hits

Oppskrifter

KAKEN SOM REDDER 17. MAI-FROKOSTEN

Har det vrt hektisk de siste dagene og kaken du skulle ha med p 17. mai-frokosten har gtt i glemmeboken? Ingen fare! Denne supergode brownie-kaken kan du lage med ingredienser du antakeligvis allerede har p kjkkenet.

300 gram smr

4 egg

4 dl sukker

3 dl hvetemel

6 ss kakaopulver

1 ts vaniljesukker

1. Sett stekeovnen p 175 grader

2. Smelt smr og sett til side.

3. I mellomtiden pisker du egg og sukker sammen til det er godt blandet, men husk stopp fr det blir eggedosis. Rr deretter inn smr. 

4. Bland inn hvetemel, kakao og vaniljesukker til du fr en klumpfri og jevn rre.

5. Hell rren inn i en ildfast form eller liten langpanne dekket med bakepapir. Stek p nederste rille i 20-25 minutter fr du avkjler kaken. Husk at den skal vre ganske myk og litt klissete nr du tar den ut av ovnen.

6. Str melis over og server med friske br, iskrem og sjokolade- eller karamellsaus!

TIPS: Hvis du har noe annet godt liggende s er det super ha i brownierren sammen med mel, kakao og vaniljesukker. For eksempel hakket sjokolade, lys mrk eller hvit. Friske br er ogs kjempegodt ha i rren, anbefaler bringebr sammen med hvit sjokolade - NAM!

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

OPPSKRIFT: SUPERGOD BLOMKLPIZZA

Denne pizzaen m dere faktisk prve! Jeg ble s positivt overrasket over hvor utrolig god den var. Det beste er jo at den er ganske s sunn og du kan kose deg med skikkelig god samvittighet, til og med p en ukedag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DETTE TRENGER DU: 

1 blomkl
50 g parmesan 
2 egg
1/2 chili
1 fedd hvitlk
Salt og pepper

2 ss tomatsaus (eventuelt sukkerfri ketchup)
Cherrytomater
Rdlk
Pinjekjerner
Ruccola
Mozzarella 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Sett ovnen p 215 grader. 

2. Fjern bladene fra blomklen, skjr den i biter og bruk en stavmikser eller kjkkenmaskin til male blomklen til sm biter.

3. Bland inn egg, parmesan, salt, pepper, chili og hvitlk og rr til du fr en fin blanding. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Bruk en slikkepott og bre blandingen over et stekebrett med bakepapir (ikke bruk rist som vi gjorde, det er vanskeligere f opp pizzaen etterp). 

5. Forstek bunnen i cirka 20 minutter. 

6. I mellomtiden kan du kutte opp nskede grnnsaker. Du kan selvflgelig bruke akkurat hva du vil, men vi valgte squash, cherrytomater og rdlk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. Ta ut bunnen og ta p fyllet. Frst tomatsaus/ketchup, deretter ost etter eget valg (vi brukte revet mozzarella) og til slutt topper du med grnnsakene. 

8. Stek videre i virka 10-15 minutter til osten er smeltet og har begynt bli gylden. 

9. Ta ut pizzaen, str over pinjekjerner og ruccola og server med hjemmelaget rmmedressing. Det lager du enkelt ved blande sammen mager kesam, hvitlk, litt sitron, salt og pepper. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

OPPSKRIFT: VERDENS BESTE BANANPANNEKAKER

Dere som flger meg p Instagram og Snapchat (andreasveinsdot) har nok ftt med dere min nye craving, nemlig bananpannekaker. Jeg var p besk hos en venninne for en mneds tid siden og ble servert dette. Siden den gang har jeg vrt helt avhengig disse luftige, sunne og supergode pannekakene som passer perfekt til bde frokost og lunsj. 

DU TRENGER:

🥞Havregryn
🥞 Melk
🥞 Egg
🥞 En moden banan
🥞Cottage Cheese
🥞Kanel og kardemomme
🥞Topping 

1. Mos bananen godt i en bolle ved bruke en gaffel.

2. Tilsett havregryn. Jeg bruker yeml, s det er litt vanskelig gi dere en eksakt mengde her, men det kommer ogs litt an p hvor mange pannekaker du nsker. Ta en del, s ser du an underveis om du trenger mer. 

3. Ha i et egg og en eggehvite, en spiseskje Cottage Cheese, kanel, kardemomme og litt melk for gjre blandingen mindre tykk i konsistensen. 

4. Visp alt godt sammen og ha sm mengder av gangen i en varm stekepanne. Form sm pannekaker som du steker til de er gylne p hver side.

Oppskriften gir meg cirka fem sm, luftige og kjempegode pannekaker. Spis de gjerne med en god topping. Min favoritt er eplesyltety uten tilsatt sukker med litt kanel p toppen, men det er ogs veldig godt med friske br, blbrsyltety eller Nugatti!

Dette er en kjempegod og nringsrik frokost eller lunsj som passer alle dager i uken. Det tar heller ikke lang tid lage pannekakene. St opp ti minutter tidligere enn vanlig s har du god tid til lage en ny og deilig frokost!

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

OPPSKRIFT: SUNNERE LASAGNE

Da jeg var hjemme i Larvik forrige helg tilbd jeg meg lage middag. Pappa og stemor har startet p lavkarbo og jeg tok utfordringen p strak hnd! Det er jo ikke vanskelig finne gode oppskrifter uansett hva slags kosthold man har n om dagen takket vre internett. Et lite Google-sk senere satt jeg med fem forskjellige oppskrifter p lavkarbo-lasagne og lagde en kombinasjon av alle. 

Jeg har i hovedsak tatt utgangspunkt i denne oppskriften fra Linda Stuhaug med noen sm endringer. 

DETTE TRENGER DU 
(til en stor ildfast form)

400 g karbonadedeig
1 gul lk
2 fedd finhakket hvitlk
1 squash
1 rd paprika i sm biter
1 finhakket rd chili
400 g hakkede tomater
2 ss tomatpure
En boks mager Cottage Cheese
1 ss oregano
2 ts muskat
Salt og pepper
Revet ost til topping (prv gjerne lett mozzarella, kjempegod)


1. Hakk lk, hvitlk, paprika og chilli og stek det i en stekepanne i litt olje til lken er gylden og fin. Jeg anbefaler hakke opp alt p forhnd s det ikke blir stress (lrt av egne feil der, ja). 

2. Tilsett karbonadedeig med grnnsakene og stek til kjttet er ferdig gjennomstekt. 

3. Tilsett de hakkede tomatene, tomatpur og 1 dl med vann. La blandingen smkoke til det blir en tykk kjttsaus og smak til med krydder. Salt, pepper, oregano og muskatntt. For meg er muskatntt obligatorisk i lasagne og gir den gode lasagnesmaken sammen med alt annet. Smak deg til underveis om du vil ha mer krydder, men husk at smakene setter seg enda litt bedre i ovnen. 

4. Skjr opp squashen med en ostehvel. Prv lage litt tykke skiver. Greia med squash er at det er veldig mye vann i den, s denne m du forberede litt p forhnd. Du kan steke den til vannet har gtt ut, eller salte skivene og la det ligge i femten minutter fr du heller av vannet og saltet. Jeg stekte det denne gangen, men det ble ikke helt vellykket, s jeg ville gtt for saltingen neste gang!

5. Legg blandingen lagvis ved starte med kjttsaus, deretter legger du squash over som du ville gjort med lasagneplater og Cottage Cheese. Legg lag p lag og avslutt med revet ost p toppen!

6. Stek midt i ovnen p cirka 200 grader til osten er smeltet og gylden. Server med en deilig salat (og hvitlksbrd om du ikke er p lavkarbo, hehe). 

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

DETTE M DU LAGE I KVELD

Denne retten er s god, og i tillegg er den superenkel og tar ikke alt for lang tid. I tillegg er den ganske s sunn ogs, s denne kan du kose deg med p en mandag om du vil det alts! Okei, nr du frst hrer ordet lakselasagne frister det kanskje ikke s mye, men du m bare prve dette. Det er skikkelig digg, og da jeg lagde det siste klarte verken jeg eller venninnen min slutte med spisingen, haha. Jeg smakte denne for frste gang hos en venninne om ga meg oppskriften, men den er originalt fra Lindastuhaug

Dette er alt du trenger, og det gir en god strrelse p lasagnen. Da jeg lagde denne sist var det en halv form igjen, og vi var to personer som spiste mer enn hav vi egentlig orket, haha. Derfor vil jeg si at denne oppskriften gir 3-4 porsjoner for voksne mennesker, eller hvis du er en eller to kan du sitte igjen med masse rester, namnam. Den er like god dagen etterp. Du kan bruke hvilke lomper du vil, men jeg foretrekker spelt. 

Stek laksen p bakepapir i ovnen p 180 grader i ca. ti minutter eller til du ser nr laksen er ferdig gjennomstekt/bakt.

Surr spinat i en liten smrklatt med salt, pepper og hvitlk til den faller sammen. Tilsett deretter et beger Creme Fraiche, smak til med muskat og la det smkoke opp til en fyldig saus under omrring. 

Legg laks, speltlomper og saus lag p lag x 2. Avslutt med ost p toppen og stek p midterste rille i ovnen til osten er ferdig smeltet.

♥  NYT! Kos deg med dette deilige mltidet som faktisk er en av mine favoritter.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

OPPSKRIFT P VERDENS BESTE RUNDSTYKKER

Da jeg hadde fri p mandag gjorde jeg to ting utenom se serien om O.J. Simpson p Netflix, og det var vaske og bake. Jeg har bakt verdens enkleste, men superdigge rundstykker! Du trenger veldig f ingredienser, og oppskriften kan ogs brukes til lage burger- eller pitabrd! Den er faktisk originalt en oppskrift p pitabrd, men jeg prvde lage rundstykker av dem en gang og de ble s gode! Jeg pleier lage en god del nr jeg frst lager, s fryser jeg de og varmer de i mikroen om jeg fr lyst p det. Da smaker de faktisk som nybakt!

DETTE TRENGER DU

❤ 400g Fibra-mel (eller annet grovt mel, men dette blir amazing)

❤ 1 pakke trrgjr + litt salt

❤ 3 dl vann

❤ Eventuelt litt havregryn og fr

Det er s enkelt som at du rrer ut gjret i 3 dl lunket vann. Deretter rrer du inn mel og salt, fr du knar til den er smidig og lett. Du kan prve deg frem litt med hvor mye mel du trenger, men jeg ender alltid opp med bruke litt ekstra uten at rundstykkene blir trre av den grunn. Det hender jeg har i litt havregryn og forskjellige typer fr for variere litt. Dette er skikkelig digg!

Sett deigen til heving p et varmt sted i 30 minutter. Trill ut passende store rundstykker p et stekebrett (husk at de hever ganske mye), og sett de til heving nok en gang under et kjkkenhndkle i 30 minutter. Nr de er ferdighevet stekes de midt i ovnen p ca. 180 grader til de er gjennomstekt, noe som tar rundt 15-20 minutter. La de avkjles fr du koser deg med et deilig rundstykke med godt plegg! Jeg elsker bruke brunost med bringebrsyltety p, nam.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

FRISK OG DEILIG SALAT

P tirsdag slang jeg sammen en skikkelig digg salat! Jeg gikk forbi en frukt- og grnt-sjappe i Torggata p vei hjem fra jobb og bestemte meg for putte det som fristet i handlekurven. Jeg hadde i bakhodet at det l en salatblanding hjemme, og at jeg hadde bde pasta og pesto stende i kjkkenskapet. Det er s digg med slike sjapper. De har masse og veldig godt utvalg til ganske rimelig pris. Jeg plukket med meg ananas, cherrytomater, avokado, lk og paprika for nevne noe. Da jeg skulle starte p salaten fant jeg ut at jeg skulle slenge oppi akkurat det jeg hadde lyst p, og det ble faktisk skikkelig godt! Derfor tenkte jeg dele oppskriften med dere. Kan man kalle en enkel salatblanding for en oppskrift egentlig? Jaja, jeg gjr det jeg. 

DU TRENGER

En neve pastaskruer (jeg bruker fullkorn fordi jeg liker det best)
Grnn pesto ( cirka 2 t-skjeer)
Forskjellig salat eller eventuelt en salatmiks som jeg brukte
En halv paprika
En halv avokado
Passe mengde mais
En halv agurk
En kvart rdlk
Cherrytomater (s mange du nsker)
To tykke skiver ananas (ikke fra boks, det er ikke like godt)

Kok opp pastaen som anvist p pakken, skyll den i kaldt vann og la den kjle seg ned mens du lager resten av salaten. Skjr opp alt av grnnsaker, og ha i den mengden du foretrekker selv. Over her har jeg skrevet snn cirka hva jeg brukte, men om du liker mer av noe s er det bare hive det i. Bland alle grnnsakene med salatmiksen. Ta to t-skjeer med pesto (eller mer/mindre alt utifra hvordan du liker det) i en bolle med de avkjlte pastaskruene og blandet det godt sammen. Ha pastaskruene med pesto i salatblandingen, s er du klar for en deilig, frisk og mettende salat!






I tillegg til salaten lagde jeg en guacamole med den andre halvdelen av avokadoen. Den holder seg ikke uansett, s det var like greit bare f brukt den opp. Jeg er veldig glad i guacamole, og kan nesten sitte og spise det med skje, hehe... N brukte jeg en del p salaten fr jeg spiste resten med nacochips som snacks p kvelden. Nam, nam. Jeg er ingen guacamole-spesialist, men her er hva du trenger for lage min versjon. 

1/2 avokado
1 fedd hvitlk
4 Cherrytomater (i sm biter)
Litt finhakket rdlk
Saften av 1/2 lime
Salt og pepper

Mos avokadoen til en jevn blanding. Finhakk hvitlk og ha i blandingen med salt og pepper fr du blander alt sammen veldig godt. Skjr opp lk og cherrytomater og ha det i blandingen sammen med lime-saften. Bland alt godt sammen og derav har du en guacamole som smaker ganske s godt. Du kan ogs ha i litt chili, det er faktisk ganske digg.

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

OPPSKRIFT P MANGOGRYTE

Etter at jeg spiste middag hos en venninne og skrev om mangogryten hun serverte meg var det flere som ble nysgjerrige og ville ha oppskriften. Det forstr jeg fordi den var supergod! Jeg vurderer faktisk lage den igjen i dag. Kombinasjonen av mango og kylling er skikkelig godt, og sammen med ris, dampet brokkoli og hvitlksbaguetter eller nanbrd blir det helt perfekt!

Ingrediensene til er ganske enkle og du finner de p alle matbutikker nr deg. I tillegg til det du skal ha i gryten anbefaler jeg sterkt koke opp ris med grnnsaksbuljong i for ha som tilbehr. Da fr risen masse ekstra smak og blir endre bedre! Selv er jeg glad i dampet brokkoli til nesten alt, men til retter som dette er det helt perfekt. Det er mye bedre med fersk brokkoli som du damper enn de frosne du finner i frysedisken... 

DU TRENGER

♥ 1 ts Sambal oelek (hot chili paste) ♥ 2 dl vann ♥ 2 stk hnsebuljong ♥ 1 1/2 ss olje ♥ 1 liten purre 

♥ 4 kyllingfilet ♥ 3dl creme fraiche (ett beger) ♥ 2 ss mangochutney ♥ 1 mango

Du starter med kutte purren i smale ringer og blander det sammen med Sambal Oelek, vann, hnsebuljong og olje i en kasserolle. Dette skal s koke i 15 minutter. I mellomtiden skjrer du kyllingfileten opp i biter eller strimler, alt etter hav du foretrekker selv (jeg bruker biter) og steker kyllingen i litt olje i en stekepanne. Skjr opp mango i sm biter, og tilsett dette i kasserollen med buljong-blandingen etter at det har kokt i 15 minutter og kok hele blandingen videre i 10 minutter til. Til slutt setter du ned varmen p platen og tilsetter kyllingen, samt rrer inn creme fraiche og mangochutney. La hele blandingen varmes under omrring i et par minutter, s er det klart til servering! 



NYT!

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT

 

GROVE RUNDSTYKKER

Sndag er bake- og vaskedag her hos oss, s da bakte jeg bde brownies og rundstykker. Jeg var s utrolig fysen, og med tte kroner p kontoen var jeg ndt til benytte meg av det jeg hadde liggende. Dermed ble det litt brownies til sndagfilmen.

For skape litt kontrast bakte jeg grove rundstykker i tillegg. Dette er en oppskrift jeg har brukt mange ganger fr. Den er veldig enkel og rundstykkene blir kjempegode! Man trenger kun gjr, vann, salt og grovt mel som gjr det billig lage. Perfekt for en fattig student. Jeg pleier doble oppskriften s jeg har rundstykker en stund. Det fungerer kjempebra fryse de ned, for s ta opp ett og varme det noen minutter i mikroovnen. Da blir de som nystekte!

♥ 3 dl lunket vann

♥ 400 g grovt mel

♥ 1pk trrgjr

♥ 1 ts salt

Rr ut gjr i vann, tilsett mel og salt. Kna godt!

La det heve i ca. 20 minutter under et kjkkenhndkle

Rull ut rundstykkene og la de heve i ca. 30 min

Stek i ovnen p 200 grader i 30-35 minutter

♥ Ha gjerne i havregryn, solsikkefr, blbr, rosiner eller andre ting du synes er godt! Da blander du det inn sammen med melet. Jeg foretrekker bruke Fibra-mel nr jeg lager disse, men det fungerer ogs med annet grovt mel!

LYKKE TIL♥