindre alt utifra hvordan du liker det) i en bolle med de avkjølte pastaskruene og blandet det godt sammen. Ha pastaskruene med pesto i salatblandingen, så er du klar for en deilig, frisk og mettende salat!


I tillegg til salaten lagde jeg en guacamole med den andre halvdelen av avokadoen. Den holder seg ikke uansett, så det var like greit å bare få brukt den opp. Jeg er veldig glad i guacamole, og kan nesten sitte og spise det med skje, hehe... Nå brukte jeg en del på salaten før jeg spiste resten med nacochips som snacks på kvelden. Nam, nam. Jeg er ingen guacamole-spesialist, men her er hva du trenger for å lage min versjon. 

1/2 avokado
1 fedd hvitløk
4 Cherrytomater (i små biter)
Litt finhakket rødløk
Saften av 1/2 lime
Salt og pepper

Mos avokadoen til en jevn blanding. Finhakk hvitløk og ha i blandingen med salt og pepper før du blander alt sammen veldig godt. Skjær opp løk og cherrytomater og ha det i blandingen sammen med lime-saften. Bland alt godt sammen og derav har du en guacamole som smaker ganske så godt. Du kan også ha i litt chili, det er faktisk ganske digg.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

OPPSKRIFT PÅ MANGOGRYTE

Etter at jeg spiste middag hos en venninne og skrev om mangogryten hun serverte meg var det flere som ble nysgjerrige og ville ha oppskriften. Det forstår jeg fordi den var supergod! Jeg vurderer faktisk å lage den igjen i dag. Kombinasjonen av mango og kylling er skikkelig godt, og sammen med ris, dampet brokkoli og hvitløksbaguetter eller nanbrød blir det helt perfekt!

Ingrediensene til er ganske enkle og du finner de på alle matbutikker nær deg. I tillegg til det du skal ha i gryten anbefaler jeg sterkt å koke opp ris med grønnsaksbuljong i for å ha som tilbehør. Da får risen masse ekstra smak og blir endre bedre! Selv er jeg glad i dampet brokkoli til nesten alt, men til retter som dette er det helt perfekt. Det er mye bedre med fersk brokkoli som du damper enn de frosne du finner i frysedisken... 

DU TRENGER

♥ 1 ts Sambal oelek (hot chili paste) ♥ 2 dl vann ♥ 2 stk hønsebuljong ♥ 1 1/2 ss olje ♥ 1 liten purre 

♥ 4 kyllingfilet ♥ 3dl creme fraiche (ett beger) ♥ 2 ss mangochutney ♥ 1 mango

Du starter med å kutte purren i smale ringer og blander det sammen med Sambal Oelek, vann, hønsebuljong og olje i en kasserolle. Dette skal så koke i 15 minutter. I mellomtiden skjærer du kyllingfileten opp i biter eller strimler, alt etter hav du foretrekker selv (jeg bruker biter) og steker kyllingen i litt olje i en stekepanne. Skjær opp mango i små biter, og tilsett dette i kasserollen med buljong-blandingen etter at det har kokt i 15 minutter og kok hele blandingen videre i 10 minutter til. Til slutt setter du ned varmen på platen og tilsetter kyllingen, samt rører inn creme fraiche og mangochutney. La hele blandingen varmes under omrøring i et par minutter, så er det klart til servering! NYT!

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

 

GROVE RUNDSTYKKER

Søndag er bake- og vaskedag her hos oss, så da bakte jeg både brownies og rundstykker. Jeg var så utrolig fysen, og med åtte kroner på kontoen var jeg nødt til å benytte meg av det jeg hadde liggende. Dermed ble det litt brownies til søndagfilmen.

For å skape litt kontrast bakte jeg grove rundstykker i tillegg. Dette er en oppskrift jeg har brukt mange ganger før. Den er veldig enkel og rundstykkene blir kjempegode! Man trenger kun gjær, vann, salt og grovt mel som gjør det billig å lage. Perfekt for en fattig student. Jeg pleier å doble oppskriften så jeg har rundstykker en stund. Det fungerer kjempebra å fryse de ned, for så å ta opp ett og varme det noen minutter i mikroovnen. Da blir de som nystekte! 

♥ 3 dl lunket vann

♥ 400 g grovt mel

♥ 1pk tørrgjær

♥ 1 ts salt             

Rør ut gjær i vann, tilsett mel og salt. Kna godt!

La det heve i ca. 20 minutter under et kjøkkenhåndkle

Rull ut rundstykkene og la de heve i ca. 30 min

Stek i ovnen på 200 grader i 30-35 minutter

♥ Ha gjerne i havregryn, solsikkefrø, blåbær, rosiner eller andre ting du synes er godt! Da blander du det inn sammen med melet. Jeg foretrekker å bruke Fibra-mel når jeg lager disse, men det fungerer også med annet grovt mel!

LYKKE TIL ♥