hits

Publisert den 16.05.2018 - Oppskrifter

KAKEN SOM REDDER 17. MAI-FROKOSTEN

Har det vrt hektisk de siste dagene og kaken du skulle ha med p 17. mai-frokosten har gtt i glemmeboken? Ingen fare! Denne supergode brownie-kaken kan du lage med ingredienser du antakeligvis allerede har p kjkkenet.

300 gram smr

4 egg

4 dl sukker

3 dl hvetemel

6 ss kakaopulver

1 ts vaniljesukker

1. Sett stekeovnen p 175 grader

2. Smelt smr og sett til side.

3. I mellomtiden pisker du egg og sukker sammen til det er godt blandet, men husk stopp fr det blir eggedosis. Rr deretter inn smr. 

4. Bland inn hvetemel, kakao og vaniljesukker til du fr en klumpfri og jevn rre.

5. Hell rren inn i en ildfast form eller liten langpanne dekket med bakepapir. Stek p nederste rille i 20-25 minutter fr du avkjler kaken. Husk at den skal vre ganske myk og litt klissete nr du tar den ut av ovnen.

6. Str melis over og server med friske br, iskrem og sjokolade- eller karamellsaus!

TIPS: Hvis du har noe annet godt liggende s er det super ha i brownierren sammen med mel, kakao og vaniljesukker. For eksempel hakket sjokolade, lys mrk eller hvit. Friske br er ogs kjempegodt ha i rren, anbefaler bringebr sammen med hvit sjokolade - NAM!

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

Publisert den 23.04.2018 - Oppskrifter

OPPSKRIFT: SUPERGOD BLOMKLPIZZA

Denne pizzaen m dere faktisk prve! Jeg ble s positivt overrasket over hvor utrolig god den var. Det beste er jo at den er ganske s sunn og du kan kose deg med skikkelig god samvittighet, til og med p en ukedag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DETTE TRENGER DU: 

1 blomkl
50 g parmesan 
2 egg
1/2 chili
1 fedd hvitlk
Salt og pepper

2 ss tomatsaus (eventuelt sukkerfri ketchup)
Cherrytomater
Rdlk
Pinjekjerner
Ruccola
Mozzarella 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Sett ovnen p 215 grader. 

2. Fjern bladene fra blomklen, skjr den i biter og bruk en stavmikser eller kjkkenmaskin til male blomklen til sm biter.

3. Bland inn egg, parmesan, salt, pepper, chili og hvitlk og rr til du fr en fin blanding. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Bruk en slikkepott og bre blandingen over et stekebrett med bakepapir (ikke bruk rist som vi gjorde, det er vanskeligere f opp pizzaen etterp). 

5. Forstek bunnen i cirka 20 minutter. 

6. I mellomtiden kan du kutte opp nskede grnnsaker. Du kan selvflgelig bruke akkurat hva du vil, men vi valgte squash, cherrytomater og rdlk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. Ta ut bunnen og ta p fyllet. Frst tomatsaus/ketchup, deretter ost etter eget valg (vi brukte revet mozzarella) og til slutt topper du med grnnsakene. 

8. Stek videre i virka 10-15 minutter til osten er smeltet og har begynt bli gylden. 

9. Ta ut pizzaen, str over pinjekjerner og ruccola og server med hjemmelaget rmmedressing. Det lager du enkelt ved blande sammen mager kesam, hvitlk, litt sitron, salt og pepper. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

FACEBOOK HER - INSTAGRAM HER - SNAPCHAT ANDREASVEINSDOT BLOGLOVIN HER

 

Vis flere innlegg